Ananas, ovo kao da je mm pisao, on dobro barata sa ustedama, ali na rjecima, a ja na djelima
06.04.2013, 18:52
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: bebacha
IZVORNA PORUKA: bebacha
kg nutele 3 eura bogu plakat a slazem se to za kafu i luksuz,ustvari bacene pare meni smjesan nas narod vazda se zali kako je u kredita i dugovima a zivi na visokj nozi i nista sebi ne uskracuje.onda zivi kako zelis i ne kukaj
Mi smo na akciji kupovali i za 2,5 eura...ili kupiš dvije a treća gratis. Baš da ti se plače.
ccc da bar imam porucit od nekog il da su takve cijene kod susjeda pa da skoknemo
Ja govorim za Francusku, Njemačku...kod Hrvata su cijene kao i kod nas.
u Slovenij isto nutela bagatela
06.04.2013, 18:53
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: mishkica
Ananas, ovo kao da je mm pisao, on dobro barata sa ustedama, ali na rjecima, a ja na djelima
zato i napisah da samo savjetuju, al me je podsjetilo i na to da odkako se mm zaposlio i plata ide na racun a ne u ruke dizemo po potrebi tako da manje trosim, jest nekad nezgodno kad moram prvo na bankomat ali sta bi, kao student sam znala izaci da prosetam bez novcanika-najsigurniji nacin da pare ostanu na pravom mjestu
kg nutele 3 eura bogu plakat a slazem se to za kafu i luksuz,ustvari bacene pare meni smjesan nas narod vazda se zali kako je u kredita i dugovima a zivi na visokj nozi i nista sebi ne uskracuje.onda zivi kako zelis i ne kukaj
Mi smo na akciji kupovali i za 2,5 eura...ili kupiš dvije a treća gratis. Baš da ti se plače.
ccc da bar imam porucit od nekog il da su takve cijene kod susjeda pa da skoknemo
Ja govorim za Francusku, Njemačku...kod Hrvata su cijene kao i kod nas.
u Slovenij isto nutela bagatela
Mislite na akcije ili redovne cijene?
Ja nedavno nadjem fin novcanik i kupim ga, i kaze mm eto sad digni cijelu platu, i pisi i kontrolisi kako i gdje si potrosila, eh kazem mu ja lijepo, ne hvala, ja volim prosetati do bankomata, najrahatnija sam kad uza se nemam para ali ja sam inace stedljiva, odrasla u porodici gdje se nije imalo, a puno se radilo, udam se, i nastavim po starom..sveki mi kaze cestto da sam skrta na se dati
06.04.2013, 19:00
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
06.04.2013, 19:41
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Meni nije stvar luksuza dati 150 maraka mjesecno za kafe po gradu, vise to gledam kao bacene pare. Radije tu lovu dajem djeci za kurs jezika. Na godisnjoj bazi to je jedno lijepo putovanje. Racune placam preko neta, mjesecno na tome ustedimo barem 10 maraka na ime obrade naloga.
Taman tako.
ja na to nikako ne gledam tako vec na svoj cejf, j takav zivot ako ne mogu kafe popiti, ako mi se svede na posao-kuca...
06.04.2013, 19:48
hanabanana
4435
Ma slažem se da svako ima svoj čejf. Moj čejf nisu kafe po gradu. Razloga je više, jedan od bitnijih je vjerovatno i taj što radim na selu, imam radno vrijeme od 8 do 16.30 i poslije posla vozim ko Shumaher da stignem djecu pokupiti. Tu nema mjesta čejfljenju kafe.
Moj čejf su putovanja, kupovanje knjiga. Hebi ga neko ne bi dao 50 maraka za knjigu, ja ću to hladno napraviti.
Neke moje drugarice troše pare na šminku, moj puder istina košta 100 maraka, ali i traje barem godinu dana. Od ostale šminke koristim još maskaru i rumenilo. I to je to.
Svi mi imamo svoje čejfove, i da ih nemamo bili bi roboti.
06.04.2013, 20:55
bebaa
-11235
evo i mene...setamo danas i naumpadne mi da sam pri kraju s kafom reko da kupim i udjem u konzum...zlatna đezva 7,45 i meni s eucini poskupa ...ma reko necemo hajdemo produziti 100 metara do amka i tamo ista ta kafa 6.85...
06.04.2013, 20:58
bebaa
-11235
joj a danad za rucak pravim klepe i sve mi Hanady na pameti,sama sam se sebi smijala...eto napravila sam 25 klepa,jedva pojeli uz supu od juce a klepe me pa kad bi sve ukalkulisala nisu dosle mozda 6 km...
06.04.2013, 23:30
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: MAMA MA
IZVORNA PORUKA: leona81
mi puter kupujemo jedno pakovanje od 250 g mjesecno, i koristim ga samo za kolace i M stavljam u puru ili rizu a ako u kolacu stoji 6 jaja ja stavim jedno, ako pise 200 g putera ja stavim 50...i tako
Pa onda vjerovatno i ostale mjere smanjis pa dobijes mali kolac Ja najcesce radim mjere u pola...jer ne volim ukus kolaca koji stoji 3 dana u frizu..Pola mjere kad radim pojede se za dan eventualno dva dana
ne smanjim uopste mjere. samo stavim uvijek jedno jaje i manje masnoce. uopste se ne primjeti razlika.
06.04.2013, 23:33
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: bebaa
evo i mene...setamo danas i naumpadne mi da sam pri kraju s kafom reko da kupim i udjem u konzum...zlatna đezva 7,45 i meni s eucini poskupa ...ma reko necemo hajdemo produziti 100 metara do amka i tamo ista ta kafa 6.85...
ma tako ti je. zato je na akciji gloria koja je meni super a kosta 4,95 a kad nije na akciji mi uzimamo mljevenu vispakovu, jer je pored nas vispak a mm voli svjeze mljevenu i pola kg je 6,5 KM
06.04.2013, 23:44
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: leona81
IZVORNA PORUKA: bebaa
ma tako ti je. zato je na akciji gloria koja je meni super a kosta 4,95 a kad nije na akciji mi uzimamo mljevenu vispakovu, jer je pored nas vispak a mm voli svjeze mljevenu i pola kg je 6,5 KM
u Vispakovim radnjama je 6.60, neki dan mm kupio u jednoj drugoj samoposluzi za 5.90
mm je donio sad par tegli nutelle, ali nije bila na akciji pa je bilo 880 gr - 3,5 eura (a na akciji bude 2,5), cokolade milke, dezodoransi, gelovi za tusiranje... su bas povoljni, puter bude 80 centi, monte 6 kom - 99 centi i sl
07.04.2013, 09:26
ljubičica 28
289
Ja danas planiram sirnicu za ručak pa bum vidjeli koliko će me koštati
07.04.2013, 11:23
Daliyah92
644
Kad neko spomenu platis 2 nutelle i jedna gratis, sjetila se ja kako tu vecinom varaju. Ja sam u BiH kupovala paloma maramice 10 paketica i pise da je jedan od tih 10 gratis, i ja kupim. Kasnije vidim da u svakom paketicu ima po 9 maramica umjesto 10. Tako da je i taj zadnji paketic placen. Ovdje isto, johnsons baby vlazne maramice kupujemo pakete od 64 kom, i naletimo na 3 paketa, platis 2 i 1 gratis. Kasnije vidim da jedan paket ima 56 kom. Tako se najbolje proda, svi polete kupiti 2+1 gratis a ustvari ili plate i taj gratis ili bar pola njega.
07.04.2013, 11:26
teacher75
5394
ja nutellu kupim jednom u 2 mjeseca, valjda je to moj nacin stednje
07.04.2013, 11:33
Medić*
29
Mi nutelu ne kupujemo nikako, eurokrem samo. Ne sto stedimo na njoj vec jednostavno ne jedemo je
07.04.2013, 11:49
ljubičica 28
289
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Mi nutelu ne kupujemo nikako, eurokrem samo. Ne sto stedimo na njoj vec jednostavno ne jedemo je
Ni mi ne kupujemo nutelu, a eurokrem koristim samo za palačinke. Mm i malac vole razne džemove a eurokrem jednom u dva-tri mjeseca će mm namazati. Istina, ja volim, čak i na petit keks namazati umjesto čokolade ali zbog viška kg izbjegavam
07.04.2013, 11:50
teacher75
5394
mi ne kupujem ni eurokrem nikakav, jako rijetko. al zato tamanim cokolade ko luda
07.04.2013, 11:54
Daliyah92
644
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Ni mi ne kupujemo nutelu, a eurokrem koristim samo za palačinke. Mm i malac vole razne džemove a eurokrem jednom u dva-tri mjeseca će mm namazati. Istina, ja volim, čak i na petit keks namazati umjesto čokolade ali zbog viška kg izbjegavam
Ja ne izbjegavam, namazem i po deset keksica dnevno Kupujem i ja nutellu, a eurokrem ne, ionako ja sama jedem i kupim po 200gr mjesecno.
07.04.2013, 11:56
Daliyah92
644
A joj, kg nutelle 3 eura? Ovdje je ovih 200gr 4KM Kad bih kupovala po 1kg mozda bi me izaslo jeftinije
07.04.2013, 11:57
teacher75
5394
bolje za mene da nema ta od kilu tako jeftino ja nutelu jedem kasikom i tegla od 200 grama mi ne bude ni 2 dana, bolje i za moju liniju
07.04.2013, 12:02
animagical
5604
zene, ja kako sam pocela citati ovu temu, prestala uopste kupovati sad ne trosim nista