IZVORNA PORUKA: Mala Selma 

Drage moje.... 

evo da se i ja tuspasim na ovoj tebi, jer 29.03.pocinjem raditi  

.A ce imati 11 mjeseci, tako da je veliki momak i to me tjesi, jer ima vas dosta koje ste pocele raditi kada jebeba imala 6 mjeseci pa i manje.
   .A ce imati 11 mjeseci, tako da je veliki momak i to me tjesi, jer ima vas dosta koje ste pocele raditi kada jebeba imala 6 mjeseci pa i manje. 
 S jedne strane mi je drago, jer posao je posao, radit se mora, a i moj se posao super i bas sam pozelila i kolege i poslovne aktivnosti, a s-druge strane zao mi je A ostaviti, jer jos ga dojim, proveli smo 11 mjeseci zajedno (jer mm radi do 17 ili 18h) tako smo mi pravi drugari .
   . 

A je sam smanjio potrebu za dojenjem, pa tako da doji ujutro, pred dva dnevna spavanje, navece i tokom noci 2 do 3 puta.Ali najveci mi je problem uspavljivanje, jer bas se mucim da ga odviknem uspavljivati uz siku i bas mi tesko ide .
   . 
 Nekada ga super uspavam, dam mu malo vode, caja ili soka, napije se, pipu , pomazim ga , naravno u narucju, i zaspe, a nekada ma nema sanse.....place ko godina ako mu nedam siku!!! 
 Moja mama je uzela godisnji i cuvace ga 2 sedmice, pa svekrva sedmicu, pa ja imam proslogodisnji godisnji tri sedmice, i u tom periodu cu morati ga nauciti da se sam uspavljuje, da pije mlijeko i da se navikne na tetu sto ce ga cuvati. 

Tako drage moje, da se bas brinem kako ce ga mama uspavati....kaze mm pa sta nemora ni spavati, kao da me nasmije, a ja kontam e moj mm, samo ti mene zezaj, ja bih samo plakala 

...
   ... 

prijavljujem  se  i ja..posao  1.4.  ohhh... bebi  ce  biti  skoro  godina. 
 stalno  smo zajedno,  smanjio je dojenje  jede  i  skoro  sve  drugo,  ali  tesko  mi  ga  ostaviti  nikad  ga  niko  nije  cuvao,  ni  uspavao..ni  dao  jesti..uhhh..ne  znam  kako  ce  to  izgeldati. 
 ja  radim  uvijek prvu,  sreca  da  sam kad je  sve  ok  do  12-1  kuci, radim  s  djecom s PP, pa  nam je  skraceno  radno  vriojeme, ali  zato  imamo  puno  priprema  i  papirologije  kuci,  ali  nije  bitno  samo  da  ja njemu  dođem,  muz  radi  3 dana  u  tjednu  drugu, tada  on  cuva,  ova  druga dva  dana  svak  po  malo..da  izdrzimo  do  odmora  u 7-mom  mjesecu,  pa  ce  nakon  toga  u  vrtic...sve  mi ga zao bilo odmah slati, kontam neces  s e rijesiti  onda  virusa 
 mala  selma
   mala  selma-  e ja sam  uspavljivanje  dojenjem  pocela  davno  rijesavati, jer  sam vidjela  da  ce  biti  jada,  ima  sigurno  skoro  2  mjeseca..sam  ga  odvikavala..dam  mu  da  doji  kad  se  probudi,  a  ne  prije..nije  bilo lako, ali  sad  smo  s  tim  ok, pogotovo ono  vecernje  uspavljivanje  uh..pa  smo  ukidali  jedno  po  jedno..onda  sam  ukidala  nocna dojenja..i  to  je  trajalo,  sad  smo  i  to  rijesili,  ostala  su  nam  2-3  dojenja..ujutro  kad  se  probudi,  poslije  spavanja  oko 12 i  posloje   spavanja  oko 5  nije  bilo  lako  ali  dojimo,  a ne  spavamo  s  njom  iako se  on  po  noci  jos  budi  ko  zna vis e zbog  cega.  Dam  mu  samo vode ponekad..nista  drugo..jer  bi  samo  jednu  naviku  zamijenila  drugom...ad-  mlijeko  nece,  pa  mi  uz  ta  3 dojenja  jede  jos  kasice  na  ad  mlijeku  i  to  smo ovih  dana  vjezbali  i  tek  sad  ide. 
 evo danas..nece  da  spava..tek   maloprije  oko 14  nakon  rucka  jedva..pa  sad  mislim  ga malo  vjezvbati  i  ostaviti  na  samo  jednom  spavanju  dok  pođem raditi  tako  da  ga  niko  ne mora  uspavljivati,  a mozda  se  bude nocu  manje  budio  kontam..eto  ja  sam  sve  prije  rijesavala..sto sam  mogla,  jos  vakcinu  cu  i to  je  to  zasad..samo  me  srce  boli  ga  ostaviti..pa  taman  i  muzu  i  rodbini, a kamoli  strancu :),  jos  se  poceo  ovih dana  mazati..nikad nije  bio mazo, sad  me ljubi  grli,  mazi, meni srce  puca  hehehhe