IZVORNA PORUKA: moja suncica
znaci ipak riza, jer sam bila u dilemi...ne mislim odmah jer beba ima dovoljno hrane ali moram malo sebe pripremiti, mislim da do 5.mj bi trebala probati neku namirnicu, jer se bojim da ako cekala duze beba nece htjeti prihvatiti drugu hranu osim mlijeka, tako lahko,
hvala na savjetu
nema potrebe da se toga bojiš.
beba neće dobro prihvatiti drugu hranu ako joj je ponudiš prije nego ona bude spremna na nju. prati svoju bebu, progooglaj znakove koje beba pokazuje kada je spremna pa joj tada ponudi. mora sama čvrsto držati glavu, mora moći držati predmet u ruci bez da joj ispada, mora izgubiti onaj refleks da gura hranu jezikom, pokazivati interesovanje za hranu itd, ima to mislim i na forumu ali ima sigurno na internetu negdje.
dosta ljudi prerano bebi ponudi hranu pa beba odbija, a oni kažu kud nismo i ranije ponudili.
većina beba je spremna sa 6 mjeseci, neke ranije a neke i kasnije. nije ništa neobično. samo ti posmatraj svoju bebu i radi onako kako njoj odgovara, a ne kako odgovara tebi, okolini, nanama i dedama, petom i desetom.
nisu bebe roboti da rade programirano, nego insani sa svojim vlastitim potrebama