cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...

clock-img

20.12.2012, 09:22

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

drage mame kako da napravim spinat bebi,dobila sam divni mladi spinat al ja neznam kako ga napraviti i kako napraviti griz sa ad mlijekomuser posted image user posted image user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

clock-img

20.12.2012, 11:20

clock-img

aidana

pencil-img

833

Ja skuham saku spinata, skuham krompir ili nekad rizu i onda to sve izmiksima. Vecinom bude pregusto pa u to dodam pileceg temeljca (imam uvijek kockice u zamrzivacu) i jos 1-2 kapi maslinovog ulja

clock-img

20.12.2012, 11:22

clock-img

aidana

pencil-img

833

moze sigurno i neka varijanta sa pavlakom ili sl ali moj jos ne jede mlijecne proizvode. To mozda poslije isprobamo

clock-img

20.12.2012, 12:04

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

aidiana bas cu danas probati jel zajedno kuhas krompir i spinat ,posto je mladi spinat kontam da ga dodam krompiru sta ti mislisuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.12.2012, 08:16

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

age moje imali ko savjet bebici zbog rijetke ucestale stolice moram uvesti rezim ishrane bez voca i kao nesto dijealno user posted image

al sta i kako
kupila sam amarant ,pokiselila koliko se vremenski kuha i ova milkriza koliko se ona treba kuhatiuser posted image user posted image user posted image fakat sam luda napola zbog stoliceuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.12.2012, 14:03

clock-img

chuci

pencil-img

804

dijeta za rijetku stolicu uključuje rižu, rižinu sluz, mrkvu i hipp ors sok čini mi se.

evo nađoh
http://www.ringeraja.ba/clanak/dijete-povraca-ili-ima-proljev_622.html

mojoj ajši amarant omekša stolicu uvijek. ne znam je li do nje ili svima tako.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

25.12.2012, 17:51

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

hvala chuci znam za ovo s rizom al dr. mi naglasi nista nesmijem od voce user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.12.2012, 17:54

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

IZVORNA PORUKA: chuci

dijeta za rijetku stolicu uključuje rižu, rižinu sluz, mrkvu i hipp ors sok čini mi se.

evo nađoh

Ovo obavezno kupi. Nama je puno, puno pomogao. Cak smo bili i u bolnici na infuzijiuser posted image

clock-img

25.12.2012, 18:34

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

ninuska mislis na ovo hip s mrkvom kupila i dala a valjda ce valjati.ninuska sto bi jos ogla,kaze dr.da nije tak strasno,danas je malo smirio proljev sad je ko rijedja pastetai bile su 3 ja mislim da e riza pomogla....user posted image

clock-img

25.12.2012, 19:10

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

age moje imali ko savjet bebici zbog rijetke ucestale stolice moram uvesti rezim ishrane bez voca i kao nesto dijealno user posted image

al sta i kako
kupila sam amarant ,pokiselila koliko se vremenski kuha i ova milkriza koliko se ona treba kuhatiuser posted image user posted image user posted image fakat sam luda napola zbog stoliceuser posted image user posted image user posted image user posted image

da nema candidu? sta je rekla dr

probaj i linex baby prah u vodu ili hranu nama je pomoglouser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

25.12.2012, 19:25

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

ninuska mislis na ovo hip s mrkvom kupila i dala a valjda ce valjati.ninuska sto bi jos ogla,kaze dr.da nije tak strasno,danas je malo smirio proljev sad je ko rijedja pastetai bile su 3 ja mislim da e riza pomogla....user posted image

Da, na to mislim. Mozes dati linex baby, mada smo mi davali u bolnici u kapsulama za odrasle samo istresemo prah. Mala je tada imala nepunu godinu. Mi smo davali i bananu, rizinu sluz, pirinac, caj od sipka..evo chuci ti je postavila link, a i mi smo istu preporuku dobili u bolnici.

< Poruku je uredio ninuska -- 25.12.2012 19:28:24 >

clock-img

25.12.2012, 21:16

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

IZVORNA PORUKA: ninuska

evo nađoh

Ovo obavezno kupi. Nama je puno, puno pomogao. Cak smo bili i u bolnici na infuzijiuser posted image

dr je rekla da bi trebalo proci za par dana samo da iskljucimo voce u bilo kom obliku dala je linex bejbi i onu kremicu za guzu i nista drugo nije rekla da ida pije caj od nane.....user posted image

clock-img

25.12.2012, 22:04

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

Drage moje interesuje me sta vasi bebaci jedu tokom dana, a da imaju 9 mj? Mi smo nekada na 2 , a nekada na 3 obroka. Ujutro obicno voce u kombinaciji sa plazmom, ili zitarice, za rucak povrce na pilecej, telecoj vodi tipa karfiol, brokuli, mrkva, krompir, a zgusnem sa rizinim pahuljicama ponekad.kupila sam i pilecu dzigericu,planira losos, abc sir sa hljebom voli da papa, kupila i nestle jogurt, dajem pavlake, nece kukuruze niti pure.da li je malo po vama, trebam li jos sta. Da zaboravila sam reci da papamo i spinat, blitvu.Dojim i popije i flasicu, fino napreduje i voli kad cuje zvuk stapnog miksera, mala je poguzijica na tatu.Podijelite sa nama vase recepte, jelovnike .Hvala

clock-img

26.12.2012, 08:04

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Drage moje interesuje me sta vasi bebaci jedu tokom dana, a da imaju 9 mj? Mi smo nekada na 2 , a nekada na 3 obroka. Ujutro obicno voce u kombinaciji sa plazmom, ili zitarice, za rucak povrce na pilecej, telecoj vodi tipa karfiol, brokuli, mrkva, krompir, a zgusnem sa rizinim pahuljicama ponekad.kupila sam i pilecu dzigericu,planira losos, abc sir sa hljebom voli da papa, kupila i nestle jogurt, dajem pavlake, nece kukuruze niti pure.da li je malo po vama, trebam li jos sta. Da zaboravila sam reci da papamo i spinat, blitvu.Dojim i popije i flasicu, fino napreduje i voli kad cuje zvuk stapnog miksera, mala je poguzijica na tatu.Podijelite sa nama vase recepte, jelovnike .Hvala

mamami ima na kalendaru dohrane super savjeta aimju i recepti u istoimenoj rubrici ja ti bas i nisam od neke pomoci i ja se patim i deveram....

clock-img

26.12.2012, 10:35

clock-img

ellam

pencil-img

14

drage mame pozdrav svim bebama i poljubac...

punimo 11 mj, hvala Bogu, napredujemo, vec mjesec dana hodamo :)

da li ste vi razmisljale o uvodjenju mlijeka postepeno? ja planiram za mjesec dana, i zbog vracanja na posao i zato sto me nenormalno grize kad doji... citam forume, neko razrhedjuje sa vodom, neko ne...

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

clock-img

26.12.2012, 12:43

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

ellam,
koje mlijeko bi planiras davati? mislim da nema potrebe razblazivati mlijeko s vodom, koja je svrha toga?

bebe, inace, trebaju masnije mlijeko, kao i ostale mlijecne preradjevine, nemojte djecu cuvati od prirodnih masnoca (maslinovo ulje, maslac i sl.) jer su one jako bitne za razvoj i izmedju ostalog daju energiju, ako mislite da neki obrok treba biti kaloricniji najbolje mu je dodati masnocu..

clock-img

26.12.2012, 12:54

clock-img

smajli80

pencil-img

688

I moj danas puni 11mj i još uvjek doji.Ne dajem mu kupovno mlijeko u svježem obliku jer ga odbija ali kroz kašice i pudinge da. I ne razrjeđujem ga,jer nema potrebe za tim.To ml.iz tetrapacka je ionako dovoljno razrjeđeno.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

clock-img

26.12.2012, 15:02

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

IZVORNA PORUKA: ninuska

evo nađoh

dr je rekla da bi trebalo proci za par dana samo da iskljucimo voce u bilo kom obliku dala je linex bejbi i onu kremicu za guzu i nista drugo nije rekla da ida pije caj od nane.....user posted image

kako je beba danas? Jel bolje?
Kazem ti, mi smo lezali na Pedijatriji 5-6 dana i bili smo na toj prehrani. A, za HIPP sam procitala na forumu, za to mi nije nijedna dr rekla. I stvarno nam je pomogao. I gore u bocicama dobijes pirinac, rizinu sluz i caj od sipka.

clock-img

26.12.2012, 19:53

clock-img

treće

pencil-img

17

mlijeko se razrjeđuje za manje bebe, ako neko ne daje ad formulu već mlijeko i to ne zbog masnoća jer majčino mlijeko je masnije već to ima vie proteina u odnosu na majčino pa opterećuje bubrege bebe,
a u ovom periodu pa nadalje daji punomasno mlijeko najmanje 2,8mm, uobičajeno je 3,2

IZVORNA PORUKA: ellam

drage mame pozdrav svim bebama i poljubac...

punimo 11 mj, hvala Bogu, napredujemo, vec mjesec dana hodamo :)

da li ste vi razmisljale o uvodjenju mlijeka postepeno? ja planiram za mjesec dana, i zbog vracanja na posao i zato sto me nenormalno grize kad doji... citam forume, neko razrhedjuje sa vodom, neko ne...

< Poruku je uredio treće -- 26.12.2012 19:57:54 >

clock-img

26.12.2012, 20:03

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

Mi smo uveli mlijeko sa 12 mjeseci. Nije htjela u tetra paku, pa sad pijemo domace kravlje mlijeko. Popijemo litar dnevno user posted image . jeste previse, ali slabo jede dr. hranu, pa neka bar pije mlijeko. Cak nam je i stomacic narastao user posted image

clock-img

27.12.2012, 09:21

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

hvala ninuska ja sve nesto kontam da joj ova ad mlijeka pije hip-combiotk gle navece od 17h pije samo mlijeko i ujutro kaka rijedju zelenkastu stolicu u toku dana stolica je ok sad je bolje juce su bile tri stolice nije bio proljev....user posted image jel moze biti to sve od ad mlijeka ?

clock-img

27.12.2012, 09:26

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

djoisa imas li ti neki savjet za moju milu rabiju ti si mi puno pomogla sa savjetima i ja se oslanjam na tebe dr.kaze da netreba raditi nikakve nalaze ja vise neznam sacu fakat me brine ta zelenkasta stolicauser posted image

clock-img

27.12.2012, 09:43

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

koliko je tvojoj bebi?

jel ona ima proljev ili samo zelenu stolicu?
gore su ti zene pisale dijetu u slucaju proljeva, jesi li davala linex, je li vam ista pomoglo?

vidim da dr ne smatra da se radi o necu zabrinjavajucem..ne bih ti nista znala reci o ad mlijeku..

ja ne bih davala ova caj od nane..samo vodu..

moj sin je u jednom periodu (13 mj) bar jedno 10tak dana imao ceste stolice do 6 puta na dan (raznih boja i konzistencija)..ni linex nije pomagao..ja ga nisam vodila dr..ni vise rize ni ostalih preporucenih namirnica..nista nije pomagalo..samo je proslo..tako da ako ona tebi izgleda zdravo, osim te zelene stolice, i dr ju je pregledao ja se ne bih nesto posebno brinula..probaj vidjeti sta joj od hrane ne odgovara, mozda je to..

clock-img

27.12.2012, 09:52

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

IZVORNA PORUKA: djoisa

koliko je tvojoj bebi?

jel ona ima proljev ili samo zelenu stolicu?
gore su ti zene pisale dijetu u slucaju proljeva, jesi li davala linex, je li vam ista pomoglo?

vidim da dr ne smatra da se radi o necu zabrinjavajucem..ne bih ti nista znala reci o ad mlijeku..

ja ne bih davala ova caj od nane..samo vodu..

moj sin je u jednom periodu (13 mj) bar jedno 10tak dana imao ceste stolice do 6 puta na dan (raznih boja i konzistencija)..ni linex nije pomagao..ja ga nisam vodila dr..ni vise rize ni ostalih preporucenih namirnica..nista nije pomagalo..samo je proslo..tako da ako ona tebi izgleda zdravo, osim te zelene stolice, i dr ju je pregledao ja se ne bih nesto posebno brinula..probaj vidjeti sta joj od hrane ne odgovara, mozda je to..

moja rabija ima 8 mjeseci,ona izgleda zdravo vesela je i stalo bih da se igra ,sad je na dijeti ove vrste riza,sluz s kasikicom jabuke krompik pire suhi s mal ad mlijeka i evo jutros opet zelena stolica malo rijedja nije proljev...ma neznam linexs i nije pomogao i da stalno prducka...user posted image

clock-img

31.12.2012, 15:17

clock-img

hurmica

pencil-img

11

Treba mi savjet, beba ima sest mjeseci i pocela sam sa povrcem, trenutno jede mrkvu i tikvu, i ponekad babanu. Ostalo dojim. Smijem li mu napraviti neku kasicu sa plazmom? Pozdrav svim mamitama....user posted image user posted image user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img