IZVORNA PORUKA: raja_ringe
meni u ishrani nedostaju žitarice (osim palente i zobenih pahuljica). U početku sam probavala sa onim prosom i one po nekoliko vrsta žitarica, ali je ona tako malo toga jede, a ono ima neki kratak rok kada ga otvoriš, a nemaju manja pakovanja. Koje vi žitarice koristte i koliko ih dugo držite otvorenim?
mila lijepo beba papa ipak ona ima siku ,blago njoj
drugarice i moja r.je ovako jela do nekog 10 mjeseca,znala se buditi nocu i traziti mlijeko,i nekako je pocela sama papti vece kolicine i nije se vise nit se budi nocu da pije mlijeko,primjetila sam da ako mi pred spavanje puno pojede a je to muci tako da mi cvrstu hranu dajemo do 18h.
mila ona ti sv sto treba dobije kroz mlijeko izuzev zeljeza koje se nemoze apsorbovati u majcino mlijeko (kako je to Bog lijepo uredio,naime zeljezo u kombinaciji s kalcijem i neapsorbuje se u bebin organizam ostane u crijevima i zavrsi u kakici

) probaj joj j jabukom i rizom kuhanom na vodi stavljati malo cimeta on je bogat zeljezom
mada bi ti joj trebala uvoditi progresivnije cvrstu hranu jer ako sam te dobro razumjela polako cesje prestati dojiti
od zitarica koristim:proso,amarant,rizu ,palentu,razovo brasno,
kupujem dm-u proso,amarant,rizu,prebacim u one posude s hermetickim zatvaranjem i zaljepim naljepnicu s rokom trajanja(ja uvjek izrovim u prodavnici one odpozada i uvjek tako nadjem dobar rok trajanja

)
amarant kombinujem s vocem a proso s povrcem ,r.vise voli povrce
ja pravim tjesteninu(tarhanu,pilav) njoj pravim samo sa zumancima manju kolicinu da uvjek ima svjeze
moja r.nece sokice i to me brine nikako samo pije vodu
ljubi mi d. a tebi veliki