IZVORNA PORUKA: UPPUKS
Obavezni program predskolskog odgoja i obrazovanja se realizira u predskolskim ustanovama registriranim kod nadleznog ministarstva, tako da se stav PPZ se odnosi na izbor ustanove privatne ili javne.
Dokument kojeg izdaju predskolske ustanove o pohadjanju obaveznog programa je obrazac ciju formu i sadrzaj odredjuje ministarstvo.
Djeca koja idu u vrtic (cijelodnevni ili poludnevni boravak) nisu obavezni ici na dodatni obavezni program predskolskog odgoja i obrazovanja. Ta obaveza se odnosi samo na djecu koja ne idu u vrtice.
Ukoliko dijete upiset_e u vrtic JU Djeca Sarajeva ne placate obavezni program, a u privatni vrtic placate simbolicnu cijenu u skladu sa satnicom boravka djeteta u tom vrticu (priblizno oko 30-tak KM mjesecno).
U svakom slucaju savjetujemo roditeljima upis djece u privatne vrtice koje program realiziraju u potpunosti uz obezbjedjen topli obrok, a sto je i zakonska obaveza.
ja ili nisam ahvatila ili je ovo super reklama
znači ako moje dijete ne ide u vrtić nikako, ja mogu predškolki obaviti u JU dkavc srajeva bez izdvajanja novčanih sredstava
a ako dam u privatni plaćam simbolično 30 KM da obavi predškolski
ne plaća mi država ono što mi je zakonom nametnula....
jeli to znači da ako ja dijete dam u privatni vrtić na dnevni boravak, na cijenu vrtića moram dodati još simboličnih 30Km da obavi zakonom propisanu oabvezu
Meni je ovo jako bitan podatak....
i baš me zanima...zašto nama roditeljima sugerišete izbor privatnih vrtića...
Jeli imate dokaze da JU djeca sarajeva djeci ne prižaju adekvatan predškolski program u skladu sa zakonom.