IZVORNA PORUKA: scarlett
Gynecologist, povezujući tvoj nik i način pisanja na ovim temama, pretpostavljam da si iz te struke.
Nadam se da nećeš zamjeriti ako te pitam, da li ja kao buduća mama za koju abortus nije opcija, mogu imati ikakvu korist od bilo kojeg od ponuđenih testova, odnosno da li postoji ijedan slučaj da se djetetu može pomoći ako bi se ne daj Bože otkrio neki poremećaj?
Evo ja cu ti rec iz vlastitog iskustva, ja sam radila amnio u 21 nedelji i genetski je curica bila zdrava a imala je jako puno malformacija iako je genetski svebilo u redu XX46 , dragi moji doktori se igraju Bogova sa tim testovima, opustite se i uzivajte bit ce kako bude nista se ne moze mijenjati....
Moja curica je imala rascjel na usni, imala je krive noge, srcanu manu koju nebi mogli operirat jer je bila velika mana, debelo crijevo,tanko sljepo crijevo u ljevom kutu stomaka ne u desnom itd itd jedino sta je bilo ok je bio mozak ali ni to ne mogu da kazu 100% , obdukcijom je dokazano da nije imala okice, imala je 2 tabana na svakoj nogici i na svakoj rukici po prstic vise ... ......... Pa sta da ti kazem sada? Draga moja Amnio ne moze da pokaze malformacije samo genetiku.... Opusti se uzivaj u trudnoci i moli se dragom svevisnjem da ste zivi i zdravi :-) Sve ostalo je nevazno...
I ja nisam htjela prekinut trudnocu ali nakon svih pretraga itd, morala sam odluciti i mislim da sam odlucila dobro za moju curicu na prvom mjestu a onda za nas i nas brak ..... Nije lako imat bolesno dijete ( ako bi uopce prezivila)
A sto se tice pomoci naravno da se moze pomoci djetetu sa poremecajem ovisi koliko je kompleksna malformacija .... Ako dijete nema oci tu nema pomoci a ako ima samo jedan prstic vise na ruci to se lako da ukloniti.....
< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 14.10.2014 9:34:34 >
25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))