IZVORNA PORUKA: bananica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: MicoTico
Niko mi ne odgovori na drugoj temi, ap kontam možda ovdje neko dgovori.
Pitanje:
Da li je poteban dokaz o uplati boravišne takse na granici?
Konkretno, danas mi jedna poznanica kaže da su joj na granici sa Hrvatskom, kada se vraćala sa mora , tražili dokaz da je platila boravišnu taksu
u hrvatskoj je to obaveza onoga ko izdaje aprtaman po zakonu...
znači gdje boraviš ti plaćaju...
nas uvijek rpijave gazde...
dok u crnoj gori je drugačije ...oni traže dokaz o plaćenoj boravišnoj taksi jer je to obveza gosta / stranca....
izda ti gazda racun i rijesen problem
nama nikada niko nije izdao račun u hrvatskoj...istina nismo ga ni tražili
a i da ga izdao na njemu bi stajala cijena smještaja jer oni boravišnu taksu plaćaju turističkoj zajednici mjesta u kome se nalaziš kao pravno lice grupno za broj gostiju a ne pojedinačno po imenu...
recimo nas je žena prijavila u hotel ninfa...da smo tu... a ona će platiti novcima grupno za sve goste u njenoj kući komletan ovaj mjesec...
a u crnu goru sma išla...
2005 godine mojoj kolegici nisu dlai nazad sa granice nego je vraćali da donese dokaz o plaćenoj boravišnoj taksi...pa išli na trebinje na granicu slomili se...i prešli
eh ja poučena tim siksutvom čim sam zakoračila u ulcinje 2005 godine fino s eprijavimo i po povratku nam traže dokaz o tome...
također prošle godine u igalu ista situacija, domah sma nas prijavila lijepo i na povratku pokazala dokaz o istom...
a što se tiče trkeljanja na granici i bacanju...
ne znam šta je prošla sedmica...al ja sam 27. prešla garnicu...niko nas nije trkeljao...ni moju sestru koja je išla iza nas...ni dva momak ispred nas u autu...
za vikend je bial ogromna gužva po svim plažama...mnogo raje iz hercegovine na dan dođe na more...
donijeli su i hljeb iz konzuma iz mostara nisu ga kupili u živogošću..frižideri, komletni ručkovi, stolovi i stolice...
petak, subora i nedelja sve različite ekipe...
očito ni njih nisu trkeljali...
mi smo zaista vrlo lagano i prešli granicu i vratili se nazad...
a i da su me trkeljali nebi mi imali šta previše naći...ja se ne tovarim hranom uopšte...