IZVORNA PORUKA: Tajno moja
Nama ispao iznendani smještaj u Orebiću kod muževih rođaka,tako da vjerovatno pićimo tamo krajem jula.
Eh sad,ako mi neko može reći malo više o Orebiću,mislim dal' ima hladovine i kakvo je mjesto za dijete?
I mozel' me neko uputiti na link šta od medikamenata ponijeti za dijete na moru?Hvala :)
ja se danas vratih iz Orebica
plaza Trstenica je kao pijesak ( onako krupni ) ima nekog hlada ali nije bog zna sta ( mi smo isli na par sati prijepodne , od 9 - 12 recimo ) i hlada nikad nismo uhvatili ali nosili smo suncobran i krenuli smo sa podlogom a mazali se ko mahniti cim izadjemo iz vode
poslipodne smo isli na plazu kod bivseg kampa kod Jolande , tamo je neki kamen krupan i nije lipa plaza , onako je za ponjenje i sta ja znam ali bilo je tamo dosta ljudi sa bas malom djecom
savjet : nosite suncobran ili mozda da krenete ranije
a sto se apoteke tice obavezno fenistil gel ili synopen ili tako nesto , ima dosta komaraca
ja sam nosila ibuprofen sirup ( ako dobije temperaturu ) , probiotik kapsule , portolak sirup , chloramfenicol mast , hidrogen , bivacin sprej , flastere i to je uglavnom to