I na kraju srećković koji ide plažom i nudi slikanje za 5 eura sa magarcem, majmunom, spajdermenom i zmijom, e ovaj me je dokusurio. Ja ima fobiju od zmija, a on paradira plažom.
sa ovim si me podsjetila na moje djetinjstvo, mi smo prije rata imali kucu u CG, kod Herceg Novog, tako da smo cijeli ljetnji raspust provodili dolje i svaki put se slikali na magarcu, imam hrpu slika sa malim magarcicem
17.08.2010, 12:19
Skvo RR
4542
Hahaha, sad se sjetih, mene mama nikada nije mogla nagovoriti da se slikam sa magarcem (imam samo jednu sliku sa magarcem i zagijem, sva uplakana), samo sam bjezala i govorila smrdi...
< Poruku je uredio Skvo RR -- 17.8.2010 12:22:09 >
17.08.2010, 12:54
maja78 RR
4163
bananice gdje kod herceg novog, ja sam provela djetinstvo u baosicima, ista stvar kao kod tebe citavo ljeto i kuca :)
17.08.2010, 13:03
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
bananice gdje kod herceg novog, ja sam provela djetinstvo u baosicima, ista stvar kao kod tebe citavo ljeto i kuca :)
a ja sam u bijeloj, kod mamine kume al poslije rata nisam jos bila, mada moja mama ide svake godine
17.08.2010, 13:06
M kao Mama
5536
Hahaha, moj bi tata imao običaj reči da smo Ja, magare i Hamdija Ledo, ledo sladoledo bile maskote Podgore, e, bila su to vremena, po tri mjeseca na moru, da ja Bogdo mogu mojoj Lali priuštiti mjesec, a kamoli 3.
17.08.2010, 13:11
maja78 RR
4163
a mi smo svako jutro isli u bijelu po hljeb jer je jedino u njoj bila privatna pekara i naravno moralo se to kupiti, da se ima domaceg peciva :) ni ja nisam isla nikad poslije rata
17.08.2010, 13:16
Hanady RR
18727
ja sam prije rata sa roditejlima išal 2 puta godišnje na more.... 1 u herceg novi ( baošiće) a drugi put makarska...
E sad ja sam ove godine bila u igalu U Crnoj gori.... šetala sam Herceg Novim ( starim gradom) i mogu vam reći lijepa pormjena u odnosu na Hrvatsku.....
meni je baš divno bilo...a i djeci....
cijene jesu povoljnije nego u Hrvatskoj definitvno....ali nije to više ni tako jeftino kao recimo prije 5 godina kada sam bila u ulcinju sa momkom (sadašnjim mužem) .
Meni je u ulcinju baš lijepo bilo... nemam neka lođša iskustva...i imala sam šta vidjeti a na plaži kopalabana super je bilo.... e sad svako ima svpoj ukus.... meni jedino plivanje je bezveze tamo jer nisma se pošteno siplivala radi dubine mora.... ali uživanja je bilo.
Igalo je također Ok...plaža kao u ulcinju...plićak 100 m..... ali mi smo išli na plažu U meljine ( mjesto prije Igala) i divno...potpuno isti doživljaj kao u hrvatskoj....
a što se šetnje tiče...ljepše nego u Hrvatskoj...jer nisma bila vezana za šetanje rivom ( što me posebno živcira)...u Crnoj gori baš se ima finih mjesta vidjeti i obići.
ja još nisma slikele skinual sa aparata ( očito od te aktivnosti koju očekujem od svoga supruga ništa...i to ću na sebe preuzeti inače će mi i fotić iz auta maznuti) ali čim skinem stavit ću vam one koje se odnose na plažu i na neke lijepe detalje iz šetnje.
17.08.2010, 13:19
teacher75
5394
meni mama svaki put kad se vrati kuka kako je tamo sve skupo (u CG), mislim da sada nije neka razlika u odnosu na hrvatsku (sve zavisi u kojem si mjestu- drasticna razlika npr. izmedju tucepa i podaca u cijenama)
17.08.2010, 14:47
bananica
4330
mi smo u bijeloj imali kucu, blizu hotela delfin, ma prelijepo mjesto, zali Boze pa smo je mijenjali, ustvari ne ja, nego moji
17.08.2010, 19:34
DZANINI
141
jel zna iko koje su sada cjene u hr sobe samo...i da li bi gdje mogla ja i curica mala beba od godin ipo da same odemo jel iko ima ista da mi sa sigurnoscu preporuci ili da neku web straniccu
poljubac za mamice sveee
18.08.2010, 10:05
Anoniman
E evo i moje iskustvo...mozda nekome dobro dodje
Posto licno nisam (a nije ni mm) ljubitelj "kolektivnih" plaza...tj. vise preferiram stijene, mir, tisinu i cisto more...mogu vam reci da me prpa hvatala kako cu sa djetetom koje hoda (a jos nije toliko stabilno) niti veliko da moze sam u more izlaziti-ulaziti...medjutim, ispalo je bolje od svakog ocekivanja ...cak mu nisam nosila ni bazencic...na kupanje smo bas minimalisticki isli...vjerovatno kao nekad nasi roditelji...tj. njihovi roditelji (peskir, kantica,kolut, krema za suncanje, voda i kapa...i nesto od voca)...nalazili smo mjesta gdje postoje prirodni bazencici...gdje konstantno more cirkulise...u kojima se vec nalazilo sve potrebno "za igru"...ogrci, kamencici, rakovi, kozice...i naravno najbitnije-more...sasvim dovoljno da moje dijete nije zeljelo izaci...hlada smo uvijek imali...ma perfetto, sto bi talijani rekli
p.s ticerko, ako ces nekst jir u v.l. budem ti nabrojala sva mjesta gdje se stvarno milina kupati sa djetetom a da nije hotelska plaza
18.08.2010, 11:00
pocahontas
2546
IZVORNA PORUKA: dadada
Posto licno nisam (a nije ni mm) ljubitelj "kolektivnih" plaza...tj. vise preferiram stijene, mir, tisinu i cisto more...mogu vam reci da me prpa hvatala kako cu sa djetetom koje hoda (a jos nije toliko stabilno) niti veliko da moze sam u more izlaziti-ulaziti...medjutim, ispalo je bolje od svakog ocekivanja ...cak mu nisam nosila ni bazencic...na kupanje smo bas minimalisticki isli...vjerovatno kao nekad nasi roditelji...tj. njihovi roditelji (peskir, kantica,kolut, krema za suncanje, voda i kapa...i nesto od voca)...nalazili smo mjesta gdje postoje prirodni bazencici...gdje konstantno more cirkulise...u kojima se vec nalazilo sve potrebno "za igru"...ogrci, kamencici, rakovi, kozice...i naravno najbitnije-more...sasvim dovoljno da moje dijete nije zeljelo izaci...hlada smo uvijek imali...ma perfetto, sto bi talijani rekli
p.s ticerko, ako ces nekst jir u v.l. budem ti nabrojala sva mjesta gdje se stvarno milina kupati sa djetetom a da nije hotelska plaza
vidim rumenko je uzivao..ovaj moj nije htio da cuje za ulazak u more...pihhhh
18.08.2010, 11:06
Anoniman
a ovaj nije htio da cuje za izlazak iz mora ...svaki put mi haos napravi...a vec pocne da cvokoce
18.08.2010, 11:10
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: dadada
hvala draga moja, vidjecemo jos - ko ziv ko mrtav do iduce godine
26.08.2010, 20:28
teacher75
5394
ima li neko da mi na pp posalje neki kontakt za smjestaj u gradcu, isli bi za vikend al niko nece da nam izda samo na 3 noci
26.08.2010, 20:58
teacher75
5394
predomislili smo se, najavljuju u sub. buru i zaladjenje
28.08.2010, 12:58
IvanaTz
827
Nunichi i ja se nasle u Makarskoj i provele cijeli dan zajedno...
Mi bili prvo na Kolocepu pa u Makarskoj, vrijeme prelijepo, nece iz vode, uzivancija, nisam mogla bolje zamisliti odmor...
28.08.2010, 13:02
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: teacher75
slagali su te...
Ivana suer fotka..neke ste uziveli
28.08.2010, 14:56
Trnoruzica
478
..greska
< Poruku je uredio Trnoruzica -- 28.8.2010 14:58:27 >
28.08.2010, 14:58
Trnoruzica
478
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
slagali su te...
Nisu, nisu Zahladnilo je juznije. Sutra i kod nas 15 stepeni niza
28.08.2010, 15:00
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: Trnoruzica
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
slagali su te...
Nisu, nisu Zahladnilo je juznije. Sutra i kod nas 15 stepeni niza
ja se sad cula sa kumom iz Brela ...kaze vrijeme ko u prici
28.08.2010, 15:02
Trnoruzica
478
U Brelama mozda, ali za Gradac je drugacije, bar za danas. Sutra i u Brelama najavljuju snizenje, 28 max. I mi smo planirali skoknuti do mora ovaj vikend, ali nismo, bas zbog vjetra i bure
Ukucaj gore Brela, pa Gradac, pa ces vidjeti razliku
< Poruku je uredio Trnoruzica -- 28.8.2010 15:04:26 >
28.08.2010, 16:24
bananica
4330
jedna prica je kod nas sto se vremena tice, a sasvim druga je na moru, o kakvom zahladnjenju pricate, danas se cula sa drugaricom u Tucepima, vrijeme extra
28.08.2010, 16:26
bananica
4330
od 25 do 28C je najugodnije vrijeme koje mozes na moru potrefiti, zar treba 39C?
28.08.2010, 16:33
milenium
6133
danas je fino,iako je sad malo poelo puhat i naoblailo se,al sutra e kia.