IZVORNA PORUKA: *nur*
Hahaha jest potraga za Prolom vodom
LTM ma nije mi jasno sto me upucuje na taj test,sve sa mjerama je OK hB.Izgleda da im je to neka rutina
iskreno pojma nemam
mene je Divanovic u prvoj trudnoci slao da sve zivo radim. znaci vadila nalaze svaki drugi mjesec, plus radila torch test, pa ponovo da mi odrede krvnu grupu, pa dabl test, pa tripl test i jebi ga desi se onda ono sa grlicem.
ja sam skontala da je on to sve zato sto sam ja njemu dosla prvi put kad sam vec bila trudna. covjek nije imao pojma kakvo je moje opce zdravstveno stanje, nije od onih sto vjeruju na rijec nego de ti fino sve vadi i provjeri. dabl mi i tad bio super ali kaze ako zelite radite tripl privatno (na dipu reagensi ne valjaju) ja uradila i tripl (bilo bi mi nesto da nisam).
sad me vec zna bolje, radila sam pappa test kod njega poslije poroda i uzv grudi i preglede, sad sam mu vec stara iskusna trudnica

zna sve moje boljke tako da i on zna sta da ocekuje.
jel moguce mozda da si se ti zeznula ako ti je mjerio nuhalni nabor onda test koji radis je kombinirani probir tj dabl a ne tripl (triple se radi ako se sjecam negdje izmedju 15 i 18 sedmice)