IZVORNA PORUKA: M.A.M.
A koliko cesto se kupa beba prvih mjesec dana?
mi smo njoj prali guzu svaki put kad je kakila i navece pred spavanje kupanje i taj smo ritam drzali pa ne znam koliko tacno ali dugo

male bebe puno kake.
kasnije smo lagano ubacivali kupanje svako drugi-treci da dok nismo na jednom hefticno...i sad je poslije svake kake tusiramo tj operemo guzu (a zna bogam i sad po 2-3 puta kakiti, ima dobru probavu) sad nam je hetficno kupanje od glave do pete sa pranjem kose nekad bude i u 10 dana pranje kose posto smo jos u fazi da je narodno veselje kad se kosa pere
sta ja znam, ja sam uvela takvu rutinu i njoj odgovara ai nama nije mrsko. znam da je lakse vlaznim maramicama ali meni je ipak narocito ljeti bolje kad se pere guza. nikad nije imala osipe pelenske niti joj je guza bila crvena (jedino kad su je cetvorke i petice dobro uhvatile bude joj mokraca malo jaca pa se pisa zacrveni ali to penatenom onim krec rijesimo i kantarion)
alman 
ti se zadala u skitnju
ja u petak idem vaditi krv (nije me za divno cudo slao dugo) i urin. moram na sljedeci pregled sa komplet nalazima. moracu nekad u julu i kod ocnog da provjerim okice za porod da ima i taj papir da ne cekam 9ti mjesec.