IZVORNA PORUKA: maksi
Ja i moj muz smo se dogovorili,prvom sinu ja dala ime,drugom muz a sada trecem opet ja
vi to bas ko skupstina odlucili dekretom
ma i kod nas je bio dogovor

ja dala prvom on moze drugom (ako bude curica) ali mora se i meni svidjeti, demokratski pravo
musko nemamo izgleda jos, i kako stvari stoje tesko cemo se dogovoriti
joj nedavno mi isli mom najboljem drugu na babine. malac se rodio krajem januara. i hajd javio on nama kako je sve teklo (culi se i na dan poroda, vidjeli se par dana prije) i javi on musko (znali su) bla bla kako ide ali nema kako se beba zove... i culi se mi i par puta poslije nikako se ne spominje ime (vada pitam kako je malac, kako bebica i tako to)
I trebamo mi na babine ja uzela cestitku da ispunim ali ne znam kako se beba zove a bezveze mi da pisem "Draga bebo" i na kraju i odustanem od cestike. I dosli mi i hajd sjedimo mi vec neko vrijeme, druzimo se ode njegova supruga u sobu sa bebom daje presvuce, ode Leona za njima, ode i mm za Leonom...ostali samo nas dvoje i mi u pricu reko izvini zivota ti kako ste dali ime bebi (bas mi nesto bilo ofirno pitati ali eto) kaze on pa zar vam nismo javili

reko niste, kaze on mi smo ti dvije sedmice ratovali oko imena i na kraju nekako dadose

i valjda u svemu tome zaboravise da jave
Kasnije mm meni govori ovako ce ti i kod nas biti ako bude musko...posto mi nikako da se usaglasimo za to musko ime pa bar eto da ga imamo u vidu