Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
mya, mogla si ti prodavati torte, ha? da si nam blize pa da porucimo jednu za nas rodjendan
Znači, svidja ti se moje djelo Ma, nije bilo teško, ali mi je trebao cijeli dan, a kad sam vidjela reakciju niko sretniji od mene...
Teacher, spominjala si negdje maslinovo ulje za tvrdu stolicu...je li da dam onako na kašikicu...jesam tako danas dala jednu malu kašikicu i popila je bez problema...
24.04.2010, 19:24
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja dojim pa se ne mogu nikad opustiti kad negdje izadjem, ne moze joj mm dati siku kad se probudi gladna
A meni je tako zao sto mi vise ne dojimo...uspjeli smo skoro 2mjeseca i onda nista, samo po koja kap....
i meni je drago sto dojimo, al nije lako kao sto neki misle, jer se sve podredjuje tome, posto doji svaka 2 sata, kadgod negdje izadjem bez lane, stresno mi je, zurim nakon 2 sata. evo danas bila sa mm na sajmu knjige, lana ostala sa svekrvom i zaovom, samo smo profurali kroz sajam, nismo pola stigli obici, jos smo ostali duze od 2 sata, svekrva je nekako zabavljala, a kad sam dosla odmah je navalila na siku. mi za to vrijeme (2 sata) 2-3 puta zvali da cujemo jel slusa i sta radi. da ne dojim, da joj hapica moze zemijeniti siku, ne bih se toliko brinula, svekrva bi je nahranila i mirna bosna, ovako stalno neki stres... al nek doji, proci ce i ovo jos malo, na duge staze, naravno da ima sve moguce prednosti
24.04.2010, 19:35
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: Mya_81 Teacher, spominjala si negdje maslinovo ulje za tvrdu stolicu...je li da dam onako na kašikicu...jesam tako danas dala jednu malu kašikicu i popila je bez problema...
Mya slobodno ujutru joj daj kasicicu, jako je zdravo i u hranu da joj malo stavis. Meni su savjetovali da Lani dajem svako jutro po malu kasiku radi stolice ali nismo hB imali nikad problema s tim...
24.04.2010, 19:39
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: Mya_81 Teacher, spominjala si negdje maslinovo ulje za tvrdu stolicu...je li da dam onako na kašikicu...jesam tako danas dala jednu malu kašikicu i popila je bez problema...
Mya slobodno ujutru joj daj kasicicu, jako je zdravo i u hranu da joj malo stavis. Meni su savjetovali da Lani dajem svako jutro po malu kasiku radi stolice ali nismo hB imali nikad problema s tim...
mozes slobodno na kasiku, mada ja nisam do sad davala tako svojoj lani, vec joj svaki put (svaki dan)u povrtnu kasicu naspem malo maslinovog ulja
24.04.2010, 19:40
salmy
5830
Da Vas i nas dvoje pozdravimo! danas smo citav dan hodali,bili u bbi cjeli dan.Bebi odusevljen spavao papao gledao svijet i ibretio se Bas smo lijepo proveli tmuran dan.Kupila sam mu pahuljice u dm pa probamo ih Maloprije mu dajem krompiric skuhan u pilecoj vodici LOPOV zatvori usta i vristi!hhahhahanece,A dajem mu hipp nocnu sa keksom pojede u sekundi.Stvarno sve znaju mali lopovi
24.04.2010, 19:41
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: Lady2'
Hvala
Inače, čim je u kalendaru bilo navdeno maslinovo ulje odmah sam ga uvela u ishranu, ali nisam nikad davala tako na kašikicu već stavljala u gotove kašice...medjutim, zadnjih 10-tak dana smo počeli imati problema sa tvrdom stolicom, a time i odredjene posljedice pa moramo to pod hitno srediti...
24.04.2010, 19:42
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: salmy
Da Vas i nas dvoje pozdravimo! danas smo citav dan hodali,bili u bbi cjeli dan.Bebi odusevljen spavao papao gledao svijet i ibretio se Bas smo lijepo proveli tmuran dan.Kupila sam mu pahuljice u dm pa probamo ih Maloprije mu dajem krompiric skuhan u pilecoj vodici LOPOV zatvori usta i vristi!hhahhahanece,A dajem mu hipp nocnu sa keksom pojede u sekundi.Stvarno sve znaju mali lopovi
kod mene obrnuto: sve sto joj napravim spuca bez problema, a kupovne kasice jedva!
24.04.2010, 19:48
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: teacher75 mozes slobodno na kasiku, mada ja nisam do sad davala tako svojoj lani, vec joj svaki put (svaki dan)u povrtnu kasicu naspem malo maslinovog ulja
Hvala
To def. uvodimo od danas, jer u ishrani ne znam šta mogu promjeniti i nije mi jasno kako sad odjednom...
24.04.2010, 19:58
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: salmy
kod mene obrnuto: sve sto joj napravim spuca bez problema, a kupovne kasice jedva!
Strah me Boga hipp slanih sam kupila par komada,nedavno i sve sam ih pobacala.Sta je ono onako ruzno! UZAS,kupila mu u pocetku da proba,ma nema sanse.Sad mu sve sama pravim! A slatke lomi
24.04.2010, 20:17
Anoniman
hvala svima na cestitkama...
mi se tek vratili sa sela, umorni smo, jedva cekamo da se okupamo i u krpe... nadam se da ce i Ermin fino spavati jer je skoro cijeli dan bio vani... samo smo par puta ulazili u kucu da dojimo i da odspava famoznih 15 minuta... sveukupno nije spavao ni citav sat...
zelimo vam ugodnu i mirnu noc... ljubimo vas sve redom
24.04.2010, 20:19
koka i po
7309
Ih mom su slane omiljene.Naročito one sa teletinom za bebe od 12.mj
24.04.2010, 20:43
bebana27
1642
pozzdrav od nas da vam saopcim lijepu vijest moj je sin sinoc rekao ta-ta jupiiiiiiiiii
drugu Erminu sretan mali rodjendan ljubi ga od nas
< Poruku je uredio bebana27 -- 24.4.2010 20:45:52 >
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
24.04.2010, 21:11
Saraya
395
Bebana27 bravo za maleckog...
Moj malac dobio 2 zubica, hvala Bogu, nekoliko dana bio pod temperaturom...
24.04.2010, 22:06
gvendolina
1896
pozz svima
Mi smo danas bili u shopingu i uspjeli smo napokon naci tole za roćkas Da bi bili sigurni da su nam OK cak smo ih i probali,a Ajdin je srecom surađivao Nekoliko smo mu modela isprobali, mm i ja se preznojili a on strpljivo sutio i razgledao
Mya svaka cast za torticu...da si nam blize A sto se tice maslinovog ja Ajdinu odavno pripremam hranu na maslinovom.Isprva sam mu ubacivala par kapi u gotove kase a sad malo prodinstam povrce na ulju.
Sonja kako kod vas teku pripreme za rođendan,hajde na temu podijeli ideje
24.04.2010, 22:20
lila25
638
i meni je drago sto dojimo, al nije lako kao sto neki misle, jer se sve podredjuje tome, posto doji svaka 2 sata, kadgod negdje izadjem bez lane, stresno mi je, zurim nakon 2 sata. evo danas bila sa mm na sajmu knjige, lana ostala sa svekrvom i zaovom, samo smo profurali kroz sajam, nismo pola stigli obici, jos smo ostali duze od 2 sata, svekrva je nekako zabavljala, a kad sam dosla odmah je navalila na siku. mi za to vrijeme (2 sata) 2-3 puta zvali da cujemo jel slusa i sta radi. da ne dojim, da joj hapica moze zemijeniti siku, ne bih se toliko brinula, svekrva bi je nahranila i mirna bosna, ovako stalno neki stres... al nek doji, proci ce i ovo jos malo, na duge staze, naravno da ima sve moguce prednosti [/quote]
u potpunosti i kod mene ista situacija sve smo podredili dojenju kad neko kaze lakse je dojiti ja se sva najezim pa kad je lakse zasto vecina odustane.hvala bogu imamo svo vrijeme ovog svijeta pa tako uzivamo dokle god budemo imali mlijeka
24.04.2010, 22:34
Anoniman
vecer Mi smo bili u setnji bilo nam je superr Vodio nas svekar u BINGO otvorio se kod nas taj novi trzni centar prema Doboju Bas smo uzivali .A.ponijela kolica 2,5sata smo se vozali Svasta smo sebi kupila ja takodje a i A.je svasta dobio Da se pohvalimo dobili smo Hranilicu konacno,nije sad neka marka al je superr kostala 85km. I jos punoo drugi stvari od hrane do odjece i igracaka a i mama se malo ponovila Zaspo je skoro ... ljubimo vas
24.04.2010, 22:34
frenkoza
1200
zene moje... da vas pitam.... citam sad ovdje na RR-u za bebu od 5 mjeseci.... i kaze beba prvo nauci da se okrece s trbuha na ledja.... moj bebi to ne zna ali se ko ribica okrece s ledja na trbuh.... sad mi nije jasno sto li je to kod njega obratno i jel to ok.... kakva su vasa iskustva.... on se poceo okretati sam s ledja na trbuh vec sa 4 mjeseca....
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
24.04.2010, 22:37
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas
mya, mogla si ti prodavati torte, ha? da si nam blize pa da porucimo jednu za nas rodjendan
felix, kazes da se Anel znoji kada ga ninaš na jastuku od kakvog materijala ti je jastuk? ja sam skontala da se Rafi sav oznoji kada zaspe recimo u kolicima ili AS (a i jedno i drugo su obloženi sintetičkim materijalom, iako stavim ispod pelenu nema veze, sav se osafunja )..dakle, strogo mora spavati na svom jogiju koji je pamukom presvucen i sve je 100% pamuk i dekica i čaršaf.. je li ti jastuk pamučni ? čime je punjen? pamukom ili onim sintetičkim silikonima? garant je od toga...
ma nestavljam ja njemu krevetac jastuk vec kad ga ninam samo na nogama eh,tad se znoji.A jastuk je sintetik da,da bas taj a jastusnica je pamucna al et... Znaci to je ..... Hvala na odg...
24.04.2010, 22:39
leona81
6373
bebana 27 cestitamo
teacher75 i lila25 kod nas je ista situacija...samo mi nikako i ne spavamo:) upravo smo sad pokusali zaspati i to mama 3 puta isla da unina al jok...a da ne kazem da je sinoc jela nekoliko puta i ustala u 7 30...uzaaaaaaas
24.04.2010, 22:39
Saraya
395
IZVORNA PORUKA: frenkoza
zene moje... da vas pitam.... citam sad ovdje na RR-u za bebu od 5 mjeseci.... i kaze beba prvo nauci da se okrece s trbuha na ledja.... moj bebi to ne zna ali se ko ribica okrece s ledja na trbuh.... sad mi nije jasno sto li je to kod njega obratno i jel to ok.... kakva su vasa iskustva.... on se poceo okretati sam s ledja na trbuh vec sa 4 mjeseca....
Onda su kod mene sva djeca naopaka...
24.04.2010, 22:46
Anoniman
IZVORNA PORUKA: leona81
bebana 27 cestitamo
teacher75 i lila25 kod nas je ista situacija...samo mi nikako i ne spavamo:) upravo smo sad pokusali zaspati i to mama 3 puta isla da unina al jok...a da ne kazem da je sinoc jela nekoliko puta i ustala u 7 30...uzaaaaaaas
jojj bas mi je zao moj A zaspo u pola 10 i mirna ja .... bit ce bolje abd
24.04.2010, 22:47
lila25
638
ehh i mene interesuju iskustva mamica za to prevrtanje moj se uspio prevrnuti na ledja kada je imao 2,5 mjeseca nekako slucajno podigao glavicu i nageo se prema nazad,ja ostala ukocena nisam mogla da vjerujem svojim ocima,i poslije nije nikako cak nije ni pokusavao da bi prije dvije sedmice isto tako prevrnuo se nisam ni vidjela kako samo sto sam ustalo od njega i okrenula se kad on na ledjima i evo opet ne pokusava podigne se na rukice ali nece da se prevrne... kada je naledjima malo se okrene na stranu i nista...
24.04.2010, 22:52
frenkoza
1200
abdulah se od 4. mjeseca super okrece s ledja na trbuh i na desnu i na lijevu stranu... u pocetku je imao problem da izvuce rukicu ispod sebe kad se okrene, pa se malo mucio.... ali je naucio ... sad se obrne za sekundu.... ali sa trbuha na ledja nije nikad ni pokusao.... i kad je tako potrbuske glavicu podigne.... oslanja se na ruke.... mlatara nogicama i brzo mu dosadi....
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
24.04.2010, 22:53
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: frenkoza
Ovakve stvari su fakat individualne i nema nikakvih pravila...
Moja cura je uglavnom vrijeme provela na stomaku i tako se najbolje osjećala i onda je logično bilo da će joj biti lakše okrenuti se iz tog položaja na ledja. Dok na ledjima nije provodila skoro pa nikako i u tom položaju je bila 'kao izgubljena', stoga joj ni okretanje iz tog položaja nije išlo dok joj motorika nije otišla na puno veći nivo....
Medjutim, da vam kažem da sam i ja često čitala te kalendare razvoja i uglavnom mi se nije poklapalo ništa s Minjinim razvojem...
24.04.2010, 22:55
lila25
638
izgleda da je moj bebi bas ljencina njemu samo godi nosanje i mazenje,a prevrtanje ga ne zanima