Hvala rokoko! Tvoje su genijalne! :) Profesionalne... Je li to ti onako iz hobija radis, ili je hobi vec prerastao u biznis? ;)
21.02.2011, 11:23
Amrino
2613
Hej zene- ako nekoj treba kalup za torte- ja juce u Bingu kupila kalup u obliku prstena....znaci prilagodjava se svim velicinama. Od nehrdjajuceg celika i samo nastimate kolika velicina vam treba i stavite na pleh i papir za pecenje. Super je i kostao je nevjerovatnih 3, 5 KM
21.02.2011, 11:26
Niina
977
IZVORNA PORUKA: dush
IZVORNA PORUKA: Niina ekstra su ti torte jel imas neke kalupe za ove leptirice, listove i cvijetove???
Hvala :) Imam kalupe, ta nisam ja takav talenat da sama sve pravim :)
a gdje ja mogu nabaviti takve kalupice...pravo mi se svidjaju.
21.02.2011, 11:33
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: Amrino
Hej zene- ako nekoj treba kalup za torte- ja juce u Bingu kupila kalup u obliku prstena....znaci prilagodjava se svim velicinama. Od nehrdjajuceg celika i samo nastimate kolika velicina vam treba i stavite na pleh i papir za pecenje. Super je i kostao je nevjerovatnih 3, 5 KM
Amrino je li to ovakav kalup? Ja sam laik za ove stvari ali bih rado kupila kalup pa da eksperimentisem
21.02.2011, 11:34
dush
250
IZVORNA PORUKA: Niina
a gdje ja mogu nabaviti takve kalupice...pravo mi se svidjaju.
Ja sam ih kupovala u Sloveniji, to su bas kalupi za fondan, kupila sam ih u prodavnici za slasticare. Mozda ih u Sarajevu ima u onom Alperu, nisam isla da pogledam. Znam da ima jos jedna prodavnica u Srbiji, medjutim ne dostavljaju nista u BiH. Ako imas nekoga u Srbiji da tamo narucis pa da ti taj neko donese kada bude dolazio... Prodavnica je http://www.torteco.com/ i imaju brdo stvari za torte
21.02.2011, 11:48
ivanak
1767
IZVORNA PORUKA: dush
IZVORNA PORUKA: ivanak
Ja sam travu radila sa butter kremom... na nastavak i pritišči... :-)))
Vidis, to mi nikada ne bi palo na pamet :) Moram probati jednom i od fondana, mozda da ga u mikrovalnoj smeksam, da bas bude mekan... Ako slomom igracku, slomim je.... :)
Da, mogla bi, ali baš da bude mek, mek... ja sam radila sa kremom, jer sam taj nastavak posuđivala od jedne žene pa nisam htjela da se uništi kojim slučajem... -))
21.02.2011, 11:58
Trnoruzica
478
Travu mozete uraditi, zavisi kakvu hocete,
ali u Bingu ima kokos u zelenoj boji, tako da bas izgleda kao trava kad se pospe po torti
21.02.2011, 12:12
ivanak
1767
IZVORNA PORUKA: Trnoruzica
ali u Bingu ima kokos u zelenoj boji, tako da bas izgleda kao trava kad se pospe po torti
E to sam i ja vidjela na netu, ali kod nas toga nema kupiti ( bar koliko ja znam).
21.02.2011, 12:14
Anoniman
ima i u merkatoru...zuti, zeleni, plavi, crveni
21.02.2011, 12:15
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanak
IZVORNA PORUKA: Trnoruzica
E to sam i ja vidjela na netu, ali kod nas toga nema kupiti ( bar koliko ja znam).
mozes ga i sama obojiti ovim jestivim bojama...uvaljas i pustis da se osusi
21.02.2011, 12:23
Amrino
2613
IZVORNA PORUKA: Lady26
Amrino je li to ovakav kalup? Ja sam laik za ove stvari ali bih rado kupila kalup pa da eksperimentisem
Ovaj koji sam ja kupila nije takav. Ali ako si laik ja bih ti predlozila da kupis ovak kao na slici i obavezno stavi papir za pecenje da ti se ne zalijepi
21.02.2011, 12:25
Lady26
9177
Laik laik...ne mogu biti veci Ok, hvala...dosada sam pekla kore u tepsiji (pravougaona) ali bih rado kupila okrugli kalup
21.02.2011, 12:28
Anoniman
meni je sad glavni silikonski kalup...ne treba ga mastiti, posipati...ma ne treba nista...ekstra stvar...preporucujem
21.02.2011, 12:32
palachinken
5397
Odlično, taman to mi treba. Ja sam juče hodala po fisu, jer sam dobila dojavu da imaju one valjke s mustrom. Medjutim,ispostavilo se da je tovaljak za pravljenje mreže, kao na onim pitama i pecivima: Pa ako nekom nekad zatreba, nek zna gdje ima
21.02.2011, 12:40
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: dadada
meni je sad glavni silikonski kalup...ne treba ga mastiti, posipati...ma ne treba nista...ekstra stvar...preporucujem
gdje ga ima kod nas dadada... ja imama ovaj sa slike...tačnije dva ovakva istih dimenzija...samo nikada sebi još nisma obajsnila zšto sma dva ista kupila
21.02.2011, 12:40
Amrino
2613
Je kupila u Bingu silikonski za muffine i sve mi se zalijepilo . I ja sam mislila da nista ne treba zato nisam nista ni stavila.
21.02.2011, 13:04
rokoko
336
Od mene prevozna sredstva:)) Tomica,meni najljepši do sada.
21.02.2011, 13:12
Anoniman
silikonski sam kupila u merkuru kod interexa...prvi put prije koristenja mora se namazati uljem....a to se ponovi svaki put kada primjetite da se tijesto pocne lijepiti...ja ga imam vec dvije god. do sad sam ga samo jednom mazala...i to taj prvi put...doduse, ne pravim toliko cesto torte...mozda 5-6 puta godisnje...i pranje je mrak lagano...za razliku od ovih standardnih
amrino...mozda nisi ostavila dovoljno da se ohladi...jer meni ispadnu svaki put kore ko staklo glatke...mislim na onu donju
21.02.2011, 13:14
rokoko
336
"Tatkor" Tom:)
21.02.2011, 13:14
Anoniman
IZVORNA PORUKA: rokoko
rokoko...ne znam sta vise da kazem...ja se svaki put sokiram...i jos kad vidim detalje ala ove kamencice...ma nemam rijeci
21.02.2011, 13:15
Hanady RR
18727
fakat rokoko pa toliko detalja... misliom stavrno ja nemama dovoljno riječi u vokabularu da izradzim svoje douševljenje
21.02.2011, 13:18
M kao Mama
5536
IZVORNA PORUKA: rokoko
rokoko...ne znam sta vise da kazem...ja se svaki put sokiram...i jos kad vidim detalje ala ove kamencice...ma nemam rijeci
Ja mogu samo da kažem kada bih pokušala, kao u trećemosnovne što sam se bavila kriviotvorenjem crteža, da na prozor stavim neki crtežTomice i preko papir i da precrtam, ne bi mi uspjelo, a ovo ovo je zaista remek djelo. Rokoko, zaista si prava umjetnica..
21.02.2011, 13:25
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
gdje ga ima kod nas dadada... ja imama ovaj sa slike...tačnije dva ovakva istih dimenzija...samo nikada sebi još nisma obajsnila zšto sma dva ista kupila
Ja kupila tuperware, i prezadovoljna sam samo povucem prema van , okrenem i gotovoo...a koristim ga max valja da mi se isplati hahaha pecem u njemu bukvalno sve sto se pece u rerni, pite, kolace, hljeb, meso, krompir...
21.02.2011, 13:26
rokoko
336
Hvala Vam puuuno A za večeras vam obećavam NEEEŠTOO VAU! Hanady,klavirče je preslabo za to šta ću vam pokazati,samo moram srediti fotografije
21.02.2011, 13:27
dush
250
Rokoko, svaka cast
Hajde sto je vozic genijalan i kamencici na pruzi, ali molim te ove crne ovcice..... Ma premedene su :)