writing-img

RE: Fondant

clock-img

21.02.2011, 13:27

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Hannan

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dadada

meni je sad glavni silikonski kalup...ne treba ga mastiti, posipati...ma ne treba nista...ekstra stvar...preporucujemuser posted image

gdje ga ima kod nas dadada...
ja imama ovaj sa slike...tačnije dva ovakvauser posted image istih dimenzija...samo nikada sebi još nisma obajsnila zšto sma dva ista kupilauser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja kupila tuperware, i prezadovoljna sam samo povucem prema van , okrenem i gotovoo...a koristim ga max valja da mi se isplati hahaha pecem u njemu bukvalno sve sto se pece  u rerni, pite, kolace, hljeb, meso, krompir...

pih miša mu...
kad je kod nas bio hit tiperware ja kupovala neke druge stavri...nisma ni skonatala kalupe...jesma neke za pudinh uzimala al platika...

e moram naći negdje prezentaciju tuperwear da osvježim kolekcijuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

21.02.2011, 13:29

clock-img

rokoko

pencil-img

336

IZVORNA PORUKA: Hannan

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dadada

meni je sad glavni silikonski kalup...ne treba ga mastiti, posipati...ma ne treba nista...ekstra stvar...preporucujemuser posted image

gdje ga ima kod nas dadada...
ja imama ovaj sa slike...tačnije dva ovakvauser posted image istih dimenzija...samo nikada sebi još nisma obajsnila zšto sma dva ista kupilauser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja kupila tuperware, i prezadovoljna sam samo povucem prema van , okrenem i gotovoo...a koristim ga max valja da mi se isplati hahaha pecem u njemu bukvalno sve sto se pece  u rerni, pite, kolace, hljeb, meso, krompir...

Ja imam neke silikonske kalupe,ali SVE pečem u običnim plehovima uz obavezan masni pek papir.Kad je rolna pri kraju ja kriziramuser posted image

clock-img

21.02.2011, 13:30

clock-img

Hannan

pencil-img

135

IZVORNA PORUKA: rokoko

Od mene prevozna sredstva:))
Tomica,meni najljepši do sada.

user posted image

user posted image

user posted image  SVAKA CAST !!! user posted image

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

clock-img

21.02.2011, 13:32

clock-img

rokoko

pencil-img

336

IZVORNA PORUKA: dush

Rokoko, svaka cast user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hajde sto je vozic genijalan i kamencici na pruzi, ali molim te ove crne ovcice..... Ma premedene su :)

Moram reći da je pruga djelo MMa,priznajem da sam se iznenadila kad sam vidjela kako je smislio i izveo to kamenje.
I odobrila sam mu da ih može stavitiuser posted image user posted image

clock-img

21.02.2011, 13:32

clock-img

Ben 10

pencil-img

907

Silikonskih kalupa ima u Jysk=u.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

clock-img

21.02.2011, 13:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Hvala Vam puuunouser posted image
A  za večeras vam obećavam NEEEŠTOO VAU!
Hanady,klavirče je preslabo za to šta ću vam pokazati,samo moram srediti fotografijeuser posted image

eh čekam...
zar može od klavira nešto biti idealnije...ja fakt svima pričam tome...i nosma sličicu u tašni...ono porčam pričam kako je torta remek dijelo...i kad mi ka žu de majketi ne budali više tora ko torta ja im sliku pokažem i ond svi aaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

21.02.2011, 13:38

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Autić i bager za 2.rođendan

user posted image

user posted image

clock-img

21.02.2011, 13:57

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

IZVORNA PORUKA: Amrino

Hej zene- ako nekoj treba kalup za torte- ja juce u Bingu kupila kalup u obliku prstena....znaci prilagodjava se svim velicinama. Od nehrdjajuceg celika i samo nastimate kolika velicina vam treba i stavite na pleh i papir za pecenje. Super je i kostao je nevjerovatnih 3, 5 KM user posted image

hej ne mogu da vjerujem, i ja sam ovo juce vidjela u bingu (al' ja vec imam taj kalup pa mi nije bio zanimljiv) a kod nas je 2 KM, svasta...

9.9.2009. :-)))

clock-img

21.02.2011, 13:58

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Od mene prevozna sredstva:))
Tomica,meni najljepši do sada.

user posted image

user posted image

e ovo mi je bajkovito...user posted image user posted image user posted image

9.9.2009. :-)))

clock-img

21.02.2011, 14:19

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Hej zene- ako nekoj treba kalup za torte- ja juce u Bingu kupila kalup u obliku prstena....znaci prilagodjava se svim velicinama. Od nehrdjajuceg celika i samo nastimate kolika velicina vam treba i stavite na pleh i papir za pecenje. Super je i kostao je nevjerovatnih 3, 5 KM user posted image

hej ne mogu da vjerujem, i ja sam ovo juce vidjela u bingu (al' ja vec imam taj kalup pa mi nije bio zanimljiv) a kod nas je 2 KM, svasta...

i ja sam to vidjela ali mi nije jasno što nema dna, nešto sve mislim da će smjesa procurit ispod tog kalupa...Ivana funkcioniše li da to nabavim pošto nemam kalup za torte a treba mi to čudo ...

clock-img

21.02.2011, 14:22

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Amrino de stavi sliku,da znam koji kalup trazim:)

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

21.02.2011, 14:22

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

IZVORNA PORUKA: Breskva

i ja sam to vidjela ali mi nije jasno što nema dna, nešto sve mislim da će smjesa procurit ispod tog kalupa...Ivana funkcioniše li da to nabavim pošto nemam kalup za torte a treba mi to čudo ...

ja sam kupila ima 2 i pol godine prsten - kao obruč za razne vrste torti i platila, nečette više vjerovati, 150 kn.
ili sam ja luda ili kod vas to nešto jako jeftinoooo

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

21.02.2011, 14:26

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

rokoko- zeno duboki naklon od men. Tomica je savrsen!
Znaci i tvoj MM uskace na pomoc...i moj je postao majstor za mijesiti fondan user posted image .

bebacha- gledacu da uslikam a do tada- u bijeloj je kartonskoj kutiji i pise na njoj crnim slovima: Tortenring.

Breskva- stavis ga u pleh ili tepsiju- ali stavis i papir za pecenje- cak i ako malo iscuri nema veze- taj dio samo odstranis a kalup je super- nista ne lijepi.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

21.02.2011, 14:29

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

IZVORNA PORUKA: ivanak

IZVORNA PORUKA: Breskva

ja sam kupila ima 2 i pol godine prsten - kao obruč za razne vrste torti i platila, nečette više vjerovati, 150 kn.
ili sam ja luda ili kod vas to nešto jako jeftinoooo

Ovo je super kvalitetan kalup- njemacki a kod nas ima prodavnica - Bingo koji tako uvozi kojekakve stvari i ako se dobro zarovis mozes naci svasta za male pare user posted image user posted image user posted image .
Nasla sam i te silikonske kalupe za mufine u obiku srcadi za 3 KM...i neke kalupcice za male bozicne keksice (koji mi ne trebaju) za 1KM user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

21.02.2011, 15:17

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

evo za vrijedne zene koje vole da ukrasavaju torte jos jedna ideja

http://iammommy.typepad.com/i_am_baker/2010/02/heart-cake-tutorial.html

ako neko napravi nek nam postavi slike..ja nemam vremena user posted image

ovi silkionski kalupi za kolace meni izgledaju skroz sumnjivo...ne tope se? kakav je ukus kolaca ja sve mislim da ce da smrde na plastiku? iskustva?

clock-img

21.02.2011, 15:30

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

ovi silkionski kalupi za kolace meni izgledaju skroz sumnjivo...ne tope se? kakav je ukus kolaca ja sve mislim da ce da smrde na plastiku? iskustva?

Ovo mi izgleda pravo ukusno,ali ne bih se usudila praviti i ako na slikama izgleda jednostavno.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

21.02.2011, 15:32

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

mozda ima neko smjeliji od mene i tebe? user posted image

< Poruku je uredio ĐoIsA -- 21.2.2011 15:40:12 >

clock-img

21.02.2011, 15:37

clock-img

Anoniman

ma kakviuser posted image user posted image ...silikonski kalupi se koriste i za izljevanje metala...tipa bronze isl. znaci podnose temp vecu od 1000 C..i nemaju nikakav ni okus ni mirisuser posted image ..meni su za 10

clock-img

21.02.2011, 15:39

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

vidim ja da je to sad nesto novo i in...i izgledaju primamljivo....ali ja sve mislim da tu ipak nesto ne stima....koliko je to sigurno za zdravlje?...

clock-img

21.02.2011, 15:41

clock-img

dush

pencil-img

250

Evo jos jedna moja tortica. Ovo sto se ovako sjajucka su pahuljice koje su mi pale na tortu dok sam je transportovala :)

user posted image

I jos jedna, koju doduse nisam oblacila u fondan, jer nema kore, nego je dole keks a smjesa su coko bananice, slag, mljeveni keks, sve bi se ispod fondana raspljeckalo, a fondan istopio....

user posted image

clock-img

21.02.2011, 15:43

clock-img

Anoniman

vidim ja da je to sad nesto novo i in...i izgledaju primamljivo....ali ja sve mislim da tu ipak nesto ne stima....koliko je to sigurno za zdravlje?...

slusaj...i protezu jednog dana ce ti izlijevati u silikonskom kalupu...a non stop ces je drzati u ustima...koliko je zdravo...hmmm...sigurno nije puno gore od ovih metalnih koji cesto znaju zahrdjati ili su presvuceni opet kojekakvim plastikama...sta da ti kazem...sigurno nije zdrav koliko bi bio da je od gline

clock-img

21.02.2011, 15:45

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

vjerovatno si u pravu...mozda jednog dana i ja kupim te sarene mekane kalupe...

clock-img

21.02.2011, 22:49

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Evo kao što sam obećala.Ako pretjerujem,izvinite!

user posted image

user posted image

clock-img

21.02.2011, 22:54

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Malo detalja

user posted image

user posted image

clock-img

21.02.2011, 22:55

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ma bjaaaaaaaaaaz

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jel bogati i ovaj malboro jestiv

ma daj

Zadnji članci

article-img