meni je sad glavni silikonski kalup...ne treba ga mastiti, posipati...ma ne treba nista...ekstra stvar...preporucujem
gdje ga ima kod nas dadada... ja imama ovaj sa slike...tačnije dva ovakva istih dimenzija...samo nikada sebi još nisma obajsnila zšto sma dva ista kupila
Ja kupila tuperware, i prezadovoljna sam samo povucem prema van , okrenem i gotovoo...a koristim ga max valja da mi se isplati hahaha pecem u njemu bukvalno sve sto se pece u rerni, pite, kolace, hljeb, meso, krompir...
pih miša mu... kad je kod nas bio hit tiperware ja kupovala neke druge stavri...nisma ni skonatala kalupe...jesma neke za pudinh uzimala al platika...
e moram naći negdje prezentaciju tuperwear da osvježim kolekciju
21.02.2011, 13:29
rokoko
336
IZVORNA PORUKA: Hannan
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dadada
meni je sad glavni silikonski kalup...ne treba ga mastiti, posipati...ma ne treba nista...ekstra stvar...preporucujem
gdje ga ima kod nas dadada... ja imama ovaj sa slike...tačnije dva ovakva istih dimenzija...samo nikada sebi još nisma obajsnila zšto sma dva ista kupila
Ja kupila tuperware, i prezadovoljna sam samo povucem prema van , okrenem i gotovoo...a koristim ga max valja da mi se isplati hahaha pecem u njemu bukvalno sve sto se pece u rerni, pite, kolace, hljeb, meso, krompir...
Ja imam neke silikonske kalupe,ali SVE pečem u običnim plehovima uz obavezan masni pek papir.Kad je rolna pri kraju ja kriziram
21.02.2011, 13:30
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: rokoko
Od mene prevozna sredstva:)) Tomica,meni najljepši do sada.
SVAKA CAST !!!
21.02.2011, 13:32
rokoko
336
IZVORNA PORUKA: dush
Rokoko, svaka cast
Hajde sto je vozic genijalan i kamencici na pruzi, ali molim te ove crne ovcice..... Ma premedene su :)
Moram reći da je pruga djelo MMa,priznajem da sam se iznenadila kad sam vidjela kako je smislio i izveo to kamenje. I odobrila sam mu da ih može staviti
21.02.2011, 13:32
Ben 10
907
Silikonskih kalupa ima u Jysk=u.
21.02.2011, 13:35
Hanady RR
18727
Hvala Vam puuuno A za večeras vam obećavam NEEEŠTOO VAU! Hanady,klavirče je preslabo za to šta ću vam pokazati,samo moram srediti fotografije
eh čekam... zar može od klavira nešto biti idealnije...ja fakt svima pričam tome...i nosma sličicu u tašni...ono porčam pričam kako je torta remek dijelo...i kad mi ka žu de majketi ne budali više tora ko torta ja im sliku pokažem i ond svi aaaaaaaaaaaa
21.02.2011, 13:38
rokoko
336
Autić i bager za 2.rođendan
21.02.2011, 13:57
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: Amrino
Hej zene- ako nekoj treba kalup za torte- ja juce u Bingu kupila kalup u obliku prstena....znaci prilagodjava se svim velicinama. Od nehrdjajuceg celika i samo nastimate kolika velicina vam treba i stavite na pleh i papir za pecenje. Super je i kostao je nevjerovatnih 3, 5 KM
hej ne mogu da vjerujem, i ja sam ovo juce vidjela u bingu (al' ja vec imam taj kalup pa mi nije bio zanimljiv) a kod nas je 2 KM, svasta...
21.02.2011, 13:58
IvanaTz
827
Od mene prevozna sredstva:)) Tomica,meni najljepši do sada.
e ovo mi je bajkovito...
21.02.2011, 14:19
Anoniman
IZVORNA PORUKA: IvanaTz
Hej zene- ako nekoj treba kalup za torte- ja juce u Bingu kupila kalup u obliku prstena....znaci prilagodjava se svim velicinama. Od nehrdjajuceg celika i samo nastimate kolika velicina vam treba i stavite na pleh i papir za pecenje. Super je i kostao je nevjerovatnih 3, 5 KM
hej ne mogu da vjerujem, i ja sam ovo juce vidjela u bingu (al' ja vec imam taj kalup pa mi nije bio zanimljiv) a kod nas je 2 KM, svasta...
i ja sam to vidjela ali mi nije jasno što nema dna, nešto sve mislim da će smjesa procurit ispod tog kalupa...Ivana funkcioniše li da to nabavim pošto nemam kalup za torte a treba mi to čudo ...
21.02.2011, 14:22
bebacha
1170
Amrino de stavi sliku,da znam koji kalup trazim:)
21.02.2011, 14:22
ivanak
1767
IZVORNA PORUKA: Breskva
i ja sam to vidjela ali mi nije jasno što nema dna, nešto sve mislim da će smjesa procurit ispod tog kalupa...Ivana funkcioniše li da to nabavim pošto nemam kalup za torte a treba mi to čudo ...
ja sam kupila ima 2 i pol godine prsten - kao obruč za razne vrste torti i platila, nečette više vjerovati, 150 kn. ili sam ja luda ili kod vas to nešto jako jeftinoooo
21.02.2011, 14:26
Amrino
2613
rokoko- zeno duboki naklon od men. Tomica je savrsen! Znaci i tvoj MM uskace na pomoc...i moj je postao majstor za mijesiti fondan .
bebacha- gledacu da uslikam a do tada- u bijeloj je kartonskoj kutiji i pise na njoj crnim slovima: Tortenring.
Breskva- stavis ga u pleh ili tepsiju- ali stavis i papir za pecenje- cak i ako malo iscuri nema veze- taj dio samo odstranis a kalup je super- nista ne lijepi.
21.02.2011, 14:29
Amrino
2613
IZVORNA PORUKA: ivanak
IZVORNA PORUKA: Breskva
ja sam kupila ima 2 i pol godine prsten - kao obruč za razne vrste torti i platila, nečette više vjerovati, 150 kn. ili sam ja luda ili kod vas to nešto jako jeftinoooo
Ovo je super kvalitetan kalup- njemacki a kod nas ima prodavnica - Bingo koji tako uvozi kojekakve stvari i ako se dobro zarovis mozes naci svasta za male pare . Nasla sam i te silikonske kalupe za mufine u obiku srcadi za 3 KM...i neke kalupcice za male bozicne keksice (koji mi ne trebaju) za 1KM .
21.02.2011, 15:17
djoisa
-220
evo za vrijedne zene koje vole da ukrasavaju torte jos jedna ideja
ako neko napravi nek nam postavi slike..ja nemam vremena
ovi silkionski kalupi za kolace meni izgledaju skroz sumnjivo...ne tope se? kakav je ukus kolaca ja sve mislim da ce da smrde na plastiku? iskustva?
ma kakvi ...silikonski kalupi se koriste i za izljevanje metala...tipa bronze isl. znaci podnose temp vecu od 1000 C..i nemaju nikakav ni okus ni miris ..meni su za 10
21.02.2011, 15:39
djoisa
-220
vidim ja da je to sad nesto novo i in...i izgledaju primamljivo....ali ja sve mislim da tu ipak nesto ne stima....koliko je to sigurno za zdravlje?...
21.02.2011, 15:41
dush
250
Evo jos jedna moja tortica. Ovo sto se ovako sjajucka su pahuljice koje su mi pale na tortu dok sam je transportovala :)
I jos jedna, koju doduse nisam oblacila u fondan, jer nema kore, nego je dole keks a smjesa su coko bananice, slag, mljeveni keks, sve bi se ispod fondana raspljeckalo, a fondan istopio....
21.02.2011, 15:43
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ĐoIsA
vidim ja da je to sad nesto novo i in...i izgledaju primamljivo....ali ja sve mislim da tu ipak nesto ne stima....koliko je to sigurno za zdravlje?...
slusaj...i protezu jednog dana ce ti izlijevati u silikonskom kalupu...a non stop ces je drzati u ustima...koliko je zdravo...hmmm...sigurno nije puno gore od ovih metalnih koji cesto znaju zahrdjati ili su presvuceni opet kojekakvim plastikama...sta da ti kazem...sigurno nije zdrav koliko bi bio da je od gline
21.02.2011, 15:45
djoisa
-220
vjerovatno si u pravu...mozda jednog dana i ja kupim te sarene mekane kalupe...