Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
alačinkice, ovo je famozno, ne smijem ni da zamislim konačnu verziju, svaka čast, čista 5
28.02.2011, 10:56
palachinken
5397
Hvala mama alma, trebam leptirice zavrsiti i ako mi jos sta naumpadne. Sad mi javise da je mala šmizlica kojoj je ovo rođendanski poklon bolesna, pa se dernek umjesto u srijedu pomjera za subotu. Valjda ce figurice izdržati
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
28.02.2011, 10:59
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: palachinken
Pismena zadaća: kako sam provela vikend
Ovo su moji Livadići. Danas slijedi torta, a sutra finalno ukrašavanje :)
Wooooooooooow
A gdje si nabavila modlice za cvjetiće? Ja imam samo jednu modlicu koja je oblika kao latica pa inače spajam dijelove, ali vrlo rado bih si skratila proces pravljenja
< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 28.2.2011 11:03:37 >
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
28.02.2011, 11:16
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: palachinken
Pismena zadaća: kako sam provela vikend
Ovo su moji Livadići. Danas slijedi torta, a sutra finalno ukrašavanje :)
fantasticno
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
28.02.2011, 11:44
Anoniman
palachinken preslatko, jao kako će ovo super izgledat na tortici pravo veselo
28.02.2011, 11:56
leli§
1201
IZVORNA PORUKA: palachinken
Pismena zadaća: kako sam provela vikend
Ovo su moji Livadići. Danas slijedi torta, a sutra finalno ukrašavanje :)
smajli koji je pao u nesvjest
_____________________________
jos uvijek sretno samujemo
"...The future''s in the air I can feel it everywhere Blowing with the wind of change..."
28.02.2011, 11:58
rokoko
336
Silver,Niobe,palachinken torte su preslatke...tako vesele
28.02.2011, 13:30
dush
250
Potpisujem :)
Palachinken, livadici su stvarno wow! Pcelice i buba mare su premedene.... Bas onako proljetna atmosfera....
< Poruku je uredio dush -- 28.2.2011 13:32:18 >
28.02.2011, 13:32
dush
250
Pa jos ima tamo i pticica i jos nekih zivotinjica... Ne vidim dobro, mala mi slikica.... Bas su premedeni....
28.02.2011, 13:35
palachinken
5397
Ima gusjenica i nedovršeni leptirići :) a u gornjem lijevom ćošku je glava kiklopa. To se moj suprug kreativno izražavao, pa sam se svečano zaklela da cu i kiklopa uvrstit u anambl :)
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
28.02.2011, 16:25
ivanak
1767
E žene, imam jedno pitanje. E sad, jedna žena me pitala, ako se odluči naravno, da bi htjela svečanu tortu koja je voćna, ali obložena fondatom. E sad ta mi ideja niti malo ne sviđa. I ja sam joj objasnila šta i kako... ( jer ta je trota nešto slična ledenom vjetru gdje ide šlag, ali ne ide voća onoliko, i mrcek drugačiji je biskvit ), ali ona uporna navrla na za to.... I sad, mene zanima, jeli tko to radio pa onda oblago sa fondatom. Ja inače kad radim sa fondatom, okolo namažem sa butter kremom i taman uravnam i super... a sad da to napravim kako će to izgledati na voćnoj torti. Iako je krema skoro pa ista kao u ledenoga vjetra sa žumancima i mlijekom i maslom.
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
28.02.2011, 17:18
aida.
2177
kako pravite buter kremu? Nasla sam nekoliko recepata
_____________________________
14.03.2010. :-) Erol
28.02.2011, 21:20
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
Evo sa MInje (minja mi je otkriće ) Butter krem:
125 gr putera
200 gr šećera u prahu
3 kašike mleka
Butter krem : Umutite puter sa šećerom u prahu, a onda dodajte mleko. sve umutite da bude pjenasto
evo aida detaljno i probano...ja u ovo dadam i red čokjolade za kuhanje istopljene da mi ima bolji okus.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 28.2.2011 21:21:12 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
28.02.2011, 21:23
Hanady RR
18727
Eh ja u novim pripremama pa odmah d akrenem po savjete... 1: Kako d adobijem ljubičastu boju fondanta pošto nisam našla da je kupim...ili negdje ima prosvjetlite me.... 2: Dali jaffa torta može uz fondant...ona se mora ohladiti u torten plehu...jel može preko nje fondant i jeli podrazumjeva i na nju butter cream da stavim 3: kako leptire da napravim ako nemam modlu...haj nađite kakav link ja tražim al ne nalazim tutorial.
Eto imate fore do 6.marta da mi javite
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
28.02.2011, 21:32
M kao Mama
5536
ja dobila ljubičastu boju, pomješala u prahu plavu i crvenu
28.02.2011, 21:40
palachinken
5397
hanady, ljubicasta po mama almiom receptu, sad ganjaj hoces li na ciklamu pa dodaj crvene ili na patlidžan pa dodaj više plave. U svakom slučaju treba ti puno boje na malo fondana, da ne bi bila milka lila. Ovo za torte ne znam Imaš li kalup za srce? Krilo leptirića je gornja polovica srceta, tako dva deblja krila napraviš, spojiš na tijelo, koje je valjak sa nekim karafekama, očima, antenama, po želji i onda sve to zalijepiš i staviš na komad kartona koji si savila po sredini, da budu polovice kartona pod uglom 45 ili sl. Eh na tome nek se suši leptir preko noci, da dobiješ krila pod uglom. Nisam baš dobra u objašnjavanju
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
28.02.2011, 21:53
Hanady RR
18727
eh super znači ljubičasta se može dobiti bum probala...
a hvala skontah za leptirića...taman sam sve skontala... od modle srca sam skontala i cvijetiće da napravim
Hvala vam
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
28.02.2011, 22:01
rokoko
336
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Eh ja u novim pripremama pa odmah d akrenem po savjete... 1: Kako d adobijem ljubičastu boju fondanta pošto nisam našla da je kupim...ili negdje ima prosvjetlite me.... 2: Dali jaffa torta može uz fondant...ona se mora ohladiti u torten plehu...jel može preko nje fondant i jeli podrazumjeva i na nju butter cream da stavim 3: kako leptire da napravim ako nemam modlu...haj nađite kakav link ja tražim al ne nalazim tutorial.
Eto imate fore do 6.marta da mi javite
Crvena i plava =ljubičasta,dodaj,oduzmi,zavisno koju nijansu želiš. Jaffa ili ti bingo ide pod fondan,a ja uvijek premažem BC,bar malo Leptira nisam pravila,a i skontala si
28.02.2011, 22:06
rokoko
336
IZVORNA PORUKA: ivanak
E žene, imam jedno pitanje. E sad, jedna žena me pitala, ako se odluči naravno, da bi htjela svečanu tortu koja je voćna, ali obložena fondatom. E sad ta mi ideja niti malo ne sviđa. I ja sam joj objasnila šta i kako... ( jer ta je trota nešto slična ledenom vjetru gdje ide šlag, ali ne ide voća onoliko, i mrcek drugačiji je biskvit ), ali ona uporna navrla na za to.... I sad, mene zanima, jeli tko to radio pa onda oblago sa fondatom. Ja inače kad radim sa fondatom, okolo namažem sa butter kremom i taman uravnam i super... a sad da to napravim kako će to izgledati na voćnoj torti. Iako je krema skoro pa ista kao u ledenoga vjetra sa žumancima i mlijekom i maslom.
Ledene,japanske i ostale vjetrove ne pomišljam da pravim sa fondanom.Ako u tortu ide voće treba paziti da se ne pretjera da ne bi procurilo sa strane.Gore ide biskvit na koji može BC i fondan.Ja prekrivam fondanom i torte u kojima se biskviti natapaju sokom od višanja ili drugim,samo treba biti pažljiv
28.02.2011, 22:20
draguljče
1049
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Eh ja u novim pripremama pa odmah d akrenem po savjete... 1: Kako d adobijem ljubičastu boju fondanta pošto nisam našla da je kupim...ili negdje ima prosvjetlite me.... 2: Dali jaffa torta može uz fondant...ona se mora ohladiti u torten plehu...jel može preko nje fondant i jeli podrazumjeva i na nju butter cream da stavim 3: kako leptire da napravim ako nemam modlu...haj nađite kakav link ja tražim al ne nalazim tutorial.
Eto imate fore do 6.marta da mi javite
Ima u Merkatoru tečna. Ja kupila u subotu. Ja kupila u Merkatoruu kod Socijalnog.
_____________________________
Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!
"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"
28.02.2011, 22:20
rokoko
336
Večeras me nazvala baka koja je ovom tortom obradovala svoju 13godišnju unuku.Zahvaljivala se,hvalila moje ruke i kad sam došla do riječi morala sam joj priznati da je tortu ukrasio MOJMUŽ!
28.02.2011, 22:23
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: draguljče
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Eh ja u novim pripremama pa odmah d akrenem po savjete... 1: Kako d adobijem ljubičastu boju fondanta pošto nisam našla da je kupim...ili negdje ima prosvjetlite me.... 2: Dali jaffa torta može uz fondant...ona se mora ohladiti u torten plehu...jel može preko nje fondant i jeli podrazumjeva i na nju butter cream da stavim 3: kako leptire da napravim ako nemam modlu...haj nađite kakav link ja tražim al ne nalazim tutorial.
Eto imate fore do 6.marta da mi javite
Ima u Merkatoru tečna. Ja kupila u subotu. Ja kupila u Merkatoruu kod Socijalnog.
o draguljče ( super nick da dodam) hvala...vidiš ja sam bila u januaru i nisma primjetila...ali tada sam bila crvenom opsjednuta idem ja po nju...dok ja umutim koju bi nijansu ima da zabarovim za šta mi treba
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
28.02.2011, 22:24
Anoniman
oboma
28.02.2011, 22:24
IvanaTz
827
rokoko, ti si presla u jednu novu dimenziju pravljenja torti... fantazija, ovo je "pure art"