Amila-ra bas tog andjela sam radila sa 3 fila i slagom s tim da sam 4 koru zadnju stavila onu obicnu ne od andjela,jer mi je bila niska, na zadnju od andjela nemoze fondan radi slaga P.S zene fondatuse uvjerila sam se da ima i do vremenskih prilika kakav ce biti fondan,ako je vrijeme bljakica kao ovih dana fondan ne ispada bas najbolje
21.03.2011, 12:32
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva
IZVORNA PORUKA: dadada
e vidis...nije isti recept a on meni tvrdi da jeste
hvala Hanady...ce da vidi veceras
a bojila sam dva dana prije fondant za figurice i ogradu i patkice...sto na kraju nisam ni mogla napraviti...za travu tj. ovaj zeleni...nisam...to smo radili isti dan kad i tortu...i isto sra*e se desilo...ma do recepta je garant...i pretjerao je s secerom...sad se pitam da li je uopste radio po receptu ili je on isto nesto na svoju ruku eksperimentisao kao npr. s tecnom fruktozom...tj. onim secerom za secerase...na tren...kako se zove, vec...sto mi lici na njega
koristila sam i ja tu tečnu fruktozu i uspjelo mi je, da nije zaboravio glicerin pošto on daje elastičnost
nije...nije...to sam bila svjedok kad je stavljao
21.03.2011, 12:33
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: Breskva
e vidis...nije isti recept a on meni tvrdi da jeste
hvala Hanady...ce da vidi veceras
a bojila sam dva dana prije fondant za figurice i ogradu i patkice...sto na kraju nisam ni mogla napraviti...za travu tj. ovaj zeleni...nisam...to smo radili isti dan kad i tortu...i isto sra*e se desilo...ma do recepta je garant...i pretjerao je s secerom...sad se pitam da li je uopste radio po receptu ili je on isto nesto na svoju ruku eksperimentisao kao npr. s tecnom fruktozom...tj. onim secerom za secerase...na tren...kako se zove, vec...sto mi lici na njega
koristila sam i ja tu tečnu fruktozu i uspjelo mi je, da nije zaboravio glicerin pošto on daje elastičnost
nije...nije...to sam bila svjedok kad je stavljao
ima na onoj nekoj tamo anam temi kazu zene ne vjeruj muskarcu ni pod razno i btw. super su ti zivujke ispale
21.03.2011, 13:27
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: muaaa
Amila-ra bas tog andjela sam radila sa 3 fila i slagom s tim da sam 4 koru zadnju stavila onu obicnu ne od andjela,jer mi je bila niska, na zadnju od andjela nemoze fondan radi slaga P.S zene fondatuse uvjerila sam se da ima i do vremenskih prilika kakav ce biti fondan,ako je vrijeme bljakica kao ovih dana fondan ne ispada bas najbolje
Jelde! Pa tek nastupa vrijeme velikih vlaga, trebacu komoru za fondan napravit u stanu!
21.03.2011, 13:45
Hanady RR
18727
jao dada nemoj izdat da sam te ja prosvjetilila da nije istirecept molim te...neće mi djecu više fotkat kod deda mraza sm=jezicek.gif]
21.03.2011, 13:46
Amila_ra
64
Muaaa a jesili ista stavljala sa strana jer slag malo iscuri pa se bojim da ce mi se fondant sa strana otopiti. Znam da kora ide posljednja . Ja sam mislila da napravim smjesu od keksa pa da namazem sa strana i preko buttercremom i onda nema sanse da se otopi. Sta ti mislis ?
21.03.2011, 13:50
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Amila_ra
Muaaa a jesili ista stavljala sa strana jer slag malo iscuri pa se bojim da ce mi se fondant sa strana otopiti. Znam da kora ide posljednja . Ja sam mislila da napravim smjesu od keksa pa da namazem sa strana i preko buttercremom i onda nema sanse da se otopi. Sta ti mislis ?
ma nema potrebe okolo taj šlag koji izađe poravnaj po torti okolo...nak malo stane stisne se i onda stavi butter cream preko cijele tanko ...i fondant na to...
svakak torta pretpi malo izlaska kreme između kora...niti jedna nam ne spljošti fondant
21.03.2011, 14:37
Amila_ra
64
Hanady ja sam pravila od azure prosli put cokoladnu tortu pa sam i malo slaga preko fila stavljala i bila je u frizideru cijelu noc izvadila je namazala buterceremom, ali mi se butercrem mjesao sa slagom kad sam sa strane mazala i kad sam fondant stavila malo mi se topio sa strana+. valjda je dosao u dodir sa slagom malo Zato sam i pitala muuuu
21.03.2011, 17:35
mala86
2755
zenicanke-jestive boje od sada ima kupit i u ekoru,ja malorpije uzela,a bas sam se mislila da trebam do Binga samo zbog boja
21.03.2011, 17:43
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: mala86
zenicanke-jestive boje od sada ima kupit i u ekoru,ja malorpije uzela,a bas sam se mislila da trebam do Binga samo zbog boja
Onom u tvom košiluku? Divno! Kojih boja ima?
21.03.2011, 17:48
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: palachinken
Onom u tvom košiluku? Divno! Kojih boja ima?
daaa odmah ispred zgrade za sada ima svih boja crvena,zelena,crna,zuta,naradjasta,roza,plava... to su one eterika po 0.35
21.03.2011, 17:50
palachinken
5397
Znam :) Super...odmah cu se spremiti, dok se nije razgrabilo :)
21.03.2011, 17:52
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: palachinken
Znam :) Super...odmah cu se spremiti, dok se nije razgrabilo :)
pa hoces da ti ja uzmem pa ponesem na kafu?
21.03.2011, 18:19
muaaa
2911
Amila-ra i ja sam malo butercrema stavila ali mi se nije topio fondan,ako je mala kolicina slaga ne smeta
21.03.2011, 19:38
ilmy
82
zene de mi recite gdje se nabave one papirne kutije za torte.. a one torte sto ne mogu stat u kutije kako ih pakujete dok nekome proslijedite
22.03.2011, 00:53
Niobe
1841
IZVORNA PORUKA: ilmy
zene de mi recite gdje se nabave one papirne kutije za torte.. a one torte sto ne mogu stat u kutije kako ih pakujete dok nekome proslijedite
celofan + mashna
22.03.2011, 22:39
mala86
2755
ja u petak pravim torticu za mamu
skontala sam se da mi je najbolje(a i najlakse za oblikovat)da ispod bude plazma torta(koliko moze stajat?jel rano da je napravim u cetvrtak,treba za subotu,a vjerovatno ce ostat i za nedelju)
e sad me interesuje jel mogu stavit glazuru od cokolade,pa preko ovu smjesu sa bombonama(negdje procita da moze sve sto nema u sebi vodu-slagovi,...)
i imate li ideju kako napraviti ono obicno "lezece" cvijece(ne ruze),imam oblik srca,zvijezde,al nigdje ne mogu naci modlu u obliku cvijetica
22.03.2011, 22:44
Hanady RR
18727
ja sam pršlu tortu pravila i preko stavila kremu od čokolade i žumanjaka i šećera kuhanu na pari, nisma stavila butter jream i super je bilo...
a cvijet napravi od modle srca... izreži srce, prepolovi po pola, u sredini malo čačkalicom dodatku kao na lativi i jedna krug naparvi pa okolo te latice stavi.... možeš i dna prije pa da ti se latice osuše fino sa onim krugom u sredini...
a možeš napraviti sutne cjetiće uzmeš 6 slamki, jednu u sredinu i 4-5 okolo ia zaljepiš ih selotepom čvrsto pa vadiš male vjetiće od recimo jedne boje npr. bijela, a onda samo jednom slamkom mali krug pa podebljaš onaj u sr3edini cvijeta u drugoj boji nšr. žutoj... valjda si me skontala
22.03.2011, 23:20
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja sam pršlu tortu pravila i preko stavila kremu od čokolade i žumanjaka i šećera kuhanu na pari, nisma stavila butter jream i super je bilo...
a cvijet napravi od modle srca... izreži srce, prepolovi po pola, u sredini malo čačkalicom dodatku kao na lativi i jedna krug naparvi pa okolo te latice stavi.... možeš i dna prije pa da ti se latice osuše fino sa onim krugom u sredini...
a možeš napraviti sutne cjetiće uzmeš 6 slamki, jednu u sredinu i 4-5 okolo ia zaljepiš ih selotepom čvrsto pa vadiš male vjetiće od recimo jedne boje npr. bijela, a onda samo jednom slamkom mali krug pa podebljaš onaj u sr3edini cvijeta u drugoj boji nšr. žutoj... valjda si me skontala
hvala puno pomogla si mi sa ovom modlom srca danas trazila te modle cvjet-al nema ako neka zenicanka zna gdje ima nek me prosvijetli
23.03.2011, 08:25
Nunichi
4125
IvanaTz imal gdje nase Dore?
23.03.2011, 08:29
manuela RR
2377
Tek večeras će biti....
23.03.2011, 08:38
palachinken
5397
ja u petak pravim torticu za mamu
skontala sam se da mi je najbolje(a i najlakse za oblikovat)da ispod bude plazma torta(koliko moze stajat?jel rano da je napravim u cetvrtak,treba za subotu,a vjerovatno ce ostat i za nedelju)
e sad me interesuje jel mogu stavit glazuru od cokolade,pa preko ovu smjesu sa bombonama(negdje procita da moze sve sto nema u sebi vodu-slagovi,...)
i imate li ideju kako napraviti ono obicno "lezece" cvijece(ne ruze),imam oblik srca,zvijezde,al nigdje ne mogu naci modlu u obliku cvijetica
Posudicu ti ja sve modle koje ti trebaju, srce, leptir, cvijet, latica, samo viči
23.03.2011, 08:48
Nunichi
4125
IZVORNA PORUKA: manuela
Tek večeras će biti....
Jel joj to ti asistiras?
23.03.2011, 08:51
manuela RR
2377
of course,ona pravi ja jedem
23.03.2011, 08:56
Nunichi
4125
Nisam ni sumnjala. Hajd odoh usisavat, vidimo se sutra.