writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

20.03.2011, 00:10

clock-img

Anoniman

MYA I MUAA...IMATE DUBOKI NAKLONuser posted image user posted image user posted image user posted image

mya...ovaj hastal karirani je mrak...mrakovauser posted image user posted image


clock-img

20.03.2011, 04:46

clock-img

Ella_H

pencil-img

1264

Muuuuuua mashAllah ova torta ti je prekrasna
i ne samo zato sto se moj sin prvenac zove Harunuser posted image .
Myaaaa diiiiiiivno diiiiiiivno imas darauser posted image .

clock-img

20.03.2011, 09:01

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Ja ako Bog a u utorak se bacam na pravljenje tortice za mog muzica za rodjendan.
Nadam se da cu danas naci crnu boju, jer jos nisam tazila.
Imam jos par pitanja:
1.Torta mi treba za cetvrtak, jel mogu da je napravim u utorak i ako mogu gdje da je drzim?
2. Negdje sam citala ali sam zaboravila, jel e torta drzi u frizideru prije nego se oblaze fondantom?
3. I jel moze cokoladna torta od azure da se oblaze?


_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

20.03.2011, 09:34

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Obavezn napravi tortu dan prije nego ćeš je oblagati. Mora prenociti u frizideru prije fondana, da se dobro stisne. Može i obložena fondanom stajati u frizideru, ali postoji rizik da ce ti se figurice i ukrasi malo poremetiti, zato njih zadnje stavljaj.
Ako mislimo na istu tortu (krema sa žumancima i čoko kore) onda može. Ali nemoj je okolo mazati kremom nego stavi tanki sloj buttercreama.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

20.03.2011, 09:45

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Palachinken hvala puno  user posted image
Da to je ta torta. Tako sam i kontala da je okolo namazem buttercreamom.


_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

20.03.2011, 13:45

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

20.03.2011, 13:46

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

20.03.2011, 14:07

clock-img

Anoniman

eh ovako...pisala sam vec na temi "bebe 1-2" da je nasa torta za rodjendan....na koju sam se toliko pripremala...ispala katastrofa...zapravo fondant je ispao katastrofa...sad cu vam napisati recept po kojem smo radili da mi kazete gdje smo kiksali (pogotovo me interesuje misljenje ovih fondant majstorica...rokoko, ivane, mye,mame1)...sorry ako sam od profesionalki nekog izostavilauser posted image

8 kasika secera, rastopili s 60 ml vode (tj. pola tecne fruktoze...pola vode), 4 listica zelatine i 15ml glicerina...par kapi arome vanilije...i 1kg secera + jos malo...dok smo mijesali...da se fino zabijeli

fondant ne da se mrvio...ma katastrofa...nije bilo sanse da ga fino razvaljam...niti da pravim ista plosno...a ni figure fino nisam mogla oblikovati jer bi se vrlo brzo poceo "znojiti" tako da sam bas morala nabrzinu raditi...i nikako, valjda radi mekoce, nisam mogla zivotinje posaditi na noge....ma katastrofa...bio je mekan, tezak i krt

evo "torte"
user posted image

e, a kad smo ga tek umijesali...cinio se savrsen...jer smo ga uradili 2 dana prije...sve fino pripremila...mislim boje koje mi trebaju

clock-img

20.03.2011, 14:13

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Evo ja cu odgovoriti...dada po kom si receptu radila?Ja ovakav nisam nikada pravila,uvjek pravim ovaj sto smo pisale, po Minjinoj kuhinjici i uvjek ispadne super.....mislim da ti nije uspjeo zbog secera koji si topila i tecne fruktoze

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

20.03.2011, 14:54

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Dadada, i ja pravim po receptu koji je jako sličan Minjinom, čini mi se da je razlika neznatna. Tu ne ide toliko šećera, a s obzirom da i u Minjinom i u tom tvom ide 60ml vode mislim da je kila šećera puno, dovoljno je 800,900gr...možda se zato mrvilo...

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

20.03.2011, 14:55

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: muaaa

Evo ja cu odgovoriti...dada po kom si receptu radila?Ja ovakav nisam nikada pravila,uvjek pravim ovaj sto smo pisale, po Minjinoj kuhinjici i uvjek ispadne super.....mislim da ti nije uspjeo zbog secera koji si topila i tecne fruktoze

nekakav na colinarki nasli...kaze mm da je isti od prosle god...a prosle nam je super ispao...ili on halucinirauser posted image

clock-img

20.03.2011, 14:59

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja ako Bog a u utorak se bacam na pravljenje tortice za mog muzica za rodjendan.
Nadam se da cu danas naci crnu boju, jer jos nisam tazila.
Imam jos par pitanja:
1.Torta mi treba za cetvrtak, jel mogu da je napravim u utorak i ako mogu gdje da je drzim?
2. Negdje sam citala ali sam zaboravila, jel e torta drzi u frizideru prije nego se oblaze fondantom?
3. I jel moze cokoladna torta od azure da se oblaze?



Dzenana koja je to torta? Daj link, please!user posted image



Da.

Nalazi se medju prvim stranicama na temi torti.

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

20.03.2011, 15:15

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531


IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: muaaa

Evo ja cu odgovoriti...dada po kom si receptu radila?Ja ovakav nisam nikada pravila,uvjek pravim ovaj sto smo pisale, po Minjinoj kuhinjici i uvjek ispadne super.....mislim da ti nije uspjeo zbog secera koji si topila i tecne fruktoze

nekakav na colinarki nasli...kaze mm da je isti od prosle god...a prosle nam je super ispao...ili on halucinirauser posted image



I ja sam ovaj našla na coolinariki.

A je li u tom vašem piše baš da koristiš tečnu fruktozuuser posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

20.03.2011, 15:17

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Iman83 evo ga link

http://www.ringeraja.ba/forum/m_29249/printable.htm
Ja je nisam pravila, ali sam cula da je jako dobra. Sto se mene tice cokoladna nemoze da ne valja user posted image


_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

20.03.2011, 15:24

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja ako Bog a u utorak se bacam na pravljenje tortice za mog muzica za rodjendan.
Nadam se da cu danas naci crnu boju, jer jos nisam tazila.
Imam jos par pitanja:
1.Torta mi treba za cetvrtak, jel mogu da je napravim u utorak i ako mogu gdje da je drzim?
2. Negdje sam citala ali sam zaboravila, jel e torta drzi u frizideru prije nego se oblaze fondantom?
3. I jel moze cokoladna torta od azure da se oblaze?



Dzenana koja je to torta? Daj link, please!user posted image



Da.

Nalazi se medju prvim stranicama na temi torti.


ja sam ovu čokoladnu pravila Frah za rođendan...super jeuser posted image

i oblagala sam je fondantom

< Poruku je uredio Hanady RR -- 20.3.2011 15:32:19 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

20.03.2011, 15:27

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: dadada

e da...ja sam radila po ovom receptu...fakat nije tesko, vise se oko toga svega dize neka panika nego sto mozes nesto zabrljati



evo dadad je radila po ovome receptu poršle godine...znam da sam negdje našla da s ekod nje arlikovao od onoga na minjinoj kuharici i skopah sada.user posted image

dadada a koji šećer u prahu si koristila....
meni je sa ovom drugom glicerinkom išlo bolje, a uzela sam frankov šećer...
prišli sma put imala onaj Bony u plavom pakovanju...menis e čini s aFrankovim mi bolje išlo...jer sve ostalo isto je bilo u mom postupku.user posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 20.3.2011 15:29:40 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

20.03.2011, 15:30

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

20.03.2011, 15:31

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dadada

e da...ja sam radila po ovom receptu...fakat nije tesko, vise se oko toga svega dize neka panika nego sto mozes nesto zabrljati



evo dadad je radila po ovome receptu poršle godine...znam da sam negdje našla da s ekod nje arlikovao od onoga na minjinoj kuharici i skopah sada.user posted image

dadada a koji šećer u prahu si koristila....
meni je sa ovom drugom glicerinkom išlo bolje, a uzela sam frankov šećer...
prišli sma put imala onaj Bony u plavom pakovanju...menis e čini s aFrankovim mi bolje išlo...jer sve ostalo isto je bilo u mom postupku.user posted image



Ja radim po ovome, a razlika izmedju ovog i Minjinog zaista nije velika...


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

20.03.2011, 15:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja sada čitam ispod slike dada da si ti dva dana prije napravila fondant i jesi ga odmha obolila...
ja sma na minjinoj kugarici čitala more savjeta ispod onoga video fondanta...
tamo piše da ga se ostavi bijelog na sobnoj temperaturi zatvorenog u plastičnu vrećeicu da ne dođe zrak do njega...
a da s eboji onda kada će se raditi s anjim...
da se zato nije mrvio...jer je stajao obojenuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

21.03.2011, 09:35

clock-img

dush

pencil-img

250

IZVORNA PORUKA: dadada

eh ovako...pisala sam vec na temi "bebe 1-2" da je nasa torta za rodjendan....na koju sam se toliko pripremala...ispala katastrofa...zapravo fondant je ispao katastrofa...sad cu vam napisati recept po kojem smo radili da mi kazete gdje smo kiksali (pogotovo me interesuje misljenje ovih fondant majstorica...rokoko, ivane, mye,mame1)...sorry ako sam od profesionalki nekog izostavilauser posted image

8 kasika secera, rastopili s 60 ml vode (tj. pola tecne fruktoze...pola vode), 4 listica zelatine i 15ml glicerina...par kapi arome vanilije...i 1kg secera + jos malo...dok smo mijesali...da se fino zabijeli

fondant ne da se mrvio...ma katastrofa...nije bilo sanse da ga fino razvaljam...niti da pravim ista plosno...a ni figure fino nisam mogla oblikovati jer bi se vrlo brzo poceo "znojiti" tako da sam bas morala nabrzinu raditi...i nikako, valjda radi mekoce, nisam mogla zivotinje posaditi na noge....ma katastrofa...bio je mekan, tezak i krt

evo "torte"
user posted image

e, a kad smo ga tek umijesali...cinio se savrsen...jer smo ga uradili 2 dana prije...sve fino pripremila...mislim boje koje mi trebaju






Meni se prvi fondan mrvio (pravila sam ga po Minjinom receptu) jer sam dala previse secera (isto tako 1kg i malo vise) i sto sam na kraju mljela secer (jer mi je nestalo onog kupovnog). Sljedeci put sam pravila sa puno manje secera (700gr) i super mi je bio. Kada sam napravila bijeliog, stavila sam ga u kesu, zatvorila je da nema zraka i pustila tako cini mi se 2 sedmice, poslije sam ga koristila i bojila. Btw, ako ti se tako pocne raspadati sljedeci put, dodaj malo glicerina i opet mijesi, postane super poslije. :)

clock-img

21.03.2011, 09:50

clock-img

Amila_ra

pencil-img

64

IZVORNA PORUKA: muaaa

Evo ga bijeli andjeo ispod....a fondant...gotovo pa nista ne dobih danas je uzasno bilo raditi sa njim...oblacno i vlazno
user posted image



jedno pitanje uskoro pravim tortu i tradila bih bijelog andjela i dali si stvaljala slag . Ide prvo kora fil ( pomijesan tri fila ) pa slag i  sve tako redom. da li si tako stavljala ili si pravila nekog drugog andjela user posted image ?

< Poruku je uredio Amila_ra -- 21.3.2011 9:51:22 >

clock-img

21.03.2011, 11:30

clock-img

Anoniman

e vidis...nije isti receptuser posted image a on meni tvrdi da jesteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala Hanady...ce da vidi vecerasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a bojila sam dva dana prije fondant za figurice i ogradu i patkice...sto na kraju nisam ni mogla napraviti...za travu tj. ovaj zeleni...nisam...to smo radili isti dan kad i tortu...i isto sra*e se desilo...ma do recepta je garant...i pretjerao je s secerom...sad se pitam da li je uopste radio po receptu ili je on isto nesto na svoju ruku eksperimentisao kao npr. s tecnom fruktozom...tj. onim secerom za secerase...na tren...kako se zove, vec...sto mi lici na njegauser posted image

clock-img

21.03.2011, 11:40

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Hej, ja sam juče htjela zamijesiti pola mjere fondana, isto jutro napravila ga bez problema (tih pola mjere), medjutim nesto sam zaj$%&%& u mjerenju i bio je tako grozan za oblikovanje, ama ništa s njim nisam mogla. Toliko me nanervirao, jer mi je taj fondan trebao biti za one glavne figurice, tri mace user posted image . Elem, ne dade mi se omaciti ali nikako.
Negdje sam fulila u mjeri (krivim glavobolju, nisam bila svoja) i bio je za kante.
Na svu sreću, torta i sporedni ukrasi u bili gotovi od prve ture, pa je otišla takva. Raji se svidjela, a meni nedovršena, pa hajd :))

Naravoučenje: treba pratiti recept u bobu. Ništa pola, ništa odokativno user posted image



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

21.03.2011, 11:41

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

btw dadada, meni su one životinjice preslatke, pogotovo ovčica. Najele se, pa poravnile user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

21.03.2011, 11:59

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

e vidis...nije isti receptuser posted image a on meni tvrdi da jesteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala Hanady...ce da vidi vecerasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a bojila sam dva dana prije fondant za figurice i ogradu i patkice...sto na kraju nisam ni mogla napraviti...za travu tj. ovaj zeleni...nisam...to smo radili isti dan kad i tortu...i isto sra*e se desilo...ma do recepta je garant...i pretjerao je s secerom...sad se pitam da li je uopste radio po receptu ili je on isto nesto na svoju ruku eksperimentisao kao npr. s tecnom fruktozom...tj. onim secerom za secerase...na tren...kako se zove, vec...sto mi lici na njegauser posted image


koristila sam  i ja tu tečnu fruktozu i uspjelo mi je, da nije zaboravio glicerinuser posted image pošto on daje elastičnost

Zadnji članci

article-img