Muuuuuua mashAllah ova torta ti je prekrasna i ne samo zato sto se moj sin prvenac zove Harun . Myaaaa diiiiiiivno diiiiiiivno imas dara .
20.03.2011, 09:01
Dzenana_G
1024
Ja ako Bog a u utorak se bacam na pravljenje tortice za mog muzica za rodjendan. Nadam se da cu danas naci crnu boju, jer jos nisam tazila. Imam jos par pitanja: 1.Torta mi treba za cetvrtak, jel mogu da je napravim u utorak i ako mogu gdje da je drzim? 2. Negdje sam citala ali sam zaboravila, jel e torta drzi u frizideru prije nego se oblaze fondantom? 3. I jel moze cokoladna torta od azure da se oblaze?
_____________________________
11.05.2010. Princeza 20.06.2014. Princ
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"
20.03.2011, 09:34
palachinken
5397
Obavezn napravi tortu dan prije nego ćeš je oblagati. Mora prenociti u frizideru prije fondana, da se dobro stisne. Može i obložena fondanom stajati u frizideru, ali postoji rizik da ce ti se figurice i ukrasi malo poremetiti, zato njih zadnje stavljaj. Ako mislimo na istu tortu (krema sa žumancima i čoko kore) onda može. Ali nemoj je okolo mazati kremom nego stavi tanki sloj buttercreama.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
20.03.2011, 09:45
Dzenana_G
1024
Palachinken hvala puno Da to je ta torta. Tako sam i kontala da je okolo namazem buttercreamom.
_____________________________
11.05.2010. Princeza 20.06.2014. Princ
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"
20.03.2011, 13:45
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
20.03.2011, 13:46
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
20.03.2011, 14:07
Anoniman
eh ovako...pisala sam vec na temi "bebe 1-2" da je nasa torta za rodjendan....na koju sam se toliko pripremala...ispala katastrofa...zapravo fondant je ispao katastrofa...sad cu vam napisati recept po kojem smo radili da mi kazete gdje smo kiksali (pogotovo me interesuje misljenje ovih fondant majstorica...rokoko, ivane, mye,mame1)...sorry ako sam od profesionalki nekog izostavila
8 kasika secera, rastopili s 60 ml vode (tj. pola tecne fruktoze...pola vode), 4 listica zelatine i 15ml glicerina...par kapi arome vanilije...i 1kg secera + jos malo...dok smo mijesali...da se fino zabijeli
fondant ne da se mrvio...ma katastrofa...nije bilo sanse da ga fino razvaljam...niti da pravim ista plosno...a ni figure fino nisam mogla oblikovati jer bi se vrlo brzo poceo "znojiti" tako da sam bas morala nabrzinu raditi...i nikako, valjda radi mekoce, nisam mogla zivotinje posaditi na noge....ma katastrofa...bio je mekan, tezak i krt
evo "torte"
e, a kad smo ga tek umijesali...cinio se savrsen...jer smo ga uradili 2 dana prije...sve fino pripremila...mislim boje koje mi trebaju
20.03.2011, 14:13
muaaa
2911
Evo ja cu odgovoriti...dada po kom si receptu radila?Ja ovakav nisam nikada pravila,uvjek pravim ovaj sto smo pisale, po Minjinoj kuhinjici i uvjek ispadne super.....mislim da ti nije uspjeo zbog secera koji si topila i tecne fruktoze
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
20.03.2011, 14:54
Mya_81 RR
5531
Dadada, i ja pravim po receptu koji je jako sličan Minjinom, čini mi se da je razlika neznatna. Tu ne ide toliko šećera, a s obzirom da i u Minjinom i u tom tvom ide 60ml vode mislim da je kila šećera puno, dovoljno je 800,900gr...možda se zato mrvilo...
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
20.03.2011, 14:55
Anoniman
IZVORNA PORUKA: muaaa
Evo ja cu odgovoriti...dada po kom si receptu radila?Ja ovakav nisam nikada pravila,uvjek pravim ovaj sto smo pisale, po Minjinoj kuhinjici i uvjek ispadne super.....mislim da ti nije uspjeo zbog secera koji si topila i tecne fruktoze
nekakav na colinarki nasli...kaze mm da je isti od prosle god...a prosle nam je super ispao...ili on halucinira
20.03.2011, 14:59
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Ja ako Bog a u utorak se bacam na pravljenje tortice za mog muzica za rodjendan. Nadam se da cu danas naci crnu boju, jer jos nisam tazila. Imam jos par pitanja: 1.Torta mi treba za cetvrtak, jel mogu da je napravim u utorak i ako mogu gdje da je drzim? 2. Negdje sam citala ali sam zaboravila, jel e torta drzi u frizideru prije nego se oblaze fondantom? 3. I jel moze cokoladna torta od azure da se oblaze?
Dzenana koja je to torta? Daj link, please!
Da.
Nalazi se medju prvim stranicama na temi torti.
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
20.03.2011, 15:15
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: muaaa
Evo ja cu odgovoriti...dada po kom si receptu radila?Ja ovakav nisam nikada pravila,uvjek pravim ovaj sto smo pisale, po Minjinoj kuhinjici i uvjek ispadne super.....mislim da ti nije uspjeo zbog secera koji si topila i tecne fruktoze
nekakav na colinarki nasli...kaze mm da je isti od prosle god...a prosle nam je super ispao...ili on halucinira
I ja sam ovaj našla na coolinariki.
A je li u tom vašem piše baš da koristiš tečnu fruktozu
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"
20.03.2011, 15:24
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Ja ako Bog a u utorak se bacam na pravljenje tortice za mog muzica za rodjendan. Nadam se da cu danas naci crnu boju, jer jos nisam tazila. Imam jos par pitanja: 1.Torta mi treba za cetvrtak, jel mogu da je napravim u utorak i ako mogu gdje da je drzim? 2. Negdje sam citala ali sam zaboravila, jel e torta drzi u frizideru prije nego se oblaze fondantom? 3. I jel moze cokoladna torta od azure da se oblaze?
Dzenana koja je to torta? Daj link, please!
Da.
Nalazi se medju prvim stranicama na temi torti.
ja sam ovu čokoladnu pravila Frah za rođendan...super je
i oblagala sam je fondantom
< Poruku je uredio Hanady RR -- 20.3.2011 15:32:19 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
20.03.2011, 15:27
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: dadada
e da...ja sam radila po ovom receptu...fakat nije tesko, vise se oko toga svega dize neka panika nego sto mozes nesto zabrljati
evo dadad je radila po ovome receptu poršle godine...znam da sam negdje našla da s ekod nje arlikovao od onoga na minjinoj kuharici i skopah sada.
dadada a koji šećer u prahu si koristila.... meni je sa ovom drugom glicerinkom išlo bolje, a uzela sam frankov šećer... prišli sma put imala onaj Bony u plavom pakovanju...menis e čini s aFrankovim mi bolje išlo...jer sve ostalo isto je bilo u mom postupku.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 20.3.2011 15:29:40 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
20.03.2011, 15:30
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
20.03.2011, 15:31
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dadada
e da...ja sam radila po ovom receptu...fakat nije tesko, vise se oko toga svega dize neka panika nego sto mozes nesto zabrljati
evo dadad je radila po ovome receptu poršle godine...znam da sam negdje našla da s ekod nje arlikovao od onoga na minjinoj kuharici i skopah sada.
dadada a koji šećer u prahu si koristila.... meni je sa ovom drugom glicerinkom išlo bolje, a uzela sam frankov šećer... prišli sma put imala onaj Bony u plavom pakovanju...menis e čini s aFrankovim mi bolje išlo...jer sve ostalo isto je bilo u mom postupku.
Ja radim po ovome, a razlika izmedju ovog i Minjinog zaista nije velika...
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
20.03.2011, 15:34
Hanady RR
18727
ja sada čitam ispod slike dada da si ti dva dana prije napravila fondant i jesi ga odmha obolila... ja sma na minjinoj kugarici čitala more savjeta ispod onoga video fondanta... tamo piše da ga se ostavi bijelog na sobnoj temperaturi zatvorenog u plastičnu vrećeicu da ne dođe zrak do njega... a da s eboji onda kada će se raditi s anjim... da se zato nije mrvio...jer je stajao obojen
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
21.03.2011, 09:35
dush
250
IZVORNA PORUKA: dadada
eh ovako...pisala sam vec na temi "bebe 1-2" da je nasa torta za rodjendan....na koju sam se toliko pripremala...ispala katastrofa...zapravo fondant je ispao katastrofa...sad cu vam napisati recept po kojem smo radili da mi kazete gdje smo kiksali (pogotovo me interesuje misljenje ovih fondant majstorica...rokoko, ivane, mye,mame1)...sorry ako sam od profesionalki nekog izostavila
8 kasika secera, rastopili s 60 ml vode (tj. pola tecne fruktoze...pola vode), 4 listica zelatine i 15ml glicerina...par kapi arome vanilije...i 1kg secera + jos malo...dok smo mijesali...da se fino zabijeli
fondant ne da se mrvio...ma katastrofa...nije bilo sanse da ga fino razvaljam...niti da pravim ista plosno...a ni figure fino nisam mogla oblikovati jer bi se vrlo brzo poceo "znojiti" tako da sam bas morala nabrzinu raditi...i nikako, valjda radi mekoce, nisam mogla zivotinje posaditi na noge....ma katastrofa...bio je mekan, tezak i krt
evo "torte"
e, a kad smo ga tek umijesali...cinio se savrsen...jer smo ga uradili 2 dana prije...sve fino pripremila...mislim boje koje mi trebaju
Meni se prvi fondan mrvio (pravila sam ga po Minjinom receptu) jer sam dala previse secera (isto tako 1kg i malo vise) i sto sam na kraju mljela secer (jer mi je nestalo onog kupovnog). Sljedeci put sam pravila sa puno manje secera (700gr) i super mi je bio. Kada sam napravila bijeliog, stavila sam ga u kesu, zatvorila je da nema zraka i pustila tako cini mi se 2 sedmice, poslije sam ga koristila i bojila. Btw, ako ti se tako pocne raspadati sljedeci put, dodaj malo glicerina i opet mijesi, postane super poslije. :)
21.03.2011, 09:50
Amila_ra
64
IZVORNA PORUKA: muaaa
Evo ga bijeli andjeo ispod....a fondant...gotovo pa nista ne dobih danas je uzasno bilo raditi sa njim...oblacno i vlazno
jedno pitanje uskoro pravim tortu i tradila bih bijelog andjela i dali si stvaljala slag . Ide prvo kora fil ( pomijesan tri fila ) pa slag i sve tako redom. da li si tako stavljala ili si pravila nekog drugog andjela ?
< Poruku je uredio Amila_ra -- 21.3.2011 9:51:22 >
21.03.2011, 11:30
Anoniman
e vidis...nije isti recept a on meni tvrdi da jeste
hvala Hanady...ce da vidi veceras
a bojila sam dva dana prije fondant za figurice i ogradu i patkice...sto na kraju nisam ni mogla napraviti...za travu tj. ovaj zeleni...nisam...to smo radili isti dan kad i tortu...i isto sra*e se desilo...ma do recepta je garant...i pretjerao je s secerom...sad se pitam da li je uopste radio po receptu ili je on isto nesto na svoju ruku eksperimentisao kao npr. s tecnom fruktozom...tj. onim secerom za secerase...na tren...kako se zove, vec...sto mi lici na njega
21.03.2011, 11:40
palachinken
5397
Hej, ja sam juče htjela zamijesiti pola mjere fondana, isto jutro napravila ga bez problema (tih pola mjere), medjutim nesto sam zaj$%&%& u mjerenju i bio je tako grozan za oblikovanje, ama ništa s njim nisam mogla. Toliko me nanervirao, jer mi je taj fondan trebao biti za one glavne figurice, tri mace . Elem, ne dade mi se omaciti ali nikako. Negdje sam fulila u mjeri (krivim glavobolju, nisam bila svoja) i bio je za kante. Na svu sreću, torta i sporedni ukrasi u bili gotovi od prve ture, pa je otišla takva. Raji se svidjela, a meni nedovršena, pa hajd :))
Naravoučenje: treba pratiti recept u bobu. Ništa pola, ništa odokativno
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
21.03.2011, 11:41
palachinken
5397
btw dadada, meni su one životinjice preslatke, pogotovo ovčica. Najele se, pa poravnile
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
21.03.2011, 11:59
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada
e vidis...nije isti recept a on meni tvrdi da jeste
hvala Hanady...ce da vidi veceras
a bojila sam dva dana prije fondant za figurice i ogradu i patkice...sto na kraju nisam ni mogla napraviti...za travu tj. ovaj zeleni...nisam...to smo radili isti dan kad i tortu...i isto sra*e se desilo...ma do recepta je garant...i pretjerao je s secerom...sad se pitam da li je uopste radio po receptu ili je on isto nesto na svoju ruku eksperimentisao kao npr. s tecnom fruktozom...tj. onim secerom za secerase...na tren...kako se zove, vec...sto mi lici na njega
koristila sam i ja tu tečnu fruktozu i uspjelo mi je, da nije zaboravio glicerin pošto on daje elastičnost