writing-img

RE: Fondant

clock-img

25.05.2011, 19:19

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Svidjaju mi se i ove s "torticama"(mafinima) okolo...

http://4.bp.blogspot.com/_YAGtBfWtN_M/TMUhjZ4nKmI/AAAAAAAABsQ/oxm0MsZ-FyU/s400/2-tier-winnie-the-pooh.jpg

Mozda cu ja za Tajru nesto ovako, tematike nepoznate, pa da djecica uzmu ove male nakon onog famoznog kruga puhanja svjecice...

Mislim da nasa palachinker pravi ovakve...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

25.05.2011, 19:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: tajra

Svidjaju mi se i ove s "torticama"(mafinima) okolo...

http://4.bp.blogspot.com/_YAGtBfWtN_M/TMUhjZ4nKmI/AAAAAAAABsQ/oxm0MsZ-FyU/s400/2-tier-winnie-the-pooh.jpg

Mozda cu ja za Tajru nesto ovako, tematike nepoznate, pa da djecica uzmu ove male nakon onog famoznog kruga puhanja svjecice...

Mislim da nasa palachinker pravi ovakve...

eda i ja sma kupila neko potolje u JINKS ako potrefih opetuser posted image da gore bude torta a dole muffini a ova winny mi je plaho zanimljica...muffina koliko dječice na samijevoj zabavi jer neće ih puno biti...a na dva sprata torta za ostale...

i amrino radi kao plashinken miffine...
e ova je favorituser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.05.2011, 07:57

clock-img

dush

pencil-img

250

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

a u junu imamo borbu ko ahmed nurudin ....user posted image

garfld, winks stela, dora ili tom & jary...pa onda i onaj pony prinsses ma hjde ta bi sve...al svaki dan drugouser posted image
a ja kontala da joj napravim da joj svi dosadašnji likovi vire iz torte finouser posted image ono po detalj svake tematike a da ostatak partija bude bez tematike...roz naravno al bez teme neke...ia da ovim rođakosom zaključimo masovna slavlja u obliku teferiča za njuuser posted image user posted image

al dabogdauser posted image

a ovu sam sama anašla i pirbilježila...nisu spartovi kao košnica a baš simpauser posted image

Hanady, imas onaj fol da napravis tortu pa preko fodnan jedan pa poslije stavis preko jos jedan fondan i onda na sredini razrezes zvijezdu i krajeve presavijes, pa ti izgleda kao da se torta otvorila, a u sredinu poredas figurice.
Ovako:
http://www.sweetthingsbylaura.com/wp-content/uploads/2010/08/Planet-Cake-Basics-101-3-300x225.jpg

Samo da ti bude veca ova "rupa"

I to mozes staviti na zadnji sprat, a na donja dva sprata poredas po koju malu figuricu, cvjetice, travu, ....

clock-img

26.05.2011, 08:44

clock-img

Cherry

pencil-img

126

E, drage moje. Ovim putem zelim sve zaineteresovane da obavijestim da sam nasla liniju preko koje mogu narucivati sav potreban alat za rad sa fondanom, oklagije, sablone, sjekace, pa i sam fondan. Ukoliko je neka od vas zainteresovana, moze mi se javiti na PP, pa cu naruciti i za nju. Ja sam kupila mnogo tih sitinica i mogu vam reci da zaista pomazu i stede vrijeme. user posted image user posted image user posted image user posted image

... to mi treba - moj mali zaklon ispod neba...

clock-img

26.05.2011, 21:16

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: dush

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

a u junu imamo borbu ko ahmed nurudin ....user posted image

garfld, winks stela, dora ili tom & jary...pa onda i onaj pony prinsses ma hjde ta bi sve...al svaki dan drugouser posted image
a ja kontala da joj napravim da joj svi dosadašnji likovi vire iz torte finouser posted image ono po detalj svake tematike a da ostatak partija bude bez tematike...roz naravno al bez teme neke...ia da ovim rođakosom zaključimo masovna slavlja u obliku teferiča za njuuser posted image user posted image

al dabogdauser posted image

a ovu sam sama anašla i pirbilježila...nisu spartovi kao košnica a baš simpauser posted image

Hanady, imas onaj fol da napravis tortu pa preko fodnan jedan pa poslije stavis preko jos jedan fondan i onda na sredini razrezes zvijezdu i krajeve presavijes, pa ti izgleda kao da se torta otvorila, a u sredinu poredas figurice.
Ovako:
http://www.sweetthingsbylaura.com/wp-content/uploads/2010/08/Planet-Cake-Basics-101-3-300x225.jpg

Samo da ti bude veca ova "rupa"

I to mozes staviti na zadnji sprat, a na donja dva sprata poredas po koju malu figuricu, cvjetice, travu, ....

a tako sma zamislila ovu za veliku svoju curu s tim d asma ja zamislila jedno kockastu onako srednje veličine i nekoliko ovih zvjezda da joj vire likoviuser posted image

a ova na spratove je za sekinog dječaka...to bih naručila kod nekoag smao da nađem super ideju...nekako sve za njega mi je preobično...ja bih to nešta posebno a nemama pojma pta...
evo sad kombinujem ideju od tri najljepše koje su mi ponuđene u tematici winyy the poohuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.05.2011, 12:03

clock-img

docc

pencil-img

17

Drage zenice, da li neka od vas zna ima li se u Sarajevu gdje kupiti gotov fondan???

Hitno mi treba.

Hvala unaprijed na odgovorima.  user posted image

clock-img

27.05.2011, 13:49

clock-img

dush

pencil-img

250

Imas u Alperu.

Ul. Kasindolska cesta br.8
71210 Ilidža-Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel:
+387 33 69 57 11

clock-img

27.05.2011, 17:31

clock-img

ilmy

pencil-img

82

evo i moje fondantusiceuser posted image user posted image user posted image bilo je al slagastih ovo vremenauser posted image user posted image

user posted image

za jednu malu djevojcicuuser posted image user posted image user posted image

clock-img

27.05.2011, 17:36

clock-img

dush

pencil-img

250

IZVORNA PORUKA: ilmy

evo i moje fondantusiceuser posted image user posted image user posted image bilo je al slagastih ovo vremenauser posted image user posted image

user posted image

za jednu malu djevojcicuuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako je divna!

clock-img

27.05.2011, 17:40

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

user posted image user posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

27.05.2011, 17:59

clock-img

ilmy

pencil-img

82

user posted image user posted image user posted image   hvala vam....

a ovo sam naucila preko vas i nase drage RR ja se slabije javljam al sam u citanje bas ono redovna svaki danuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.05.2011, 18:00

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: ilmy

user posted image user posted image user posted image   hvala vam....

a ovo sam naucila preko vas i nase drage RR ja se slabije javljam al sam u citanje bas ono redovna svaki danuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pelijepa jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
bravo user posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.05.2011, 18:10

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Kako je nježna. Super!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

27.05.2011, 18:33

clock-img

ilmy

pencil-img

82

user posted image user posted image user posted image hvala vam... imam morala za daljeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2011, 11:22

clock-img

DM

pencil-img

2408

Iiiiii je li iko pravio sa običnim šećerom fondant(mislim umjesto fruktoze)?!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

30.05.2011, 13:23

clock-img

ilmy

pencil-img

82

jesam ja sam pravila sa obicnim secerom i nije mi uspio jedva sam od cijele mjere prekrila obicnu tortu bio je uzasno tvrd i debeo.. nista nije valjao bar kod mene mozda kod nekog uspije al ja nemam dobro iskustvo sa seceromuser posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2011, 13:26

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Nisam probala, ali neko naprijed je rekao da ne može.
Ja se opraštam od fondana neko vrijeme, kod mene u stanu je toliko vruće (zadnji sprat) da se bukvalno topi kad ga stavim preko torte, a kad pravim figurice, liči na bauštelu, koliko im konstrukcije i oplate stavim. Jednostavno, neće da bude čvrst i tačka user posted image Nastavit ću kad zahladni user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

30.05.2011, 13:53

clock-img

DM

pencil-img

2408

E da si i (vam) odgovorimuser posted image user posted image user posted image Može fondant i sa običnim šećerom(umjesto fruktoze) samo treba biti u prahu da se brže istopi u vodi!
Ja sam upravo od nj napravila žapca(sa Minjine kuhinjice) i nije loš za početakuser posted image

clock-img

30.05.2011, 14:11

clock-img

dush

pencil-img

250

A koja je fora da onaj secer sa malo vode vrije samo 20ak sekundi? Zasto ne vise/manje?

clock-img

30.05.2011, 15:21

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

user posted image

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

30.05.2011, 15:48

clock-img

Bambi09

pencil-img

1559

IZVORNA PORUKA: dush

A koja je fora da onaj secer sa malo vode vrije samo 20ak sekundi? Zasto ne vise/manje?

da se ne karamelizira user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

clock-img

30.05.2011, 15:49

clock-img

Bambi09

pencil-img

1559

IZVORNA PORUKA: Niobe

user posted image

sto ja ne vidim u posljednje vrijeme ni jednu tvoju sViku user posted image user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

clock-img

30.05.2011, 15:59

clock-img

dush

pencil-img

250

IZVORNA PORUKA: Niobe

user posted image

WOW Niobe!!!! user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2011, 16:16

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

Dush, hvala :))

IZVORNA PORUKA: Bambi09

sto ja ne vidim u posljednje vrijeme ni jednu tvoju sViku user posted image user posted image

bice bice :)) :*

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

30.05.2011, 17:51

clock-img

DM

pencil-img

2408

Je li iko pravio američku tortu pod fondant-može li?!

Zadnji članci

article-img