cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

clock-img

30.05.2011, 20:45

clock-img

DM

pencil-img

2408

IZVORNA PORUKA: doublemum

Je li iko pravio američku tortu pod fondant-može li?!

user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

30.05.2011, 20:50

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

Je li iko pravio američku tortu pod fondant-može li?!

user posted image

Može, čak je optimalna za fondant. Moje su uglavnom američke :)

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

30.05.2011, 21:02

clock-img

DM

pencil-img

2408

user posted image

clock-img

30.05.2011, 21:10

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

eh ovako ja sam danas napravila tortu,mislim dvije, sutra cu ih sastaviti i fondantom oblijepiti,nadam se da ce mi uspjeti,svadbena je torta za djevera,danas mi je on donio mladence za tortu, onu figuricu medjutim mladenci su ravni odozdo,ja mislila ima nesto da se "zabode",kako sad da ih zalijepim za fondantuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

30.05.2011, 21:22

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

joj gdje ste,gdje ste????meni se zuri,odoh sad pa cu naletiti kasnije da vidim jeste li mi sta pametno prozborileuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

30.05.2011, 21:26

clock-img

DM

pencil-img

2408

Pa zar je ne možeš malo utisnuti u fondant?!
Ili da staviš okolo neku trakicu od fondanta?!

clock-img

30.05.2011, 21:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja kontam kao doublemum...ja bih stavila figuricu pa pkplo neku traklu sijekla i zaljepila pola na figuricu pola na ostatak torte da drži...ili da super ljepilom na figuricu itakneš čačaklice pa zabodiuser posted image

ja se ničega trećeg sjetiti ne moguuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.05.2011, 21:49

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

IZVORNA PORUKA: zaha

eh ovako ja sam danas napravila tortu,mislim dvije, sutra cu ih sastaviti i fondantom oblijepiti,nadam se da ce mi uspjeti,svadbena je torta za djevera,danas mi je on donio mladence za tortu, onu figuricu medjutim mladenci su ravni odozdo,ja mislila ima nesto da se "zabode",kako sad da ih zalijepim za fondantuser posted image

otopi čokolade i time zalijepi. stvrdne se i trebalo bi da drzi. nisu valjda teški.

clock-img

30.05.2011, 23:33

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

pa Boga mi nisu bas ni lakiuser posted image mozda da iskruzim mjesto gdje cu ih smjestiti pa u kremu da ih uvalim jos zamaltam malo fondantom,bojim se ako ih udubim u fondant da nece bas biti dovoljno cvrsti,hebemu mozda ih i ne stavim nikako, meni se plaho i ne svidjaju,vidjet cu kako ce  mi ici uz tortu,raspametila sam seuser posted image

clock-img

30.05.2011, 23:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ma vala zaho nemoj ih ni stavljati...
ja na svojoj vjenčanoj torti nisma imala te mledence još sam naglasila ako mi ih donesu nećemo im platiti tortuuser posted image

pa garant tako divnih detalja dokazat će da je to torta za vjenčanje...šta će ti ta platika bezvenzna na njojuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.05.2011, 23:52

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma vala zaho nemoj ih ni stavljati...
ja na svojoj vjenčanoj torti nisma imala te mledence još sam naglasila ako mi ih donesu nećemo im platiti tortuuser posted image

pa garant tako divnih detalja dokazat će da je to torta za vjenčanje...šta će ti ta platika bezvenzna na njojuser posted image

ma ja svakako mislim da mi se nece ni uklapati u ono sto sam zamislila(ja ko neki velemajstor,daj Boze samo da mi fondant uspije),ma hajd stavim ih pored torte ako vec trebajuuser posted image

clock-img

30.05.2011, 23:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja ću zaho moralno d ate bodnrim....

evo čekat ću torticu cijelu noćuser posted image user posted image user posted image

biće ona super...smao prati recept fondanta...

ovako pazi na količinu šećera u prahu to je bitno...znači nemoj svu mjeru šećera domahs atviti...
ako ti nije šećer kupljeni nego ćeš ga mljeti idi kupi dok šta radi non stop...
kada budeš topila fruktozu, kad ti porkiha fino stoji pored i broji do 30...ono kao sekunde...tako je na minjinoj kuharici ja brojalauser posted image
ja nešto vjerujem i to je važno...

eto tako reko te sitnice da ti napomenem i idi zakuhaj fondant čekam teuser posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.05.2011, 00:01

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

uj Hanady,nemoj me cekati,fondant sutra pravim ako Bog da,za danas mi je dosta bila ova big torta i tona prebranog spinatauser posted image a slikice naravno bit ce i to nadam se uspjesneuser posted image

clock-img

31.05.2011, 00:03

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

i hvala ti stvarno si srce i dusa...ona bi mene svu noc bodrilauser posted image user posted image user posted image

clock-img

31.05.2011, 08:09

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

IZVORNA PORUKA: Niobe

user posted image

wooow   bas mi se svidja!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

31.05.2011, 08:11

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: zaha

i hvala ti stvarno si srce i dusa...ona bi mene svu noc bodrilauser posted image user posted image user posted image

znam ja moja zaho kako je to noću tprte praviti user posted image dok djeca spavajuuser posted image

čekama ja i večeras...ako bude kakvih problema i nejansoća ako mogu pomoći...ma tu samuser posted image user posted image

Niobe ljepoto super je i ova kao i soatleuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.05.2011, 08:19

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Ja sutra startam sa pripremom torte za vrtić a u petak za nas..... Nek mi je Bog na pomoći..... Kontam sutra napraviti tortu, u četvrtak je obložiti fondantom a petak, aBd, ujutro ide u vrtić. Samo da mi ovaj put ide fondant, da se ne počne topiti kao prošli put user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

31.05.2011, 08:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: N_N

Ja sutra startam sa pripremom torte za vrtić a u petak za nas..... Nek mi je Bog na pomoći..... Kontam sutra napraviti tortu, u četvrtak je obložiti fondantom a petak, aBd, ujutro ide u vrtić. Samo da mi ovaj put ide fondant, da se ne počne topiti kao prošli put user posted image

ma ja sma topljenje fondanta definitvno za vlašno vrijeme vani vezala već dva puta mi je tako bilo...

sad je lijepo vrijeme...nema toliko vlage...ja mislim da će ti biti super torticeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.05.2011, 13:23

clock-img

DM

pencil-img

2408

Na koji način stavite fondant na američku tortu-je li tortu premažete filom pa onda fondant ili fondant odmah preko kore?!

clock-img

31.05.2011, 15:46

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

Na koji način stavite fondant na američku tortu-je li tortu premažete filom pa onda fondant ili fondant odmah preko kore?!

ja prije oblaganja premazem tortu ganache kremom (kojom uostalom i filujem tortu.)

clock-img

31.05.2011, 16:35

clock-img

DM

pencil-img

2408

Eh još jedno pitanjeuser posted image user posted image user posted image -koliko dugo se treba hladiti prije oblaganja fondantom?
Niobe hvalauser posted image
I još jedno-fondant mi je bijeli-hoće li probiti crna boja ispod nj?
Znam da se ne smije fondant stavljati na šlag-smije li obratno(gledam cake boss ukrasi šlagom sedmospratnicu)?

clock-img

31.05.2011, 16:41

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Tortu ostavi preko noci, ako nemaš vremena onda par sati u frizideru (ili pola sata u zamrzivaču ako baš žuris user posted image user posted image )
Neće ti probiti crna boja, a svakako ti je lakše ako razvaljaš malo deblji fondan, cca 3mm
Nije to šlag, nego royal icing ili nešto na taj fazon, ne znam tačan recept ali ide sa bjelanjcima i limunovim sokom, možda glicerinom ne znam...ali je pogodno za ta šaranja po torti.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

31.05.2011, 16:50

clock-img

DM

pencil-img

2408

Hvala draga, ma ne žuri mi se sa tortom(popgledaj mi potpisuser posted image )nego mi se žuri da je vidim kako će u konačnici izgledatiuser posted image

clock-img

31.05.2011, 23:39

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

forumasice, skusne i neiskusne(mislim na fondanuser posted image ) molim za savjet:
Sta je najjednostavnije napraviti od figurica za rodjendan djecaka (1 god). Meni super ispadne fondan, ali figurice...uff, totalni sam antitalenat .Mogla bih umjesiti na tone fondana, samo da ga ne moram u nesto oblikovati. A bas hocu neku figuricu!!!

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

01.06.2011, 08:50

clock-img

DM

pencil-img

2408

Evo je KLIK

Zadnji članci

article-img