Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Je li iko pravio američku tortu pod fondant-može li?!
30.05.2011, 20:50
Niobe
1841
IZVORNA PORUKA: doublemum
Je li iko pravio američku tortu pod fondant-može li?!
Može, čak je optimalna za fondant. Moje su uglavnom američke :)
30.05.2011, 21:02
DM
2408
30.05.2011, 21:10
Honey3
3035
eh ovako ja sam danas napravila tortu,mislim dvije, sutra cu ih sastaviti i fondantom oblijepiti,nadam se da ce mi uspjeti,svadbena je torta za djevera,danas mi je on donio mladence za tortu, onu figuricu medjutim mladenci su ravni odozdo,ja mislila ima nesto da se "zabode",kako sad da ih zalijepim za fondant
30.05.2011, 21:22
Honey3
3035
joj gdje ste,gdje ste????meni se zuri,odoh sad pa cu naletiti kasnije da vidim jeste li mi sta pametno prozborile
30.05.2011, 21:26
DM
2408
Pa zar je ne možeš malo utisnuti u fondant?! Ili da staviš okolo neku trakicu od fondanta?!
30.05.2011, 21:28
Hanady RR
18727
ja kontam kao doublemum...ja bih stavila figuricu pa pkplo neku traklu sijekla i zaljepila pola na figuricu pola na ostatak torte da drži...ili da super ljepilom na figuricu itakneš čačaklice pa zabodi
ja se ničega trećeg sjetiti ne mogu
30.05.2011, 21:49
Niobe
1841
IZVORNA PORUKA: zaha
eh ovako ja sam danas napravila tortu,mislim dvije, sutra cu ih sastaviti i fondantom oblijepiti,nadam se da ce mi uspjeti,svadbena je torta za djevera,danas mi je on donio mladence za tortu, onu figuricu medjutim mladenci su ravni odozdo,ja mislila ima nesto da se "zabode",kako sad da ih zalijepim za fondant
otopi čokolade i time zalijepi. stvrdne se i trebalo bi da drzi. nisu valjda teški.
30.05.2011, 23:33
Honey3
3035
pa Boga mi nisu bas ni laki mozda da iskruzim mjesto gdje cu ih smjestiti pa u kremu da ih uvalim jos zamaltam malo fondantom,bojim se ako ih udubim u fondant da nece bas biti dovoljno cvrsti,hebemu mozda ih i ne stavim nikako, meni se plaho i ne svidjaju,vidjet cu kako ce mi ici uz tortu,raspametila sam se
30.05.2011, 23:35
Hanady RR
18727
ma vala zaho nemoj ih ni stavljati... ja na svojoj vjenčanoj torti nisma imala te mledence još sam naglasila ako mi ih donesu nećemo im platiti tortu
pa garant tako divnih detalja dokazat će da je to torta za vjenčanje...šta će ti ta platika bezvenzna na njoj
30.05.2011, 23:52
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ma vala zaho nemoj ih ni stavljati... ja na svojoj vjenčanoj torti nisma imala te mledence još sam naglasila ako mi ih donesu nećemo im platiti tortu
pa garant tako divnih detalja dokazat će da je to torta za vjenčanje...šta će ti ta platika bezvenzna na njoj
ma ja svakako mislim da mi se nece ni uklapati u ono sto sam zamislila(ja ko neki velemajstor,daj Boze samo da mi fondant uspije),ma hajd stavim ih pored torte ako vec trebaju
30.05.2011, 23:56
Hanady RR
18727
ja ću zaho moralno d ate bodnrim....
evo čekat ću torticu cijelu noć
biće ona super...smao prati recept fondanta...
ovako pazi na količinu šećera u prahu to je bitno...znači nemoj svu mjeru šećera domahs atviti... ako ti nije šećer kupljeni nego ćeš ga mljeti idi kupi dok šta radi non stop... kada budeš topila fruktozu, kad ti porkiha fino stoji pored i broji do 30...ono kao sekunde...tako je na minjinoj kuharici ja brojala ja nešto vjerujem i to je važno...
eto tako reko te sitnice da ti napomenem i idi zakuhaj fondant čekam te
31.05.2011, 00:01
Honey3
3035
uj Hanady,nemoj me cekati,fondant sutra pravim ako Bog da,za danas mi je dosta bila ova big torta i tona prebranog spinata a slikice naravno bit ce i to nadam se uspjesne
31.05.2011, 00:03
Honey3
3035
i hvala ti stvarno si srce i dusa...ona bi mene svu noc bodrila
31.05.2011, 08:09
vila_7
5398
IZVORNA PORUKA: Niobe
wooow bas mi se svidja!
31.05.2011, 08:11
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: zaha
i hvala ti stvarno si srce i dusa...ona bi mene svu noc bodrila
znam ja moja zaho kako je to noću tprte praviti dok djeca spavaju
čekama ja i večeras...ako bude kakvih problema i nejansoća ako mogu pomoći...ma tu sam
Niobe ljepoto super je i ova kao i soatle
31.05.2011, 08:19
N_N
1860
Ja sutra startam sa pripremom torte za vrtić a u petak za nas..... Nek mi je Bog na pomoći..... Kontam sutra napraviti tortu, u četvrtak je obložiti fondantom a petak, aBd, ujutro ide u vrtić. Samo da mi ovaj put ide fondant, da se ne počne topiti kao prošli put
31.05.2011, 08:22
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: N_N
Ja sutra startam sa pripremom torte za vrtić a u petak za nas..... Nek mi je Bog na pomoći..... Kontam sutra napraviti tortu, u četvrtak je obložiti fondantom a petak, aBd, ujutro ide u vrtić. Samo da mi ovaj put ide fondant, da se ne počne topiti kao prošli put
ma ja sma topljenje fondanta definitvno za vlašno vrijeme vani vezala već dva puta mi je tako bilo...
sad je lijepo vrijeme...nema toliko vlage...ja mislim da će ti biti super tortice
31.05.2011, 13:23
DM
2408
Na koji način stavite fondant na američku tortu-je li tortu premažete filom pa onda fondant ili fondant odmah preko kore?!
31.05.2011, 15:46
Niobe
1841
Na koji način stavite fondant na američku tortu-je li tortu premažete filom pa onda fondant ili fondant odmah preko kore?!
ja prije oblaganja premazem tortu ganache kremom (kojom uostalom i filujem tortu.)
31.05.2011, 16:35
DM
2408
Eh još jedno pitanje -koliko dugo se treba hladiti prije oblaganja fondantom? Niobe hvala I još jedno-fondant mi je bijeli-hoće li probiti crna boja ispod nj? Znam da se ne smije fondant stavljati na šlag-smije li obratno(gledam cake boss ukrasi šlagom sedmospratnicu)?
31.05.2011, 16:41
palachinken
5397
Tortu ostavi preko noci, ako nemaš vremena onda par sati u frizideru (ili pola sata u zamrzivaču ako baš žuris ) Neće ti probiti crna boja, a svakako ti je lakše ako razvaljaš malo deblji fondan, cca 3mm Nije to šlag, nego royal icing ili nešto na taj fazon, ne znam tačan recept ali ide sa bjelanjcima i limunovim sokom, možda glicerinom ne znam...ali je pogodno za ta šaranja po torti.
31.05.2011, 16:50
DM
2408
Hvala draga, ma ne žuri mi se sa tortom(popgledaj mi potpis )nego mi se žuri da je vidim kako će u konačnici izgledati
31.05.2011, 23:39
MicoTico
340
forumasice, skusne i neiskusne(mislim na fondan ) molim za savjet: Sta je najjednostavnije napraviti od figurica za rodjendan djecaka (1 god). Meni super ispadne fondan, ali figurice...uff, totalni sam antitalenat .Mogla bih umjesiti na tone fondana, samo da ga ne moram u nesto oblikovati. A bas hocu neku figuricu!!!