Evo našeg Garfilda!! Ahmo je oduševljen- postigla sam cilj
< Poruku je uredio mama_debeljuca -- 15.8.2011 11:20:22 >
_____________________________
:-)
15.08.2011, 11:22
bebacha
1170
svaka cast.al kako ga nacrta ovako dobro.de pojasni ovaj nacin
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
15.08.2011, 11:22
Hanady RR
18727
pa super si ti njega nacrtala
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
15.08.2011, 11:23
lely
1265
mama_debeljuca garfild je odlican,mogla bih ti i ukrasti temu za tortu....
15.08.2011, 11:27
Hanady RR
18727
znate šta...ja bih da napravi mama debeljuca novu temu...dekorisanje torti royal masom... sad čitam i recept je stavila a ima i primjerak torte...
meni je ovo super...stavrno...
s tim naravno da računam da trebaš znat crtata da ti bude ovakav efekat kao kod nje...al stavarno je super
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ja sam negdje na coolinarici nasla slike kako precrta,stavi se list sa sliko i njezno precrta na slag pa dalje ovom masom
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
15.08.2011, 11:33
mama_debeljuca
908
Otvoriću temu Meni je rad sa ovom masom super, puno mi je jednostavnije nego sa fondanom, valjda mi bolje ide crtanje od vajanja. A zaista nije teško ni nacrtat, nađeš sličicu koju želiš i polako po šlagu, ako se i pogriješi šlag se jednostavno zagladi, pa nanovo
_____________________________
:-)
15.08.2011, 11:37
bebacha
1170
samo jos nesto.jesil ti ovo masu stavljala u ove tuljcice od papira,dali moze u obicnu kesicu za zamrzivac pa malo odsjec vrh ili ona kesa za saranje sa najtanjim nastavkom
zene.....kolika torta treba biti za 27 odraslih + 9 djece? na 2 sprata
_____________________________
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
17.08.2011, 08:11
Skvo RR
4542
Pa ja npr. od okrugle torte promjera 30 cm rezem 20 kriski.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
17.08.2011, 08:20
vila_7
5398
Uh znaci bit ce meni da 2 torte pravim! ili zapravo moze donja npr. 28, gornja nekih 20
_____________________________
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
17.08.2011, 08:22
Skvo RR
4542
Ma ja..mozes ti i tanje kriske..tj deblje....rezati..sve opet mozda i zavisi od vrste torte,,one malo jace, mogu se rezati tanje....bar tako ja radim, a one "puhaste" malo deblje.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
17.08.2011, 19:14
ElmaB
4568
Ima li neko slučajno link za pravljenje Dore od fondata? Ja sam pretražila you tube, ali nisam uspjela naći!
Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!
18.08.2011, 10:45
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: helena_7
Elma evo ja ti pokusala al bezuspjesno-imaju video zapisi ali vec gotovih a ne kako se pravi!
Neko je vec bio govorio da je bolje mijesiti na gustinu nego na seceru kad je fondant vec gotov?
ne mjestiti helena...mjesiš ga šećerom u prahu ali ga razvijaš tako da to radiš na gustinu...da ti s ene kida i ne ljepi za površinu d aga lakše prebaciš na tortu
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
srtarn rođkas...jel ono danas jeste jeste sad vidim i u potpisu
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.08.2011, 10:47
vila_7
5398
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: helena_7
Elma evo ja ti pokusala al bezuspjesno-imaju video zapisi ali vec gotovih a ne kako se pravi!
Neko je vec bio govorio da je bolje mijesiti na gustinu nego na seceru kad je fondant vec gotov?
ne mjestiti helena...mjesiš ga šećerom u prahu ali ga razvijaš tako da to radiš na gustinu...da ti s ene kida i ne ljepi za površinu d aga lakše prebaciš na tortu
e pa to pitam-napravim ga normalno sve i kad je gotov pa ga hocu razvaljati i figure praviti onda na gustin?
_____________________________
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim