“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
30.09.2011, 14:24
Mjeseceva Pratilja
975
IZVORNA PORUKA: ElmaB
IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja
Ciko iz apoteke me cudno gleda kada trazim glicerin..I daje mi onaj za bebe..Znate, umetne se fino djetetu u sjedez i ono se olaksa.. Drugog glicerina nema. Ovaj ne moze, je li tako?
I sta sad..Kako ide recept za fondant sa bonbonama? Citala sam davno da mi treba secer u prahu, marshmallowe bonbone koje malo omeksam u mikrovalnoj ili na pari..Ili u rerni..Ima ih raznih boja..Otprilike tako ide? Bas mi je bed sada..A joj..
Kod nas u apoteci tražišjestivi glicerin i dobiješ ga. Ne znam u kojem si gradu, ali ako baš nema ja ti mogu dati broj žene koja naručuje sve Viltonove proizvode, između ostalog i taj glicerin. Ja sam sve donedavno koristila baš Viltonov i bila sam jako zadovoljna. A sada sam prešla na ovaj iz apoteke i on je ok.
Sharm El Seikh. Hvala ti, Elma. Pokusat cu sa bonbonama.
Sretno sa pravljenjem torte i obavezno postavi sliku. Ako gdje u međuvremenu zapne, viči!!!!
Bice svega! Moje dvije lijeve ruke..Nadam se da cu se snaci..Noc je preda mnom, a zora je daleko za zaljubljene. Bice slika..Ili ovdje ili na neuspjesima.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
30.09.2011, 18:58
Honey3
3035
zinanina docekusa je svaka cast
30.09.2011, 19:17
Mjeseceva Pratilja
975
IZVORNA PORUKA: dubravka01
Mjesečeva kad sam vala ja mogla napraviti i uspjelo od prve a inače sam s kuhanjem na Vi, onda možeš i ti i bilo ko drugi.
Sretno i nekako ZNAM da ce ta tvoja biti pravo remek djelo
Covjece..Velike ti rijeci. Evo cekam Gospodina Muza da dode pa da idemo vanka..Trema me neka lovi..Razlog vise sto sam svoju radost podijelila sa vama i jos vam sliku obecala.
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
30.09.2011, 20:51
Hannan
135
Zinanina, super ti je "docekusa"
Ja veceras po prvi put pravim ovaj za glicerinom, do sad sam sa mashmalov radila. E de mi sad recite, s obzirom da sam zaboravila sta treba fruktoza ili nesto drugo, kupila sam pakovanje fruktoze i "das gesunde plus" grozdjani secer, mogu li njega gdje iskoristiti, posto sam pregledala sad ovaj link sa minje i vidim da ide fruktoza.
Elma, ova tvoja torta sa predhodnih strana m ise na izgled cini jako ukusna...mislila sma nju sutra napraviti,u pitanju je 22.rodjendan moze li proci kod te "velike djece" I da li moze prezivjeti neka 2h bez frizidera, zbog transporta?
Unaprijed hvala!
30.09.2011, 20:57
D_K
2669
zina, docekusa je super.. zena sa obrazom docekuje muzeka (nadam se da sam dobro skontala za koga je)
marijanna - torta je med. vjerujem da su djeca uzivala
30.09.2011, 20:58
ElmaB
4568
Može. Svi su je zaista jeli i nema oraha ili nešto što bi eventualno zasmetalo onima koji to ne vole. Može i bez frižidera dva sata, ali da je prethodno odležala na hladnom barem 3-4 sata.
Ja veceras po prvi put pravim ovaj za glicerinom, do sad sam sa mashmalov radila. E de mi sad recite, s obzirom da sam zaboravila sta treba fruktoza ili nesto drugo, kupila sam pakovanje fruktoze i "das gesunde plus" grozdjani secer, mogu li njega gdje iskoristiti, posto sam pregledala sad ovaj link sa minje i vidim da ide fruktoza.
Elma, ova tvoja torta sa predhodnih strana m ise na izgled cini jako ukusna...mislila sma nju sutra napraviti,u pitanju je 22.rodjendan moze li proci kod te "velike djece" I da li moze prezivjeti neka 2h bez frizidera, zbog transporta?
Unaprijed hvala!
ja sam stavljala 50 gr frukutoze i 50 gr dekstroze Fruchtzuker i (odn. und) Traubenzuker..
30.09.2011, 21:03
SdZ
2784
Zina, ekstra je, zaista. Bit ce muzic odusevljen. Uzivaj!
30.09.2011, 21:13
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: ElmaB
Može. Svi su je zaista jeli i nema oraha ili nešto što bi eventualno zasmetalo onima koji to ne vole. Može i bez frižidera dva sata, ali da je prethodno odležala na hladnom barem 3-4 sata.
e super, bice ona gotova u nedjelju navece ako Bog da, pa cu je u ponedjeljak oko podne odnijeti, hvala puno. jos nesto :) koji broj kalupa koristis za kore? Moze li biti za 25 komada?
30.09.2011, 22:15
madam x
839
IZVORNA PORUKA: D_K
zina, docekusa je super.. zena sa obrazom docekuje muzeka (nadam se da sam dobro skontala za koga je)
marijanna - torta je med. vjerujem da su djeca uzivala