writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

04.08.2010, 22:55

clock-img

Srculence

pencil-img

848

Pripremam se i ja za 1. rođendan...još je samo jedan mjesec ostao:-)))Prvo ću praviti jednu dvije probne torte...pošto sam totalni laik..za sve ovo...što sam i spominjala na ovoj temi...poželite mi sreću.user posted image user posted image user posted image user posted image Eh, da Hvala ti Hanice za info biće mi od velike koristi.user posted image

_____________________________

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

clock-img

04.08.2010, 23:09

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

user posted image

ova totra za djecake nije tesko napravit koliko sam skontala na slici da je cetvrtasta torta u sredini rolat ostalo samo ukraseno slagom ko zna da ukrasi cini se da nije tesko a mote i druga boja nemora plava...

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

06.08.2010, 01:08

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Zene molim vas pomagajte, moj fondant se raspadauser posted image user posted image user posted image Jednostavno nikako nisam mogla umjesitit glatko tijesto, je li 900 gr secera ipak malo previse????? Jednostavno ja dok mjesim sve se raspada a sve sam po receptu radilauser posted image user posted image user posted image

clock-img

06.08.2010, 01:54

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Nista od ovoga, sutra pokuham raditi po videoklipu sa Minjine kuhinjice, recept je isti ali ona uspe 500 gr. secera i onda postepeno dodaje smjesu i mjesa, a tek kad izlije smjesu na radnu povrsinu dodaje ostatak secera polako i mjesa.... A ja sam odjednom u 100 gr.secera dodala smjesu i evo tvrdo ko gruda...... Probam sutra....

clock-img

06.08.2010, 11:09

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Zene molim vas pomagajte, moj fondant se raspadauser posted image user posted image user posted image Jednostavno nikako nisam mogla umjesitit glatko tijesto, je li 900 gr secera ipak malo previse????? Jednostavno ja dok mjesim sve se raspada a sve sam po receptu radilauser posted image user posted image user posted image



Nije previse! Meni najbolji fondant bude kad se na pocetku tako raspada, odnosno ucini ti se da ima previse secera ali ga stavrno treba dobro umijesiti, kupis rukom taj secer okolo i mijesis, mijesis, otprilike 5-6 minuta... Ne znam kako si radila, zao mi je sto ti nije uspjelo. Ja onu vrucu smjesu sipam u svih 900 g secera, mijesam prvo kasikom posto je vrelo i onda rukom dobro umijesim i to je to, svaki put bude ok, ali zaista je najbolji kad se na pocetku ponasa ovako kako si spomenula, prvi put kad mi se to dogodilo mislila sam da nije uspio, evo reko' da i mi jednom nesto bacimo user posted image kad ono ispade the best fondant ever!!!


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

06.08.2010, 11:29

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

IZVORNA PORUKA: Hannica

Tortica za moju djetelinu sa 4 lista.Ljubi je mama.
user posted image



Ma svaka cast, super je! Koje boje si koristila, bas su fine i ujednacene...



Hvala ti,kompliment od tebe mi puno znaci.user posted image  A koristila sam one boje u prahu,dodam par kapi vode i mjesim dok se ne ujednaci.

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

06.08.2010, 11:30

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ivana ja sam svoj bacila u smeceuser posted image user posted image user posted image Jednostavno bio je tvrd kao kamen i kad god bih uspjela malo ga ujedini uvijek pukne na nekoliko mjesta ili preko pola i raspadne se.... A zaista sam sve mjere pravilno stavila.... Jedino sto NISAM sijala secer, i sto mi je ZELAIN BIO NEKI FIKS INSTANT koji se kako pise na uputi ne treba potapati nego se doda izravno u tekucinu.... E sad i taj zelatin je meni nabubrio, ne znam je li do togauser posted image user posted image user posted image  

clock-img

06.08.2010, 11:32

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Sporty mama,probaj ovaj recept sa bonbonama,on je bas jednostavan,ne mozes pogrijesit.user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

06.08.2010, 11:41

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ma hanice kad sam vec nabavila taj glicerin i fruktozu e sad cu pravit dok ne uspijeuser posted image user posted image user posted image A reci mi jel ti uzmes boju u prahu i rastpopis u vodi da od boje u prahu napravis tecnu boju ili... Koliko otprilike mjeru uzimas????

clock-img

06.08.2010, 11:44

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ivana ja sam svoj bacila u smeceuser posted image user posted image user posted image Jednostavno bio je tvrd kao kamen i kad god bih uspjela malo ga ujedini uvijek pukne na nekoliko mjesta ili preko pola i raspadne se.... A zaista sam sve mjere pravilno stavila.... Jedino sto NISAM sijala secer, i sto mi je ZELAIN BIO NEKI FIKS INSTANT koji se kako pise na uputi ne treba potapati nego se doda izravno u tekucinu.... E sad i taj zelatin je meni nabubrio, ne znam je li do togauser posted image user posted image user posted image  



A jesi li ga prije napravila pa ostavila ili...? Ja ga uvijek pravim neposredno pred dekorisanje, nesto mi nije bas kad odstoji.
Mozda je taj zelatin zeznuo stvar, nemam pojma, ja koristim uvijek dr.oetker


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

06.08.2010, 11:50

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Mozda jesam, ali prvo sam prelila zelatin, pa onda fruktozu i tako dalje... ali nije stajao duze od 15 min, je li to previse... Ajd danas cu probat nac taj dr.oetker iako sam i u tusu, konzumu i mercatoru nasla samo ovaj i neki u listicima...

clock-img

06.08.2010, 12:17

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ma hanice kad sam vec nabavila taj glicerin i fruktozu e sad cu pravit dok ne uspijeuser posted image user posted image user posted image A reci mi jel ti uzmes boju u prahu i rastpopis u vodi da od boje u prahu napravis tecnu boju ili... Koliko otprilike mjeru uzimas????



Zavisi koju kokicinu zelim ofarbat.Malo boje naspem u soljicu za kafi i samo 2-3 kapi vode.Nemam neku odredjenu mjerui,stavim malo,pa ako mi se ne svidja boja dodam jos malkice i to je to.
Eh...morala si odmah tu tezu varijantu s glicerinom probat,polako bona,ne mozes od prve biti profesionalac. user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

06.08.2010, 12:25

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Mozda jesam, ali prvo sam prelila zelatin, pa onda fruktozu i tako dalje... ali nije stajao duze od 15 min, je li to previse... Ajd danas cu probat nac taj dr.oetker iako sam i u tusu, konzumu i mercatoru nasla samo ovaj i neki u listicima...



Ma to je ok, kontam jesi li ga napravila dan ranije ili tako nesto. Ne mogu da vjerujem da nema tog zelatina kod vas, ovdje ga ima u svim supermarketima...


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

06.08.2010, 12:45

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

user posted image

_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

06.08.2010, 14:49

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Moja Ivana nevjerovatno ali nema!!! Sad bila u "lokalnoj" prodavnici kod njih ima DR.OETKER ali samo u listicima.... A eto da ne povjerujes obisla konzum maxi, tus i mercator i ima samo ovaj zelatin fix.... sad mi se neda rovati po smecu al cini mi se da je podravkinuser posted image

clock-img

06.08.2010, 15:10

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

E svasta, ovdje stvarno ima u svim mogucim supermarketima, gdje god sam gledala...
A taj zelatin fix, jel to bs zelatin, da nije ono nesto za ucvrscivanje (kao slag fix i sl.)?


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

06.08.2010, 15:11

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

 sporty mamaa jos uvijek viris,jel gotov kolac???

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

06.08.2010, 15:31

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ma nije, al je zato gotov rucak..... user posted image user posted image user posted image Bar nesto. Ma oticu jos obic koju prodavnicu. A taj zelatin fix pise da je neki instant da nije potrebno namakanje nego da se direktno stavlja u tekucinu, nemam pojma stvarno. Joj joj trebala sveki pravit tu tortu sa mnom a od jucer bolesna, ne moze se dici iz kreveta. Mozda folirauser posted image user posted image user posted image Al ne stvarno uvijek se razboli kad nesto treba, bas se tako potrefi, sad cu morat sama pravit i tortu ajme meni.... Nit znam koju nit ista, samo da je mm obeco pomagatuser posted image user posted image

clock-img

06.08.2010, 21:44

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Nesto novo iz nase "radionice"...

user posted image

user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

06.08.2010, 23:02

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ivana super ti je torticauser posted image user posted image user posted image user posted image
Evo mm pravio fonand ispao super, po Minjinom video clipu... Nas dvoje sami smo napravili tortu.... Evo oblozili smo je butercremom a sad jel treba torta ici u frizider ili se odmah moze stavljati fondan... molim vas brz odgovor.... hvala do nebaaaaaa

clock-img

06.08.2010, 23:07

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Sporty mama, ja tortu stavim u frižider da se malo stisne i da mi bude čvršća da bije oblagala fondantom.

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

06.08.2010, 23:08

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

mia puno ti hvala... jel dosta da 15 min bude u frizideru???

clock-img

06.08.2010, 23:10

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

mia puno ti hvala... jel dosta da 15 min bude u frizideru???


Ja misli da jeste, butterkrem se brzo stegne, jer to je uglavnim maslac, a i poslije ćeš je odmah u frižider.

clock-img

06.08.2010, 23:12

clock-img

milenium

pencil-img

6133

i slike obavezno stavi!
ajme kako je to romantično,ti i tmm praviliuser posted image

clock-img

06.08.2010, 23:13

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

IZVORNA PORUKA: zinanina

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

mia puno ti hvala... jel dosta da 15 min bude u frizideru???


Ja misli da jeste, butterkrem se brzo stegne, jer to je uglavnim maslac, a i poslije ćeš je odmah u frižider.



user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Zadnji članci

article-img