milenium i hvala svim ostalim... odo kaze mm neda mu se odljepit fondant od podloge
07.08.2010, 21:12
ena0002
8723
Mene interesuje sta je kod nas zamjena za famozni crisco Pregledala sam dosta klipova za fondan od bombona i skoro na svakom mazu radnu povrsinu i ruke ovim puterom da se ne bi lijepo za ruke Cure koje ste pravile fondan od bombona jeste li koristile taj puter Uh od kada se ja kanim da ga napravim vise me stid ista pitati ...ali eto prikupljam informacije
07.08.2010, 21:59
Mya_81 RR
5531
Nemam pojma šta bi mogla biti zamjena za crisco. I ja sam to vidjela, ali ne znam
08.08.2010, 11:24
ivana st
1361
Ova bijela torta od Ivane izgleda jako lijepo!
08.08.2010, 16:57
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: ena0002
Mene interesuje sta je kod nas zamjena za famozni crisco Pregledala sam dosta klipova za fondan od bombona i skoro na svakom mazu radnu povrsinu i ruke ovim puterom da se ne bi lijepo za ruke Cure koje ste pravile fondan od bombona jeste li koristile taj puter Uh od kada se ja kanim da ga napravim vise me stid ista pitati ...ali eto prikupljam informacije
Ja sam koristila biljnu mrs.U recepti kojim sam se sluzila je tako pisalo.
09.08.2010, 14:28
ena0002
8723
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ja sam koristila biljnu mrs.U recepti kojim sam se sluzila je tako pisalo.
Je li ona nasa biljna mrs u onim kanticama sto dodje, i sto ima ona reklama isto ko' kod nane
09.08.2010, 14:29
Hannica
2920
Eh...to je to.Bravo za tebe.
09.08.2010, 15:12
ena0002
8723
Imam recept i to odavno , imam i biljnu mrs samo mi jos treba volje da se nakanim i napravim
09.08.2010, 18:20
mama_debeljuca
908
IZVORNA PORUKA: mamine oci
IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca
Jao žene, torte su vam prekrasne. Moj momak 15.avg.aBd puni 4 god. , izjavio je i želju u vezi torte, veliki crveni auto A ja nemam pojma kako to da izvedem. Prošle godine je želio Tomicu, nekako sam sklepala ali ovo...
samo kupis sliku sa auticima i priljepis na tortu one su od 3-5km a mozes kupiti neki jeftiniji veci atic plasticni operes ka dobro napravis nesto kao keks tortu iz auta izvuces one djelove samo da ti ostane ona maska kao kalup napunis ga okrenes i smjesa izadje ukrasis a gostima neku klasicnu to samo za njega da ga prodje merak
Super ideja za kalup, mamine oči! Hvala ti punooo! Moram jedan smajlić
09.08.2010, 23:55
IvanaTz
827
Nova tortica
10.08.2010, 00:39
mama_debeljuca
908
Imam pitanja za iskusne poslastičare. Kada napravim fondant, kada, nakon koliko vremena ga mogu koristit za oblaganje torte? I kada stavljate boju u smjesu, odmah po izradi ili? Koja je torta najbolja za oblaganje?
10.08.2010, 11:08
IvanaTz
827
mama_debeljuca, mozes ga koristiti odmah, ostavis ga 20ak minuta da odstoji i to je to, mozes ga koristiti i nakon dan-dva, cuvas ga u frizideru pa ga prije upotrebe malo ugrijes u mikrovalnoj, mada je meni najbolji kad se odmah koristi. Ja boje stavljam u fondant kad ga zamijesim, znaci otkines komadic i onda umijesis boju a neko stavlja i u fruktozu direktno pa tako boji... Za oblaganje fondantom su pogodne crvsce torte, znaci ne mozes stavljati fondant na slag ili slicne kremaste filove, mozes zavrsiti tortu korom pa obloziti ili filom koji u sebi ima maslaca ili margarina pa se u frizideru lijepo stisne a mozes i cijelu tortu premazati buttercreamom (imas ovdje na temi recept, prelistaj) pa oblagati. Eto, to je to, peace of cake...
Evo nasih novih torti...
10.08.2010, 11:11
Mya_81 RR
5531
Fondant se ne čuva u frižideru već dobro zatvoren u nekoj posudi i na sobnoj temperaturi na nekom mračnim mjestu.
Ivana, već ste odavno ovladale fondantom Svaka čast
10.08.2010, 11:19
Nedi
1147
Ivana svaka ti čast - torte izgledaju prekrasno . Niti ne pokušavam ih ukrašavati baš sam antitalenat za detalje, kad bi stavila sliku nekog svog kolača prepale bih se
10.08.2010, 13:07
R&T@
5982
Da mi je Ivana tvoja masta samo jedan dan... Ja danima smisljam kakvu tortu da narucim (podvlacim ovo narucim, a ne napravim), pa ne mogu da smislim... Oci mi ispadose "guglajuci"... A jos samo 15 dana do rodjendana moje velike princeze...
Do sad je imala tvitija, barbi i pepeljugu... Crtane nesto posebno ne gleda... Bajke voli...
Imate li neku ideju?
10.08.2010, 13:18
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: tajra
Da mi je Ivana tvoja masta samo jedan dan... Ja danima smisljam kakvu tortu da narucim (podvlacim ovo narucim, a ne napravim), pa ne mogu da smislim... Oci mi ispadose "guglajuci"... A jos samo 15 dana do rodjendana moje velike princeze...
Do sad je imala tvitija, barbi i pepeljugu... Crtane nesto posebno ne gleda... Bajke voli...
Imate li neku ideju?
imala je negdje slika Ilhana je pravila barbi mislim da je na prvim stranicama teme torte pogledaj zaista lijepa torta a i ako se ona javi mogla bi ti pomoci kako ide jer je majstor
10.08.2010, 13:31
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: tajra
Imate li neku ideju?
heh bas ti hvala... pregledaj temi inspiracija za torte, mozda tamo nadjes nesto sto ti odgovara!
10.08.2010, 15:57
milenium
6133
ivana baš si majstor.nego meni uvjek oči padnu na one podloge ispod torte,prije su bile okrugle vidim sad je četvrtasta.ja sam viđala samo one bijele kartonske.gdje ti nađeš te zlatne i fine ?
tajra,pošto si barbi i pepeljugu imala,ja bih sad snjeguljicu i 7 patuljaka ili hallo kitty,micki maus ...
< Poruku je uredio milenium -- 10.8.2010 15:58:10 >
10.08.2010, 16:22
sporty mamaa
3211
Ja bih samo savjetovala mamama koje prave tortu sa receptom u koji ide glicerin da stave manje secera, 800 grama je sasvim dovoljno!!! I da pogledaju video iz "Minjine kuhinjice" nama je puno pomogao.... Samo sto je 800 gr.sasvim, sasvim dovoljno...
10.08.2010, 16:27
IvanaTz
827
Kupujem ih u Bingu, imaju i cetvrtaste i okrugle (i zlatne i srebrne)... Ne znam imate li i vi Bingo?
10.08.2010, 16:34
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Ja bih samo savjetovala mamama koje prave tortu sa receptom u koji ide glicerin da stave manje secera, 800 grama je sasvim dovoljno!!! I da pogledaju video iz "Minjine kuhinjice" nama je puno pomogao.... Samo sto je 800 gr.sasvim, sasvim dovoljno...
gdje cu traziti glicerin u MO ili da trazim stelu
10.08.2010, 21:06
ena0002
8723
Ja imam jedan prijedlog...sad ne znam koliko je to curama komplikovano, ako jeste nista. Naime torte su vam super pa mi naumpade, evo Ivana i Rokoko to jako profesionalno i cesto rade, da li je problem da nam pokazu korak po korak kako prve figurice, slike i sl. Bi li bilo puno da se mozda otvori nova tema sa postupcima ili da to stavljaju na ovoj temi . Opet kazem mozda bi to curama bilo komlikovano ali bi bilo jako poucno za nas ostale
11.08.2010, 00:14
sporty mamaa
3211
IZVORNA PORUKA: noa
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
gdje cu traziti glicerin u MO ili da trazim stelu
Ne znam vjeruj, ja kad mami kupujem lexilium uvijek me napadnu Ne usudujem ih se ni pitati... Ja sam dobila preko stele ( kod nas je sve preko stele pa i glicerin ) donjela mi rodicina kuma koja radi u ljekarni Imam ja jos za jedno pravljenje, ako ti treba da ti dobacim nekako
11.08.2010, 00:17
sporty mamaa
3211
Ja imam jedan prijedlog...sad ne znam koliko je to curama komplikovano, ako jeste nista. Naime torte su vam super pa mi naumpade, evo Ivana i Rokoko to jako profesionalno i cesto rade, da li je problem da nam pokazu korak po korak kako prve figurice, slike i sl. Bi li bilo puno da se mozda otvori nova tema sa postupcima ili da to stavljaju na ovoj temi . Opet kazem mozda bi to curama bilo komlikovano ali bi bilo jako poucno za nas ostale
To ti je dobar prijedlog... Usput, ako ti bas treba, imas na stranici "Minjina kuhinjica" nekoliko torti korak po korak Fifi je bas super objasnjena, mi mislili praviti, ali nije bas za prvi put... A super bi bilo da se otvori ta tema recimo naziva "S fondantom korak po korak"