"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."
12.12.2010, 23:51
Hanady RR
18727
joj garfilada što je sladak.....
ja svaki put kad vidim ove torte ovakve posmislim jel nekome žao da ih načne...majkemi meni onja klavir iz glave ne izlazi je bi se čini mi se ''potukla'' sa onim ko uzme nož da ga reže
Bravo
12.12.2010, 23:55
rokoko
336
Ma pojedu sve bezdušnici,uništiše sve što napravim
13.12.2010, 00:00
anidla
3683
kako imam zelju da naucim praviti ovaj fondant...ali za mene to izgleda nemoguca misija
13.12.2010, 00:02
rokoko
336
IZVORNA PORUKA: dadada eeeeeeeeeee...garfild je vrh...nemoj se ljutiti ako ga prekopiram
Evo ti da vidiš kako izgleda i druga strana da se ne zezaš kao i mi.Pošto nismo imali igračku,gledali smo crtani,brojali koliko redova šarica ima,mm nacrtao i ja onda ispred sebe...
13.12.2010, 00:03
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: rokoko
Ma pojedu sve bezdušnici,uništiše sve što napravim
mogu mislit... al ti si navikla sigurno...ja nebih mogla... onaj pianino nebih dala da režu pa sve da je nekome za zaltni pir napravljen i svi se akupili
13.12.2010, 00:04
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: dadada eeeeeeeeeee...garfild je vrh...nemoj se ljutiti ako ga prekopiram
Evo ti da vidiš kako izgleda i druga strana da se ne zezaš kao i mi.Pošto nismo imali igračku,gledali smo crtani,brojali koliko redova šarica ima,mm nacrtao i ja onda ispred sebe...
zamisli molim te detaljista... brojali koliko šara garfild ima
13.12.2010, 00:07
sporty mamaa
3211
IZVORNA PORUKA: anidla
kako imam zelju da naucim praviti ovaj fondant...ali za mene to izgleda nemoguca misija
Jako je jednostavno, mm napravio malenoj za rodendan i torta je ispala super.... Ma u biti igras se bojama ko kakvo dijete
13.12.2010, 00:10
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Jako je jednostavno, mm napravio malenoj za rodendan i torta je ispala super.... Ma u biti igras se bojama ko kakvo dijete
bogami andila niko se nije naučen rodio zavrni rukave i u akciju
ja čuvam glicerin koji mi je dadada poklonila da farah tortu pravim za orđendan kitty za kućnu raju a za ovako malo obiljnije goste naručit ću jednu da ne rizikujem
13.12.2010, 00:13
anidla
3683
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
bogami andila niko se nije naučen rodio zavrni rukave i u akciju
ja čuvam glicerin koji mi je dadada poklonila da farah tortu pravim za orđendan kitty za kućnu raju a za ovako malo obiljnije goste naručit ću jednu da ne rizikujem
hajmo redom
kakav glicerin??? majko moja...pa ja samo izgleda gledam slike torti i divim se a nista ne citam
a samo mi objasnite kako uspijete dobiti ove nijanse boja? npr svijetlo plava, ili npr ova boja kao kod rokoko garfilda? pa ima idneticnu boju na sebi...e to mi nije jasno...
gdje boje kupujete
kako ih mijesate sa tom nekom masom koju ni ne znam kako se dobija
nista ne znam a ja bih kao nesto
13.12.2010, 00:14
rokoko
336
Nedavno me jedna žena nazvala pa hoće običnu tortu samo da gore stavim onu jestivu sliku.Ja sebi ne mogu doći,zbunila se...a kad sam je napravila tek tad sebi nisam mogla doći!To bi nabrzaka,a dok ja prebrojim šare pa napravim,dok sve premjerim... Hanady,klavir nije bio toiko zahtjevan koliko je bio markantan.Doduše,trebalo je premjeriti,skontati od čega noge,kako zalijepiti..ZATO MI JE PUNA KUĆA SMEĆA!Sve može za nešto poslužiti,i pokvarene igračke i kutije i...sve čuvamo
13.12.2010, 00:14
Hanady RR
18727
andila...sve ti ja napišem al bogami drugi put... zakasnila si noćas
svašta pitaš...trebam ja sad od početka teme polako recpet pa da skontaš....
samo boje e to rokoko ima dobavljača iz Novog sarda dobrog...al ima i kod nas boja može se potrefit nešto
13.12.2010, 00:24
rokoko
336
hajmo redom
kakav glicerin??? majko moja...pa ja samo izgleda gledam slike torti i divim se a nista ne citam
a samo mi objasnite kako uspijete dobiti ove nijanse boja? npr svijetlo plava, ili npr ova boja kao kod rokoko garfilda? pa ima idneticnu boju na sebi...e to mi nije jasno...
gdje boje kupujete
E Hanady ti je lijepo napisala,naučen se niko nije rodio.Za početak iščitaj ovu temu i tu ćeš naći i recepte za fondan,koje boje imaju,gdje se nabavljaju...pisali o većini stvari. Boje imaju osnovne,a sve nijanse miješanjem,miješanjem,srećom ostalo znanje iz likovnog o kombinacijama boja.Vremenom to postaje osjećaj,ja sad mogu uglavnom znati koje boje mi trebaju za tu neku boju,nijansu i sl. Što ne pronađeš,tu sam.
13.12.2010, 00:26
anidla
3683
hajmo redom
gdje boje kupujete
E Hanady ti je lijepo napisala,naučen se niko nije rodio.Za početak iščitaj ovu temu i tu ćeš naći i recepte za fondan,koje boje imaju,gdje se nabavljaju...pisali o većini stvari. Boje imaju osnovne,a sve nijanse miješanjem,miješanjem,srećom ostalo znanje iz likovnog o kombinacijama boja.Vremenom to postaje osjećaj,ja sad mogu uglavnom znati koje boje mi trebaju za tu neku boju,nijansu i sl. Što ne pronađeš,tu sam.
hvala ti puno...
ti si za mene umjetnica....skidam ti kapu...svaka torta je prica za sebe i svaka torta me opet ispocetka iznenadi....
svaka ti cast!
13.12.2010, 00:29
rokoko
336
Hvala ti
13.12.2010, 11:37
lajlic
11
Drage moje dame,
citam po forumu pa vidim da dosta zena ima zelju, ali nema hrabrosti da napravi fondat. vjerujte mi na rijec fondan nije nikakvo mudro slovo. teze je napraviti pitu nego fondan :))))) a kada napraite fondan ostalo je samo igra plastelina i maste i nista drugo. Ja sam se isto tako pitala pa sta cu pa kako cu pa gdje cu, i kada sam krenula sa pravljenjen fondana, vidjela sam ta je to posao koji vam oduzme 10-tak minuta i koji je jako jako jednostavan. vjerujte mi, stvarno ali stvarno nema potreba za panikom i strahom. Samo naprijed vi to mozete!!!!
a evo i jos par mojih slikica.
13.12.2010, 12:09
R&T@
5982
Kako volim ovu temu
Nasih umjetnica sve vise i vise
IvanaTz, ima li sta novo kod tebe?
13.12.2010, 13:59
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: tajra
Kako volim ovu temu
Nasih umjetnica sve vise i vise
IvanaTz, ima li sta novo kod tebe?
ma ima, evo kanim se daaniimaa da postavim koju sliku
13.12.2010, 14:09
IvanaTz
827
ev'' nakanila se
< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 13.12.2010 23:17:36 >
13.12.2010, 14:21
Nejrica
351
Ja se bas odmorim na ovoj temi...sve do jedne su predivne,zaista extra torte...svaka cas_t umjetnicama!!!
Nego pitanje za one iz Sarajeva koje su pravile fondant...gdje ste kupile glicerin????? Ja sam pokusala u nekoliko apoteka,ali me cudno gledaju i nakon sto objasnim za sta mi treba,a bas imam veeeeliku zelju da nesto napravim. Hvalaaa!
14.12.2010, 09:21
lajlic
11
ja sam glicerin kupovala na dobrinji u privatnoj apoteci 80% glicerin. teta mi je dala glicerin bez ikakvih problema a narocito cudnih pogleda. kostao je 3,5 KM -100 ml. ne znam kako se tacno apoteka zove, ali nije je tesko naci. nalazi se odmah pored azel franca na dobrinji.
14.12.2010, 09:27
maja78 RR
4163
Ivana vas ima i na fb, jutros sam se uclanila, ma predivno
14.12.2010, 09:35
leli§
1201
ja ovdje uletim da oci parim :):):) ako Bog da valjda se jednog dana odlucim da sklepam taj fondant... samo jos ercite koji je recept 100% isproban !!!
SVE torte i tortice
14.12.2010, 14:34
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
Ivana vas ima i na fb, jutros sam se uclanila, ma predivno
Ima, ima... E odoh da te nadjem i dodam kao frenda
14.12.2010, 14:35
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: leli§
ja ovdje uletim da oci parim :):):) ako Bog da valjda se jednog dana odlucim da sklepam taj fondant... samo jos ercite koji je recept 100% isproban !!!