Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ja sam evo prvi put oprobala ovaj recept samo od secera i zelatina i evo rezultata (jos da sam pronasla boje)
Možeš li mi molim te objasniti ovo boldirano. Jesi li mislila šećer, želatin, glicerin..... ili stvarno samo šećer i želatn? Plizzz
_____________________________
I nogom u guzicu je korak naprijed!
22.12.2010, 23:45
puma
478
najstvarnije... samo secer i zelatin... nista vise... kap vode samo.... pa ima recept na 6-oj strani, cudi me da niste probale do sad... bas je lagano i jednostavno...
22.12.2010, 23:47
N_N
1860
Nemoj zezati????!!! A meni oči ispale čitajući Pa ovo zvuči jednostavno. Hvala ti, imaš čokoladu od mene
_____________________________
I nogom u guzicu je korak naprijed!
22.12.2010, 23:47
puma
478
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR
Šečerna masa za pokrivanje torte
1 vrecica zelatine u prahu se rastopi u loncicu sa 60 ml vode i ostavi se da zelatin "procvjeta" 3 min. Onda se doda šečerni sirup ( radiš ga tako da glukozni sirup tj. 100 g šečera u prahu otopim na vatri sa 1 žlicom vode) i sve se zagrijava uz neprestano mijesanje dok se sva zelatina ne otopi.
U zdjelu (u kojoj se mijesa mikerom) se naizmjence sipa secer u prahu i tekuca smjesa zelatina dok se ne potrosi 450 gr secara u prahu (ako je mikser onaj rucni morat ce se smjesa umijesiti na dasci rukama da se potrosi sav secer) inaće ja radim električnim mikserom....
dobivenu smjesu možete bojati jestivim bojama. Valjati, oblikovati i raditi , mala remek dijela.
kolaci.net
22.12.2010, 23:48
puma
478
aaaaaaa ne ne... neces se tako lahko izvuci sa cokoladom... necu cokoladu, nego parce torte...
22.12.2010, 23:52
N_N
1860
IZVORNA PORUKA: puma
aaaaaaa ne ne... neces se tako lahko izvuci sa cokoladom... necu cokoladu, nego parce torte...
Može!!! Ma ljubim ja tebe Evo sad čitam, ovo mi je fkt promaklo.... Hvala ti mila!
_____________________________
I nogom u guzicu je korak naprijed!
22.12.2010, 23:53
Hanady RR
18727
E vala i ja ga nađoh i kopirah...puma ovaj recept.... nisma ni pomislila da može tako jendostavno ovako dobro ispast---izludile su me bombone
Glicerin imama la ga škrto čuvam za diječiji rođkas a sad sam skontala neke kolačiće sitne praviti na poklon i neparvila bih jednu jelku i snješka od ove mase samo kao dekoracija u korpici
I Puma...sve dogovoreno...sutra ćeš dobiti sms kojim busom dolaze boje
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
23.12.2010, 00:10
muaaa
2911
Ovaj izgleda jednostavan za napraviti samo neznam Puma dali puca kada se razvija
23.12.2010, 07:37
Anoniman
Mene zanima da li se može umjesto želatine koristiti agar?I koliko?Ja mislim da ide onda manje,ili?
23.12.2010, 10:06
puma
478
muaaa, moras bas lagano izvaljati, ali AKO ti pocne pucati, slobodno samo malo na ruke kani ulja i rukama malo samo tijesto naulji... a nece pucati ako odmah razvijes, jer sam skontala da ovaj recept nece da stoji, nego odmah razvijes i koristis...
Gracanka, stvarno ti ne bih znala reci, jer ne znam sta ti je agar...
23.12.2010, 12:24
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
23.12.2010, 12:36
muaaa
2911
Puma hvala na odgovoru Iman83 glicerin jeste to sto si opisala i ja ga dobijem uvjek bez problema
23.12.2010, 13:32
Amelaa RR
3309
Ja MM-u hocu praviti tortu u obliku iphona s fondatom.. eh sad tu su boje raznovrsne..valjda cu uspjet..
uh ja bi rado glicerin il sam ja luda il u Dm-u,nema fruktoze
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
23.12.2010, 14:13
puma
478
ja sam samo skontala da se glicerin koristi upravo zbog te masnoce... jer sam secer je previse krut, a glicerin (ili ulje) mu daje onu elasticnost... a mozda i grijesim...
23.12.2010, 16:32
Anoniman
IZVORNA PORUKA: puma
Gracanka, stvarno ti ne bih znala reci, jer ne znam sta ti je agar...
Pa to je isto želatina samo biljnog porijekla. Ima u dm-u,baš ću kupiti da vidim šta piše u uputstvu,a valjda će moći i s tim.
23.12.2010, 16:38
Amrino
2613
Imate Seti zelatinu (kravlja zelatina) dok je DR.O svinjska. Fruktoza ima 100 % u DM-u samo pitajte...jer ja sam sama trazila ko budala i nisam mogla da nadjem. Neko je postavio link na kojem mozete vidjeti sliku te fruktoze (na par stranica prije).
Ja sam juce skoro napravila Šlepa (jer sam citačla da se figurice i ukrasi mogu napraviti i par dana prije da se fino osuse) i ako stignem kasnije uslikat cu ga da vidite na sta lici . E sad opet ja sa pitanjima...jeli bolje "lijepiti" ukrase jedan za drugi odmah ili kasnije kada se osuse? (konkretno- trebam Šlepu zalijepiti oci i onu dizalicu pa ne znam hocu li sada ili kada budem dekorisala tortu tj. u subotu)
_____________________________
Polaznica obuke o dojenju HAMZA 29.12.2007 IMRAN 03.03.2010
23.12.2010, 16:45
Anoniman
Eh Puma,još jedno pitanje nadam se da nisam dosadna,jel ostane ovaj fondant dovoljno mekan npr.nakon dan-dva,da se i dalje lahko može rezati torta,bojim se da se neće puno stvrdnuti ako stoji? A potražiću ovaj Seti-želatin onda.
23.12.2010, 17:11
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha
uh ja bi rado glicerin il sam ja luda il u Dm-u,nema fruktoze
ima fruktoza u DM-u slikam ti sad da vidiš kako izgleda i ja sam ispočetka kupovala tečnu dok nisam sa Ivanom pričala pa mi ona reče da je ova njena u prahu i jeftinija je
23.12.2010, 17:31
Anoniman
Fruktoza Želatin Glicerin
23.12.2010, 17:38
puma
478
Amrino... zelatina Dr. O koju sam ja kupila je govedja, a evo vidim i na slici prije fino pise govedja, nije svinjska... nemoj me trzati...
Gracanka, masa se malo vise stvrdne jer je u prevodu sami secer, ali nije toliko tvrda da se ne moze fino sjeci... meni je nakon dva dana izgledala isto kao bijela cokolada...
23.12.2010, 19:37
Amrino
2613
Amrino... zelatina Dr. O koju sam ja kupila je govedja, a evo vidim i na slici prije fino pise govedja, nije svinjska... nemoj me trzati... user posted image
E super kupicu i ja ako nadjem ovu...one koje sam do sada gledala sve su bile svinjske tako da sam morala kupiti Seti.
Jooooj znate sta mene izludjuje...sto evo i u Sarajevu moras dooobro da se polomis da bi nasao one najosnovnije sastojke...kao sto su prehrambene boje (i to samo neke osnovne)...o drugim stvarima da ne pricam...Mogu misliti kako je u drugim mjestima.
_____________________________
Polaznica obuke o dojenju HAMZA 29.12.2007 IMRAN 03.03.2010
23.12.2010, 21:13
puma
478
e draga moja, ja ovdje u ovoj kasabi kad upitam za prehrambene boje gledaju u mene kao da sam pitala "imate li vanzemaljske sluzi"...
nego evo moga remek djela... nemojte se smijati jer prvi put radim od marshmallow bombona a i u skripcu sam s vremenom pa sam malo zurila...
23.12.2010, 21:18
Hanady RR
18727
jao kakav divan bambi super ti je ispalo...
al stvarno kako ga ovako nacrta divno
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''