cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

clock-img

22.12.2010, 23:20

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Odlično!!!! Bijela torta, ma krasno!

IZVORNA PORUKA: puma

ja sam evo prvi put oprobala ovaj recept samo od secera i zelatina i evo rezultata (jos da sam pronasla boje)

Možeš li mi molim te objasniti ovo boldirano. Jesi li mislila šećer, želatin, glicerin..... ili stvarno samo šećer i želatn? Plizzz

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

22.12.2010, 23:45

clock-img

puma

pencil-img

478

najstvarnije... samo secer i zelatin... nista vise... kap vode samo.... pa ima recept na 6-oj strani, cudi me da niste probale do sad... user posted image bas je lagano i jednostavno... 

clock-img

22.12.2010, 23:47

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Nemoj zezati????!!! A meni oči ispale čitajući user posted image  user posted image user posted image
Pa ovo zvuči jednostavno.
Hvala ti, imaš čokoladu od mene user posted image

clock-img

22.12.2010, 23:47

clock-img

puma

pencil-img

478

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Šečerna masa za pokrivanje torte

1 vrecica zelatine u prahu se rastopi u loncicu sa 60 ml vode i ostavi se da zelatin "procvjeta" 3 min. Onda se doda šečerni sirup ( radiš ga tako da glukozni sirup tj. 100 g šečera u prahu otopim na vatri sa 1 žlicom vode) i sve se zagrijava uz neprestano mijesanje dok se sva zelatina ne otopi.

U zdjelu (u kojoj se mijesa mikerom) se naizmjence sipa secer u prahu i tekuca smjesa zelatina dok se ne potrosi 450 gr secara u prahu (ako je mikser onaj rucni morat ce se smjesa umijesiti na dasci rukama da se potrosi sav secer) inaće ja radim električnim mikserom....

dobivenu smjesu možete bojati jestivim bojama.
Valjati, oblikovati i raditi , mala remek dijela.

kolaci.net

user posted image

clock-img

22.12.2010, 23:48

clock-img

puma

pencil-img

478

aaaaaaa ne ne... neces se tako lahko izvuci sa cokoladom... necu cokoladu, nego parce torte... user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.12.2010, 23:52

clock-img

N_N

pencil-img

1860

aaaaaaa ne ne... neces se tako lahko izvuci sa cokoladom... necu cokoladu, nego parce torte... user posted image user posted image user posted image user posted image

Može!!! Ma ljubim ja tebe user posted image
Evo sad čitam, ovo mi je fkt promaklo....
Hvala ti mila!

clock-img

22.12.2010, 23:53

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

E vala i ja ga nađoh i kopirah...puma ovaj recept....
nisma ni pomislila da može tako jendostavno ovako dobro ispast---izludile su me bomboneuser posted image

Glicerin imama la ga škrto čuvam za diječiji rođkasuser posted image
a sad sam skontala neke kolačiće sitne praviti na poklon i neparvila bih jednu jelku i snješka od ove mase samo kao dekoracija u korpiciuser posted image

I Puma...sve dogovoreno...sutra ćeš dobiti sms kojim busom dolaze bojeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.12.2010, 00:10

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Ovaj izgleda jednostavan za napraviti samo neznam Puma dali puca kada se razvijauser posted image

clock-img

23.12.2010, 07:37

clock-img

Anoniman

Mene zanima da li se može umjesto želatine koristiti agar?I koliko?Ja mislim da ide onda manje,ili?

clock-img

23.12.2010, 10:06

clock-img

puma

pencil-img

478

muaaa, moras bas lagano izvaljati, ali AKO ti pocne pucati, slobodno samo malo na ruke kani ulja i rukama malo samo tijesto naulji... a nece pucati ako odmah razvijes, jer sam skontala da ovaj recept nece da stoji, nego odmah razvijes i koristis...

Gracanka, stvarno ti ne bih znala reci, jer ne znam sta ti je agar... user posted image

clock-img

23.12.2010, 12:24

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

23.12.2010, 12:36

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Puma hvala na odgovoruuser posted image  Iman83 glicerin jeste to sto si opisala i ja ga dobijem uvjek bez problema

clock-img

23.12.2010, 13:32

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

Ja MM-u hocu praviti tortu u obliku iphona s fondatom..user posted image user posted image eh sad tu su boje raznovrsne..valjda cu uspjet..

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

23.12.2010, 13:46

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

uh ja bi rado glicerinuser posted image user posted image
il sam ja luda il u Dm-u,nema fruktoze

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

23.12.2010, 14:13

clock-img

puma

pencil-img

478

ja sam samo skontala da se glicerin koristi upravo zbog te masnoce... jer sam secer je previse krut, a glicerin (ili ulje) mu daje onu elasticnost... a mozda i grijesim... user posted image

clock-img

23.12.2010, 16:32

clock-img

Anoniman

Gracanka, stvarno ti ne bih znala reci, jer ne znam sta ti je agar... user posted image

Pa to je isto želatina samo biljnog porijekla.
Ima u dm-u,baš ću kupiti da vidim šta piše u uputstvu,a valjda će moći i s tim.

clock-img

23.12.2010, 16:38

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Imate Seti zelatinu (kravlja zelatina) dok je DR.O svinjska.
Fruktoza ima 100 % u DM-u samo pitajte...jer ja sam sama trazila ko budala i nisam mogla da nadjem. Neko je postavio link na kojem mozete vidjeti sliku te fruktoze (na par stranica prije).

Ja sam juce skoro napravila Šlepa (jer sam citačla da se figurice i ukrasi mogu napraviti i par dana prije da se fino osuse) i ako stignem kasnije uslikat cu ga da vidite na sta lici user posted image .
E sad opet ja sa pitanjima...jeli bolje "lijepiti" ukrase jedan za drugi odmah ili kasnije kada se osuse? (konkretno- trebam Šlepu zalijepiti oci i onu dizalicu pa ne znam hocu li sada ili kada budem dekorisala tortu tj. u subotu)

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

23.12.2010, 16:45

clock-img

Anoniman

Eh Puma,još jedno pitanje user posted image nadam se da nisam dosadna,jel ostane ovaj fondant dovoljno mekan npr.nakon dan-dva,da se i dalje lahko može rezati torta,bojim se da se neće puno stvrdnuti ako stoji?
A potražiću ovaj Seti-želatin onda.

clock-img

23.12.2010, 17:11

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: bebacha

uh ja bi rado glicerinuser posted image user posted image
il sam ja luda il u Dm-u,nema fruktoze

ima fruktoza u DM-u slikam ti sad da vidiš kako izgleda i ja sam ispočetka kupovala tečnuuser posted image dok nisam sa Ivanom pričala pa mi ona reče da je ova njena u prahu i jeftinija je

clock-img

23.12.2010, 17:31

clock-img

Anoniman

Fruktoza
user posted image
Želatin
user posted image
Glicerin
user posted image

clock-img

23.12.2010, 17:38

clock-img

puma

pencil-img

478

Amrino... zelatina Dr. O koju sam ja kupila je govedja, a evo vidim i na slici prije fino pise govedja, nije svinjska... nemoj me trzati... user posted image

Gracanka, masa se malo vise stvrdne jer je u prevodu sami secer, ali nije toliko tvrda da se ne moze fino sjeci... meni je nakon dva dana izgledala isto kao bijela cokolada... user posted image

clock-img

23.12.2010, 19:37

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Amrino... zelatina Dr. O koju sam ja kupila je govedja, a evo vidim i na slici prije fino pise govedja, nije svinjska... nemoj me trzati... user posted image

user posted image
E super kupicu i ja ako nadjem ovu...one koje sam do sada gledala sve su bile svinjske tako da sam morala kupiti Seti.

Jooooj znate sta mene izludjuje...sto evo i u Sarajevu moras dooobro da se polomis da bi nasao one najosnovnije sastojke...kao sto su prehrambene boje (i to samo neke osnovne)...o drugim stvarima da ne pricam...Mogu misliti kako je u drugim mjestima.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

23.12.2010, 21:13

clock-img

puma

pencil-img

478

e draga moja, ja ovdje u ovoj kasabi kad upitam za prehrambene boje gledaju u mene kao da sam pitala "imate li vanzemaljske sluzi"... user posted image user posted image user posted image user posted image

nego evo moga remek djela...
nemojte se smijati jer prvi put radim od marshmallow bombona a i u skripcu sam s vremenom pa sam malo zurila...

user posted image

clock-img

23.12.2010, 21:18

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

jao kakav divan bambiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
super ti je ispalo...

al stvarno kako ga ovako nacrta divnouser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.12.2010, 21:20

clock-img

puma

pencil-img

478

eeeeeeeeeee bambi je remek djelo mm... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img