cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

13.02.2011, 23:05

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Torta je poklon za 18.rođendan.Na nama je bilo da izaberemo kakav će automobil biti te se povedosmo onim-Mercedes je,ipak,Mercedes!

clock-img

14.02.2011, 00:20

clock-img

Lalana

pencil-img

866

Niobe, Visnja, rokoko, zaista prelijepo.

Ne znam, ovaj fondant je cudo, ne gine nam da otvorimo RR firmu...

_____________________________

Moje tri srece...

clock-img

14.02.2011, 00:48

clock-img

Amila_ra

pencil-img

64

Molim vas djevojke treba mi odgovor citala sam da u nekim receptima za fondant pise glucose meni je dostupna glukoza  jel mogu znaci da umjesto fruktoze i dextrose da koristim glukozu. I jos nesto molim vas napisite mi naziv torti ispod fondana pravila sam cokoladnu sa rr i fenomenalna je ispala sad mi treba neka druga. Djevojke Niobe, Rokoko,  Ivana molim vas samo mi napisite nazive a ja cu na google naci recept Sve osim plazma torte.

clock-img

14.02.2011, 01:10

clock-img

milenium

pencil-img

6133

višnja,rokoko,niobeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.02.2011, 09:11

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja sam završila torticu djetetu za rođkas sutra za dio u kućnoj atmosferi....

eh sad....
meni se doapada...baš me zanima šta vi nislite jesam uspjela napraviti nešto slatko bebi svojojuser posted image
user posted image


neće mi slika pa moram link...ova dav velika srca bi trebala biti na onim žicama taknim...ali žice ću tek sutra imati pa dodat ćemouser posted image

a ovo iza torte, je poklon do naše drugarice Noe stigao poštom čak iz Mostara jutrosuser posted image user posted image user posted image
za slavljenisu i za sekuuser posted image


torta je extra, bas vam zavidim na "rukotvorinama", moja je bila kriza...




IZVORNA PORUKA: Niobe

Evo mene..
prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti.
Napravila drugu po receptu i fenomenalna.
Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:

user posted image


A, ovo je najbolja torta ikad postavljena na ovu temu, niobe, aferim!


< Poruku je uredio acudesa -- 14.2.2011 9:16:10 >


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

14.02.2011, 09:56

clock-img

leli§

pencil-img

1201

wooow zene superuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svaka cast!!!

ja mislim da cu nakon ovih divnih tortica skinuti kapicu, nakloniti se i poloziti zakletvu da se ne upustam u pravljenje fondanta user posted image

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

14.02.2011, 09:59

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Višnjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

prelijepa torticauser posted image user posted image user posted image user posted image

rokoko , pa mislim...naklon agenuser posted image

muaa...perlica u svim bojama imaš u merkatoru na socijalnom i nisu ni skupe te džidžeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.02.2011, 11:20

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Djevojke, planiram praviti jednu veselu torticu po uzoru na minjinu "prolećnu" za 2. rođendan jednoj proljetnoj djevojčici. Pošto rođendan pada u srijedu, nema šanse da to poslije posla napravim sve.
Eh sad pitanje: da li je neko pravio figurice i ukrase od fondana koji dan ranije (recimo 2 dana prije) i kako su se ponašale nakon stajanja? Da li da stoje u frizideru ili u plasticnoj zdjeli na sobnoj temperaturi?




_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

14.02.2011, 11:23

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: palachinken

Djevojke, planiram praviti jednu veselu torticu po uzoru na minjinu "prolećnu" za 2. rođendan jednoj proljetnoj djevojčici. Pošto rođendan pada u srijedu, nema šanse da to poslije posla napravim sve.
Eh sad pitanje: da li je neko pravio figurice i ukrase od fondana koji dan ranije (recimo 2 dana prije) i kako su se ponašale nakon stajanja? Da li da stoje u frizideru ili u plasticnoj zdjeli na sobnoj temperaturi?






ja sam pravila dan prije i fondant i figurice ...kitty i srcad.

uglavnom možeš napraviti 3 dana prije ....
figurice koje napraviš stavi u frižider a ostatk napravljenog fondanta za prekrivanje torte ostavi ne obojenog na sobnoj temperaturi zamotano u foliju i jednu kesu da ne dolazi zrak do njega.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.02.2011, 11:40

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

SLobodno napravi prije figurce, bude još bolji kada osdsoti i stvrdne se, ovo se odnosi na figurica, a na jufku, tako ja zovemona dio za pokrivanje nemoj u hladnojer se stvrdne i ovaj koji će ti biti na sobnoj tem. moraš malo u mikrovalnu staviti da omekne. Sretno.

clock-img

14.02.2011, 11:40

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Hanady znam za ove perlice u bojama kupujem ja to ali ovaj Niobin lancic mi se tako svidja jer je prelijep i steta sto nema kod nas daje torti posebnu caruser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.02.2011, 14:03

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Prvi mačići se bacaju u vodu a ovaj će ipak u stomak user posted image
malo nespretno al sklepah user posted image
user posted image





aaaaaaaaaaajjjjjjjjjj kako mi je ovo promaklo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
trud se ipak isplatio user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

14.02.2011, 15:10

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: Niobe

Evo mene..
prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti.
Napravila drugu po receptu i fenomenalna.
Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:

user posted image


Niobe, torta je vrh!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

14.02.2011, 15:57

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Niobe, kakvi 150KM, kod jedne kolač-tete kojoj sam gledala portofolio je ovakva torta makar duplo više. Treba zacijeniti svoj talenat.

Eh sad, šta mislite kakva je ovo žica? Jesu li ovo one skroz tanke za lemljenje? Ili neke cvjećarske? Gdje da je tražim, tamo po građevinskim skladištima? Nije mi OBI pri ruci :)

user posted image

Ali ove 'čelice su me osvojile!



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

14.02.2011, 16:01

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: palachinken

Niobe, kakvi 150KM, kod jedne kolač-tete kojoj sam gledala portofolio je ovakva torta makar duplo više. Treba zacijeniti svoj talenat.

Eh sad, šta mislite kakva je ovo žica? Jesu li ovo one skroz tanke za lemljenje? Ili neke cvjećarske? Gdje da je tražim, tamo po građevinskim skladištima? Nije mi OBI pri ruci :)

user posted image

Ali ove 'čelice su me osvojile!



ja mislim da je nekad, neko , negdje user posted image user posted image spominjao cvjecarske zice, sta god to bilouser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

14.02.2011, 16:03

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

cvjecarske zice su u pitanju,one za lemljenje su pretanke a ipak treba nesto drzati pcelicu ili ti nesto drugouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.02.2011, 16:38

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Obletiću ovih par građevinskih stovarišta koje su mi pri ruci, pa ako nađem šta da zadovoljava, podijeliću sa narodom user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

14.02.2011, 16:43

clock-img

rokoko

pencil-img

336

  Figure možeš napraviti nekoliko dana ranije,čuvati ih na sobnoj temperaturi bez kutije,znači na otvorenomuser posted image user posted image .Ne mogu vani kada je velika vlažnost vazduha jer se tada fondan topi.

clock-img

14.02.2011, 17:25

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

evo mene ko s Marsa palauser posted image user posted image user posted image user posted image
kako se pravi butter crema


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

14.02.2011, 17:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Breskva

ne žurim , voljela bih samo probati  nešto ...,  nisam ni jednom do sada pravila taj buttercream hajd nabrzaka napiši ako ti nije šta da i njega probam kad je bal nek bude maskenbaluser posted image ???


Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to...

eh jako umutiš da se baš sjedini da se puter ne sojeti...ja sam dodala u ovo i red čokolade za kuhanje istopljene...da mi okus bude bolji i time premazala tortu onu na spart wiiny the ppooh da mi bude ravnija...

eh sad ću dodam crne boje da brkove mački nacrtamuser posted image




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.02.2011, 17:48

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Ja mislim da ide ovako ( nisu bilješke sa mnom ) - ona koju ja koristim.
125g maslaca, 250 g šećera u prahu, 1 žlica arome vanilija i 1 žlica vode po potrebi.
Maslac jako dobro izmiksamo. Ispočetka na manjoj brzini i nakon 5 minuta na veću brzinu dok se to sve ne udvostruči - pjenasto izmiksati, pa onda malo pomalo dodavati šećer u prahu i onda dodati arome i voda po potrebi.


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

14.02.2011, 18:32

clock-img

Amila_ra

pencil-img

64

IZVORNA PORUKA: Amila_ra

Molim vas djevojke treba mi odgovor citala sam da u nekim receptima za fondant pise glucose meni je dostupna glukoza  jel mogu znaci da umjesto fruktoze i dextrose da koristim glukozu. I jos nesto molim vas napisite mi naziv torti ispod fondana pravila sam cokoladnu sa rr i fenomenalna je ispala sad mi treba neka druga. Djevojke Niobe, Rokoko,  Ivana molim vas samo mi napisite nazive a ja cu na google naci recept Sve osim plazma torte.

clock-img

14.02.2011, 19:08

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

ja sad usred jedne torte..nesto sam za*ebala kremu, pa rijetka user posted image
Valjda ce se stisnut u frizideru.

Amila_ra, ja radim reform tortu i najbolje ''nosi'' fondant.

_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

14.02.2011, 20:35

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Niobe- duboki naklon zeno! Torta je savrsena user posted image user posted image user posted image
Koje si velicine kalupe koristila? Tj. koji promjer? Ja trebam jednu svadbenu ali tamo nekad u septembru...valjda cu se do tada skontati kako da izgleda user posted image
Visnja- odlicno ti je ispala!!! user posted image


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010


clock-img

14.02.2011, 22:01

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

draga zavisi koliko ti je rijetka i od čega je krema????

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

Zadnji članci

article-img