Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Torta je poklon za 18.rođendan.Na nama je bilo da izaberemo kakav će automobil biti te se povedosmo onim-Mercedes je,ipak,Mercedes!
14.02.2011, 00:20
Lalana
866
Niobe, Visnja, rokoko, zaista prelijepo.
Ne znam, ovaj fondant je cudo, ne gine nam da otvorimo RR firmu...
_____________________________
Moje tri srece...
14.02.2011, 00:48
Amila_ra
64
Molim vas djevojke treba mi odgovor citala sam da u nekim receptima za fondant pise glucose meni je dostupna glukoza jel mogu znaci da umjesto fruktoze i dextrose da koristim glukozu. I jos nesto molim vas napisite mi naziv torti ispod fondana pravila sam cokoladnu sa rr i fenomenalna je ispala sad mi treba neka druga. Djevojke Niobe, Rokoko, Ivana molim vas samo mi napisite nazive a ja cu na google naci recept Sve osim plazma torte.
14.02.2011, 01:10
milenium
6133
višnja,rokoko,niobe
14.02.2011, 09:11
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja sam završila torticu djetetu za rođkas sutra za dio u kućnoj atmosferi....
eh sad.... meni se doapada...baš me zanima šta vi nislite jesam uspjela napraviti nešto slatko bebi svojoj
neće mi slika pa moram link...ova dav velika srca bi trebala biti na onim žicama taknim...ali žice ću tek sutra imati pa dodat ćemo
a ovo iza torte, je poklon do naše drugarice Noe stigao poštom čak iz Mostara jutros za slavljenisu i za seku
torta je extra, bas vam zavidim na "rukotvorinama", moja je bila kriza...
IZVORNA PORUKA: Niobe
Evo mene.. prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti. Napravila drugu po receptu i fenomenalna. Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:
A, ovo je najbolja torta ikad postavljena na ovu temu, niobe, aferim!
< Poruku je uredio acudesa -- 14.2.2011 9:16:10 >
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
14.02.2011, 09:56
leli§
1201
wooow zene super svaka cast!!!
ja mislim da cu nakon ovih divnih tortica skinuti kapicu, nakloniti se i poloziti zakletvu da se ne upustam u pravljenje fondanta
_____________________________
jos uvijek sretno samujemo
"...The future''s in the air I can feel it everywhere Blowing with the wind of change..."
14.02.2011, 09:59
Hanady RR
18727
Višnja
prelijepa tortica
rokoko , pa mislim...naklon agen
muaa...perlica u svim bojama imaš u merkatoru na socijalnom i nisu ni skupe te džidže
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
14.02.2011, 11:20
palachinken
5397
Djevojke, planiram praviti jednu veselu torticu po uzoru na minjinu "prolećnu" za 2. rođendan jednoj proljetnoj djevojčici. Pošto rođendan pada u srijedu, nema šanse da to poslije posla napravim sve. Eh sad pitanje: da li je neko pravio figurice i ukrase od fondana koji dan ranije (recimo 2 dana prije) i kako su se ponašale nakon stajanja? Da li da stoje u frizideru ili u plasticnoj zdjeli na sobnoj temperaturi?
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
14.02.2011, 11:23
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: palachinken
Djevojke, planiram praviti jednu veselu torticu po uzoru na minjinu "prolećnu" za 2. rođendan jednoj proljetnoj djevojčici. Pošto rođendan pada u srijedu, nema šanse da to poslije posla napravim sve. Eh sad pitanje: da li je neko pravio figurice i ukrase od fondana koji dan ranije (recimo 2 dana prije) i kako su se ponašale nakon stajanja? Da li da stoje u frizideru ili u plasticnoj zdjeli na sobnoj temperaturi?
ja sam pravila dan prije i fondant i figurice ...kitty i srcad.
uglavnom možeš napraviti 3 dana prije .... figurice koje napraviš stavi u frižider a ostatk napravljenog fondanta za prekrivanje torte ostavi ne obojenog na sobnoj temperaturi zamotano u foliju i jednu kesu da ne dolazi zrak do njega.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
14.02.2011, 11:40
M kao Mama
5536
SLobodno napravi prije figurce, bude još bolji kada osdsoti i stvrdne se, ovo se odnosi na figurica, a na jufku, tako ja zovemona dio za pokrivanje nemoj u hladnojer se stvrdne i ovaj koji će ti biti na sobnoj tem. moraš malo u mikrovalnu staviti da omekne. Sretno.
14.02.2011, 11:40
muaaa
2911
Hanady znam za ove perlice u bojama kupujem ja to ali ovaj Niobin lancic mi se tako svidja jer je prelijep i steta sto nema kod nas daje torti posebnu car
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
14.02.2011, 14:03
koka i po
7309
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
Prvi mačići se bacaju u vodu a ovaj će ipak u stomak malo nespretno al sklepah
aaaaaaaaaaajjjjjjjjjj kako mi je ovo promaklo trud se ipak isplatio
_____________________________
Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali
Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.
14.02.2011, 15:10
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: Niobe
Evo mene.. prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti. Napravila drugu po receptu i fenomenalna. Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:
Niobe, torta je vrh!
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
14.02.2011, 15:57
palachinken
5397
Niobe, kakvi 150KM, kod jedne kolač-tete kojoj sam gledala portofolio je ovakva torta makar duplo više. Treba zacijeniti svoj talenat.
Eh sad, šta mislite kakva je ovo žica? Jesu li ovo one skroz tanke za lemljenje? Ili neke cvjećarske? Gdje da je tražim, tamo po građevinskim skladištima? Nije mi OBI pri ruci :)
Ali ove 'čelice su me osvojile!
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
14.02.2011, 16:01
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: palachinken
Niobe, kakvi 150KM, kod jedne kolač-tete kojoj sam gledala portofolio je ovakva torta makar duplo više. Treba zacijeniti svoj talenat.
Eh sad, šta mislite kakva je ovo žica? Jesu li ovo one skroz tanke za lemljenje? Ili neke cvjećarske? Gdje da je tražim, tamo po građevinskim skladištima? Nije mi OBI pri ruci :)
Ali ove 'čelice su me osvojile!
ja mislim da je nekad, neko , negdje spominjao cvjecarske zice, sta god to bilo
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
14.02.2011, 16:03
muaaa
2911
cvjecarske zice su u pitanju,one za lemljenje su pretanke a ipak treba nesto drzati pcelicu ili ti nesto drugo
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
14.02.2011, 16:38
palachinken
5397
Obletiću ovih par građevinskih stovarišta koje su mi pri ruci, pa ako nađem šta da zadovoljava, podijeliću sa narodom
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
14.02.2011, 16:43
rokoko
336
Figure možeš napraviti nekoliko dana ranije,čuvati ih na sobnoj temperaturi bez kutije,znači na otvorenom .Ne mogu vani kada je velika vlažnost vazduha jer se tada fondan topi.
14.02.2011, 17:25
bebacha
1170
evo mene ko s Marsa pala kako se pravi butter crema
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
14.02.2011, 17:33
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Breskva
ne žurim , voljela bih samo probati nešto ..., nisam ni jednom do sada pravila taj buttercream hajd nabrzaka napiši ako ti nije šta da i njega probam kad je bal nek bude maskenbal ???
Butter krema se pravi ovako:
125gr putera 200gr šećera u prahu 3 kašike mlijeka
Ovo sve sjediniš i to je to...
eh jako umutiš da se baš sjedini da se puter ne sojeti...ja sam dodala u ovo i red čokolade za kuhanje istopljene...da mi okus bude bolji i time premazala tortu onu na spart wiiny the ppooh da mi bude ravnija...
eh sad ću dodam crne boje da brkove mački nacrtam
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
14.02.2011, 17:48
ivanak
1767
Ja mislim da ide ovako ( nisu bilješke sa mnom ) - ona koju ja koristim. 125g maslaca, 250 g šećera u prahu, 1 žlica arome vanilija i 1 žlica vode po potrebi. Maslac jako dobro izmiksamo. Ispočetka na manjoj brzini i nakon 5 minuta na veću brzinu dok se to sve ne udvostruči - pjenasto izmiksati, pa onda malo pomalo dodavati šećer u prahu i onda dodati arome i voda po potrebi.
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
14.02.2011, 18:32
Amila_ra
64
IZVORNA PORUKA: Amila_ra
Molim vas djevojke treba mi odgovor citala sam da u nekim receptima za fondant pise glucose meni je dostupna glukoza jel mogu znaci da umjesto fruktoze i dextrose da koristim glukozu. I jos nesto molim vas napisite mi naziv torti ispod fondana pravila sam cokoladnu sa rr i fenomenalna je ispala sad mi treba neka druga. Djevojke Niobe, Rokoko, Ivana molim vas samo mi napisite nazive a ja cu na google naci recept Sve osim plazma torte.
14.02.2011, 19:08
Niobe
1841
ja sad usred jedne torte..nesto sam za*ebala kremu, pa rijetka Valjda ce se stisnut u frizideru.
Amila_ra, ja radim reform tortu i najbolje ''nosi'' fondant.
_____________________________
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
14.02.2011, 20:35
Amrino
2613
Niobe- duboki naklon zeno! Torta je savrsena Koje si velicine kalupe koristila? Tj. koji promjer? Ja trebam jednu svadbenu ali tamo nekad u septembru...valjda cu se do tada skontati kako da izgleda Visnja- odlicno ti je ispala!!!
_____________________________
Polaznica obuke o dojenju HAMZA 29.12.2007 IMRAN 03.03.2010
14.02.2011, 22:01
ivanak
1767
draga zavisi koliko ti je rijetka i od čega je krema????
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)