writing-img

RE: Fondant

clock-img

14.02.2011, 22:07

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

pazi šta se meni dogodilo... ja sam pravila tortu i krema je na pari - pravila sam sa mlijeko, žumanjcima... pa u hladno maslac. I umjesto 8 žumanjaka, napravila sam ti 3 jaja i 5 žumanjaka i budući da su bila XXL veličine nije se stisla krema dovoljno, trebalo je 3 kašike brašna još i bila bi super... sreća pa je bila za kućnu upotrebu pa nije bilo ni fondata i naravno mi smo to pojeli...
treba pripaziti na te stvari. a sad ja sam primjetila da mi se sporije torte stišću sa fondatom.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

14.02.2011, 23:05

clock-img

Cherry

pencil-img

126

evo, ja sam ovog medu pravila dan ranije i ostavila na sobnoj temperaturi. samo pazite da vam se ne raspe figurica kad je prebacujete na tortu, jer se osusila i lomljiva je user posted image
user posted image

niobe svaka cast!!!user posted image user posted image koja elegancija... ovako sam ja zamisljala svoju svadbenu tortu, a imala neku bezze... user posted image jesu li ti ovo pravi cvjetovi ili si pravila???

... to mi treba - moj mali zaklon ispod neba...

clock-img

14.02.2011, 23:33

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Niobe

user posted image

user posted image
Niobe ekstra, savršena je ...

clock-img

15.02.2011, 06:44

clock-img

leli§

pencil-img

1201

IZVORNA PORUKA: ivanak

pazi šta se meni dogodilo... ja sam pravila tortu i krema je na pari - pravila sam sa mlijeko, žumanjcima... pa u hladno maslac. I umjesto 8 žumanjaka, napravila sam ti 3 jaja i 5 žumanjaka i budući da su bila XXL veličine nije se stisla krema dovoljno, trebalo je 3 kašike brašna još i bila bi super... sreća pa je bila za kućnu upotrebu pa nije bilo ni fondata i naravno mi smo to pojeli...
treba pripaziti na te stvari. a sad ja sam primjetila da mi se sporije torte stišću sa fondatom.

da ponovim:ja sam nikakav kuharuser posted image  ali kada sam malo "citala" o fondantu i pregledala par video klipova SVI kazu da se torta prvo ostavi da se stisne pa se onda oblaze fondantom. neki cak cekaju da torta prenoci pa je onda oblazu.

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

15.02.2011, 10:28

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

pa da to i ja radim.
nego kad makneš obruč nakon noći porovedene ili dana u frižideru pa kad staviš fondat... na taj čas mislim... da mu treba vremena da malo prisloni za tortu - ne znam kako bi ti drugačije opisala.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

15.02.2011, 12:14

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Evo i mojih najnovijih Fondan- projekata user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

15.02.2011, 12:54

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Amrino, oooodlicno je! Prva torta, kakva ti je to zica? Gdje si je nabavila? I ovaj mramorni fondan je odlican, ali meni su ipak najsladji cupcakes.user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

15.02.2011, 13:10

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Amrino super  zaistauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

clock-img

15.02.2011, 13:12

clock-img

ilmy

pencil-img

82

mislim da vam za fondan za ravnanje moze pomoci neki materijali za gradjevinuuser posted image user posted image user posted image user posted image   imaju metalne hoble ravne glatke koriste se za glazure pa mislim da bas dobo mogu i tu koristitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne znam postaviti sliku tako da vam ne mogu pokazati al ima na googluuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.02.2011, 22:32

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

IZVORNA PORUKA: palachinken

Amrino, oooodlicno je! Prva torta, kakva ti je to zica? Gdje si je nabavila? I ovaj mramorni fondan je odlican, ali meni su ipak najsladji cupcakes.user posted image user posted image

Ne znam na sta mislis posto na prvoj torti nema nikakvih zica. Sve je od fondana samo i figuricu i krila pridrzava drveni raznjic. Na drugoj torti su one cvjecarske zice user posted image .

Niobe- kako si dobila ovu tamno crvenu boju za cvjetove?

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

15.02.2011, 22:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Amrinouser posted image user posted image user posted image

a winksica me posebno oduševila...a priča se i slavljenica je presrtetna bila imala je i razlog zaistauser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

15.02.2011, 22:34

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

vjerovatno je crvena  prahu ...i hanady je dobila istu za Kitty

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

16.02.2011, 05:09

clock-img

Lalana

pencil-img

866

Moze li mi neko od vas izmjeriti na kasiku koliko je tacno kolicina u kesici zelatina. Hvalauser posted image

Ovamo je najmanje pakovanje 100g, a bojim se da sam prosli put zeznula mjeru, pa ako nekome nije mrsko da utvrdim, hvalaaaauser posted image

Moje tri srece...

clock-img

16.02.2011, 07:51

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: Lalana

Moze li mi neko od vas izmjeriti na kasiku koliko je tacno kolicina u kesici zelatina. Hvalauser posted image

Ovamo je najmanje pakovanje 100g, a bojim se da sam prosli put zeznula mjeru, pa ako nekome nije mrsko da utvrdim, hvalaaaauser posted image

Lalana, ja koristim kesicu od 10 g

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

16.02.2011, 09:51

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Pokušaj sa kašikom velikom od supe, mislim da jedna kašika sadrži 10 grama, a nije problem ako staviš i malo više želatina

clock-img

16.02.2011, 10:23

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: Amrino

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ne znam na sta mislis posto na prvoj torti nema nikakvih zica. Sve je od fondana samo i figuricu i krila pridrzava drveni raznjic. Na drugoj torti su one cvjecarske zice user posted image .

Niobe- kako si dobila ovu tamno crvenu boju za cvjetove?

Da da, druga torta, do mene je user posted image Gdje se kupuje cvjećarska žica?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

16.02.2011, 10:42

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Lalana

najbolje ti je da to ovako uradiš da budeš sigurna....

uzmi tih 100 grama i istresi u neku malu posudu pa onda broji velike kašeike koliko ih ima....
ako ih bude 10 onda je 10gr jedna velika kašika....

ja nisma kući a i da jesam nema od 10 gr da stavim na kašiku...a vaganje je tešjo jer bi mi trebala precizna digitalna vaga a ja je nemam

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.02.2011, 12:33

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Evo još jedne Kitty,ovaj put u društvu
user posted image

user posted image

clock-img

16.02.2011, 12:36

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Rokoko kao i uvjekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

clock-img

16.02.2011, 12:39

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Jaooo ove torte su kao nacrtane...zene svaka vam cast, skidam kapu...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

16.02.2011, 17:00

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

user posted image

Torta za otvorenje centra (mog radnog mesta) :)

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

16.02.2011, 17:14

clock-img

mummy

pencil-img

251

Super ti je i ova tortica, baš vesela
ali se od svadbene ne mogu oporaviti, stvarno je ...nemam riječi,
još kad bi nam potanko objasnila kako si je pravila,
promjer onih kalupa ili čega već, baš je kao iz snovauser posted image user posted image user posted image

clock-img

16.02.2011, 17:20

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

Hocu, rado..idem sad po dijete, pa veceras sjednem fino i ''opričam''.

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

17.02.2011, 09:04

clock-img

ilmy

pencil-img

82

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za torte , svaka cast.  Moze li mi neko reci je li se moze JAFFA torta oblagati fondanom??? hvala vamuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.02.2011, 09:28

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Niobe, jel i ti "ručno" valjaš kuglice? Vidjela sam na netu silikonske kalupe za kuglice, iliti bisere kako ih zovu, samo su mi malo poskupi, preko ebaya dodju 30-40km. A to mi je bila noćna mora. Podlegla sam valjajući ih :)

Zadnji članci

article-img