Hvala cure, tako cu i uraditi, valjda nece biti problem ako stavim vise, a i ja nemam vagu digitalnu zato sam vas pitala. Hvala
_____________________________
Moje tri srece...
17.02.2011, 17:33
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: ilmy
za torte , svaka cast. Moze li mi neko reci je li se moze JAFFA torta oblagati fondanom??? hvala vam
moze, ja oblagala...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
17.02.2011, 17:35
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: Amila_ra
IZVORNA PORUKA: Amila_ra
Molim vas djevojke treba mi odgovor citala sam da u nekim receptima za fondant pise glucose meni je dostupna glukoza jel mogu znaci da umjesto fruktoze i dextrose da koristim glukozu. I jos nesto molim vas napisite mi naziv torti ispod fondana pravila sam cokoladnu sa rr i fenomenalna je ispala sad mi treba neka druga. Djevojke Niobe, Rokoko, Ivana molim vas samo mi napisite nazive a ja cu na google naci recept Sve osim plazma torte.
hej sorry, ja ovo tek sad vidjeh, ja najcesce pravim jednu verziju milka torte (imas taj moj recept na temi torte pa pretrazi)
_____________________________
9.9.2009. :-)))
17.02.2011, 17:50
Niina
977
IZVORNA PORUKA: rokoko
Evo još jedne Kitty,ovaj put u društvu
fenomenalna je torta kako pises na njoj??
_____________________________
Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.
17.02.2011, 17:52
Mya_81 RR
5531
Amila, koju čokoladnu tortu praviš?
I ja uvijek pravim jednu te istu čokoladnu za fondant, ali bi ovaj put nešto drugo....pa ako nije šta da staviš recept tamo na tortama
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
17.02.2011, 17:53
palachinken
5397
Mya, postavila sam ja recept za super tortu, tamo na tortama je, pred kraj.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
18.02.2011, 08:30
ilmy
82
...
hvala punoo:) bacam se danas na posao A sta ce da ispadne vidjet cemo
18.02.2011, 09:06
10 mart 2009
458
IZVORNA PORUKA: Niobe
Torta za otvorenje centra (mog radnog mesta) :)
Totra je , sretno na novom radnom mjestu
18.02.2011, 15:22
dush
250
Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...
Svaka vam cast za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...
Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).
Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)
18.02.2011, 15:29
M kao Mama
5536
IZVORNA PORUKA: dush
Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...
Svaka vam cast za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...
Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).
Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)
E, i ja sam imala ovu kritričnu grešku,odnosno greške, prvi fondant pravila navečer oko 22,00 mljela šećer, raspao se, drugi u rane jutarnje sate, oko 3,00 raspao se, treći oko podne i super ispao
ko bi rekao da je ta začkoljica u šećeru
18.02.2011, 15:34
palachinken
5397
Ja još nisam probala glicerinski, a uskoro cu. Nabavila sam glicerin (jeee!) i ostale džidže. Ali cu za svaki slučaj uzeti dovoljno šećera u prahu i 3 kesice spužvastih bombona, jer za taj imam zicer recept.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
18.02.2011, 15:40
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dush
Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...
Svaka vam cast za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...
Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).
Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)
nije ni cudo sto si se tek sad javila
18.02.2011, 15:44
ivanak
1767
hahahaaaa, e trebalo ti je vremena... aj stavi slikice
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
18.02.2011, 15:51
dush
250
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: dush
Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...
Svaka vam cast za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...
Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).
Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)
nije ni cudo sto si se tek sad javila
Pa morala sam prvo da procitam sta ste pisale da ne postavljam pitanja na koja ste minimalno 3x odgovarale :) A i gledala sam kakve ste torte pravile ;)
18.02.2011, 16:24
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: dush
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: dush
Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...
Svaka vam cas_t za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...
Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).
Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)
nije ni cudo sto si se tek sad javila
Pa morala sam prvo da procitam sta ste pisale da ne postavljam pitanja na koja ste minimalno 3x odgovarale :) A i gledala sam kakve ste torte pravile ;)
meCI slike ja tek sad vidjela da fakat ima 102 stranice svi samo jedemo, i jedemo i jedemo
< Poruku je uredio sheri -- 18.2.2011 16:26:06 >
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
18.02.2011, 16:27
Niina
977
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ja još nisam probala glicerinski, a uskoro cu. Nabavila sam glicerin (jeee!) i ostale džidže. Ali cu za svaki slučaj uzeti dovoljno šećera u prahu i 3 kesice spužvastih bombona, jer za taj imam zicer recept.
obavezno prosij secer u prahu prije upotrebe. po receptu ide 900g ti slobodno stavi manje 800 npr, a malke vise glicerina...jer ce biti bolji. sretnooo...zene samo da znate palacinka ima ekstra recept za tortu, ja cu je nazvati svekrvina torta :))
_____________________________
Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.
18.02.2011, 19:32
ilmy
82
Evo da se i ja pohvalim i moja torta za svekrvu je gotova.. drugi pit pravim fondan sad mi je uspio bas sam zadovoljna kao i torta a prvi put mi je pucao al nisam stavljala fruktozu nego obicni secer, opet sam ga uspjela izgazat i ostaviti na tortu al ovaj je ono bas super sa fruktozom bas vam hvala sto RR postoji svasta se moze nauciti
18.02.2011, 19:34
rokoko
336
IZVORNA PORUKA: Niina
IZVORNA PORUKA: rokoko
Evo još jedne Kitty,ovaj put u društvu
fenomenalna je torta kako pises na njoj??
Hvala Na ovoj,a i većini pišem fondanom.Znači,urolam ga ili medju rukama ili na stolu i...Naravno,mora biti ,da bi se mogao savijati,da ne puca jer ne ide ovo uvijek iz prvog pokušaja.Na nekim tortama isjecam slova,nemam kalupe za slova.Iskreno ne volim "uniformisanost" ni u čemu pa mi se ne dopada da slova budu uvijek ista.
18.02.2011, 19:37
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Niina
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ja još nisam probala glicerinski, a uskoro cu. Nabavila sam glicerin (jeee!) i ostale džidže. Ali cu za svaki slučaj uzeti dovoljno šećera u prahu i 3 kesice spužvastih bombona, jer za taj imam zicer recept.
obavezno prosij secer u prahu prije upotrebe. po receptu ide 900g ti slobodno stavi manje 800 npr, a malke vise glicerina...jer ce biti bolji. sretnooo...zene samo da znate palacinka ima ekstra recept za tortu, ja cu je nazvati svekrvina torta :))
Drago mi je da je i na nepcu dobra bila. Valjda se i svekiju svidjela :)
Vidim da je ovaj višak šećera problem, e zbog ovog je RR dobra stvari
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
18.02.2011, 19:39
ilmy
82
moze li mi ko reci kako se postavi slika nikako da skontam
18.02.2011, 19:43
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ilmy
moze li mi ko reci kako se postavi slika nikako da skontam
odi na ovo http://www.slikomat.com/ otvori sliku u browsu...nalozi je...kopiraj prvi onaj kod za forume...umetni ovdje u prozorce