I ja pravim Milku, ali na drugačiji način, kod mene idu tri kore, što znači 15 jaja, dvije do tri milka čokolda sa lješnicima, ne znam napamet ima ovdje postavljena , odoh pokušati pronaći.
12.10.2010, 22:11
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
Evo torte koju sam pravila za drugi rodjendan
Ooopaaaa, ma torta je zmaj
_____________________________
9.9.2009. :-)))
17.10.2010, 18:43
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR
Milka torta Skupa i mnogo dobra torta! Pravila sam je vise puta, svima se svidja.
Sastojci za 10 osoba Potrebno za kore: 21 belance 600 g secera 300 g pecenih mlevenih lesnika 3 kasike brasna
Potrebno za fil: 1 l mleka 3 kesice pudinga od vanile 6 kasika brasna 100 g secera 21 zumance 250 g margarina 2 slaga 300 g milka cokolade sa lesnicima 300 g bele milka cokolade
Priprema: Kore Ulupati 7 belanaca u cvrst sneg, dodati 200 g šećera, miksati jos malo. Dodati 100 g samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna pa izjednaciti masu varjacom. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni. Tako ispeci ukupno 3 kore.
Fil Zumance penasto umutiti, dodati secer, puding, brasno i to sve dodati u litru mleka i jos mutiti mikserom. Fil kuvati na tihoj vatri, dok se ne zgusne uz stalno mesanje. Kada se fil ohladi dodati 250 g kremasto umucenog margarina i 2 šlaga. Fil podeliti na II dela U jedan deo staviti 300 g otopljene čokolade MILKA sa lešnicima, a u drugi deo 300 g bele MILKA čokolade. Filovati ovim redom: kora, crni fil, beli fil, kora… Tortu sam presvukla sa masom od ratluka i secera u prahu
evo Milke sa više kora...ja sam ovu prvaila davno po ovome receptu sa 1 stranice teme a i ova druga verzija torte također se zove Milka torta i ukusna je ali mnogo brža za napravit, nju nam je čini mi se za recet postavila ivana tz kada je počela svoja prva fondant umjeća ( koliko se sjećam one flaše tuzlanskog piva kada je naprvaila ) i da i ovo je Milla i ona je odlična, pravila sam i nju
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
17.10.2010, 18:47
Anoniman
Piskote torta
1.fil
6 zumancadi 250gr margarina 250gr secera u prahu
Prvo umutit zumanje dodati margarin i secer. mutiti sve oko 15-30 min (znaci kad vidite da se margarin dobro izmiksao)
Bjelanjke miksati dok se ne dobije cvrst snijeg , u tododadati orahe,prethodno isjeckani ananas i grozdzice. Izmiksati sve zajedno.Vodu iz ananasa odvojit u zdjelu da se piskote umacu.
1 fil i 2 sastaviti i malo izmiksati. Piskote redati u kalup na dno i okolo kalupa, smjesu istresti i ostaviti u frizider da stoji minimum 3 sata.
Izmiksati dva slaga i premazati tortu!
Brzo jednostavno a ukusno
Sad nam Hanady jos slikicu ovamo nabaci
17.10.2010, 19:02
Hanady RR
18727
slika
IZVORNA PORUKA: Malena_A
Piskote torta, koga zanima recept nek trazi
Ukusno a jednostavno!
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.10.2010, 10:33
chuci
804
evo tortica koju sam pravila u subotu za rođendan jednom dječaku
recept je sličan kao za ovu milka tortu samo ide i plazma keks, i ima samo jedna kora. stavlja se i nutela na lješnjake na kori uglavnom torta je bila preukusna
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
18.10.2010, 10:41
Dinkica
1038
IZVORNA PORUKA: chuci
evo tortica koju sam pravila u subotu za rođendan jednom dječaku
recept je sličan kao za ovu milka tortu samo ide i plazma keks, i ima samo jedna kora. stavlja se i nutela na lješnjake na kori uglavnom torta je bila preukusna
svaka ti čast , hajd mi reci molim te za sliku, viđala sam ih Mercatoru, jel se teško stave i nikao ne mogu da vjerujem da su jestive
_____________________________
Mamino pile se rodilo 12.02.2009
18.10.2010, 10:52
chuci
804
ma nije je problem staviti treba da je podloga šlag pjena ili šlag krema (kod mene je ona paradise krema od dr oetkera) i samo spustiš sliku na to. slika je kao papir, znači nije da se savija previše ili nešto trebaju ti biti suhe ruke kad radiš sa slikom jer je od šećera pa da je ne topiš prstima za pola sata slika omekša i može se rezati nožem lahko
a za ukus ja je nisam jela jer se može skinuti (isto kajmak sa mlijeka da skidaš), a djeca su jela njima bilo zanimljivo.
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
18.10.2010, 11:16
mala86
2755
cure jel ko probo one kupovne kore?prekosutra je mm rodjendan i htjela bi mu slozit torticu,a neda mi se nikako pec ,pa me interesuje kakva su te gotove kore !
i ubacila bi onu kremu sa vrhnjem i cokoladom,ako neko zna link gdje se nalazi bilo bi mi super
juce sam za goste uzela gotovi kolac(oni u kutiji po trgovinama sto se prdaju),kinder pingui i nikad vise,kora je bila super,ali krema prepuna margarina,jos se jezim pri pomisli na to,uh
cuci torta je super
_____________________________
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦
18.10.2010, 11:20
HanaBana
1182
Ja u zadnje vrijeme koristim obavezno kupovne kore za tortu jer nemam vremena da ih pravim. Ko god je jeo je zadovoljan. Obzirom da su suhe prije nego stavim fil prelijem ih sokom.
_____________________________
Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica
18.10.2010, 11:21
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: mala86
cure jel ko probo one kupovne kore?prekosutra je mm rodjendan i htjela bi mu slozit torticu,a neda mi se nikako pec ,pa me interesuje kakva su te gotove kore !
i ubacila bi onu kremu sa vrhnjem i cokoladom,ako neko zna link gdje se nalazi bilo bi mi super
juce sam za goste uzela gotovi kolac(oni u kutiji po trgovinama sto se prdaju),kinder pingui i nikad vise,kora je bila super,ali krema prepuna margarina,jos se jezim pri pomisli na to,uh
cuci torta je super
evo lejla nam napisla na ovoj temi...lako a super
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Vrhnje + čokolada = ganache krema. Zagriješ vrhnje skoro do vrenja, skineš i ubaciš čokoladu u što sitnijim komadićima, sačekaš 1-2 minuta, promješaš lijepo, opet malo sačekaš i onda promješaš da se sve sjedini. Ako treba topla koristiš odmah, a može se ostaviti i da se ohladi (oko 3 sata u fižideru), i izmiksati mikserom, onda dobiješ nevjerovatnu laganu, mekanu čokoladnu kremu.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.10.2010, 11:21
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: chuci
evo tortica koju sam pravila u subotu za rođendan jednom dječaku
recept je sličan kao za ovu milka tortu samo ide i plazma keks, i ima samo jedna kora. stavlja se i nutela na lješnjake na kori uglavnom torta je bila preukusna
woooow
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.10.2010, 11:24
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: HanaBana
Ja u zadnje vrijeme koristim obavezno kupovne kore za tortu jer nemam vremena da ih pravim. Ko god je jeo je zadovoljan. Obzirom da su suhe prije nego stavim fil prelijem ih sokom.
kakvim sokom
_____________________________
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦
18.10.2010, 11:25
Dinkica
1038
IZVORNA PORUKA: mala86
cure jel ko probo one kupovne kore?prekosutra je mm rodjendan i htjela bi mu slozit torticu,a neda mi se nikako pec ,pa me interesuje kakva su te gotove kore !
i ubacila bi onu kremu sa vrhnjem i cokoladom,ako neko zna link gdje se nalazi bilo bi mi super
juce sam za goste uzela gotovi kolac(oni u kutiji po trgovinama sto se prdaju),kinder pingui i nikad vise,kora je bila super,ali krema prepuna margarina,jos se jezim pri pomisli na to,uh
cuci torta je super
gotove kore su super, dosta su mekane i pjenaste, možeš ih poprskato malo mlijekom i rumom, ili mlijekom i vanilijom, znači mogu proći, mada ja volim punoću domaćih kora ali kad stvarno ne mogu praviti mogu i ove. Eh sad ta krema sa vrhnjem i čokoladom, moraš računati na to da ti se možda neće stisnuti ( ako je to ona kada se vrhnje skloni prije nego proključa i doda čokolada) pa spremi alternativu sa nekom sigurniom kremom a ako ti se ta ne stisne možeš je preliti preko torte kao glazuru. Biće to dobro samo da je slatko
_____________________________
Mamino pile se rodilo 12.02.2009
18.10.2010, 11:27
chuci
804
i ja sam jednom koristila gotove kore za tortu. ajši bilo 2-3 mjeseca i nije mi se dalo peći kore, a trebalo mi poprilično kolača. ja sam ih izbocala viljuškom i onda mlijekom natopila koristeći kist. došle 4 kore u pakovanju a ja napravila 2 kolača sa po 2 kore. kao fil stavljala puding od vanilije i od čokolade sa po 1 kašikom putera umućeni. stavljala koru, bijeli puding, crni puding koru pa opet jedan puding. tako da je jedan kolač bio odozgo crn, jedan bijel. ma svi hvalili, kolače a uloženi trud mali.
samo gledaj datum na korama. ja sve pregledam i uzmem najsvježije, nebitno oblik i boja koja je.
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
18.10.2010, 11:28
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: Dinkica
IZVORNA PORUKA: mala86
cure jel ko probo one kupovne kore?prekosutra je mm rodjendan i htjela bi mu slozit torticu,a neda mi se nikako pec ,pa me interesuje kakva su te gotove kore !
i ubacila bi onu kremu sa vrhnjem i cokoladom,ako neko zna link gdje se nalazi bilo bi mi super
juce sam za goste uzela gotovi kolac(oni u kutiji po trgovinama sto se prdaju),kinder pingui i nikad vise,kora je bila super,ali krema prepuna margarina,jos se jezim pri pomisli na to,uh
cuci torta je super
gotove kore su super, dosta su mekane i pjenaste, možeš ih poprskato malo mlijekom i rumom, ili mlijekom i vanilijom, znači mogu proći, mada ja volim punoću domaćih kora ali kad stvarno ne mogu praviti mogu i ove. Eh sad ta krema sa vrhnjem i čokoladom, moraš računati na to da ti se možda neće stisnuti ( ako je to ona kada se vrhnje skloni prije nego proključa i doda čokolada) pa spremi alternativu sa nekom sigurniom kremom a ako ti se ta ne stisne možeš je preliti preko torte kao glazuru. Biće to dobro samo da je slatko
hvala na podrsci
pravila sam vec ovu kremu po lejlinom receptu i bila je ,samo sto je nikad zapisat pa uvijek trazim
_____________________________
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦
18.10.2010, 11:28
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: mala86
IZVORNA PORUKA: HanaBana
Ja u zadnje vrijeme koristim obavezno kupovne kore za tortu jer nemam vremena da ih pravim. Ko god je jeo je zadovoljan. Obzirom da su suhe prije nego stavim fil prelijem ih sokom.
kakvim sokom
biraj ukus... može narandća kao jaffa torta ...onaj mali dvojni C ili mlijeko ili agda slabije napravljena čak....
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.10.2010, 11:31
HanaBana
1182
Ja obicno koristim sok od narance, ali nema pravila..
_____________________________
Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica
18.10.2010, 11:32
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mala86
IZVORNA PORUKA: HanaBana
Ja u zadnje vrijeme koristim obavezno kupovne kore za tortu jer nemam vremena da ih pravim. Ko god je jeo je zadovoljan. Obzirom da su suhe prije nego stavim fil prelijem ih sokom.
kakvim sokom
biraj ukus... može narandća kao jaffa torta ...onaj mali dvojni C ili mlijeko ili agda slabije napravljena čak....
to je ono solja secera solja vode prokuhati mozda ja pravim pregusto,jer domaca kora sa ovim prelivom ne bude mi bas socna
_____________________________
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦
18.10.2010, 11:34
bebacha
1170
Koji je omjer cokolade i vrhnja za ganache kremu.jel se umuti kad se skroz ohladi.ja sam pravila onu kremu ko za monte i odlicna je
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
18.10.2010, 11:35
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: mala86
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mala86
IZVORNA PORUKA: HanaBana
Ja u zadnje vrijeme koristim obavezno kupovne kore za tortu jer nemam vremena da ih pravim. Ko god je jeo je zadovoljan. Obzirom da su suhe prije nego stavim fil prelijem ih sokom.
kakvim sokom
biraj ukus... može narandća kao jaffa torta ...onaj mali dvojni C ili mlijeko ili agda slabije napravljena čak....
to je ono solja secera solja vode prokuhati mozda ja pravim pregusto,jer domaca kora sa ovim prelivom ne bude mi bas socna
ja ova ti je pregusta za kore...ovja je taman za šampite
ti stavi pola šolje šećera a šolju vode.... prokuhaj, kad se sratopi šećer koru izbodi viljuškom malo po sredini i onda poroskaj sa ruke agdom ili namaži četkicom
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.10.2010, 11:37
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bebacha
Koji je omjer cokolade i vrhnja za ganache kremu.jel se umuti kad se skroz ohladi.ja sam pravila onu kremu ko za monte i odlicna je
ja imam recpet ovako 220 ml slatkog vrhnja i 200 gr čokolade... pa ja to uvijek pravim ovako za torte 500 ,l slatkog vrhnja i 500 gr čokolade.
a monte je 500 ml vrhnja i 300 g čokolade orginalni recept. al može se povećati čokolada ako čekaš goste da ti se brže stisne krema u frižideru.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.10.2010, 11:40
rokoko
336
IZVORNA PORUKA: bebacha
Koji je omjer cokolade i vrhnja za ganache kremu.jel se umuti kad se skroz ohladi.ja sam pravila onu kremu ko za monte i odlicna je
Ja,kao i Hanady stavljam u omjeru 1:1.Ne treba puno mutiti jer krem blijedi.
19.10.2010, 10:51
amanullah
463
Ovo sam pripremila za sunnet mog malenog
Čokaladna delicija by me
mahsuz sam isjekla komad da vidite kakva je unutra
< Poruku je uredio amanullah -- 19.10.2010 10:52:48 >