writing-img

RE: Torte

clock-img

12.11.2010, 01:05

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Rokokouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Umjetnica i po... Mua pravila sam tortu, ne izgleda bas kao tvoja, tvoja mi djeluje kao da ima 4 kore, al je dobrauser posted image user posted image user posted image Gledam je i divim se sama sebiuser posted image user posted image Sutra postavim slike... Aparat me zeza stalno, pokvario mi se poklopac pa stalno prazni baterijeuser posted image user posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 12.11.2010 1:06:11 >

clock-img

12.11.2010, 01:13

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: milenium

user posted image

ovo je jedna prigodna koju sam pravila za krštenje.čokoladna,kore čokoladne krema čokoladna i preljev od čokolade ,jedino ukras od šlag kremeuser posted image

Receptuser posted image

clock-img

12.11.2010, 01:20

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: rokoko

I ova

user posted image

user posted image

user posted image
predobro!user posted image user posted image user posted image

sporti mama to sam pravila po sebi nekako iskombinirala po raznim receptimauser posted image
detalji od raznih torta ,sutra ću ti napisat šta sam od koje najbolje uzelauser posted image teška mi ruka nešto večeras za pisanjeuser posted image

clock-img

15.11.2010, 13:43

clock-img

lila25

pencil-img

638

moze li mi neko dati savjet kako napraviti dobru koru za tortu od bjelanjaka sta stavljati u nju da ispadne dobra,kako god napravim sva se spljosti i nista od nje.

clock-img

15.11.2010, 14:06

clock-img

princeza

pencil-img

83

ja sam maloprije pravila tortu a kore su od bjelanaca a ovako idu kore
5 bjelanaca dobro umutiti u cvrst snijeg i dodati 6 kasika secera dvije kasike brasna i 10kasika oraha.
Meni ta kora uvijek dobro ispadne.Sretno user posted image

clock-img

15.11.2010, 14:14

clock-img

Anoniman

znali neko kakav kolacic gde ne treba crce mi sad aiiiiiiiiuser posted image

clock-img

15.11.2010, 14:15

clock-img

Anoniman

gde ne treba MIKSER

clock-img

15.11.2010, 14:22

clock-img

milenium

pencil-img

6133

suhi kolači,breskvice itduser posted image

clock-img

15.11.2010, 14:22

clock-img

shpagica

pencil-img

574

Mozes napraviti smjesu kao za kuglice od mljevenog keksa i oraha i drugih dodataka po zelji, i mozda odvojiti 2 dijela npr crni i bijeli i napraviti rolat.

clock-img

15.11.2010, 14:29

clock-img

Anoniman

rokokokoko

sta ide u ovu cokoladno cokoladnu, preljevenu sa cokoladom i komadicima cokolade posutih cokoladom [smajlkojemjeispaojezikdopupka]

molim receptuser posted image

clock-img

15.11.2010, 19:00

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Ja napravila tortu sa visnjama za Bajram,ako uspijem prebaciti sliku posto me zeza slikomat,vidjecete neotkriveni talenatuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

15.11.2010, 23:19

clock-img

samedi

pencil-img

1047

IZVORNA PORUKA: triputmama

znali neko kakav kolacic gde ne treba crce mi sad aiiiiiiiiuser posted image

pijesak torta

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

clock-img

17.11.2010, 23:02

clock-img

rokoko

pencil-img

336

IZVORNA PORUKA: dadada

rokokokoko

sta ide u ovu cokoladno cokoladnu, preljevenu sa cokoladom i komadicima cokolade posutih cokoladom [smajlkojemjeispaojezikdopupka]

Čokoladno čokoladnauser posted image
Biskvit:
8 jaja,250g šećera,150gplazme,300g čokolade,1 margarin.

Umutiti žumanjke i šećer,posebno umutiti bjelanjke,sastaviti,dodati plazmu i rastopljenu čokoladu i margarin.

Peći 3 biskvita

Fil:
Potrebno sve isto kao i za biskvit.Jaja i šećer umutiti na pari,dodati čokoladu.U ohlađeno dodati plazmu i umućen margarin ili maslac.

Kora-fil-šlag krema-kora...i tako redom

VAŽNO!user posted image user posted image PLAZMA,a ne bilo kakav mljeveni keks!ČOKOLADA,a ne neka krem tabla i sl. jer onda to nije to!
Zadnji put sam dodala lješnike i bila je fenomenalna,a pravila sam i sa višnjama.Kakogod,odlična je.

A što mrzim pisati,prepisivati recepte...to je strašno!user posted image user posted image

clock-img

17.11.2010, 23:30

clock-img

Anoniman

Biskvit:

Umutiti žumanjke i šećer,posebno umutiti bjelanjke,sastaviti,dodati plazmu i rastopljenu čokoladu i margarin.

Peći 3 biskvita

Fil:
Potrebno sve isto kao i za biskvit.Jaja i šećer umutiti na pari,dodati čokoladu.U ohlađeno dodati plazmu i umućen margarin ili maslac.

VAŽNO!user posted image user posted image PLAZMA,a ne bilo kakav mljeveni keks!ČOKOLADA,a ne neka krem tabla i sl. jer onda to nije to!
Zadnji put sam dodala lješnike i bila je fenomenalna,a pravila sam i sa višnjama.Kakogod,odlična je.

HVAAAAAALAAAAAAAAAAAuser posted image

clock-img

18.11.2010, 16:19

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: dadada

rokokokoko

Biskvit:

Peći 3 biskvita

Fil:

A što mrzim pisati,prepisivati recepte...to je strašno!user posted image user posted image

a jel i margarin istopiti sa cokoladom, ili ne? i jel 3 puta po ovoliko sastojaka, ili od ove smjese podijeliti na 3 dijela? hvalauser posted image

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

18.11.2010, 22:43

clock-img

rokoko

pencil-img

336

I margarin rastopiti sa čokoladom.Od ove količine peći 3 biskvita.

clock-img

18.11.2010, 22:49

clock-img

sheri

pencil-img

1515

I margarin rastopiti sa čokoladom.Od ove količine peći 3 biskvita.

hvala ti rokoko user posted image

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

19.11.2010, 22:07

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

clock-img

22.11.2010, 09:48

clock-img

Zejnebb

pencil-img

70

VOCNA TORTA [URL=http://zaslike.com/viewer.php?file=jdxlstew51lk2186.jpg][IMG]http://zaslike.com/files/jdxlstew51lk2186_thumb.jpg[/IMG][/URL]
Sastojci
Biskvit
65g maslaca
65g secera
1 jaje
1 vanilin secer
150g brasna

Krema
2 pudinga od vanilije
1/2l mlijeka
150g secera
3 (od 200ml) kisela vrhnja
1 preliv za torte

Priprema

Umutiti sastojke za koru i peci je 10-15minuta na 180 stepeni.
Pripremiti kremu tako sto cete 2 vanila pudinga skuhati u pola litre mlijeka,dodati 150g secera.
Kada se to ohladi dodati 3 kisela vrhnja i dobro umutiti mikserom
Potom kremu izliti na peceni biskvit te peci na 150 stepeni 80 minuta.
Na gotov biskvit poredati voce. Pripremiti preliv i preliti po vocu

< Poruku je uredio Zejnebb -- 22.11.2010 9:54:43 >

clock-img

22.11.2010, 09:55

clock-img

Zejnebb

pencil-img

70

Moze li mi neko objasniti zasto nece da pokaze sliku,stavila sam link od upload-a za forum i opet nece da pokaze,gdje vi upčoadujete slike,je li do toga ??

clock-img

25.11.2010, 21:55

clock-img

Anoniman

Zene upomoc!!!

Pravim reform tortu, prvi put! Kora mi nije uspjela  user posted image  neznam iz kod razloga sva je ostala slijepljena i unutra gnjecava... Kremu sam napravila i ona je super samo jos nisam dodala margarin u nju!

Pitanje: Da li mogu ostaviti kremu do sutra da ceka, pa da sutra stavim margarin, jer nemam sad sastojke da pravim novu koru, pa cu sutra kupiti???
Znaci, moze li krema da prenoci a da se ne pokvari, i gdje bi je trebala drzati???

clock-img

25.11.2010, 21:59

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ma stavi i margarim.pa i da su kore uredu krema bi ti prenocila,nebi sad jelauser posted image
nece joj nista bit,stavi u frizider i sutra nove kore pravi

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

25.11.2010, 22:01

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Kremu ostavi do sutra u frižideru...
kada koru napraviš samo je malo na pari otopi pa pnda sastavi sa margarinom...

a kora...ja neuspijeh samo nalazim u pečenju....
gnjecava je ostala znači nisi je ispekla, odnosno osušila dovoljno.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.11.2010, 22:04

clock-img

Anoniman

Hvala na brzim odgovorima!!! user posted image

Ma hanady neznam u cemu je stos, ostale torte kad pravim, jednostavno se drzim recepta i to je to! Sad sam  je pekla pola sata na 180 stepeni, tako mi u receptu pise!

Mah sutra cu praviti koru kao za jaffa tortu, ona uvijek dobra bude, i samo premazati ovom kremom!

clock-img

25.11.2010, 22:11

clock-img

Anoniman

Silver ja je danas pravila al ja kore susila na 150 oko sat vremenauser posted image
ja nisam zadovoljna kremomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img