cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

25.11.2010, 22:13

clock-img

Anoniman

Epa noa da se gdje mozemo sastati user posted image  pa da sastavimo tvoje kore i moju kremu, pa da imamo bar jednu dobru tortu!

clock-img

25.11.2010, 22:15

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

hajte recept na sunceuser posted image user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

25.11.2010, 22:16

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Silver

Epa noa da se gdje mozemo sastati user posted image  pa da sastavimo tvoje kore i moju kremu, pa da imamo bar jednu dobru tortu!





user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja mislila praviti novu kremu al iskreno nije mi se dalouser posted image user posted image user posted image user posted image pojest ce se valjdauser posted image user posted image
ti sutra zamuti istu koru i sat vremena na 150

clock-img

25.11.2010, 22:19

clock-img

Anoniman

bebacha ja cu koru a nek silver kremuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene neki nedorecen recept s coolinarke ne znam koji je kod silveruser posted image

clock-img

25.11.2010, 22:25

clock-img

Anoniman

Kod mene nedorecen ocito recept ali od kolegice user posted image

KORE: 10 bjelanjaka, 300 gr. secera, 300 gr. mljevenih ljesnjaka, nekoliko zlica soka od narance.

KREMA: 10 zumanjaka, 250 gr. secera, 300 gr. cokolade za kuhanje i 250 gr. maslaca.

PRIPREMA: bjelanjke umutiti sa secerom i pazljivo dodati ljesnjake, tu smjesu peci u kockastom plehu oko pola sata na 180 stepeni, ohladjeno izrezati na tri djela da se dobiju tri jednaka pravougaonika, te poprskati sokom od narance, premazati kremom.

PRIPREMA KREME: na pari zumance umititi sa secerom, dodati topljenu cokoladu
mjesati dok se nezgusne, u ohladjenu kremu dodati jedan omeksali maslac!

Ovom kremom premazati tortu odozgo, te po zelji ukrasiti ribanom cokoladom, ljesnjacima i sl.
Ostaviti jednu noc u frizideru.


* Eh to je recept koji sam dobila i nije upalio...user posted image

clock-img

25.11.2010, 22:30

clock-img

Anoniman

kod mene je sa 6 jajauser posted image user posted image user posted image user posted image isto pise na 180 pola sata al vec se par puta zeznula i dobih ovaj savjet sat vremena na 150user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
silver osjeti li se tebi secer u kremiuser posted image ja cu slijedeci put staviti onaj u prahuuser posted image

clock-img

25.11.2010, 22:32

clock-img

Anoniman

Neosjeca se secer!!! Jos bi mi to falilo, ionako je kora  user posted image    user posted image

Haj molim te stavi taj tvoj recept za koru pa da probam sutra!

clock-img

25.11.2010, 22:36

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Joj vas dvijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Silver recepti ti je super samo nisi ispkela dobro...
stavi istu mjeru na 150 stepeni i duše je suši oko 45 minuta do sat vremena čak...
kada budeš porvjeravala jeli gotova uzmi čačkalicu i ubodi na jedno mjesto na sredini ako čačkalica izađe suha gotova je ako izađe smejse na njoj odnosno vlažna je varti je na daljnje sušenje....


a noa...
šećer je Ok sa šećerom u prahu nebi dobila to što trebaš....
zato idući put bolje ga istopi...
stavi žumanca i šećer u isto vrijeme u šerpu...pa na drugoj u kojoj kuha voda mješaj ručnom mutilicom dok se sav šećer ne otopi, onda dodaj čokoladu i neka bude na parui što duže da sva pocrni jako tada će ti šećer biti otopljen.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.11.2010, 22:38

clock-img

Anoniman

6 bjelanjaka
200 gr.secera
200 gr.mljevenih oraha(ja stavila ljesnjake)
malo rendane kore limuna


kod mene je mali pleh 30x30 i bas su mi tanke koreuser posted image
ja cu slijedeci put kombinirati ovaj tvoj i mojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.11.2010, 22:43

clock-img

Anoniman

Haaj pokusacu i ja neku kombinaciju ova nasa dva recepta!user posted image Bezze mi da sutra bacam 10 zumanaca jer mi nece trebati ponovo krema! ili da se drzim jednostavno kore za jaffa tortu, kod nje negrijesim, tj. jos nisam pogrijesila nijednom!

clock-img

25.11.2010, 22:47

clock-img

Anoniman

ma drzi se ti te jaffeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bezveze da sad bacas zumanjkeuser posted image

clock-img

27.11.2010, 10:18

clock-img

Anoniman

Noa samo da javim: Ispala je ovo jedna jaaaako ruzna ali ukusna reformica user posted image

clock-img

28.11.2010, 19:01

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Silver

Noa samo da javim: Ispala je ovo jedna jaaaako ruzna ali ukusna reformica user posted image






user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image isto tako slijedeci put ce biti boljeuser posted image

clock-img

16.12.2010, 16:53

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Cure j jel vi to pisete o reform torti... Ja bih molila nekoga tko je pravio da mi da par savjeta, jer bih je pravila za Bozic i preko nje fondant.... Hvala velikoooooooooouser posted image user posted image

clock-img

16.12.2010, 16:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Cure j jel vi to pisete o reform torti... Ja bih molila nekoga tko je pravio da mi da par savjeta, jer bih je pravila za Bozic i preko nje fondant.... Hvala velikoooooooooouser posted image user posted image


šta te zanima konkretno pitajuser posted image
moje dvije fondatice bile su reformuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.12.2010, 17:04

clock-img

Anoniman

ja sam pravila marcipan tortu...po receptu muzeve tetke

clock-img

16.12.2010, 17:12

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Cure j jel vi to pisete o reform torti... Ja bih molila nekoga tko je pravio da mi da par savjeta, jer bih je pravila za Bozic i preko nje fondant.... Hvala velikoooooooooouser posted image user posted image


šta te zanima konkretno pitajuser posted image
moje dvije fondatice bile su reformuser posted image

Recept, je li idu mljeveni prasi ili sjeckani u kore. I to sa pecenjem kora, ja imam neki recept, gdje se ispece jedno tijesto pa se reze na pola i onda drugo tijesto i isto na pola, tako da imaju cetiri kore... I zanima me treba li je staviti u frizider prije oblaganja fondantom, i mogu li umjesto kreme na koru staviti onaj buter krem. Ako je reform teska za stavljanje fondanta nac cu neku druguuser posted image user posted image I jos imam jedno pitanje ali na temi fondantuser posted image user posted image

clock-img

16.12.2010, 17:20

clock-img

Anoniman

sporty...imas na str 8. recept marcipan torte...ona je isto cvrsta...pazi samo da se ne zahebes ko ja pa uzmes one velike solje...trebaju srednje solje za kafu

clock-img

16.12.2010, 17:22

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: dadada

sporty...imas na str 8. recept marcipan torte...ona je isto cvrsta...pazi samo da se ne zahebes ko ja pa uzmes one velike solje...trebaju srednje solje za kafu



Hvalauser posted image user posted image

clock-img

16.12.2010, 17:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

eh ovako moja reform torta ide ovako

KORE: 10 bjelanjaka, 300 gr. secera, 300 gr. mljevenih ljesnjaka ili oraha ja orahe stavim jer njih više volimo,

KREMA: 10 zumanjaka, 250 gr. secera, 300 gr. cokolade za kuhanje i 250 gr. maslaca.

PRIPREMA: bjelanjke umutiti sa secerom i pazljivo dodati ljesnjake ili orahe, tu smjesu peci u kockastom plehu oko 45 minuta do 1 sat na 150 stepeni, ohladjeno izrezati na tri djela da se dobiju tri jednaka pravougaonika. ja ti to pravim u onom pravougaonik plehu iz šećnice pa režem na tri dijela i tri kore i dobijemuser posted image

PRIPREMA KREME: na pari zumance umititi sa secerom, dodati topljenu cokoladu
mjesati dok se nezgusne, u ohladjenu kremu dodati jedan omeksali maslac!

eh unutra maži kremom i okolo malo kremom, onda staviš u frižider da malo stisne pa napraviš buter kerm, ja sma njega pravila ovako

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka
i red čokolade za kuhanje

izradiš dobor maragin i šećer i dodaš mlijeko i istopiš red čokolda pa dodaš...meni s ačokladom ukusniji...

ovom tanko namažeš tortu, i baš lijepo ide preko torrte i bude ti ravna...on rješava onaj problem koji sam ja na prvoj fondatici imala pa mi bila grbavauser posted image
preko toga ide fondant....

ja sma fondant do sada od bombona pravila...a naredni će biti glcerinski aBduser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.12.2010, 18:22

clock-img

Anoniman

sad i meni treba pomocuser posted image

koliko je gustina potrebno za litar kompota...ja zaboravilauser posted image ...je li dosta kasika ili dvije

clock-img

19.12.2010, 01:37

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

dadada ne znam, nisam pravila nikad touser posted image Valjda ti je uspjelo to s kompotomuser posted image user posted image Hanady hvala...

clock-img

22.12.2010, 15:32

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Je li rano da ja danas napravim kore za reform a sutra fil i fondant. Hvala...

clock-img

22.12.2010, 15:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Je li rano da ja danas napravim kore za reform a sutra fil i fondant. Hvala...






ne znam zbog fila,ja ne bih ostavljala zumanjca u frizideru do sutra a brzo se napravi mozes sve isti dan.

clock-img

22.12.2010, 17:39

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ok, hvalauser posted image user posted image Bit ce sutra guzvauser posted image

Zadnji članci

article-img