Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Epa noa da se gdje mozemo sastati pa da sastavimo tvoje kore i moju kremu, pa da imamo bar jednu dobru tortu!
25.11.2010, 22:15
bebacha
1170
hajte recept na sunce
25.11.2010, 22:16
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Silver
Epa noa da se gdje mozemo sastati pa da sastavimo tvoje kore i moju kremu, pa da imamo bar jednu dobru tortu!
ja mislila praviti novu kremu al iskreno nije mi se dalo pojest ce se valjda ti sutra zamuti istu koru i sat vremena na 150
25.11.2010, 22:19
Anoniman
bebacha ja cu koru a nek silver kremu kod mene neki nedorecen recept s coolinarke ne znam koji je kod silver
25.11.2010, 22:25
Anoniman
Kod mene nedorecen ocito recept ali od kolegice
KORE: 10 bjelanjaka, 300 gr. secera, 300 gr. mljevenih ljesnjaka, nekoliko zlica soka od narance.
KREMA: 10 zumanjaka, 250 gr. secera, 300 gr. cokolade za kuhanje i 250 gr. maslaca.
PRIPREMA: bjelanjke umutiti sa secerom i pazljivo dodati ljesnjake, tu smjesu peci u kockastom plehu oko pola sata na 180 stepeni, ohladjeno izrezati na tri djela da se dobiju tri jednaka pravougaonika, te poprskati sokom od narance, premazati kremom.
PRIPREMA KREME: na pari zumance umititi sa secerom, dodati topljenu cokoladu mjesati dok se nezgusne, u ohladjenu kremu dodati jedan omeksali maslac!
Ovom kremom premazati tortu odozgo, te po zelji ukrasiti ribanom cokoladom, ljesnjacima i sl. Ostaviti jednu noc u frizideru.
* Eh to je recept koji sam dobila i nije upalio...
25.11.2010, 22:30
Anoniman
kod mene je sa 6 jaja isto pise na 180 pola sata al vec se par puta zeznula i dobih ovaj savjet sat vremena na 150 silver osjeti li se tebi secer u kremi ja cu slijedeci put staviti onaj u prahu
25.11.2010, 22:32
Anoniman
Neosjeca se secer!!! Jos bi mi to falilo, ionako je kora
Haj molim te stavi taj tvoj recept za koru pa da probam sutra!
25.11.2010, 22:36
Hanady RR
18727
Joj vas dvije Silver recepti ti je super samo nisi ispkela dobro... stavi istu mjeru na 150 stepeni i duše je suši oko 45 minuta do sat vremena čak... kada budeš porvjeravala jeli gotova uzmi čačkalicu i ubodi na jedno mjesto na sredini ako čačkalica izađe suha gotova je ako izađe smejse na njoj odnosno vlažna je varti je na daljnje sušenje....
a noa... šećer je Ok sa šećerom u prahu nebi dobila to što trebaš.... zato idući put bolje ga istopi... stavi žumanca i šećer u isto vrijeme u šerpu...pa na drugoj u kojoj kuha voda mješaj ručnom mutilicom dok se sav šećer ne otopi, onda dodaj čokoladu i neka bude na parui što duže da sva pocrni jako tada će ti šećer biti otopljen.
25.11.2010, 22:38
Anoniman
6 bjelanjaka 200 gr.secera 200 gr.mljevenih oraha(ja stavila ljesnjake) malo rendane kore limuna
kod mene je mali pleh 30x30 i bas su mi tanke kore ja cu slijedeci put kombinirati ovaj tvoj i moj
25.11.2010, 22:43
Anoniman
Haaj pokusacu i ja neku kombinaciju ova nasa dva recepta! Bezze mi da sutra bacam 10 zumanaca jer mi nece trebati ponovo krema! ili da se drzim jednostavno kore za jaffa tortu, kod nje negrijesim, tj. jos nisam pogrijesila nijednom!
25.11.2010, 22:47
Anoniman
ma drzi se ti te jaffe bezveze da sad bacas zumanjke
27.11.2010, 10:18
Anoniman
Noa samo da javim: Ispala je ovo jedna jaaaako ruzna ali ukusna reformica
28.11.2010, 19:01
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Silver
Noa samo da javim: Ispala je ovo jedna jaaaako ruzna ali ukusna reformica
isto tako slijedeci put ce biti bolje
16.12.2010, 16:53
sporty mamaa
3211
Cure j jel vi to pisete o reform torti... Ja bih molila nekoga tko je pravio da mi da par savjeta, jer bih je pravila za Bozic i preko nje fondant.... Hvala velikoooooooooo
16.12.2010, 16:56
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Cure j jel vi to pisete o reform torti... Ja bih molila nekoga tko je pravio da mi da par savjeta, jer bih je pravila za Bozic i preko nje fondant.... Hvala velikoooooooooo
šta te zanima konkretno pitaj moje dvije fondatice bile su reform
16.12.2010, 17:04
Anoniman
ja sam pravila marcipan tortu...po receptu muzeve tetke
16.12.2010, 17:12
sporty mamaa
3211
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
šta te zanima konkretno pitaj moje dvije fondatice bile su reform
Recept, je li idu mljeveni prasi ili sjeckani u kore. I to sa pecenjem kora, ja imam neki recept, gdje se ispece jedno tijesto pa se reze na pola i onda drugo tijesto i isto na pola, tako da imaju cetiri kore... I zanima me treba li je staviti u frizider prije oblaganja fondantom, i mogu li umjesto kreme na koru staviti onaj buter krem. Ako je reform teska za stavljanje fondanta nac cu neku drugu I jos imam jedno pitanje ali na temi fondant
16.12.2010, 17:20
Anoniman
sporty...imas na str 8. recept marcipan torte...ona je isto cvrsta...pazi samo da se ne zahebes ko ja pa uzmes one velike solje...trebaju srednje solje za kafu
16.12.2010, 17:22
sporty mamaa
3211
IZVORNA PORUKA: dadada
sporty...imas na str 8. recept marcipan torte...ona je isto cvrsta...pazi samo da se ne zahebes ko ja pa uzmes one velike solje...trebaju srednje solje za kafu
Hvala
16.12.2010, 17:28
Hanady RR
18727
eh ovako moja reform torta ide ovako
KORE: 10 bjelanjaka, 300 gr. secera, 300 gr. mljevenih ljesnjaka ili oraha ja orahe stavim jer njih više volimo,
KREMA: 10 zumanjaka, 250 gr. secera, 300 gr. cokolade za kuhanje i 250 gr. maslaca.
PRIPREMA: bjelanjke umutiti sa secerom i pazljivo dodati ljesnjake ili orahe, tu smjesu peci u kockastom plehu oko 45 minuta do 1 sat na 150 stepeni, ohladjeno izrezati na tri djela da se dobiju tri jednaka pravougaonika. ja ti to pravim u onom pravougaonik plehu iz šećnice pa režem na tri dijela i tri kore i dobijem
PRIPREMA KREME: na pari zumance umititi sa secerom, dodati topljenu cokoladu mjesati dok se nezgusne, u ohladjenu kremu dodati jedan omeksali maslac!
eh unutra maži kremom i okolo malo kremom, onda staviš u frižider da malo stisne pa napraviš buter kerm, ja sma njega pravila ovako
Butter krema se pravi ovako:
125gr putera 200gr šećera u prahu 3 kašike mlijeka i red čokolade za kuhanje
izradiš dobor maragin i šećer i dodaš mlijeko i istopiš red čokolda pa dodaš...meni s ačokladom ukusniji...
ovom tanko namažeš tortu, i baš lijepo ide preko torrte i bude ti ravna...on rješava onaj problem koji sam ja na prvoj fondatici imala pa mi bila grbava preko toga ide fondant....
ja sma fondant do sada od bombona pravila...a naredni će biti glcerinski aBd
16.12.2010, 18:22
Anoniman
sad i meni treba pomoc
koliko je gustina potrebno za litar kompota...ja zaboravila ...je li dosta kasika ili dvije
19.12.2010, 01:37
sporty mamaa
3211
dadada ne znam, nisam pravila nikad to Valjda ti je uspjelo to s kompotom Hanady hvala...
22.12.2010, 15:32
sporty mamaa
3211
Je li rano da ja danas napravim kore za reform a sutra fil i fondant. Hvala...
22.12.2010, 15:39
Anoniman
Je li rano da ja danas napravim kore za reform a sutra fil i fondant. Hvala...
ne znam zbog fila,ja ne bih ostavljala zumanjca u frizideru do sutra a brzo se napravi mozes sve isti dan.