evo moja zadnja..Čokoladna je, za rođendan jedne curice. Nisam pisala ništa, jer je mama htjela da posvetu napiše sama
_____________________________
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
24.12.2010, 20:09
Anoniman
Evo jedne torte koju ja cesto pravim, a ja je zovem Svekrvina torta, jer je malo zahmetli za napraviti, a po receptu moje svekrve
Peku se 4 kore, najbolje je u četvrtastom plehu, ja znam da ispecem dvije u onome velikom plehu pa presjecem na pola i dobijem cetiri.
Kora: 5bjelanaca, 5kašika šećera, 80grama na listiće izrezanih oraha( e taj dio je zahmetli , znaci orah po orah i lagano nozicem na listice sjeci orahe, sto tanje to bolje, jer ovako sjeceni orasi i daju car torti. Ja znam nekad i na onaj ribez za kupus ali pazite prste ), 50grama mljevenih oraha, kašika sirćeta, kašika brašna. Fil: 20 zumanaca sa 20kašika kristal šećera, 2 vanilin šećera skuvati na pari. Posto se ohladi dodati 100grama bijele topljene cokolade(ja koristim Milku) i dobro umućena 2putera.
24.12.2010, 23:56
rokoko
336
Niobe,odlična je
25.12.2010, 17:45
Anoniman
Niobe
A meni opet treba pomoc ...rokokokoko jesi li tu?
pravim svarcvald tortu...opet...jedina koju razvaljujem ...obicno na vrh pospem kakao...a sad bih voljela cokoladu...one tanke listice...ali opet ne pretanke...cini mi se da si ti to stavljala po nekoj torti...da bude onako "rusticna"...imam cokoladu, ali kada struzem na onom cudu ko za kupus i mrkvu ispadne pretanko i premalo..kako se to pravi?
25.12.2010, 17:45
Anoniman
malo da su duze
25.12.2010, 18:13
bebacha
1170
dadada po kojem receptu radis svarcvald
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
25.12.2010, 18:15
maja78 RR
4163
IZVORNA PORUKA: bebacha
dadada po kojem receptu radis svarcvald
i mene interesuje
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
25.12.2010, 18:17
Anoniman
IZVORNA PORUKA: rokoko
muaaa,hvala ti.Sama sam pravila,topila čokoladu pa na masni papir pa svakojake detalje,umazala i sebe i kuhinju i...
Evo dadada,ako na ovo misliš.Imaju na 18.str njene slike.
25.12.2010, 18:18
Anoniman
po pelapratu...fantastican je...ako hocete bum vam nappisala, nee
25.12.2010, 18:19
Niobe
1841
IZVORNA PORUKA: dadada
po pelapratu...fantastican je...ako hocete bum vam nappisala, nee
ocemo ba
_____________________________
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
25.12.2010, 18:20
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Gracanka
IZVORNA PORUKA: rokoko
muaaa,hvala ti.Sama sam pravila,topila čokoladu pa na masni papir pa svakojake detalje,umazala i sebe i kuhinju i...
Evo dadada,ako na ovo misliš.Imaju na 18.str njene slike.
eeeeeeeeeeee...BRAFO
25.12.2010, 18:21
škorpija
6649
joj ja pravula neku tortu i po receptu u nju ide abc sir, e sad on je kao što znate malo slankast i sad je torta malo bljakica, zna li neko jel ima neka posebna vrsta abc sira a da nije slan
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
25.12.2010, 18:23
bebacha
1170
nema,samo taj slani.pa zar se dodavanjem secera nije trebap neutralisat slankast okus ja u sve torte-kolace gdje idi tu neki xx sirevi stavljam najobicnij mladi sir
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
25.12.2010, 18:24
škorpija
6649
IZVORNA PORUKA: škorpija
joj ja pravula neku tortu i po receptu u nju ide abc sir, e sad on je kao što znate malo slankast i sad je torta malo bljakica, zna li neko jel ima neka posebna vrsta abc sira a da nije slan
zove se CHOCO LADY torta, ako vam šta znači
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
25.12.2010, 18:24
bebacha
1170
dadada-prvo recept pa onda pravi te "budalastine" od cokolade.
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
25.12.2010, 18:25
škorpija
6649
ma i ja sma kupila megle obični sir i hajde opet reko po receptu da pravima, i nekako šećer je još gori ukus anpravio, ma nisam pametna
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
25.12.2010, 18:25
bebacha
1170
odakle ti recept,daj ga ovo bi za skorpiju
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
25.12.2010, 18:26
bebacha
1170
izgleda da ce kanta dobit desert oj grehote izvini ja se smijem a tebi nije do toga.
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
25.12.2010, 18:26
škorpija
6649
ma iz novina, jutarnji list, reklama za ABC sir i taj recept uz reklamu , super torta izgleda al eto ukus joj je malo egzotičan
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
25.12.2010, 18:27
škorpija
6649
ma neeee, neće da se baci, mm kaže nnjemu nije loša
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
25.12.2010, 18:36
maja78 RR
4163
ja sam jednom pravila sa tim tako "svjezim sirom" ala abc i zavrsila je u smecu jer je bila krajnje cudna, od tada pravim sa najobicijim mladim sirom sa pijace
dadada pisi recept
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
25.12.2010, 18:42
Anoniman
Schwarzwald ili vam po naski svarzvald torta 200g secera 9 jaja 100 g biskvitnih mrvica (ja stavljam ptiber) 60 g naribanog badema 50 g kakaa u prahu 400 g visnjevog kompota (tegla...gledajte da je bez kospica) oko 800l slatkog vrhnja (ako hocete da vam ispadne boli glava morate uzeti vrhnje zivotinjskog porijekla...ima dukatovo) 5cl tresnjevace (ja odlijem malo kompota pa dodam travarice...napravim sama tresnjevacu )
8 zumanjaka i jedno citavo jaje cvrsto mijesati s secerom (postepeno dodavati secer 200g secera) i jednom zlicom vode dok se ne zapjeni. zatim dodati mrvice biskvita i badema...tj samljeveni keks i bademe...a onda cvrsto tuceni bjelanjak (ovaj bjelanjak morate polako dodavati i polaaaaako mijesati...ono bas, bas polako...a onda dodati kakao (kroz sito...da nema grudvica) i opet polaaaako mijesati...sadda to istresete u kalup...ako nemate silikonski, oblozite ga masnim papirom...pecite oko 30 min. na 180 C...provjerite stapicem da li je peceno
izvadite iz tegle oko 23 visnje za ukras... i malo kompota da napravite visnjevacu...ostatak stavite u serpu s 3-4 kasike secera i 1,5-2 kasike gustina...to kuhajte dok se ne zgusne...a onda ostavite da se hladi
kada se kora ohladi, presijecite je da dobijete tri kore...zamutite slag s 3 kasike secera i 1 kesicom vanil secera....poprskajte prvu koru visnjevacom..pa onda stavite na prvu koru hladan kompot od visanja (zgusnuti)...pa odozgo slag...pa drugu koru pa i nju poprskajte visnjevacom...pa odozgo slag...pa trecu koru...pa visnjevaca...pa sve to slagirajte...i onda ukrasavajte po zelji
dakle...za one koji me nisu razumjeli...visnje idu samo na dno ...stavicu sliku sutra...ako se sjetim da he uslikam
25.12.2010, 18:47
Anoniman
eh da...i nemojte se praviti pametni ko sto sam ja jedanput pa umjesala kakao prije bjelanjaka...no, no...spadne kora...odmah