writing-img

RE: Torte

  
clock-img

22.12.2010, 19:29

clock-img

Adana

pencil-img

2777

IZVORNA PORUKA: dadada

sad i meni treba pomocuser posted image

koliko je gustina potrebno za litar kompota...ja zaboravilauser posted image ...je li dosta kasika ili dvije



Ja obicno skontam koliko ce biti zdjelica i toliko stavim kasika niseste/gustina. user posted image  Ovo kada pravim kao paluzu/visnjab.

A mozes i uzeti puding od vanilije ili maline recimo i staviti da zgusne malo kompot. :)

Nisam tacno odgovorila na pitanje, ali nadam se da sma bar malo pomogla. :)

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

23.12.2010, 18:17

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

Eh ovako bih trebala izgledati rodjendanska torta za mog MM-a
user posted image


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

24.12.2010, 19:55

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

evo moja zadnja..Čokoladna je, za rođendan jedne curice.
Nisam pisala ništa, jer je mama htjela da posvetu napiše sama user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

24.12.2010, 20:09

clock-img

Anoniman

Evo jedne torte koju ja cesto pravim, a ja je zovem Svekrvina torta, jer je malo zahmetli za napraviti, a po receptu moje svekrve user posted image

Peku se 4 kore, najbolje je u četvrtastom plehu, ja znam da ispecem dvije u onome velikom plehu pa presjecem na pola i dobijem cetiri.

Kora: 5bjelanaca, 5kašika šećera, 80grama na listiće izrezanih oraha( e taj dio je zahmetli user posted image , znaci orah po orah i lagano nozicem na listice sjeci orahe, sto tanje to bolje, jer ovako sjeceni orasi i daju car torti. Ja znam nekad i na onaj ribez za kupus ali pazite prste user posted image ), 50grama mljevenih oraha, kašika sirćeta, kašika brašna.

Fil:
20 zumanaca sa 20kašika kristal šećera, 2 vanilin šećera skuvati na pari. Posto se ohladi dodati 100grama bijele topljene cokolade(ja koristim Milku)  i dobro umućena 2putera.

clock-img

24.12.2010, 23:56

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Niobe,odlična jeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

25.12.2010, 17:45

clock-img

Anoniman

Niobeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A meni opet treba pomocuser posted image ...rokokokoko jesi li tu?

pravim svarcvald tortu...opet...jedina koju razvaljujemuser posted image ...obicno na vrh pospem kakao...a sad bih voljela cokoladu...one tanke listice...ali opet ne pretanke...cini mi se da si ti to stavljala po nekoj torti...da bude onako "rusticna"...imam cokoladu, ali kada struzem na onom cudu ko za kupus i mrkvu ispadne pretanko i premalo..kako se to pravi?
user posted image

clock-img

25.12.2010, 17:45

clock-img

Anoniman

malo da su duze

clock-img

25.12.2010, 18:13

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

dadada po kojem receptu radis svarcvald

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

25.12.2010, 18:15

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: bebacha

dadada po kojem receptu radis svarcvald



i mene interesuje

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

25.12.2010, 18:17

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: rokoko

muaaa,hvala ti.Sama sam pravila,topila čokoladu pa na masni papir pa svakojake detalje,umazala i sebe i kuhinju i...



Evo dadada,ako na ovo misliš.Imaju na 18.str njene slike.

clock-img

25.12.2010, 18:18

clock-img

Anoniman

po pelapratu...fantastican je...ako hocete bum vam nappisala, nee

clock-img

25.12.2010, 18:19

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

IZVORNA PORUKA: dadada

po pelapratu...fantastican je...ako hocete bum vam nappisala, nee




ocemo ba


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

25.12.2010, 18:20

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Gracanka

IZVORNA PORUKA: rokoko

muaaa,hvala ti.Sama sam pravila,topila čokoladu pa na masni papir pa svakojake detalje,umazala i sebe i kuhinju i...



Evo dadada,ako na ovo misliš.Imaju na 18.str njene slike.

eeeeeeeeeeee...BRAFOuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.12.2010, 18:21

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

joj ja pravula neku tortu i po receptu u nju ide abc sir, e sad on je kao što znate malo slankast i sad je torta  malo bljakica, zna li neko jel ima neka posebna vrsta abc sira a da nije slan

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

25.12.2010, 18:23

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

nema,samo taj slani.pa zar se dodavanjem secera nije trebap neutralisat slankast okususer posted image
ja u sve torte-kolace gdje idi tu neki xx sirevi stavljam najobicnij mladi sir


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

25.12.2010, 18:24

clock-img

škorpija

pencil-img

6649


IZVORNA PORUKA: škorpija

joj ja pravula neku tortu i po receptu u nju ide abc sir, e sad on je kao što znate malo slankast i sad je torta  malo bljakica, zna li neko jel ima neka posebna vrsta abc sira a da nije slan


zove se CHOCO LADY torta, ako vam šta znači

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

25.12.2010, 18:24

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

dadada-prvo recept pa onda pravi te "budalastine"user posted image user posted image user posted image od cokolade.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

25.12.2010, 18:25

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ma i ja sma kupila megle obični sir i hajde opet reko po receptu da pravima, i nekako šećer je još gori ukus anpravio, ma nisam pametnauser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

25.12.2010, 18:25

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

odakle ti recept,daj gauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ovo bi za skorpiju

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

25.12.2010, 18:26

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

izgleda da ce kanta dobit desertuser posted image user posted image oj grehoteuser posted image user posted image user posted image izvini ja se smijem a tebi nije do toga.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

25.12.2010, 18:26

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ma iz novina, jutarnji list,  reklama za ABC sir i taj recept uz reklamu , super torta izgleda al eto ukus joj je malo egzotičanuser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

25.12.2010, 18:27

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ma neeee, neće da se baci, mm kaže nnjemu nije lošauser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

25.12.2010, 18:36

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

ja sam jednom pravila sa tim tako "svjezim sirom" ala abc i zavrsila je u smecu jer je bila krajnje cudna, od tada pravim sa najobicijim mladim sirom sa pijace


dadada pisi recept

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

25.12.2010, 18:42

clock-img

Anoniman

Schwarzwald ili vam po naski svarzvald torta
200g secera
9 jaja
100 g biskvitnih mrvica (ja stavljam ptiber)
60 g naribanog badema
50 g kakaa u prahu
400 g visnjevog kompota (tegla...gledajte da je bez kospica)
oko 800l slatkog vrhnja (ako hocete da vam ispadne boli glava morate uzeti vrhnje zivotinjskog porijekla...ima dukatovo)
5cl tresnjevace (ja odlijem malo kompota pa dodam travarice...napravim sama tresnjevacuuser posted image )

8 zumanjaka i jedno citavo jaje cvrsto mijesati s secerom (postepeno dodavati secer 200g secera) i jednom zlicom vode dok se ne zapjeni. zatim dodati mrvice biskvita i badema...tj samljeveni keks i bademe...a onda cvrsto tuceni bjelanjak (ovaj bjelanjak morate polako dodavati i polaaaaako mijesati...ono bas, bas polako...a onda dodati kakao (kroz sito...da nema grudvica) i opet polaaaako mijesati...sadda to istresete u kalup...ako nemate silikonski, oblozite ga masnim papirom...pecite oko 30 min. na 180 C...provjerite stapicem da li je peceno

izvadite iz tegle oko 23 visnjeuser posted image za ukras... i malo kompota da napravite visnjevacu...ostatak stavite u serpu s 3-4 kasike secera i 1,5-2 kasike gustina...to kuhajte dok se ne zgusne...a onda ostavite da se hladi

kada se kora ohladi, presijecite je da dobijete tri kore...zamutite slag s 3 kasike secera i 1 kesicom vanil secera....poprskajte prvu koru visnjevacom..pa onda stavite na prvu koru  hladan kompot od visanja (zgusnuti)...pa odozgo slag...pa drugu koru pa i nju poprskajte visnjevacom...pa odozgo slag...pa trecu koru...pa visnjevaca...pa sve to slagirajte...i onda ukrasavajte po zelji

dakle...za one koji me nisu razumjeli...visnje idu samo na dnouser posted image ...stavicu sliku sutra...ako se sjetim da he uslikam

clock-img

25.12.2010, 18:47

clock-img

Anoniman

eh da...i nemojte se praviti pametni ko sto sam ja jedanput pa umjesala kakao prije bjelanjaka...no, no...spadne kora...odmahuser posted image

Zadnji članci

article-img