writing-img

RE: Torte

  
clock-img

25.12.2010, 19:00

clock-img

Anoniman

mislim, naravno, na 800 ml slaga a ne 800luser posted image user posted image user posted image

clock-img

25.12.2010, 19:04

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

IZVORNA PORUKA: dadada

mislim, naravno, na 800 ml slaga a ne 800luser posted image user posted image user posted image



Hvala user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

27.12.2010, 17:47

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Napravi ja svoju reformicu.... Iskreno, torta mi ima i dobroh i losih stranauser posted image Malo mi je premala, a stavila sam 12 jaja, tri kore, ali bas bas mala, a ja sam ocekivala nesto vece... Ukus je dobar, samo malo kazu svi silan, jedan komad i kapak. E sad Hanady u tvom receptu pise da ide 300 gr. cokolade, a u svakom koji ja nadoh, sve isto kao u tvom samo ide 100 gr. cokolade. Ja sam stavila 200user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

clock-img

27.12.2010, 18:58

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Napravi ja svoju reformicu.... Iskreno, torta mi ima i dobroh i losih stranauser posted image Malo mi je premala, a stavila sam 12 jaja, tri kore, ali bas bas mala, a ja sam ocekivala nesto vece... Ukus je dobar, samo malo kazu svi silan, jedan komad i kapak. E sad Hanady u tvom receptu pise da ide 300 gr. cokolade, a u svakom koji ja nadoh, sve isto kao u tvom samo ide 100 gr. cokolade. Ja sam stavila 200user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  



Pa zato i jes mala torta user posted image user posted image   Šalim se,nit sam pravila,nit jela,a baš sam sebi taj recept copy-paste,pa me tvoj post malo zadevera...12 jaja ide,ne bi trebala biti tako mala,jel nisi mogla koristiti veći kalup,ili bi onda bila preniska?

clock-img

27.12.2010, 19:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Napravi ja svoju reformicu.... Iskreno, torta mi ima i dobroh i losih stranauser posted image Malo mi je premala, a stavila sam 12 jaja, tri kore, ali bas bas mala, a ja sam ocekivala nesto vece... Ukus je dobar, samo malo kazu svi silan, jedan komad i kapak. E sad Hanady u tvom receptu pise da ide 300 gr. cokolade, a u svakom koji ja nadoh, sve isto kao u tvom samo ide 100 gr. cokolade. Ja sam stavila 200user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  


e bome kod mene nema torte bez puno čokoladeuser posted image
kod mene čokoladfu ubrajaju u najdraži porizvod familijarnouser posted image
silna torta i jest reform...a malauser posted image
ne znam kako...
ako si rezala iz pleha oblik pravougaonika iz rerne trebala bi biti tamanuser posted image
al opet kolika je tebi rerna...meni je ona velika...ja kad kupujem špret ja ti gledam koliki je pleh unutra jel moram dvije pite il je jedna taman za ručakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.12.2010, 19:05

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

reforma i jeste pomala i meni uvjek takva ispadne vjerovatno zato sto idu samo orasi ,bjelanca i secer bude potanka kora a i fila nema puno.

clock-img

27.12.2010, 19:08

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

mada ja pojacam uvjek sastojke i bude dobra user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.12.2010, 19:13

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

i meni reform bude pomala, ja sam za rodjendan andreju pravila trostruku mjeru da bi ispala bas velika, kao tepsija srednje velicine

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

27.12.2010, 23:57

clock-img

mrvicaa

pencil-img

80

meni reform isto bude mala,a recept iz nekog casopisa i ide 10 jaja i 200gr.cokolade,100gr u kremu 100gr za ukrasavanje,a ja stavim sve u kremu i dodam jos onako 200-300gr ljesnjaka,imam domacih,pa gdje god stignem ubacujem ih,i opet mi malo,pa malo...

clock-img

28.12.2010, 10:40

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

jel neko pravio tortu Bingo.isplatil se ulozit sve u njuuser posted image nije bas ni jeftini,ni brza za napravit.na coolinarki su sve pohvale za nju al ja opet skepticna.djeluje mi dobro al se bojim da nije previse okusa.

evo to je ta torta

http://www.coolinarika.com/recept/749548/


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

28.12.2010, 11:55

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: bebacha

jel neko pravio tortu Bingo.isplatil se ulozit sve u njuuser posted image nije bas ni jeftini,ni brza za napravit.na coolinarki su sve pohvale za nju al ja opet skepticna.djeluje mi dobro al se bojim da nije previse okusa.

evo to je ta torta

http://www.coolinarika.com/recept/749548/







torta je odlicna i isplati se svaka markica i truduser posted image

clock-img

28.12.2010, 12:10

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

e super.odluka je palauser posted image user posted image user posted image pravimo,ja i Alenuser posted image user posted image user posted image udruzenim snagama,javljam rezultat


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

28.12.2010, 13:47

clock-img

10 mart 2009

pencil-img

458

Ja ne mogu da otvorim tu stranicu, ahtjela bih probati napraviti Bingo tortu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , hoće li neko molim vas, prebaciti recept....user posted image

clock-img

28.12.2010, 13:52

clock-img

DM

pencil-img

2408

Priprema

1 Biskvit:
1. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.
Krema:
1. U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.
2. Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.
3. Kremu podijeliti na 3 dijela.
1 dio dodati mljeveni keks,
2 dio dodati otopljenu čokoladu,
3 dio ostaje žut.
Slaganje:
Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom,
preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje.
Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu.
Preko piškota premazati žutu kremu.
Tortu premazati šlagom.
2 user posted image
Sastojci
  • Biskvit:  6 žlica šećera  4 žlice brašna  3 žlice ulja  7 žlica mljevenih oraha  1 žlica kakaa  6 kom jaja  1 kom prašak za pecivo
  • Krema:  400gr šećera  1 žlica gustina  4 kom pudinga od vanilije  250gr margarina  150gr mljevenog keksa  150gr otopljene čokolade  1/2l vrhnja za šlag   fanta naranča   jaffa keks   piškote  1,5l mlijeka

    _____________________________

    Čim želja prestane biti želja,
    čim minu čežnja, ni slasti više nema!

    clock-img

    28.12.2010, 13:52

    clock-img

    DM

    pencil-img

    2408


    IZVORNA PORUKA: doublemum

    Priprema

    1 Biskvit:
    1. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.
    Krema:
    1. U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.
    2. Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.
    3. Kremu podijeliti na 3 dijela.
    1 dio dodati mljeveni keks,
    2 dio dodati otopljenu čokoladu,
    3 dio ostaje žut.
    Slaganje:
    Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom,
    preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje.
    Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu.
    Preko piškota premazati žutu kremu.
    Tortu premazati šlagom.
    2 user posted image
    Sastojci
  • Biskvit:  6 žlica šećera  4 žlice brašna  3 žlice ulja  7 žlica mljevenih oraha  1 žlica kakaa  6 kom jaja  1 kom prašak za pecivo
  • Krema:  400gr šećera  1 žlica gustina  4 kom pudinga od vanilije  250gr margarina  150gr mljevenog keksa  150gr otopljene čokolade  1/2l vrhnja za šlag   fanta naranča   jaffa keks   piškote  1,5l mlijeka


    Ovo sam probala copy-paste, pa je malo zbrkano, ali valjda se snađeš?!


    _____________________________

    Čim želja prestane biti želja,
    čim minu čežnja, ni slasti više nema!

    clock-img

    28.12.2010, 14:04

    clock-img

    ena23

    pencil-img

    2131

    IZVORNA PORUKA: dadada

    Niobeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

    A meni opet treba pomocuser posted image ...rokokokoko jesi li tu?

    pravim svarcvald tortu...opet...jedina koju razvaljujemuser posted image ...obicno na vrh pospem kakao...a sad bih voljela cokoladu...one tanke listice...ali opet ne pretanke...cini mi se da si ti to stavljala po nekoj torti...da bude onako "rusticna"...imam cokoladu, ali kada struzem na onom cudu ko za kupus i mrkvu ispadne pretanko i premalo..kako se to pravi?
    user posted image



    znam ja ,znam ja kako se ofo pravi... uzmes veliki noz i cokoladu okrenes na ne-kockastu stranu i onda nozem "skidas" tj. struzes cokoladu i kako ti struzes tako se prave rolnice od cokolade i ovako ovi listici tanki...

    ja pokupila od jamie olivera, tako je on radio...

    < Poruku je uredio ena23 -- 28.12.2010 14:05:25 >


    _____________________________

    Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

    lav prvi- 22.08.2009.
    lav drugi- 06.08.2011.

    clock-img

    28.12.2010, 14:11

    clock-img

    Anoniman

    user posted image user posted image user posted image
    znam to s nozem...ja jos rendam na ono cudo za kupus i mrkvu...isto listke ispadnu...samo sam ja htjela malo sire i deblje...ko sto rokoko pravi...imas na str 18 njenu tortu...medjutim, opet sam strugala...reko sto je sigurno...sigurno je...jer je torta isla ko poklonuser posted image

    clock-img

    28.12.2010, 14:18

    clock-img

    Anoniman

    IZVORNA PORUKA: dadada

    user posted image user posted image user posted image
    znam to s nozem...ja jos rendam na ono cudo za kupus i mrkvu...isto listke ispadnu...samo sam ja htjela malo sire i deblje...ko sto rokoko pravi...imas na str 18 njenu tortu...medjutim, opet sam strugala...reko sto je sigurno...sigurno je...jer je torta isla ko poklonuser posted image







    rastopis cokoladu i razlijes je po papiru za pecenje i kad se stegne struzes koliko i kako debelo ti treba user posted image

    clock-img

    28.12.2010, 14:25

    clock-img

    veeseelaa

    pencil-img

    20552

    pa dobro dokle ću ja objašnjavati user posted image user posted image

    _____________________________

    Ajša, Ajra, Esma, Zehra

    decembar....

    clock-img

    28.12.2010, 19:59

    clock-img

    sporty mamaa

    pencil-img

    3211

    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

    Napravi ja svoju reformicu.... Iskreno, torta mi ima i dobroh i losih stranauser posted image Malo mi je premala, a stavila sam 12 jaja, tri kore, ali bas bas mala, a ja sam ocekivala nesto vece... Ukus je dobar, samo malo kazu svi silan, jedan komad i kapak. E sad Hanady u tvom receptu pise da ide 300 gr. cokolade, a u svakom koji ja nadoh, sve isto kao u tvom samo ide 100 gr. cokolade. Ja sam stavila 200user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  


    e bome kod mene nema torte bez puno čokoladeuser posted image
    kod mene čokoladfu ubrajaju u najdraži porizvod familijarnouser posted image
    silna torta i jest reform...a malauser posted image
    ne znam kako...
    ako si rezala iz pleha oblik pravougaonika iz rerne trebala bi biti tamanuser posted image
    al opet kolika je tebi rerna...meni je ona velika...ja kad kupujem špret ja ti gledam koliki je pleh unutra jel moram dvije pite il je jedna taman za ručakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



    Kod mene je bila okrugla tortauser posted image user posted image

    clock-img

    28.12.2010, 20:02

    clock-img

    sporty mamaa

    pencil-img

    3211

    IZVORNA PORUKA: noa

    IZVORNA PORUKA: dadada

    user posted image user posted image user posted image
    znam to s nozem...ja jos rendam na ono cudo za kupus i mrkvu...isto listke ispadnu...samo sam ja htjela malo sire i deblje...ko sto rokoko pravi...imas na str 18 njenu tortu...medjutim, opet sam strugala...reko sto je sigurno...sigurno je...jer je torta isla ko poklonuser posted image







    rastopis cokoladu i razlijes je po papiru za pecenje i kad se stegne struzes koliko i kako debelo ti treba user posted image



    E ovo je super savjetuser posted image user posted image Sad mi dajte jednu veliku tortu receptuser posted image user posted image

    clock-img

    28.12.2010, 20:06

    clock-img

    Hanady RR

    pencil-img

    18727

    čuj jednu velikuuser posted image user posted image user posted image user posted image

    hajde koju ćeš, katarina, puslica, jadran, američka, jafa...kaži da pišem dok sam tuuser posted image

    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    clock-img

    28.12.2010, 20:08

    clock-img

    bebacha

    pencil-img

    1170

    hajdi pisi americku i jafuuser posted image

    _____________________________

    "Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

    clock-img

    28.12.2010, 20:09

    clock-img

    Hanady RR

    pencil-img

    18727

    IZVORNA PORUKA: bebacha

    hajdi pisi americku i jafuuser posted image


    ti si neumornauser posted image user posted image user posted image
    evo sad ćem ja njih copy-past iz svoga word kuhara....



    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    clock-img

    28.12.2010, 20:12

    clock-img

    Hanady RR

    pencil-img

    18727

    Američka torta  
    Sastojci
    Biskvit
    200 g putera 500 g šećera 1 vanilin šećer 4 žumanca 200 g čokolade 2 kašike vode 300 g brašna 1 prašak za pecivo malo soli 400 ml mlijeka 4 bjelanca

    Fil 150 g marmelade od marelice 100 g Suhih marelica 2 kašike vode 700 g čokolade 500 ml vrhnja za kuhanje

    Priprema

    Biskvit

    1.       Pjenasto umutiti puter, dodati šećer i vanilin šećer i dobro izraditi. Zatim umiješati jedno po jedno žumance. Čokoladu s dvije kašike vode otopiti na pari i umiješati je u smjesu. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i malo soli, umutiti i dodati mlijeko. Napraviti čvrst snijeg od bjelanaca i lagano ga umiješati u smjesu. Ispeći koru u torten plehi, kada se ohladi prepoloviti je da se dobiju dvije kore. Pleh od 28 cm a može i 26 cm

    Fil
    1.       Marelice skuhati sa malo vode i šećera (trebale bi se skoro raspadati). Dodati ih u marmeladu s dvije kašike vode i zagrijati.
    2.       Čokoladu otopiti na pari, skinuti s vatre i umiješati vrhnje za kuhanje (koje ste prethodno malo zagrijali) dok se ne ujednači u glatku masu. Jedan dio odvojite i čuvajte toplo (potrebno za premazivanje cijele torte). Drugi dio treba da malo ohladi kako bi se torta lakše filovala.

    3.       Biskvit prvo premazati zagrijanom marmeladom, zatim malo ohlađenom čokoladom. Staviti preko drugi biskvit, a zatim onom odvojenom mlakom čokoladom. Dekorisati čokoladom također.

    JAFFA TORTA
    12 jaja
    12 kasika secera
    12 kasika mljevenih oraha
    3 kasike prezle

    zuti fil
    1 litar mlijeka
    4 pudinga od vanilije
    200 g secera
    1 margarin

    smedji fil
    200 g secera
    1,5 dl vode
    200 g mljevenih oraha
    1 cokolada za kuhanje
    1/2 maslaca

    nadjev
    3 kutije jaffa keksa
    2 sokica dvojni-c (ja sam uzela dzus od narance)

    priprema:
    kore: napraviti 4 kore i to - umutiti 3 jajeta sa 3 kasike secera. dodati 3 kasike mljev. oraha i 1 kasiku mrvica. lagano umijesati i peci na oko 200 stepeni pola sata. tako svaku koru zasebno
    zuti fil: napraviti puding od mlijeka i praska za puding. ostaviti da se ohladi (ne mora bit ledeno) i dodati secer i margarit, pa ponovo dobro umutiti
    smedji fil: prokuhati secer s vodom da se napravi kao agda, dodati zatim orahe i istopljenu cokoladu. kad se ohladi dodati maragrin i umutiti.

    torta se pravi ovako: Obavezno se slaže u zatvorenom torten plehu jer su kreme žitke a brzo se stisnu.
    -na tablu staviti jednu koru, premazati je dijelom zutog fila.
    -po zutom filu sloziti keks prethodno umocen u sok, pa premazti keks zutim nadjevom (najbolje je samo da popunite rupice izmedju keksova, jer vam nece moci biti zutog fila ako stavljate puno)
    -prekriti drugom korom i premazati polovinom smedjeg fila
    -staviti trecu koru
    ponoviti postupak kao i sa prvom: zuti fil, keks, zuti fil
    -staviti cetvrtu koru i premazati ostatkom smedjeg fila
    -ostavite malo zutog fila na kraju da tortu premazete okolo.
    -ukrasite po zelji

    < Poruku je uredio Hanady RR -- 28.12.2010 20:13:07 >


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009