cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

30.01.2011, 21:47

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Pa ne znam sta da vam kazem za oblaganje fondantom ove ferrero torte, meni je ova krema malo previse kremasta za fondant, a i super mi ovaj fazon sa cokoladom okolo i gore cokolada i posuto sjeckanim ljesnjacima, bas mi je njami njami ovakva pa je ja ne bih oblagala fondantom, ali probajte, bice malo mekano ali mi smo sve fondant majstorice pa vjerujem da ce vam uspjeti...user posted image

_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

30.01.2011, 22:52

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.

Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

31.01.2011, 17:41

clock-img

Ninushka

pencil-img

280

Mya, pls recept te čokoldane torte koju ti praviš, vidim svi pišu da je reform dobra za fondant, ja bih da uporedim ta dva recepta pa da vidim.... ide jedan roćkas pa da vidm šta mogu ja da učinim...user posted image

clock-img

31.01.2011, 17:51

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.

Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.

ja nesto kontam...nema se tu puno izbora...ili cokolada ili buterkrema...nista drugo nije dovoljno cvrsto...e jedino sto mozes praviti varijacije cokoladnih...probaj zahericu...ili ovu koju sam ja...ili reform...stvarno je dobra...ne mozes je porediti s kupovnim

clock-img

31.01.2011, 18:02

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni nije uspjela torta od Jasmin. Mojom greskom sam je zeznula i to pravo. Moracu ovo u neuspjehe, cim slikam.
Kao prvo, recept je ok i nista tu ne fali. Medjutim ja pametnica uzela najveci obruc od tepsije za kore. Imam 3 velicine i ja se napravim pametna i najveci iskoristim i tako su mi kore ispale debljine flis papira. Al ja sam nastavila dalje sa filom. Fil je ispa malo rijedji nego sto sam ja htjela, al sam stavila mrvljenog keksa i ispao je ok. I tako sam ja sastavila torticu, bolje receno palacinka zgradu, i filom od pudinga nafilujem i isto tako zadnji sloj stavim. Ali PAMETNICA nije odmah stavila slag preko nego reko sacekacu do sutra. Aha, jest malo morgen. Ustala jutros imam sta viditi. Puding se sav skorio na torti, mogu je samo baciti. Jedino mozda vi imate neko rijesenje, dal da stavljam slag preko ili da ide u kantu.




kakva crna kanta ...smazi to :)))

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

31.01.2011, 19:02

clock-img

jasmin

pencil-img

4600


IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni nije uspjela torta od Jasmin. Mojom greskom sam je zeznula i to pravo. Moracu ovo u neuspjehe, cim slikam.
Kao prvo, recept je ok i nista tu ne fali. Medjutim ja pametnica uzela najveci obruc od tepsije za kore. Imam 3 velicine i ja se napravim pametna i najveci iskoristim i tako su mi kore ispale debljine flis papira. Al ja sam nastavila dalje sa filom. Fil je ispa malo rijedji nego sto sam ja htjela, al sam stavila mrvljenog keksa i ispao je ok. I tako sam ja sastavila torticu, bolje receno palacinka zgradu, i filom od pudinga nafilujem i isto tako zadnji sloj stavim. Ali PAMETNICA nije odmah stavila slag preko nego reko sacekacu do sutra. Aha, jest malo morgen. Ustala jutros imam sta viditi. Puding se sav skorio na torti, mogu je samo baciti. Jedino mozda vi imate neko rijesenje, dal da stavljam slag preko ili da ide u kantu.



A joj,bas mi je zao sto nije ispalo kako si zeljela.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

31.01.2011, 19:03

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.

Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.

ja nesto kontam...nema se tu puno izbora...ili cokolada ili buterkrema...nista drugo nije dovoljno cvrsto...e jedino sto mozes praviti varijacije cokoladnih...probaj zahericu...ili ovu koju sam ja...ili reform...stvarno je dobra...ne mozes je porediti s kupovnim



Moze se napraviti i cheesecake sa voćem, bude pravo cvrsta, al ne voli to bas svako.


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

01.02.2011, 12:37

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Meni pada rođendan sad u petak i kontala sam se počastiti ovom predobrom ferrerkom tortom.
Eh sad, pošto sam ja nako početna u tortama, trebaće mi stoljece da je napravim pa sam kontala razbit: 2 dana prije kore (ne znam rezat biskvit, pa pečem 3x user posted image ), dan prije kremu a u petak poslozit i ukrasit.
Hoce li se te kore osušit ako stoje 'nako 2 dana?



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

01.02.2011, 13:15

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: palachinken

Meni pada rođendan sad u petak i kontala sam se počastiti ovom predobrom ferrerkom tortom.
Eh sad, pošto sam ja nako početna u tortama, trebaće mi stoljece da je napravim pa sam kontala razbit: 2 dana prije kore (ne znam rezat biskvit, pa pečem 3x user posted image ), dan prije kremu a u petak poslozit i ukrasit.
Hoce li se te kore osušit ako stoje 'nako 2 dana?


u srijedu ispeci kore i stavi je u kesu...a u cetvrtak zavrsi citavu tortu, jer je najbolja nakon 24 sata...da se sve to "ujedini"...da kore "povuku" kremu...da se krema ohladi...itd.

koru ti je najlakse uz pomoc konca presjeci...znaci, zarezes nozem citavom duzinom...skontas, znaci da ti izadju tri kore otprilike jednake debljine...pa onda konac ubacis u te zarezane dijelove...s obje ruke drzis...prekrizis konac...ili rukeuser posted image ...i vuces...konac to savrseno izreze...nadam se da si skontala sta je pisac htio reci...haj potrazim na youtubeuuser posted image

clock-img

01.02.2011, 13:33

clock-img

Anoniman

evo ovdje slika...nisam nista bolje nasla http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7mcd3t.hr.html

clock-img

01.02.2011, 13:51

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

user posted image





_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

01.02.2011, 13:53

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: mamine oci

user posted image




user posted image user posted image user posted image ...superuser posted image

clock-img

01.02.2011, 13:57

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

hvala to nam je sto bi rekao zvrk Emov svijet la,lalala elmov svijet:):)meni lakse ove od slaga nego one od fondata al vidim ima zena majstora svaka cast user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

01.02.2011, 14:08

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: mamine oci

user posted image






kako je moja drugarica majstor za torte, aferim ženo user posted image user posted image user posted image  super izgleda, gledah i na FB
njam, njam

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

01.02.2011, 14:11

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

bujrum da se zajedno sladimouser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

01.02.2011, 14:12

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ne zovi poguziju dva puta user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

01.02.2011, 14:12

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

kod mene uvjek ima bujruma

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

01.02.2011, 14:13

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ma znam lijepa moja

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

01.02.2011, 14:40

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: dadada

evo ovdje slika...nisam nista bolje nasla http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7mcd3t.hr.html



Vidi fazona! Probaću. Ako ispadne heravo, zamalterisaću kremom.
Hvala na savjetu


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

01.02.2011, 18:21

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Nasla sam super recept, ova torta je ludilo... Poprilicno je skupa, ali nije zahtjevna za napravit i praavooo je dooobraaaa... Bomba od torte user posted image


user posted image


FERRERO TORTA

·         Biskvit  5 kom jaja  100 gr čokolade  150 gr šećera  70 gr. brašno  1 kom. pecilnog praška  1 kom vanilin šećera  30 gr. krušne mrvice  3 žlice mljevenih lješnjaka  70 gr maslaca ·         Krema  50 dag sira mascarponea  1/2 l slatkog vrhnja Sania  40 dag nutele  100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)  100gr lješnjak napolitanki,nasjeckane ·         i još  200 gr čokolade za kuhanje  2-3 žlice ulja  1 dl toplog mlijeka  4 žlice nesquk-a   Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.
Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, p.p. v.š. mrvice, otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smjesu i peći na 200*c oko 30 min.
Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja.Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru nalo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.




Uf zamisli zeznem tortu,plakala bi 3 dana zbog sastojakauser posted image user posted image

< Poruku je uredio manuela -- 1.2.2011 18:22:25 >


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

01.02.2011, 19:04

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

KOristan članak:
http://www.coolinarika.com/clanak/cokoladni-ukrasi/

Jest da sad vlada fondant-manija, ima nešto u staroj dobroj čokoladi!


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

04.02.2011, 22:50

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Napravila sam ferrero, po ovom gore receptu (uglavnom)
I fenomenalna je! Doduše, ja sam je pojeftinila, pa umjesto mascarpone sira stavila dukatela sirni namaz, a umjesto nutelle takovo premium eurocrem.
I prerezala sam uspješno biskvit na tri dijela, hvala dadada :)))

Samo jedan sitni detalj, primjetila sam da se pri rezanju, kriške lome na ovim dijelovima sa mrvljenim keksom, pa trebam skontati neku opciju da tortu na tim dijelovima polijepim.
Gosti su zadovoljni, a ni meni nije mrska,  user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

07.02.2011, 12:26

clock-img

Niina

pencil-img

977

Eh. meni treba mala pomoc...svakru i svekrvi mi rodjendan pa im ja mislila napraviti tortu...imal ko kakav fin recept, da je socna, ne teska za napravit i da nema oraha a da se moze prekriti fondanom....pls....valja mi se pokazati user posted image user posted image user posted image user posted image upooomooocccccccccccccccc

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

07.02.2011, 13:05

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

IZ anas je i fondatica i mogu kazati, što se tiče vizuelnog efekta, puna 10, što se tiče ukusa, onako, lijepe kreme, probala sam i taj eksperiment zvani fondant, i mislim da ćemo dalje nastaviti sa šlagom i kremema, čokoldama i sličnim mazalizama.

clock-img

07.02.2011, 13:07

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Niina, probaj ovaj ledeni vjetar u čokoladnoj varijanti, ja sam radila po ovom receptu:
http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-ledeni-vjetar/
i uspio mi je. Dobar je i voćni, ali čokolada je čokolada user posted image

Krema je od žumanaca pa bi izdržala fondan, samo je napraviš duplo više pa natrackaš kolač okolo, umjesto šlaga. Ovakav pravougani kao na receptu baš bude visok, meni bio skoro 15cm, a i to mi je dobro za fondant.
Sretno!
I mojoj svekrvi i sverku  je rođendan slijedece sedmice, u dan razlike, pa cu im ovo napravit user posted image


< Poruku je uredio palachinken -- 7.2.2011 13:08:25 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Zadnji članci

article-img