Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Pa ne znam sta da vam kazem za oblaganje fondantom ove ferrero torte, meni je ova krema malo previse kremasta za fondant, a i super mi ovaj fazon sa cokoladom okolo i gore cokolada i posuto sjeckanim ljesnjacima, bas mi je njami njami ovakva pa je ja ne bih oblagala fondantom, ali probajte, bice malo mekano ali mi smo sve fondant majstorice pa vjerujem da ce vam uspjeti...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
30.01.2011, 22:52
Mya_81 RR
5531
Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.
Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
31.01.2011, 17:41
Ninushka
280
Mya, pls recept te čokoldane torte koju ti praviš, vidim svi pišu da je reform dobra za fondant, ja bih da uporedim ta dva recepta pa da vidim.... ide jedan roćkas pa da vidm šta mogu ja da učinim...
31.01.2011, 17:51
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.
Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.
ja nesto kontam...nema se tu puno izbora...ili cokolada ili buterkrema...nista drugo nije dovoljno cvrsto...e jedino sto mozes praviti varijacije cokoladnih...probaj zahericu...ili ovu koju sam ja...ili reform...stvarno je dobra...ne mozes je porediti s kupovnim
31.01.2011, 18:02
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: Galicia
Meni nije uspjela torta od Jasmin. Mojom greskom sam je zeznula i to pravo. Moracu ovo u neuspjehe, cim slikam. Kao prvo, recept je ok i nista tu ne fali. Medjutim ja pametnica uzela najveci obruc od tepsije za kore. Imam 3 velicine i ja se napravim pametna i najveci iskoristim i tako su mi kore ispale debljine flis papira. Al ja sam nastavila dalje sa filom. Fil je ispa malo rijedji nego sto sam ja htjela, al sam stavila mrvljenog keksa i ispao je ok. I tako sam ja sastavila torticu, bolje receno palacinka zgradu, i filom od pudinga nafilujem i isto tako zadnji sloj stavim. Ali PAMETNICA nije odmah stavila slag preko nego reko sacekacu do sutra. Aha, jest malo morgen. Ustala jutros imam sta viditi. Puding se sav skorio na torti, mogu je samo baciti. Jedino mozda vi imate neko rijesenje, dal da stavljam slag preko ili da ide u kantu.
kakva crna kanta ...smazi to :)))
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
31.01.2011, 19:02
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: Galicia
Meni nije uspjela torta od Jasmin. Mojom greskom sam je zeznula i to pravo. Moracu ovo u neuspjehe, cim slikam. Kao prvo, recept je ok i nista tu ne fali. Medjutim ja pametnica uzela najveci obruc od tepsije za kore. Imam 3 velicine i ja se napravim pametna i najveci iskoristim i tako su mi kore ispale debljine flis papira. Al ja sam nastavila dalje sa filom. Fil je ispa malo rijedji nego sto sam ja htjela, al sam stavila mrvljenog keksa i ispao je ok. I tako sam ja sastavila torticu, bolje receno palacinka zgradu, i filom od pudinga nafilujem i isto tako zadnji sloj stavim. Ali PAMETNICA nije odmah stavila slag preko nego reko sacekacu do sutra. Aha, jest malo morgen. Ustala jutros imam sta viditi. Puding se sav skorio na torti, mogu je samo baciti. Jedino mozda vi imate neko rijesenje, dal da stavljam slag preko ili da ide u kantu.
A joj,bas mi je zao sto nije ispalo kako si zeljela.
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
31.01.2011, 19:03
Niobe
1841
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
Ivana, sad kako to napisa bilo bi šteta takvu tortu oblagati. Da se to super dekorirati s čokoladom.
Ali meni treba neka torta za fondant. Uvijek pravim čokoladnu tortu, jednu te istu, a ovaj put bih htjela nešto drugo i stvarno ne znam koji recept da napravim.
ja nesto kontam...nema se tu puno izbora...ili cokolada ili buterkrema...nista drugo nije dovoljno cvrsto...e jedino sto mozes praviti varijacije cokoladnih...probaj zahericu...ili ovu koju sam ja...ili reform...stvarno je dobra...ne mozes je porediti s kupovnim
Moze se napraviti i cheesecake sa voćem, bude pravo cvrsta, al ne voli to bas svako.
_____________________________
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
01.02.2011, 12:37
palachinken
5397
Meni pada rođendan sad u petak i kontala sam se počastiti ovom predobrom ferrerkom tortom. Eh sad, pošto sam ja nako početna u tortama, trebaće mi stoljece da je napravim pa sam kontala razbit: 2 dana prije kore (ne znam rezat biskvit, pa pečem 3x ), dan prije kremu a u petak poslozit i ukrasit. Hoce li se te kore osušit ako stoje 'nako 2 dana?
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
01.02.2011, 13:15
Anoniman
IZVORNA PORUKA: palachinken
Meni pada rođendan sad u petak i kontala sam se počastiti ovom predobrom ferrerkom tortom. Eh sad, pošto sam ja nako početna u tortama, trebaće mi stoljece da je napravim pa sam kontala razbit: 2 dana prije kore (ne znam rezat biskvit, pa pečem 3x ), dan prije kremu a u petak poslozit i ukrasit. Hoce li se te kore osušit ako stoje 'nako 2 dana?
u srijedu ispeci kore i stavi je u kesu...a u cetvrtak zavrsi citavu tortu, jer je najbolja nakon 24 sata...da se sve to "ujedini"...da kore "povuku" kremu...da se krema ohladi...itd.
koru ti je najlakse uz pomoc konca presjeci...znaci, zarezes nozem citavom duzinom...skontas, znaci da ti izadju tri kore otprilike jednake debljine...pa onda konac ubacis u te zarezane dijelove...s obje ruke drzis...prekrizis konac...ili ruke ...i vuces...konac to savrseno izreze...nadam se da si skontala sta je pisac htio reci...haj potrazim na youtubeu
hvala to nam je sto bi rekao zvrk Emov svijet la,lalala elmov svijet:):)meni lakse ove od slaga nego one od fondata al vidim ima zena majstora svaka cast
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
01.02.2011, 14:08
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: mamine oci
kako je moja drugarica majstor za torte, aferim ženo super izgleda, gledah i na FB njam, njam
Vidi fazona! Probaću. Ako ispadne heravo, zamalterisaću kremom. Hvala na savjetu
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
01.02.2011, 18:21
manuela RR
2377
IZVORNA PORUKA: IvanaTz
Nasla sam super recept, ova torta je ludilo... Poprilicno je skupa, ali nije zahtjevna za napravit i praavooo je dooobraaaa... Bomba od torte
FERRERO TORTA
· Biskvit 5 kom jaja 100 gr čokolade 150 gr šećera 70 gr. brašno 1 kom. pecilnog praška 1 kom vanilin šećera 30 gr. krušne mrvice 3 žlice mljevenih lješnjaka 70 gr maslaca · Krema 50 dag sira mascarponea 1/2 l slatkog vrhnja Sania 40 dag nutele 100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije) 100gr lješnjak napolitanki,nasjeckane · i još 200 gr čokolade za kuhanje 2-3 žlice ulja 1 dl toplog mlijeka 4 žlice nesquk-a Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi. Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, p.p. v.š. mrvice, otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smjesu i peći na 200*c oko 30 min. Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja.Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču. Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje. Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru nalo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore. Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte. Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.
Uf zamisli zeznem tortu,plakala bi 3 dana zbog sastojaka
Jest da sad vlada fondant-manija, ima nešto u staroj dobroj čokoladi!
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
04.02.2011, 22:50
palachinken
5397
Napravila sam ferrero, po ovom gore receptu (uglavnom) I fenomenalna je! Doduše, ja sam je pojeftinila, pa umjesto mascarpone sira stavila dukatela sirni namaz, a umjesto nutelle takovo premium eurocrem. I prerezala sam uspješno biskvit na tri dijela, hvala dadada :)))
Samo jedan sitni detalj, primjetila sam da se pri rezanju, kriške lome na ovim dijelovima sa mrvljenim keksom, pa trebam skontati neku opciju da tortu na tim dijelovima polijepim. Gosti su zadovoljni, a ni meni nije mrska,
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
07.02.2011, 12:26
Niina
977
Eh. meni treba mala pomoc...svakru i svekrvi mi rodjendan pa im ja mislila napraviti tortu...imal ko kakav fin recept, da je socna, ne teska za napravit i da nema oraha a da se moze prekriti fondanom....pls....valja mi se pokazati upooomooocccccccccccccccc
_____________________________
Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.
07.02.2011, 13:05
M kao Mama
5536
IZ anas je i fondatica i mogu kazati, što se tiče vizuelnog efekta, puna 10, što se tiče ukusa, onako, lijepe kreme, probala sam i taj eksperiment zvani fondant, i mislim da ćemo dalje nastaviti sa šlagom i kremema, čokoldama i sličnim mazalizama.
Krema je od žumanaca pa bi izdržala fondan, samo je napraviš duplo više pa natrackaš kolač okolo, umjesto šlaga. Ovakav pravougani kao na receptu baš bude visok, meni bio skoro 15cm, a i to mi je dobro za fondant. Sretno! I mojoj svekrvi i sverku je rođendan slijedece sedmice, u dan razlike, pa cu im ovo napravit
< Poruku je uredio palachinken -- 7.2.2011 13:08:25 >
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong