writing-img

RE: Torte

  
clock-img

07.02.2011, 14:33

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

IZVORNA PORUKA: palachinken

Napravila sam ferrero, po ovom gore receptu (uglavnom)
I fenomenalna je! Doduše, ja sam je pojeftinila, pa umjesto mascarpone sira stavila dukatela sirni namaz, a umjesto nutelle takovo premium eurocrem.
I prerezala sam uspješno biskvit na tri dijela, hvala dadada :)))

Samo jedan sitni detalj, primjetila sam da se pri rezanju, kriške lome na ovim dijelovima sa mrvljenim keksom, pa trebam skontati neku opciju da tortu na tim dijelovima polijepim.
Gosti su zadovoljni, a ni meni nije mrska,  user posted image



user posted image user posted image user posted image zar nije savrsena?! ali mislim da bi ti s nutelom bila jos bolja! a to za keks, treba ga definitivno manje stavljati, ono 100 g u receptu mi se cini puno, ako ga manje stavis zalijepi se fino za kremu i onda se ne rastavlja, ja cu tako sljedeci put...


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

07.02.2011, 14:50

clock-img

Niina

pencil-img

977

IZVORNA PORUKA: palachinken

Niina, probaj ovaj ledeni vjetar u čokoladnoj varijanti, ja sam radila po ovom receptu:
http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-ledeni-vjetar/
i uspio mi je. Dobar je i voćni, ali čokolada je čokolada user posted image

Krema je od žumanaca pa bi izdržala fondan, samo je napraviš duplo više pa natrackaš kolač okolo, umjesto šlaga. Ovakav pravougani kao na receptu baš bude visok, meni bio skoro 15cm, a i to mi je dobro za fondant.
Sretno!
I mojoj svekrvi i sverku  je rođendan slijedece sedmice, u dan razlike, pa cu im ovo napravit user posted image



ti predlazes da ne stavljam onaj slag nikako? meni ovo izgleda ekstra, samo bih napravila sav od cokolade i naravno vise nje user posted image user posted image user posted image user posted image a nisam nikad prekrivala fondanom pravougaone torte imal ko kakav link za to?
ovu tortu su svi svekrvi za rodjendan pravili user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mogla bi se zvati svekrva torta user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

07.02.2011, 14:55

clock-img

Niina

pencil-img

977

jos nesto jel ovaj secer u prahu ili onaj sitni sto ide u kore?

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

07.02.2011, 15:59

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IvanaTz torta je fantomska, a tek krema je nešto posebno. Kombinacija sira i eurokrema je zanimljiva, drugačija, preukusna, a lako se napravi, nema fulanja. A i kore s nesquickom. Svi su oduševljeni. I da, keksa sam inače stavila manje, ali slijedeci put cu jos smanjiti, pa malo utapkati u kremu.

Niina, fondant ti se ionako razvalja ko jufka pa ti je svejedno sta prekrivaš ispod. Ja bih zamijenila taj šlag okolo kremom, jer ne moze fondan na šlag. A malo bih ga stavljala unutra, između kora. I to bi čokoladnom kremom namazala tortu okolo, kad je bal, nek je maskembal :D
Kod mene je mala rerna, 50cm šporet, pa je i pleh manji, mislim 35x35 tako da mi je ostalo viška smjese za koru, a puno kreme pa je otišlo u visinu user posted image Šećer - obični, najobičniji i to 300gr a ne 30 kašika, ne voljem preslatko :D



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

07.02.2011, 16:29

clock-img

Niina

pencil-img

977

IZVORNA PORUKA: palachinken

IvanaTz torta je fantomska, a tek krema je nešto posebno. Kombinacija sira i eurokrema je zanimljiva, drugačija, preukusna, a lako se napravi, nema fulanja. A i kore s nesquickom. Svi su oduševljeni. I da, keksa sam inače stavila manje, ali slijedeci put cu jos smanjiti, pa malo utapkati u kremu.

Niina, fondant ti se ionako razvalja ko jufka pa ti je svejedno sta prekrivaš ispod. Ja bih zamijenila taj šlag okolo kremom, jer ne moze fondan na šlag. A malo bih ga stavljala unutra, između kora. I to bi čokoladnom kremom namazala tortu okolo, kad je bal, nek je maskembal :D
Kod mene je mala rerna, 50cm šporet, pa je i pleh manji, mislim 35x35 tako da mi je ostalo viška smjese za koru, a puno kreme pa je otišlo u visinu user posted image Šećer - obični, najobičniji i to 300gr a ne 30 kašika, ne voljem preslatko :D


ista user posted image   hvala na savjetu




_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

07.02.2011, 17:29

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

Mi u subotu slavimo rođendanku akoBogda, definitvno pravim ferrero, pogotovo poslje pozitivnih iskustava i fondan na kraju ali ovaj put fifi po minjinom uputsvu.

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

08.02.2011, 21:24

clock-img

kleoopatra

pencil-img

192

znal iko gdje mogu kupiit BUMBA za tortu jestivu sliku, ili gdje ima kupiti takve torte

_____________________________

22.02.2010. Sara

clock-img

08.02.2011, 21:25

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300


IZVORNA PORUKA: kleoopatra

znal iko gdje mogu kupiit BUMBA za tortu jestivu sliku, ili gdje ima kupiti takve torte


jestive slike imas u Bingo e sad neznam tacno koji likovi sve imaju...


_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

08.02.2011, 21:26

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: kleoopatra

znal iko gdje mogu kupiit BUMBA za tortu jestivu sliku, ili gdje ima kupiti takve torte



ima torta takva, narućiš kod naših umjetnica....user posted image samo ne znam doakle siuser posted image

pošaljem ti na PP al ti samo za sarajevo i tuzlu ako hoćeš naravno pomoći moguuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

09.02.2011, 12:48

clock-img

blur 77

pencil-img

200

Hej zenske, dajte mi neki predlog za doooobru tortu, muzu mi je rodjendan, pa bih da ga iznendim, neki provjeren recept. Nesto sam citala po internetu, onako po sastojcima mi se ucinila zanimljivom NESTLE TORTA, ali ne znam da li smijem rizikovati. 

_____________________________

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

clock-img

09.02.2011, 19:55

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Nasla sam super recept, ova torta je ludilo... Poprilicno je skupa, ali nije zahtjevna za napravit i praavooo je dooobraaaa... Bomba od torte user posted image


user posted image


FERRERO TORTA

·         Biskvit  5 kom jaja  100 gr čokolade  150 gr šećera  70 gr. brašno  1 kom. pecilnog praška  1 kom vanilin šećera  30 gr. krušne mrvice  3 žlice mljevenih lješnjaka  70 gr maslaca

    ·         Krema  50 dag sira mascarponea  1/2 l slatkog vrhnja Sania  40 dag nutele  100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)  100gr lješnjak napolitanki,nasjeckane
      ·         i još  200 gr čokolade za kuhanje  2-3 žlice ulja  1 dl toplog mlijeka  4 žlice nesquk-a

        Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.
        Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, p.p. v.š. mrvice, otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smjesu i peći na 200*c oko 30 min.
        Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja.Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
        Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
        Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru nalo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
        Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
        Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.




        Imam slican recept. U posljednje vrijeme je cesto pravim, vise je nego dobrauser posted image

        _____________________________

        Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

        clock-img

        09.02.2011, 20:59

        clock-img

        blur 77

        pencil-img

        200

        Hvala na predlogu, draga, ali ja sam sad u Italiji, pa mi hvali dosta sastojaka koji trebaju za tortu npr ovdje nikako naci ne mogu pavlaku, ne znam da li imaju ove napolitanke i tako

        _____________________________

        Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

        clock-img

        11.02.2011, 22:33

        clock-img

        mala86

        pencil-img

        2755

        nemam pojma gdje da stavim ovo,pa cu na 2 mjesta samo da mi zenicanke vide user posted image user posted image

        treba mi dobra teta iz Zenice koja pravi tortice user posted image ,i to mi je poprilicno hitno user posted image !kuma trebala-ne moze,ja se ne usudim,a poprilicno mi je hitno

        inace sam imala ja mislila provjerenu tetu,a ona mi za 1.rodjendan unutra skroz "svuserila"

        _____________________________

        Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
        Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

        moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





        clock-img

        11.02.2011, 22:53

        clock-img

        Dalil@

        pencil-img

        588

        Mala, imas PP user posted image

        _____________________________

        I. 01/2008
        F. 04/2010

        clock-img

        12.02.2011, 20:56

        clock-img

        Anoniman

        Ima li koja online tortašica

        Ovi ukrasi od čokolade je li se prave samo od topljene čokolade
        ili se dodaje maslac
        ili ulje
        ili vrhnje ...
        Pošto sam naišla na milion različitih recepata samo su me zbunili, pa bi neki baš provjeren 100%


        < Poruku je uredio Breskva -- 12.2.2011 20:57:17 >

        clock-img

        12.02.2011, 21:16

        clock-img

        Lalana

        pencil-img

        866

        Breskva ja sam provjereno topila samo cokoladu i onda pravila ukrase, ali mislim da dosta i zavisi od cokolade.
        A da stavis malo ulja, 4 kasike na 100 g neces pogrijesiti u slucaju da je cokolada kao "cement"

        _____________________________

        Moje tri srece...

        clock-img

        12.02.2011, 21:44

        clock-img

        Anoniman

        hvala lalana i jošuser posted image ...je li to bila čokolada za kuhanje ili mliječna čokolada?

        clock-img

        12.02.2011, 21:48

        clock-img

        Lalana

        pencil-img

        866


        IZVORNA PORUKA: Breskva

        hvala lalana i jošuser posted image ...je li to bila čokolada za kuhanje ili mliječna čokolada?



        Ja sam radila sa cokoladom za kuhanje, ali obzirom da se one jako razlikuju(od firme do firme) Probaj jedan red cokolade same pa ako ne uspije dodaj ulja i vidi kako se ponasa.
        Ali ja mislim da ce uspjeti, ja sam u Sa radila sa Konzumovom cokoladom, proizvodi je Zvecevo, meni je bila odlicna

        _____________________________

        Moje tri srece...

        clock-img

        12.02.2011, 21:54

        clock-img

        Anoniman

        ej nisam sad uzela konzumovu a inače je kupujem user posted image ...
        probat ću tako kako si mi rekla

        clock-img

        12.02.2011, 22:10

        clock-img

        ivanak

        pencil-img

        1767

        Mali savjet: ako kupuješ u Konzuma Standard čokoladu za kuhanje, sami šećer je u njoj pa eto tako da znaš da pripaziš sa šećerom.
        K plus čokolada za kuhanje je dobra i Bonita iz Tommy je dobra i Smješak iz Pema ( to su kod nas diskonti ).
        A ako kupujete u Lidla Finn ke ili Finn plus... nešto u tom điru, e ta je sa 50% kakaa i dosta je grka pa tu treba više šećera

        _____________________________

        -> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

        -> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

        clock-img

        12.02.2011, 22:14

        clock-img

        Lalana

        pencil-img

        866


        IZVORNA PORUKA: ivanak

        Mali savjet: ako kupuješ u Konzuma Standard čokoladu za kuhanje, sami šećer je u njoj pa eto tako da znaš da pripaziš sa šećerom.
        K plus čokolada za kuhanje je dobra i Bonita iz Tommy je dobra i Smješak iz Pema ( to su kod nas diskonti ).
        A ako kupujete u Lidla Finn ke ili Finn plus... nešto u tom điru, e ta je sa 50% kakaa i dosta je grka pa tu treba više šećera



        ivanak ja sam mislila bas na K plus, ali sam skraceno rekla Konzum, odlicna je i za jeloooouser posted image

        _____________________________

        Moje tri srece...

        clock-img

        12.02.2011, 22:52

        clock-img

        blur 77

        pencil-img

        200

        Ja sam danas pravila Moskva snit, uh jedva cekam sjutra da probamo, pa vam javljam utiske, ali obecava mmmmm


        _____________________________

        Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

        clock-img

        13.02.2011, 00:15

        clock-img

        milenium

        pencil-img

        6133


        IZVORNA PORUKA: Lalana


        IZVORNA PORUKA: ivanak

        Mali savjet: ako kupuješ u Konzuma Standard čokoladu za kuhanje, sami šećer je u njoj pa eto tako da znaš da pripaziš sa šećerom.
        K plus čokolada za kuhanje je dobra i Bonita iz Tommy je dobra i Smješak iz Pema ( to su kod nas diskonti ).
        A ako kupujete u Lidla Finn ke ili Finn plus... nešto u tom điru, e ta je sa 50% kakaa i dosta je grka pa tu treba više šećera



        ivanak ja sam mislila bas na K plus, ali sam skraceno rekla Konzum, odlicna je i za jeloooouser posted image


        čokolada ''konzum''od zvečeva i čokolada 'K plus'' od trgovačke marke Konzum su 2 različite čokolade.
        http://www.shop.djotlo.com/b_793.jpg

        http://www.proizvodi.net/Images/26/3850334021441/Active/3850334021441_xl.jpg

        clock-img

        13.02.2011, 08:20

        clock-img

        ivanak

        pencil-img

        1767

        e baš je dobra.
        ali inače zvečevo pravi za k plus. bar tako kod nas piše na čokoladi.



        _____________________________

        -> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

        -> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

        clock-img

        15.02.2011, 08:21

        clock-img

        bebacha

        pencil-img

        1170

        sljedece sedmice trebam pravit tri torte.i jos neznam koje al najveci problem mi je torta za vrtic.koju djeca najvise voleuser posted image
        dal pravit pjesak tortu ili neku s korama.
        naravno s fondanomuser posted image


        _____________________________

        "Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

        Zadnji članci

        article-img