IZVORNA PORUKA: bebacha
rokoko jel moze tvoj recept za kinder tortu
Evo recept i odlazim u svijet saobraćaja:))Kao da su se dogovarali,čekaju me traktori,autići,vozovi,bageri...
Biskvit:
6 bjelanjaka
300g šećera
1 kašika sirćeta
300 g sjeckanih lješnika
Fil:
1l mlijeka
4 pudinga od vanilije
6 žumanjaka
6 kašika šećera i 150g šećera
100g čokolade
2 vanilin šećera
1 margarin
250g eurokrema
Umutiti bjelanjke,dodati šećer i dalje mutiti u čvrst snijeg.Dodati 1 kašiku sirćeta.
U pleh staviti alu foliju ili pek papir,na to lješnike,na njih snijeg od bjelanjaka i sušiti nekih sat i po na 120-130.Možda i malo duže,zavisi i od rerne.
Pomiješati puding,žumanjke i 6 kašika šećera sa malo mlijeka,preostalo staviti da prokuva.Kad prokuva dodati onih još 150g šećera,navedenu smjesu i skuvati fil.
U ohlađen fil staviti umućen margarin,prepoloviti fil,u 1/2 staviti 2 vanilin šećera u drugu polovinu čokoladu.
Pečen biskvit preokrenuti i premazati sa eurokremom.Ptremazati žutim filom,poredati sloj plazma keksa,prekriti tamnim filom.
Moje recepte treba pažljivo pročitati

,dobro razmisliti je li to logično jer ja zaista mrzim da pišem recepte

,nemam strpljenja!