writing-img

RE: Torte

  
clock-img

15.02.2011, 08:22

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350

IZVORNA PORUKA: bebacha

sljedece sedmice trebam pravit tri torte.i jos neznam koje al najveci problem mi je torta za vrtic.koju djeca najvise voleuser posted image
dal pravit pjesak tortu ili neku s korama.
naravno s fondanomuser posted image



Kinder? user posted image user posted image

P.S. off topic, djecica su ti preslatka! A i ti bo'me ko curica medju njima, zeno koje si ti godiste? user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

clock-img

15.02.2011, 08:45

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

nisam nikad pravila kinder pa me nesto strahuser posted image user posted image
hvala na komplimentima
a ja sam ti 87 godisteuser posted image user posted image


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

15.02.2011, 08:48

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350

Uuu pa ti si pravo mlada mamica! Bez obzira na to, super izgledas, i kao da nikada nisi ni trudna bila kamoli radjala djecicu! Hajde na hanumu da ne zachatavamo ovu temu hehe...

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

clock-img

15.02.2011, 10:36

clock-img

rokoko

pencil-img

336

IZVORNA PORUKA: bebacha

sljedece sedmice trebam pravit tri torte.i jos neznam koje al najveci problem mi je torta za vrtic.koju djeca najvise voleuser posted image
dal pravit pjesak tortu ili neku s korama.
naravno s fondanomuser posted image



Moja skoro svaka torta za vrtić je bila ili čokoladna ili kinderuser posted image .Eventualno neka izmjenjena varijanta kinder bez sjeckanih lješnika,umjesto njih stavim mljevene,malo čokoladnih bananica,komadića čokolade što djeca vole...

clock-img

15.02.2011, 10:38

clock-img

rokoko

pencil-img

336

IZVORNA PORUKA: ivanak

e baš je dobra.
ali inače zvečevo pravi za k plus. bar tako kod nas piše na čokoladi.



Da,baš takouser posted image

clock-img

15.02.2011, 10:56

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

rokoko jel moze tvoj recept za kinder tortu

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

16.02.2011, 13:01

clock-img

rokoko

pencil-img

336

IZVORNA PORUKA: bebacha

rokoko jel moze tvoj recept za kinder tortu



Evo recept i odlazim u svijet saobraćaja:))Kao da su se dogovarali,čekaju me traktori,autići,vozovi,bageri...
Biskvit:
6 bjelanjaka
300g šećera
1 kašika sirćeta
300 g sjeckanih lješnika

Fil:
1l mlijeka
4 pudinga od vanilije
6 žumanjaka
6 kašika šećera i 150g šećerauser posted image
100g čokolade
2 vanilin šećera
1 margarin
250g eurokrema
Umutiti bjelanjke,dodati šećer  i dalje mutiti u čvrst snijeg.Dodati  1 kašiku sirćeta.
U pleh staviti alu foliju ili pek papir,na to lješnike,na njih snijeg od bjelanjaka i sušiti nekih sat i po na 120-130.Možda i malo duže,zavisi i od rerne.
 Pomiješati puding,žumanjke i 6 kašika šećera sa malo mlijeka,preostalo staviti da prokuva.Kad prokuva dodati onih još 150g šećera,navedenu smjesu i skuvati fil.
U ohlađen fil staviti umućen margarin,prepoloviti fil,u 1/2 staviti 2 vanilin šećera u drugu polovinu čokoladu.
Pečen biskvit preokrenuti i premazati sa  eurokremom.Ptremazati žutim filom,poredati sloj plazma keksa,prekriti tamnim filom.
Moje recepte treba pažljivo pročitatiuser posted image user posted image ,dobro razmisliti je li to logično jer ja zaista mrzim da pišem recepteuser posted image ,nemam strpljenja!

clock-img

17.02.2011, 16:32

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

hvala vam za recepte,sad cu da ih sebi obiljezimuser posted image user posted image imam ima opet pat pitanja,sad ce me Hanady opet napast kako sam neumornauser posted image user posted image user posted image

1. ja najvise volim kremu od kuhani zumanaca na pari sa cokoladom.eh  sad jel to moraju biti samo zumanci ili mogu il cjela jaja,kakav je onda okus.
             
2.dali se u tu kremu moze stavit bjela cokolada i koja je bjela najbolja za kolace,kod nas se ima kupit samo neka obicna bjela,ono kao secerna tabla:)

3.dali bjelaci smiju biti u frizideru i koliko,pa da se onda od njih prave beze kore



_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

17.02.2011, 17:54

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

do mene je :)
5 jaja

Evo recept ponovo, s jajima :)
Onaj gore ako mogu moderatori. nek izbrisu, da ne bude zabune

CARSKA TORTA    (ČOKOLADA)

                       Sastojci:
Tijesto:
8 jaja
180 gr šećera
100 gr mljevenih oraha + 80 gr brašna, pola praška za pecivo
30 gr kakao praha

Fil:
5 jaja
220 gr šećera
220 gr čokolade za kuhanje
220 gr margarina
1 zamrznuta narandža (može i bez nje)

Glazura:
100 gr čokolade za kuhanje, malo vode, šećera i margarina
(Zagrijavati dok se čokolada ne istopi)
1 kesica šlag pjene

                    Izrada:

KORA:
Ulupati bjelanca, dodavati šećer, zatim 1 po 1 žumance.
Izmješati orahe, brašno, prašak za pecivo i kakao, pa postepeno dodavati u šato.
Tepsiju obložiti masnim papirom, istresti tijesto i peći u zagrijanoj rerni na umjerenoj temperaturi dok se rub kore ne počne odvajati od tepsije.
Ohlađenu koru izrezati na 3 dijela.

FIL:
Umutiti jaja i šećer u gust šato.
Kuhati u šerpi na pari dok se fil ne zgusne.                                                            
Ubaciti čokoladu izlomljenu na komadiće i miješati dok se čokolada ne istopi.
U ohlađen fil umiješati margarin i izrendanu zamrznutu narandžu.
Kore malo navlažiti prokuhanom i ohlađenom vodom sa šećerom uz dodatak malo ruma ili soka od narandže.
Filovati kore i okolo.
Preliti ohlađenom glazurom, a kad se glazura stvrdne, ukrasiti šlagom.



< Poruku je uredio palachinken -- 17.2.2011 17:55:25 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

17.02.2011, 17:59

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Palachinken, super zvuči....ja sam žešći klasičar i volim jednostavne čokoladne torte...baš je slična ovoj što ja pravim, samo u mojoj lješnjaci idu u fil a ne u tijesto...def. ovo pravim, bar malo da promjenim...ovaj put ću sebe uskoro da počastim rodjendanskom tortom user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

17.02.2011, 18:02

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Mama nju pravi vec godinama, za sve moguce i nemoguce prilike. Eto nedavno mi naumpade da trazim recept, mislila sam da je Bog zna šta - kad ono pravo jednostavan.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

17.02.2011, 20:58

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

hvala vam za recepte,sad cu da ih sebi obiljezim imam ima opet pat pitanja,sad ce me Hanady opet napast kako sam neumorna

1. ja najvise volim kremu od kuhani zumanaca na pari sa cokoladom.eh  sad jel to moraju biti samo zumanci ili mogu il cjela jaja,kakav je onda okus.
             
2.dali se u tu kremu moze stavit bjela cokolada i koja je bjela najbolja za kolace,kod nas se ima kupit samo neka obicna bjela,ono kao secerna tabla:)

3.dali bjelaci smiju biti u frizideru i koliko,pa da se onda od njih prave beze kore


< Poruku je uredio bebacha -- 17.2.2011 20:59:21 >


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

17.02.2011, 21:02

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Bebacha, u ovoj torti koju ja često pravim u fil idu tri cijela jajeta i tri žumanjca...dalje ide čokolada, lješnjaci i margarin...krema bude odlična...

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

17.02.2011, 21:07

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ej pravila sam onu cokoladnu sto si mi ti dala recept.pojela se za 2 dana.odlicna je

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

18.02.2011, 06:57

clock-img

merima_s

pencil-img

398

Ja sam sinoc pravila nutella  tortu dragom za rodjendan, super  jednostavna za napraviti a preukusna je. Izostavila sam ove ljesnjake na kraju i mislim da cu drugi put smanjiti kolicinu nutele ili cokolade jer je ovako prejaka.


< Poruku je uredio merima_s -- 18.2.2011 7:02:04 >


_____________________________

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

clock-img

18.02.2011, 08:53

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: merima_s

Ja sam sinoc pravila nutella  tortu dragom za rodjendan, super  jednostavna za napraviti a preukusna je. Izostavila sam ove ljesnjake na kraju i mislim da cu drugi put smanjiti kolicinu nutele ili cokolade jer je ovako prejaka.



double cream je predpostavljam slatko vrhnje? Inače, dobro zvuci!


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

18.02.2011, 09:39

clock-img

merima_s

pencil-img

398

Ja sam stavljala obicno vrhnje za kuhanje. Meni se svidja sto je jednostavna za napraviti, za pola sata gotova za pecenje. A baska sto je i ukusna.

_____________________________

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

clock-img

18.02.2011, 10:50

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

posto smo vas puno gnjavali s nasim tortama evo da kazemo sta smo odlucili.
cokoladna torta.dupla mjera
ferrero
kinder


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

23.02.2011, 16:14

clock-img

Niina

pencil-img

977

evo jedne ekstra torte , ja je mislim praviti dragom zarodjendan, ako me vi ne predomislite sa tim ekstra idejama http://inmagazin.novatv.hr/multimedia/dnevne_aktualnosti/iz-in-magazina-slasticarka-ksenija-pripremila-slasnu-tortu-od-sira.html

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

23.02.2011, 16:50

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Uh, Nina, voda mi na usta, sad će ti jačmir iskočit :)))
Meni su torte od sira najdraže u bezčokoladnoj kategoriji. Doduše ja inače stavljam voće na vrh, e vala cu i ovu varijantu probati.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

23.02.2011, 16:54

clock-img

Niina

pencil-img

977

tu smo mi s ukusima, palacinka (nadam se da se ne ljutis sto te tako zovemuser posted image user posted image user posted image )...joj ja u nedjelju hocu tortu da pravim...sta da radim, dal ovu da napravim..ali tu nema ukrasavanja ili neku iz ove palete na forumu...ali mora biti socna i bez suhih kora..

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

23.02.2011, 17:02

clock-img

dush

pencil-img

250

Evo ja sam pravila sinoc jednu od sira (mada sam je zakomplikovala user posted image )

Cheesecake sa borovnicama


Tijesto:
- 125g rastopljenog putera
- 250 g brasna
- 1/2 dl vode
- Malo soli (izmedju prstiju)

Umijesiti sve sastojke i razvaljati u krug. Tijesto razvaljati po kalupu za tortu (okrugli, 26cm), tijesto se razvuce skroz do vrha i jos malo preko vrha, da tokom pecenja ne sklizne dole.
Tijesto u pekacu izbosti viljuskom, da se ne napuse. Pece se 25 minuta na 180 stepeni. Pogledajte tokom pecenja ako se napuhalo, izvadite i jos koji put bocnite viljuskom.
Ohladiti, izvaditi iz kalupa i staviti na tanjir za serviranje.


Fil:
- 4 dl slatkog vrhnja
- 250 g svejzeg mladog sira (ja kupujem ona okrugla pakovanja u Mercatoru gdje su pavlake)
- 100 g secera u prahu
- sok od 1 limuna
- 1 vanilin secer
- 1 svijetli preliv za torte

Umutiti vrhnje, dodati maldi sir, secer i limun.
Pripremiti svijetli preliv za torte kako pise na kesici.

Sa smjesom napuniti peceno tijesto. Na vrh dodati voce (ribizle, borovnice, .... bilo koje voce) i preliti sa prelivom za torte.



E to je super jednostavno, samo sto sam ja zeznula da ovo tijesto nisam razvukla preko rubova, pa mi se tokom pecenja spustilo dole i bila mi je skroz plitka torta. Ovako sam ja napravila:

user posted image


E posto nisam imala "ogradice", onda sam to malo sa strana sto je bilo "ocerupala", a okolo stavila kesk umocen u mlijeko:

user posted image



Ostatke tijesta i jos koji keksic sam samljela i dodala u smjesu (da se ne baci ) i nafilala kolac:

user posted image


Dodala borovnice i preliv za tortu:

user posted image


I kada pojedete koji komad, to izgleda ovako:

user posted image

< Poruku je uredio dush -- 23.2.2011 17:03:31 >

clock-img

23.02.2011, 17:04

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ma kakva ljutnja, kratak je život da bi se na to trošio :)
Znaš šta, napravi ti dvije male, jednu čoko i jednu čizkejk. Baš sam i ja tako svom mužu za prvi njegov rođendan kao oženjenom čovjeku, ono dok sam se još prodavala user posted image user posted image

dush, i tebi će jačmir. tako vi to trudnoj ženi....user posted image


< Poruku je uredio palachinken -- 23.2.2011 17:05:06 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

23.02.2011, 17:07

clock-img

dush

pencil-img

250

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ma kakva ljutnja, kratak je život da bi se na to trošio :)
Znaš šta, napravi ti dvije male, jednu čoko i jednu čizkejk. Baš sam i ja tako svom mužu za prvi njegov rođendan kao oženjenom čovjeku, ono dok sam se još prodavala user posted image user posted image

dush, i tebi će jačmir. tako vi to trudnoj ženi....user posted image



Kuku meni....

clock-img

23.02.2011, 17:10

clock-img

Niina

pencil-img

977

a ja sve kontam sto jacmir user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kuku ako mi iskoci a u subotu idemo na svadbu...

dush ovo mnogo dobro izgleda..i ja radim jednu slicnu samo su mi kore od keksa putera i mlijeka, srednji sloj, slatko vrhnje, sir ili kisela pavlaka, zelatina fix a gore jagode sa pudingom od jagode.


_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

Zadnji članci

article-img