writing-img

RE: Torte

  
clock-img

23.02.2011, 17:14

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Elem, ono što sam ja naučila praveći cheese torte je da najbolje ide Mcvitie's  Digestive keks za koru, a u kremi je najljepši Kremsi šabačke mljekare, najsličniji preskupoj philadelphiji. 

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

23.02.2011, 17:15

clock-img

dush

pencil-img

250

Niina, i ja sam jednom pravila to s puterom i keksom, ali mi je nesto bila premasna, mora da nisam imala recept. I jos sam pravila sa onim dukatela sirevima, koji su vjerovatno bili cudni, jer smo se brat, muz i ja da poslije toga svadjali ko ce prije na wc :) Tako da tu varijantu poslije nisam ni probavala :D

clock-img

23.02.2011, 17:18

clock-img

Niina

pencil-img

977

keks mozes zamjesiti samo sa mlijekom, probala i super je...sto se tice srednjeg sloja, mozes ga napraviti samo sa jogurtom ako hoces i zelatinom...to ti je neka dijetalna varijanta.
ja napravila sa skrooz malo secera pa mi se zalili kako nije uopste slatkouser posted image user posted image user posted image user posted image reko kakva vam je to dijeta sa secerom


_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

23.02.2011, 20:09

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Opet ja sa čokoladnim fantazijama.
Ovo je pojednostavljena verzija američke torte, ali je jednako perverzno čokoladno dobra.

KORA

6 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika mlijeka
15 kašika brašna
50gr kakao
1 pr za pecivo
ispeći u plehu i prerezati na tri pruge.

FIL
otopiti na pari 500gr čokolade za kuhanje i 200gr mliječne čokolade. zagrijati do ključanja pola litra vrhnja za kuhanje i preliti preko otopljene čokolade. izmiksati i ohladiti.

koru navlažiti sokom od kompota marelice i prije filovanja mazati dzemom od marelice. po zelji nasjeckati marelicu iz kompota sitno po korama.








_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

23.02.2011, 20:35

clock-img

de_de

pencil-img

639

Moja sestra pravila prije par dana tati za rodjendan, ma predobra je, a lako za napravit:

Japanska torta sa rižom

Sastojci:
400 g čokolade s rižom,
150 ml slatke pavlake,
250 g sira mascarponea,
150 g višanja iz kompota,
1 kešiča šlag vanilin-krema,
2 šlag kreme-čokolada,
narendana kora limuna,
oko 350 ml mlijeka.
Za ukrašavanje:
120 ml mlijeka,
1 šlag vanilin krema,
50 g čokolade za kuhanje.

Priprema:
Čokoladu s rižom rastopiti na pari, pa dodati slatku pavlaku i pažljivo izmiješati.
Rastopljenu čokoladu sipati u nauljen kalup za torte (prečnika 26 cm). Ostaviti oko 3 sata u frižideru da se stegne.
Šlag vanilin-kremu pripremiti prema uputstvu na pakovanju sa 120 ml hladnog mlijeka. Zatim, umiješati sir mascarpone i narendanu koru limuna.
Polovinom kreme premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.
Šlag kreme od čokolade pripremiti prema uputstvu na pakovanju sa hladnim mlijekom i nanijeti na šlag vanilin-kremu.
Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari i nanijeti je u tankom sloju na papir za pečenje. Ohladiti je, razlomiti na veće komade i obložiti ivicu torte.
Vanilin šlag kremu pripremiti (po uputstvu) sa hladnim mlijekom, pa ukrasiti tortu. Ćoškovi se mogu oblijepiti i tankim čokoladnim listovima.user posted image



_____________________________

Keno mamino zlato
22.11.2009.

clock-img

23.02.2011, 20:38

clock-img

de_de

pencil-img

639

IZVORNA PORUKA: palachinken

Opet ja sa čokoladnim fantazijama.
Ovo je pojednostavljena verzija američke torte, ali je jednako perverzno čokoladno dobra.

KORA

6 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika mlijeka
15 kašika brašna
50gr kakao
1 pr za pecivo
ispeći u plehu i prerezati na tri pruge.

FIL
otopiti na pari 500gr čokolade za kuhanje i 200gr mliječne čokolade. zagrijati do ključanja pola litra vrhnja za kuhanje i preliti preko otopljene čokolade. izmiksati i ohladiti.

koru navlažiti sokom od kompota marelice i prije filovanja mazati dzemom od marelice. po zelji nasjeckati marelicu iz kompota sitno po korama.




Ovo mi se svidja, ja zadnji put kad sam pravila pravu Americku tortu kroz dva dana se porodilauser posted image user posted image


_____________________________

Keno mamino zlato
22.11.2009.

clock-img

23.02.2011, 20:47

clock-img

nikita

pencil-img

1945

IZVORNA PORUKA: de_de

IZVORNA PORUKA: palachinken

Opet ja sa čokoladnim fantazijama.
Ovo je pojednostavljena verzija američke torte, ali je jednako perverzno čokoladno dobra.

KORA

6 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika mlijeka
15 kašika brašna
50gr kakao
1 pr za pecivo
ispeći u plehu i prerezati na tri pruge.

FIL
otopiti na pari 500gr čokolade za kuhanje i 200gr mliječne čokolade. zagrijati do ključanja pola litra vrhnja za kuhanje i preliti preko otopljene čokolade. izmiksati i ohladiti.

koru navlažiti sokom od kompota marelice i prije filovanja mazati dzemom od marelice. po zelji nasjeckati marelicu iz kompota sitno po korama.




Ovo mi se svidja, ja zadnji put kad sam pravila pravu Americku tortu kroz dva dana se porodilauser posted image user posted image



uh savrsenstvooo


_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

23.02.2011, 20:58

clock-img

ivanak

pencil-img

1767


IZVORNA PORUKA: nikita

IZVORNA PORUKA: de_de

IZVORNA PORUKA: palachinken

Opet ja sa čokoladnim fantazijama.
Ovo je pojednostavljena verzija američke torte, ali je jednako perverzno čokoladno dobra.

KORA

6 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika mlijeka
15 kašika brašna
50gr kakao
1 pr za pecivo
ispeći u plehu i prerezati na tri pruge.

FIL
otopiti na pari 500gr čokolade za kuhanje i 200gr mliječne čokolade. zagrijati do ključanja pola litra vrhnja za kuhanje i preliti preko otopljene čokolade. izmiksati i ohladiti.

koru navlažiti sokom od kompota marelice i prije filovanja mazati dzemom od marelice. po zelji nasjeckati marelicu iz kompota sitno po korama.




Ovo mi se svidja, ja zadnji put kad sam pravila pravu Americku tortu kroz dva dana se porodilauser posted image user posted image



uh savrsenstvooo



ej drage moje, mislim da se prvo ta smjesa od fila ( čokolada i vrhnje ) treba ohladiti pa tek onda izmiksati.
jer vrhnje ako nije hladno neće se dobro izmiksati.

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

05.03.2011, 21:28

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

evo torte kao poklon MM i meni za godisnjicu od mene...user posted image
user posted image


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

05.03.2011, 22:54

clock-img

idacha

pencil-img

1681

Hanadyyyyyyyyyyyyyy...

Odlicna je, vidjeces...
Santa Monika torta...

Potrebno:
20 jaja
30 kasika secera
500 gr margarina
24 kasike oraha (cca 250 gr)
100 gr pecenih, mljevenih ljesnjaka
150 gr cokolade za kuhanje
malo brasna
malo nes kafe

Kore:
Umutiti 7 bjelanaca, dodati 6 kasika secera i dobro umutiti. Zatim dodati jedno po jedno zjmance (4). Pazljivo umjesati 12 kasika mljevenih oraha i 1 kasiku brasna.. Peci u velikom plehu. Ovo ponoviti jos jednom.. svaku koru presjeci na pola (tako se dobiju 4 kore).

I FIL
6 Zumanaca, 2 cijela jajata i 9 kasika secera kuhati na pari.. u ohladjeno dodati 250 gr margarina. Podijeliti fil na pola. U prvu polovinu dodati 100 gr pecenog, mljevenog ljesnjaka. U drugu polovinu dodati 1kasiku nes kafe, rastopljene u vrucoj vodi

II FIL:
4 cijela jajeta, 9 kasika secera o 150 gr cokolade kuhati na pari. U ohladjeno dodati 250 gr margarina..Fil podijeliti na pola

Postupak filovanja:
Pru koru premazati / cokoladnog fina
Drugu koru premazati filom od ljesnjaka
Trecu koru premazati filom od nes kafe
Poklopiti cetvrtom korom..

cijelu koru premazati drugom polovinom cokoladnog fila...

Kada sam radila sa fondantom, nisam premazivala tortu cok filom, nego butter kremom...

prijatno!


_____________________________

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

clock-img

05.03.2011, 22:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Eh dobra skroz...ide ova...definitvno...kad si ti na nju fondant stavila i ja ćuuser posted image user posted image user posted image user posted image
hvalaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.03.2011, 23:05

clock-img

jasmin

pencil-img

4600


IZVORNA PORUKA: sabinos

evo torte kao poklon MM i meni za godisnjicu od mene...user posted image
user posted image



Lijepa torta draga.Cime si je filovala?

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

05.03.2011, 23:06

clock-img

idacha

pencil-img

1681

ma, nema na cemu... vidjeces, stvarno je ukusna.. javi kakvi su utisci user posted image user posted image

_____________________________

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

clock-img

06.03.2011, 14:37

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: sabinos

evo torte kao poklon MM i meni za godisnjicu od mene...user posted image
user posted image



Lijepa torta draga.Cime si je filovala?


ova gornja je torta monte a donja fil puding od vanilije sa margarinom i pekmezom od smokve.namjerno sam pravila razlicite da nam jedna ne dosadi.sinoc smo ih Ajdin i ja "zaklali".danas nam godisnjica a mm otisao kod svojih jer je sveki u bolnici,al hvala Bogu nije strasno...veceras se mm vraca pa cemo da uzvivamo nas trojeeeeeee


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

07.03.2011, 15:25

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

e sad imam jedno pitanje. kupila sam onaj silikonski kalup... i zanima me jeli se treba stavljati folija na taj kalup. koje su cake tog kalupa???

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

07.03.2011, 15:31

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: ivanak

e sad imam jedno pitanje. kupila sam onaj silikonski kalup... i zanima me jeli se treba stavljati folija na taj kalup. koje su cake tog kalupa???

ne...samo ga prije prve upotrebe trebas namazati uljem i pustiti da upije...najbolje da kapnes malo ulja pa ga onom cetkom za mazanje ili kuhinjskim papirom namazes...i to je to...nikad ne trebas ni papir stavljati...ni brasniti...ma nista...samo kad ti se opet pocne tijesto malo lijepiti prilikom vadjenja...opet ponovis postupak s uljem

clock-img

07.03.2011, 17:59

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

draga hvala velika... super

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

08.03.2011, 14:47

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: idacha

Hanadyyyyyyyyyyyyyy...

Odlicna je, vidjeces...
Santa Monika torta...

Potrebno:
20 jaja
30 kasika secera
500 gr margarina
24 kasike oraha (cca 250 gr)
100 gr pecenih, mljevenih ljesnjaka
150 gr cokolade za kuhanje
malo brasna
malo nes kafe

Kore:
Umutiti 7 bjelanaca, dodati 6 kasika secera i dobro umutiti. Zatim dodati jedno po jedno zjmance (4). Pazljivo umjesati 12 kasika mljevenih oraha i 1 kasiku brasna.. Peci u velikom plehu. Ovo ponoviti jos jednom.. svaku koru presjeci na pola (tako se dobiju 4 kore).

I FIL
6 Zumanaca, 2 cijela jajata i 9 kasika secera kuhati na pari.. u ohladjeno dodati 250 gr margarina. Podijeliti fil na pola. U prvu polovinu dodati 100 gr pecenog, mljevenog ljesnjaka. U drugu polovinu dodati 1kasiku nes kafe, rastopljene u vrucoj vodi

II FIL:
4 cijela jajeta, 9 kasika secera o 150 gr cokolade kuhati na pari. U ohladjeno dodati 250 gr margarina..Fil podijeliti na pola

Postupak filovanja:
Pru koru premazati / cokoladnog fina
Drugu koru premazati filom od ljesnjaka
Trecu koru premazati filom od nes kafe
Poklopiti cetvrtom korom..

cijelu koru premazati drugom polovinom cokoladnog fila...

Kada sam radila sa fondantom, nisam premazivala tortu cok filom, nego butter kremom...

prijatno!



samo da ti javim pravila sam je...
nismo je još porbali ali svka od tri kreme je savršeno ukusna...
ispod fondanta je...
i ja sma rizikovala...nisma radila butter cream jer mi je ostalo čokoladne kreme...koja kada se ohladila super je došla umjesto butter crema...

eto da znaš ubudućeuser posted image jer isporbano je.
i torta je lijepo ispala...ravna user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.03.2011, 14:52

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: idacha

Hanadyyyyyyyyyyyyyy...

Odlicna je, vidjeces...
Santa Monika torta...

Potrebno:
20 jaja
30 kasika secera
500 gr margarina
24 kasike oraha (cca 250 gr)
100 gr pecenih, mljevenih ljesnjaka
150 gr cokolade za kuhanje
malo brasna
malo nes kafe

Kore:
Umutiti 7 bjelanaca, dodati 6 kasika secera i dobro umutiti. Zatim dodati jedno po jedno zjmance (4). Pazljivo umjesati 12 kasika mljevenih oraha i 1 kasiku brasna.. Peci u velikom plehu. Ovo ponoviti jos jednom.. svaku koru presjeci na pola (tako se dobiju 4 kore).

I FIL
6 Zumanaca, 2 cijela jajata i 9 kasika secera kuhati na pari.. u ohladjeno dodati 250 gr margarina. Podijeliti fil na pola. U prvu polovinu dodati 100 gr pecenog, mljevenog ljesnjaka. U drugu polovinu dodati 1kasiku nes kafe, rastopljene u vrucoj vodi

II FIL:
4 cijela jajeta, 9 kasika secera o 150 gr cokolade kuhati na pari. U ohladjeno dodati 250 gr margarina..Fil podijeliti na pola

Postupak filovanja:
Pru koru premazati / cokoladnog fina
Drugu koru premazati filom od ljesnjaka
Trecu koru premazati filom od nes kafe
Poklopiti cetvrtom korom..

cijelu koru premazati drugom polovinom cokoladnog fila...

Kada sam radila sa fondantom, nisam premazivala tortu cok filom, nego butter kremom...

prijatno!



Kako ja ovo nisam ugledala ranije! Jao kako dobro zvuči. Kafa, čokolada, lješnjaci...mmmmm
Poslije ove torte, cigaru zapalit user posted image user posted image user posted image



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

08.03.2011, 14:53

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

palacinken...

...joj jesi trudna....user posted image user posted image user posted image user posted image

kreme su boli glava, a i kore...sve zajedno nema greške sigurno...javim utiske večeras aBduser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.03.2011, 21:56

clock-img

idacha

pencil-img

1681

heheheheh, bas mi je drago da vam se svidja... torta je zaista super.. nije ni toliko teska za napraviti, a svi sastojci se extra slazu.. ko voli, a moji svi vole te ukuse, tako da je bas cesto pravim..

hanady, super ako ne mora butter cream.. ja sam stavljala, jer je bio u pitanju moj prvi fondant, pa nisam smjela da rizikujem.. ali, dobro je znati... uf, nadam se da ce vam se svidjeti... jaaaaaaaaaaaaaaavi


_____________________________

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

clock-img

08.03.2011, 23:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: idacha

heheheheh, bas mi je drago da vam se svidja... torta je zaista super.. nije ni toliko teska za napraviti, a svi sastojci se extra slazu.. ko voli, a moji svi vole te ukuse, tako da je bas cesto pravim..

hanady, super ako ne mora butter cream.. ja sam stavljala, jer je bio u pitanju moj prvi fondant, pa nisam smjela da rizikujem.. ali, dobro je znati... uf, nadam se da ce vam se svidjeti... jaaaaaaaaaaaaaaavi



ukus savršen...
torta je baš dobra...
i koliko gdo se čini komplikovano za napravit...2x kora pa tri kreme die začas...a začas se i smaže...user posted image
svima se dopala...pola torte na večerašnjem duženju otišlo je u nepovratuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

09.03.2011, 00:12

clock-img

Anoniman

a moze li nesto drugo osim ness kave,nikako mi se ne sviđa taj okus user posted image a torta mi se ciniuser posted image

clock-img

09.03.2011, 00:21

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

joj žene skupe vam ove torte
20 jaja nema ni u granapu do user posted image a ne u mom frizderu

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

09.03.2011, 00:24

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

na um mi pade ona forumašica koja je tražila da joj pomognemo pri kuhanju ručka odnosno damo ideju za isti, a imala je samo nešto malo hrane u frizderu, e tako bi i jauser posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Zadnji članci

article-img