cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

11.03.2011, 21:12

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Kako?
A insaallah da ces sutra uzivo da je vidis.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

13.03.2011, 18:39

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531


IZVORNA PORUKA: idacha

Hanadyyyyyyyyyyyyyy...

Odlicna je, vidjeces...
Santa Monika torta...

Potrebno:
20 jaja
30 kasika secera
500 gr margarina
24 kasike oraha (cca 250 gr)
100 gr pecenih, mljevenih ljesnjaka
150 gr cokolade za kuhanje
malo brasna
malo nes kafe

Kore:
Umutiti 7 bjelanaca, dodati 6 kasika secera i dobro umutiti. Zatim dodati jedno po jedno zjmance (4). Pazljivo umjesati 12 kasika mljevenih oraha i 1 kasiku brasna.. Peci u velikom plehu. Ovo ponoviti jos jednom.. svaku koru presjeci na pola (tako se dobiju 4 kore).

I FIL
6 Zumanaca, 2 cijela jajata i 9 kasika secera kuhati na pari.. u ohladjeno dodati 250 gr margarina. Podijeliti fil na pola. U prvu polovinu dodati 100 gr pecenog, mljevenog ljesnjaka. U drugu polovinu dodati 1kasiku nes kafe, rastopljene u vrucoj vodi

II FIL:
4 cijela jajeta, 9 kasika secera o 150 gr cokolade kuhati na pari. U ohladjeno dodati 250 gr margarina..Fil podijeliti na pola

Postupak filovanja:
Pru koru premazati / cokoladnog fina
Drugu koru premazati filom od ljesnjaka
Trecu koru premazati filom od nes kafe
Poklopiti cetvrtom korom..

cijelu koru premazati drugom polovinom cokoladnog fila...

Kada sam radila sa fondantom, nisam premazivala tortu cok filom, nego butter kremom...

prijatno!



Koliko se dugo peku kore i na koliko?


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

13.03.2011, 19:51

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Kore ispečene user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

13.03.2011, 21:50

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Cini mi se da je ova Milka torta predobra,ali mi se takodjer cini da,ne skupa,nego preeeeskupa. Zna li neko koliko kosta ovo sve,ja ne znam ni koliko kosta skoljka jaja.user posted image
Hanady primjetila sam da tebi ovo racunanje dobro ide,hajd saberi ziva bila.user posted image
Jel stvarno preskupa ili se meni mescini?user posted image

Sastojci za 10 osoba
Potrebno za kore:
21 belance
600 g secera
300 g pecenih mlevenih lesnika
3 kasike brasna

Potrebno za fil:
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile
6 kasika brasna
100 g secera
21 zumance
250 g margarina
2 slaga 300 g milka cokolade sa lesnicima
300 g bele milka cokolade

Priprema:
Kore
Ulupati 7 belanaca u cvrst sneg, dodati 200 g šećera, miksati jos malo. Dodati 100 g samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna pa izjednaciti masu varjacom. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni.
Tako ispeci ukupno 3 kore.

 Fil
Zumance penasto umutiti, dodati secer, puding, brasno i to sve dodati u litru mleka i jos mutiti mikserom. Fil kuvati na tihoj vatri, dok se ne zgusne uz stalno mesanje.
Kada se fil ohladi dodati 250 g kremasto umucenog margarina i 2 šlaga.
Fil podeliti na II dela
U jedan deo staviti 300 g otopljene čokolade MILKA sa lešnicima, a u drugi deo 300 g bele MILKA čokolade.
Filovati ovim redom: kora, crni fil, beli fil, kora… Tortu sam presvukla sa masom od ratluka i secera u prahu


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

13.03.2011, 22:04

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Hanica po mom izracunu ispalo 31,60kmuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

13.03.2011, 22:19

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

hanice bezobrazno skupa...
ja svakako mislim d au pirlikama kada bih za dječiji rođendan došla konačno pameti da ne naručujem tortu....nju bih pravila....
ali sa fondantom bez 40 KM nebi prošla u najboljem slučaju...
s tim da bih morla apraviti jednu i pol mjeru najamnje i tada bi to iznosilo 60KM...mislim da je reform torta savršeno bogata i menje skupauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.03.2011, 22:22

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

A brate i Bijeli andjeo je odlicna torta a manje para treba od ove bezobrazno skupeuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

13.03.2011, 22:48

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: muaaa

A brate i Bijeli andjeo je odlicna torta a manje para treba od ove bezobrazno skupeuser posted image user posted image user posted image user posted image



a jeli ima negdje reept og anđela...
znači može pod fondant...
do sada samo skupljam recepte koji mogu pod fondantuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.03.2011, 07:47

clock-img

chuci

pencil-img

804

meni se ne čini da je ovaj zadnji recept samo za 10 osoba.
mislim da se od 7 bjelanaca može napraviti kora veličine malo užeg pleha. moglo bi ovdje izaći puno više komada

clock-img

14.03.2011, 10:27

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Zahvaljujem na racunu.user posted image   Ne bih pokusavala,bojim se da nece ispast kako treba,pa sta onda,bankrotirala pa jos ni torta ne valja.user posted image To bi bila situacija za upucat se.user posted image
Radije cu u miru i rahatluku pojest ove dvije milke od po 300 gr,i kasnije grickat ljesnjake.user posted image


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

14.03.2011, 10:36

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Tako sam i ja reagovala kad sam nabasala na ovaj recept user posted image sve bi mi duša plakala kad bi 600gr Milke nestalo u torti!


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

14.03.2011, 10:38

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: palachinken

Tako sam i ja reagovala kad sam nabasala na ovaj recept user posted image sve bi mi duša plakala kad bi 600gr Milke nestalo u torti!


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.03.2011, 10:40

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Hanady tek vidjeh sta si me pitala,Bijeli andjeo moze pod fondan,ja u petak pravim pa ces vidjeti slikuuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.03.2011, 10:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: muaaa

Hanady tek vidjeh sta si me pitala,Bijeli andjeo moze pod fondan,ja u petak pravim pa ces vidjeti slikuuser posted image



ama dobro slika...
recept ženo receptuser posted image
il je poslovna tajnauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.03.2011, 10:41

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Ima recept na Colinarici,ako nebudes nasla ja cu napisati

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.03.2011, 10:42

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Ih tajna ma nemoj takouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,nema tajni kod mene

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.03.2011, 10:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: muaaa

Ih tajna ma nemoj takouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,nema tajni kod mene


user posted image user posted image user posted image user posted image

nešto kontam do šta mi je da se mučim i probavam ukus kad je ti praviš...
prvu ćemo tebe da nam napraviš da vidimo jel valja...pa onda ćemo kopirat postupak ako bude valjala za naše osjetljive čokoladno neophodnog postojanje u tortama za naša osjetilauser posted image user posted image user posted image

biće prilika...
bum ja skontala razlog za dernekuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.03.2011, 10:48

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Nadjemo razlog ili da idemo svi na rodjendan u subotu kad je budem predala,nepozvani i kazemo da smo strucna komisija za degustacijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.03.2011, 10:49

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: muaaa

Nadjemo razlog ili da idemo svi na rodjendan u subotu kad je budem predala,nepozvani i kazemo da smo strucna komisija za degustacijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zamišljam tu mamu kako me gleda dok degustiramuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.03.2011, 10:50

clock-img

muaaa

pencil-img

2911



IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: muaaa

Nadjemo razlog ili da idemo svi na rodjendan u subotu kad je budem predala,nepozvani i kazemo da smo strucna komisija za degustacijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zamišljam tu mamu kako me gleda dok degustiramuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.03.2011, 22:12

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

Zna li iko recept za neku tortu koja nije previse skupa a da je ukusna user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

14.03.2011, 22:18

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: myb@by

Zna li iko recept za neku tortu koja nije previse skupa a da je ukusna user posted image



a šta bi ti otpilike...
Koje sastojke voliš u torti...
jeli voliš više kora, manje...
imaš li torten peh...
bile je pekla ili ne...
samo kaži...ima kod mene svega...nakupilo se godinamauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.03.2011, 22:20

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

Hany znas da si ti moja forumasica od povjerenja, tako da mi je svaka tvoja preporuka dobrodošla. Recimo da svi volimo cokoladu, imam i tortenpleh user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

14.03.2011, 22:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: myb@by

Hany znas da si ti moja forumasica od povjerenja, tako da mi je svaka tvoja preporuka dobrodošla. Recimo da svi volimo cokoladu, imam i tortenpleh user posted image



eh evo jedna lagana i brza...a savršena i zdrava nadasve...

oduševit ćete se...nema brašna al ima narandži...njam, njam user posted image

TORTA OD NARANDŽE

POTREBNO:
10 jaja
300 gr mljevenih oraha
300 gr šećera
300 gr čokolade za kuhanje
500 gr narandži


PRIPREMA:
Narandže oguliti rastaviti na kriškice i staviti u šerpu pa same pirjati oko 30 min na laganoj vatri dok se ne smekšaju. kad smekašju viljuškom ih ispasirati.

Izmiksati čvrs snijeg od bjelanaca.

U veću zdjelu pjenasto umutiti žumanaca i šećer dodati mljevene orahe ,200 gr narendane čokolde, ispasirane narandže i umućeni snijeg od bjelanaca. istresti u tortenpleh i peći na temperaturi od 180 C.

Prostalih 100 gr čokolade istopiti i preliti po vrućoj torti. Ostaviti u frižider i naravno u slast pojesti sa ukućanima user posted image

a evo ti jedna koja s ene peče...i nije skupa iako ima sitniva koje idu u nju...
Ledena torta za zimske dane

potrebno
4 žumanceta
250 grama margarina
250 grama šećera u prahu
250 grama sjeckanih oraha
250 grama grožćica
250 grama žele bombona
400 grama petit keksa
malo mlijea
vanilija šećer ili ekstrat vanilije
200 gr čokolade za kuhanje

margarin izraditi sa šećerom i dodati žumanca, pa orahe, pa nasjeckane žele bombone, pa grožđice ( prije nego ih stavite potopite ih u mlaku vodu da odstoje jedno 20 min sa ekstratom vanilije ili vanilija šećerom), kad se ovo umuti dodati petit keks koji se rukama mrvi u smjesu na manje komadiće, i na kraju dodati istopljenju čokoladu. Dobro umutiti, voditi računa da vam je zdjela u kojoj ovo radite velika jer je malo teže mutiti ovu smjesu, po potrebi od zavisnosti od gustoće za sjedinjavanje dodati malo mlijeka ( pola fildžana otpirlike). staviti u torten pleh, dekorisati po želji, sa vrhnjem ili čokoladom i žele bombonama kao ja, ostaviti da prenoći i to je to. 8 imaš sliku mog remek djeca na 5 strani ove teme....

i evo jedna brza i smješnoh naziva al jako lgana i ukusna....

torta za lijenu ženu

trebaju tii 6 dl kisele vode
250 gr mljevene plazme
200 grama čokoldae za kuhanje
6 šlag krema od čokolade....
200 gr šećera

izmutiš 3 šlag kreme sa 3 dl kisle mikserom, 100 gr šećera i u to dodaš plazmu i staviš u torten pleh...

izmutiš ostale 3 plag kreme sa 3 dl kisele vode, 100 gr šećera i u to dodaš naribanu čokoladu ( 1 red naribane ostavi za dekoraciju )
staviš preko prvog dijela u torten pleg...preko stavš naribanu čokoladu i neka se ostisne jedno 20 minuta u frižideru...
ukusna za nepovjerivati




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.03.2011, 22:51

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

Hvala na receptima, sad pitanjce kako cu ispirijati ove narandže, mozda glupo zvuci ali da li trebam dodati vodu user posted image .
Ako se odlucim za ovu drugu tortu, da li mogu grožđice necim zamjeniti, pošto im nismo ljubitelji.

I na kraju, hvala puno za ulozeni trud da mi ovo sve istipkaš user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Zadnji članci

article-img