cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

02.05.2011, 14:56

clock-img

Amila_ra

pencil-img

64






Torta bijeli andjeo

user posted image



24.01.2005.




GA_googleFillSlotWithSize("ca-pub-2319766488556236", "CMS_ATF_Article_300_x_250", 300, 250);





Sastojci
Kora (sastojci za jednu koru)
  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 5 kašika seckanih oraha
  • 2 kašike brašna
    Prvi fil
  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 1 umućen margarin
    Drugi fil
  • 300 grama mlevenih oraha
  • 2 dl mleka
  • 100 grama čokolade
    Treći fil
  • 3 banane
  • sok od limuna
  • 4 šlag-krema od vanile
    Način pripreme
    Umutiti 5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike mlevenih oraha, 5 kašika seckanih oraha i 2 kašike brašna. Ispeći 3 ovakve kore.
    Skuvati na pari 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Ohladiti smesu, pa dodati 1 umućen margarin.
    Popariti 300 grama mlevenih oraha sa 2 dl mleka i dodati 100 grama čokolade.
    Ispasirati 3 banane i preliti sokom od limuna.
    Sva tri fila sjediniti. Posebno umutiti šlag-krem od vanile.
    Filovati: kora - fil - šlag-krem - kora - fil - šlag-krem - kora - fil - šlag-krem.
    Gorica, Kragujevac



    Preporučite



    < Poruku je uredio Amila_ra -- 2.5.2011 14:57:10 >

  • clock-img

    02.05.2011, 15:02

    clock-img

    Visnja RR

    pencil-img

    15102

    da li neko ima recept Azrine torte Andjeo?

    _____________________________

    Asja = duša duše moje :)
    03.04.`08

    clock-img

    02.05.2011, 15:11

    clock-img

    calahoe

    pencil-img

    207

    Vasina torta:
    Kore:
    6 jaja
    6 kasika secera
    6 kasika mljevenih oraha
    1 kasika ostog brasna
    pola praska za pecivo
    Umutiti bjelanca sa secerom,laganao dodavati jedno po jedno zumnace,orahe,brasno i pzp.
    Ja kore pecem jednu po jednu jer nisam bas vjesta kada ih treba ravnomjerno razrezati(pecem u kalupu 26cm)a moja mama ovo sve odjednom ispece i razreze na tri kore.
    Fil Solja mlijeka
    20 dkg mljevenih oraha
    1 cokolada za kuhanje
    20 dkg putera
    4 zumanca
    4 kasike secera
    Kora i sok jedne narače.
    Umutiti zumanca sa secerom,skuhati to na pari.
    Orahe popariti sa soljom kljucalog mlijeka.
    Izraditi puter i otopljenu cokoladu,dodati u to orahe,kremu od zumanca i sve sjediniti.
    Na kraju dodati i sok i koricu od naranče.

    Filovati standardno
    Odlicna je pod fondanuser posted image

    clock-img

    02.05.2011, 15:16

    clock-img

    calahoe

    pencil-img

    207

    Sacher torta

    Biskvit:
    170 gr tamne cokolade(sto crnja to bolja)
    170 gr putera
    170 gr secera
    1 vanilin secer
    6 jaja
    70 gr prezle

    Izradititi jaja i secer,dodati otopljenu cokoladu i izrađen puter,prezlu i vanilin secer.
    Ispeci i prerezati na dva dijela(to vec znamuser posted image )
    Premazati sa 100 gr dzema od marelica,ugrijati ga jer je lakse za nanjeti.
    Ja na to dodam jos ganache kremu(250 ml vrhnja i 250 gr cokolade)tako mi je ukus torte bogatiji.
    Ako je stavljam pod fondan premazem je ganche kremom također.

    clock-img

    02.05.2011, 18:26

    clock-img

    Honey3

    pencil-img

    3035

    calahoe za ovu vasinu tortu je li trebaju tri kore od po sest jaja ili ovu smjesu raspodijeliti i jos za ovu sacher samo je ovaj dzem fil i jos ti sto dodas ovu kremu od cokolade????

    _____________________________

    Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

    clock-img

    02.05.2011, 18:34

    clock-img

    calahoe

    pencil-img

    207

    Standardni recept je kora sa 6 jaja ukupno.Tako je pravim kad je radim bez fondana,e sad kad pravim za pod fondan Vasinu tortu uvijek pravim mjeru i po,znaci 9 jaja za 3 kore.Torte za fondan moraj imati malo,,visine" zato radim mjeru i po,naraFski i fil je mjera i po tada.

    Sacher -jeste dzem od marelica fil u orginalnom receptu,al ja dodam jos ganache ,meni tako ljepsauser posted image








    clock-img

    02.05.2011, 21:51

    clock-img

    Rimljankaa

    pencil-img

    1878

    Svidja mi se ovaj recept. Samo mi nije jasno ovo ilovanje. Zar se nece torta razbljuzgati kad se stavlja fil i slag krema? zar nije dovoljan samo fil,a na kraju preko cijele torte npr. slag kremu???

    IZVORNA PORUKA: Amila_ra






    Torta bijeli andjeo

    user posted image



    24.01.2005.




    GA_googleFillSlotWithSize("ca-pub-2319766488556236", "CMS_ATF_Article_300_x_250", 300, 250);





    Sastojci
    Kora (sastojci za jednu koru)
  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 5 kašika seckanih oraha
  • 2 kašike brašna
    Prvi fil
  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 1 umućen margarin
    Drugi fil
  • 300 grama mlevenih oraha
  • 2 dl mleka
  • 100 grama čokolade
    Treći fil
  • 3 banane
  • sok od limuna
  • 4 šlag-krema od vanile
    Način pripreme
    Umutiti 5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike mlevenih oraha, 5 kašika seckanih oraha i 2 kašike brašna. Ispeći 3 ovakve kore.
    Skuvati na pari 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Ohladiti smesu, pa dodati 1 umućen margarin.
    Popariti 300 grama mlevenih oraha sa 2 dl mleka i dodati 100 grama čokolade.
    Ispasirati 3 banane i preliti sokom od limuna.
    Sva tri fila sjediniti. Posebno umutiti šlag-krem od vanile.
    Filovati: kora - fil - šlag-krem - kora - fil - šlag-krem - kora - fil - šlag-krem.
    Gorica, Kragujevac



    Preporučite




    _____________________________

    23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
    11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
    Ja sam najbogat

    clock-img

    02.05.2011, 21:54

    clock-img

    Amila_ra

    pencil-img

    64

    Nece rimljanka slag je dovoljno cvrst naravno ne pritisces kore da iscuri krema. Ja sam preko nje stavljala fondant cini mi se da mi je Muaa preporucila ovu tortu . Ne mogu da ti posaljem pp a bas sam htjela user posted image

    clock-img

    02.05.2011, 21:55

    clock-img

    Rimljankaa

    pencil-img

    1878

    IZVORNA PORUKA: Amila_ra

    Nece rimljanka slag je dovoljno cvrst naravno ne pritisces kore da iscuri krema. Ja sam preko nje stavljala fondant cini mi se da mi je Muaa preporucila ovu tortu . Ne mogu da ti posaljem pp a bas sam htjela user posted image



    Kako ne moze? user posted image   Hvala ti! Probacu ovu tortu sigurno


    _____________________________

    23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
    11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
    Ja sam najbogat

    clock-img

    02.05.2011, 22:35

    clock-img

    Honey3

    pencil-img

    3035

    IZVORNA PORUKA: calahoe

    Standardni recept je kora sa 6 jaja ukupno.Tako je pravim kad je radim bez fondana,e sad kad pravim za pod fondan Vasinu tortu uvijek pravim mjeru i po,znaci 9 jaja za 3 kore.Torte za fondan moraj imati malo,,visine" zato radim mjeru i po,naraFski i fil je mjera i po tada.

    Sacher -jeste dzem od marelica fil u orginalnom receptu,al ja dodam jos ganache ,meni tako ljepsauser posted image









    hvala tiuser posted image


    _____________________________

    Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

    clock-img

    02.05.2011, 22:52

    clock-img

    bananica

    pencil-img

    4330

    IZVORNA PORUKA: Visnja RR

    da li neko ima recept Azrine torte Andjeo?




    ovaj recept bih i ja voljela rado imati, za mene nema ljepse torte

    clock-img

    03.05.2011, 09:29

    clock-img

    palachinken

    pencil-img

    5397

    Da li je iko pravio Bingo tortu
    http://www.coolinarika.com/recept/749548/#content_info
    Mislila sam je prekrojiti za pod fondan, pa me interesuje par stvari...


    _____________________________

    Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

    clock-img

    03.05.2011, 09:38

    clock-img

    bebacha

    pencil-img

    1170

    torta je odlican,bas ukusna i jaka.i mislim da moze pod fondan,

    _____________________________

    "Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

    clock-img

    03.05.2011, 09:45

    clock-img

    palachinken

    pencil-img

    5397

    Ma kontala sam je raditi u okruglom kalupu pa sjeći koru na 3 dijela pa me interesovalo moram li šta povećavati količinu sastojaka ili mogu proći s ovom količinom kreme i kore. Za pod fondan ne bih špricala fantom kore niti bih mazala šlagom, nego  kora-keks krema-jaffa keks-čokolada krema-kora-žuta krema-kora.
    Neko od mojih je nedavno bio na nekom slavčlju i oduševio se tortom, pa me zato zainteresovala.


    _____________________________

    Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

    clock-img

    03.05.2011, 22:59

    clock-img

    Honey3

    pencil-img

    3035

    i meni se svidja ova torta,trebam sutra od sestre kcerkici pravit za rodjendan i ona bas izrazila zelju da bude cetvrtasta a treba mi bas velika,posto ovdje ima dosta kreme ja bi napravila jos jednu koru i sve bi ovim redoslijedom radila,samo sto bi zutom kremom premazala tortu i preko fondant,mislim da ce biti ok,samo mozda su mi piskote onda suvisneuser posted image

    _____________________________

    Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

    clock-img

    03.05.2011, 23:07

    clock-img

    IvanaTz

    pencil-img

    827

    IZVORNA PORUKA: palachinken

    Da li je iko pravio Bingo tortu
    http://www.coolinarika.com/recept/749548/#content_info
    Mislila sam je prekrojiti za pod fondan, pa me interesuje par stvari...



    Heej pravila sam ja ovu tortu nedavno ali je nisam oblagala fondantom, ukusna jeste, super je ali meni se cini da je malo previse kremasta za fondant user posted image


    _____________________________

    9.9.2009. :-)))

    clock-img

    03.05.2011, 23:14

    clock-img

    Honey3

    pencil-img

    3035

    e neznam sad Ivanauser posted image
    ja mislila jos jedan biskvit preko kreme sa cokoladom pa onda ovu zutu kremu i preko fondant


    _____________________________

    Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

    clock-img

    03.05.2011, 23:17

    clock-img

    IvanaTz

    pencil-img

    827

    ma kontam krema s pudingom user posted image , ok, doda se i margarin ali opet je to mekano, nece se moci fino "ispeglati" povrsina... ja sam jednom oblagala slicnu tortu, mislim sa takvim zavrsnim filom i nije mi bas bilo nesto, mekano, "pipavo" user posted image ...

    _____________________________

    9.9.2009. :-)))

    clock-img

    03.05.2011, 23:34

    clock-img

    Honey3

    pencil-img

    3035

    a da stavim okolo kremu sa puterom,sta mislis,jooooj jesam li dosadnauser posted image

    _____________________________

    Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

    clock-img

    03.05.2011, 23:41

    clock-img

    Anoniman

    zaha ja imam recept od Bingo torte prekrivena fondantom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image recept s coolinarke sad cu ga naciuser posted image

    clock-img

    03.05.2011, 23:44

    clock-img

    Honey3

    pencil-img

    3035

    IZVORNA PORUKA: noa

    zaha ja imam recept od Bingo torte prekrivena fondantom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image recept s coolinarke sad cu ga naciuser posted image

    cekamuser posted image

    _____________________________

    Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

    clock-img

    03.05.2011, 23:52

    clock-img

    Anoniman

    IZVORNA PORUKA: zaha

    IZVORNA PORUKA: noa

    zaha ja imam recept od Bingo torte prekrivena fondantom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image recept s coolinarke sad cu ga naciuser posted image

    cekamuser posted image








    ne moze se poslati recept al hajd potrazi Bingo torta---nick je tina-elora i torta je s ljubicas_tim fondantom

    < Poruku je uredio noa -- 3.5.2011 23:53:25 >

    clock-img

    04.05.2011, 00:37

    clock-img

    Honey3

    pencil-img

    3035

    nasla,ovo je isti recept samo manje sastojaka,nema veze bitno je da moze pod fondantuser posted image
    hvala noauser posted image


    _____________________________

    Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

    clock-img

    04.05.2011, 00:41

    clock-img

    Anoniman

    IZVORNA PORUKA: zaha

    nasla,ovo je isti recept samo manje sastojaka,nema veze bitno je da moze pod fondantuser posted image
    hvala noauser posted image






    ja sam je pravila al poodavno i bez fondanta,meni je superuser posted image user posted image user posted image user posted image

    clock-img

    04.05.2011, 00:45

    clock-img

    Honey3

    pencil-img

    3035

    ma treba mi fondant zbog sminkeuser posted image ja kao neki majstor a to ce mi biti druga torta pod fondantom,ja se nesto nafurala a ko zna da li ce i uspjetiuser posted image user posted image

    _____________________________

    Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))