Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
E eno i sama ta tina-eleora spominje u komentariam da je prešla na jaffa tortu jer se lakše oblaže. Zaha, mislim da bi se bezveze napatile s tortom, jer evo i ovoj s coolinarike je nekakva grbava ispala Bolje su kreme sa žumancima, pa na isti fazon - podijeliti na tri dijela, a od bjelanjaca napraviti puslice.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
08.05.2011, 10:42
Hannica
2920
Koji recept za reform tortu uglavnom koristite? Sad sam trazila na kulinarci i nasla sam bas mnogo recepTata. Koji je najbolji?
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
08.05.2011, 12:42
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: Hannica
Koji recept za reform tortu uglavnom koristite? Sad sam trazila na kulinarci i nasla sam bas mnogo recepTata. Koji je najbolji?
ja koristim ovaj: KORE 300 g secera, 300 g oraha mljevenih, 10 bjelanaca, 2 kasike prezle. dobro umitiit snijeg od bjelanaca, i u to umijesati lagano pomijesane orahe , secer i prezlu. peci oko sat vremena na 175 stepeni. ja pecem u plehu iz rerne, pa prerezem na tri dijela kad se ohladi. KREMA: 10 kasika secera, 10 zumanaca, 250 g maslaca 3 rebra cokolade za kuhanje. dobro umutiti secer i zumanca, i onda na pari to skuhati. dodati cokoladu da se istopi. i kad se ohladi dodati umucen malsac.
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
08.05.2011, 12:58
Hannica
2920
Tenk ju šeri. Ja sam slican nasla na kulinarci i htjela sam praviti tortu po tom receptu.Samo tamo u fil ide malo kafe pa me to bunilo. Nikad nisam pravila kolac u koji ide kafa i ne znam kakav je okus.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
08.05.2011, 13:01
Hannica
2920
Ima li ko ove grame pretvorene u kasike. Nemam vage. A juce htjela u FIS-u kupit,bila neka rasprodaja i nasla vage od 6 - 14 KM ali mm nije dao, Kaze nece meni nista marke FIRST uci u kucu.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
ovo i meni uvijek treba ,mislim da je bilo na nekoj temi ali sad nisam uspjela da nadjem treba ovo staviti na neko vidno mjesto da je pri ruci
_____________________________
Ajdin 30.04.2009. Afan 15.04.2014. mamini zivoti
08.05.2011, 13:23
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ima li ko ove grame pretvorene u kasike. Nemam vage. A juce htjela u FIS-u kupit,bila neka rasprodaja i nasla vage od 6 - 14 KM ali mm nije dao, Kaze nece meni nista marke FIRST uci u kucu.
imam ja firstovu digitalnu vagu, super je! a imam i neke mjerice, bas sve koliko je grama solja, kasika, ma sve. ali to skoro nikako ne koristim jer je vaga suepr. a ni ja ne stavljam kafu, mada sa,m citala da je neka teta stavila PRAVI PRAVI recept(bar ona je naglasila da je samo to pravi recept ) i u njega ide kafa. ne znam, mozes probati, mada meni i ovako bude supernjaminjami
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
08.05.2011, 14:25
Anoniman
Jel ko pravio ovu tortu??? ja sam sad napravila al mi je baš žitka smjesa, trebal to tako da bude i hoćel se zgusnuti u frižderu ....
Izgleda da će završiti na kuharskim neuspjesima, , ako se ne zgusne ja ću to u led pa imat ćemo sladoled
08.05.2011, 14:40
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: sheri
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ima li ko ove grame pretvorene u kasike. Nemam vage. A juce htjela u FIS-u kupit,bila neka rasprodaja i nasla vage od 6 - 14 KM ali mm nije dao, Kaze nece meni nista marke FIRST uci u kucu.
imam ja firstovu digitalnu vagu, super je! a imam i neke mjerice, bas sve koliko je grama solja, kasika, ma sve. ali to skoro nikako ne koristim jer je vaga suepr. a ni ja ne stavljam kafu, mada sa,m citala da je neka teta stavila PRAVI PRAVI recept(bar ona je naglasila da je samo to pravi recept ) i u njega ide kafa. ne znam, mozes probati, mada meni i ovako bude supernjaminjami
Ma ne znam zasto,ali on je alergican na tu marku.Znam i ja da nije "neka" marka i nikad nebi kupila neku krupnu stvar,ali vaga svaka valja,kao da je to neka tehnologija. A citala sam taj pravi,pravi recept.(tako njena baka rekla) Mislim da je to bio posljednji recept koji je objavila.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
08.05.2011, 14:41
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: Breskva
Jel ko pravio ovu tortu??? ja sam sad napravila al mi je baš žitka smjesa, trebal to tako da bude i hoćel se zgusnuti u frižderu ....
Izgleda da će završiti na kuharskim neuspjesima, , ako se ne zgusne ja ću to u led pa imat ćemo sladoled
Ovo mi izgleda super.Kod mene bi bila jednobojna kakva sam smotana.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
08.05.2011, 14:45
Anoniman
Hannice vjeruj nisi smotanija od mene , ja sam stavila u frižider al to je tečno ko mlijeko liči mi na milk šejk
uhuh koliko cokolade vjerujem da ce ti biti dobra dok se zelatin stegne.koju su bjelu koristila
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
08.05.2011, 14:56
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha
uhuh koliko cokolade vjerujem da ce ti biti dobra dok se zelatin stegne.koju su bjelu koristila
zbunilo me je ovo 2 kesice želatine u prahu (10g) -jel treba 10g ili po 10g
a bijelu sam koristila neku jeftinu mm kupio ja mislim neka kent, ukusne su kreme samo što nije čvrsto...
08.05.2011, 14:58
bebacha
1170
jedna kesica je 10gr,znaci jedna krema 2 kesice al meni to nesto puno
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
08.05.2011, 14:59
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha
jedna kesica je 10gr,znaci jedna krema 2 kesice al meni to nesto puno
izgleda da nije puno eh tu sam e zeznula
08.05.2011, 15:04
bebacha
1170
de je stavi u led pa nam javi rezultat da znam sta cu ako neuspije
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
08.05.2011, 15:05
gvendolina
1896
IZVORNA PORUKA: Breskva
Jel ko pravio ovu tortu??? ja sam sad napravila al mi je baš žitka smjesa, trebal to tako da bude i hoćel se zgusnuti u frižderu ....
Izgleda da će završiti na kuharskim neuspjesima, , ako se ne zgusne ja ću to u led pa imat ćemo sladoled
joj od kada ja gledam ovaj recept ali ne smijem da probam ne vjerujem da bi mi uspjela ,a bas izgleda primamljivo
_____________________________
Ajdin 30.04.2009. Afan 15.04.2014. mamini zivoti
08.05.2011, 15:08
Anoniman
ovo ti breskva zivce da mi vadis...jel ...ma ja bih ovo na slamku popila ako treba
08.05.2011, 15:10
Anoniman
i ja draga gvendolina ima i godina dana kako ga šmekam i eto danas odluči da ga smutim, pa šta bude
IZVORNA PORUKA: dadada ovo ti breskva zivce da mi vadis...jel ...ma ja bih ovo na slamku popila ako treba
dobra ideja imam slamke
< Poruku je uredio Breskva -- 8.5.2011 15:11:27 >
08.05.2011, 15:36
Anoniman
Samo da vam javim da je krema jako ukusna, i kao da mi je gušća smjesa ...vidi se prst gdje sam umočila
08.05.2011, 15:44
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Breskva
Samo da vam javim da je krema jako ukusna, i kao da mi je gušća smjesa ...vidi se prst gdje sam umočila
samo d ati kažem pod tačkom 7 recepta koji si nam dala ti piše gdje si malo fulila
mislim da će s estegnuti sa toliko čokolade i želatine al treba vjerujem malo više vremena
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
08.05.2011, 15:52
gvendolina
1896
IZVORNA PORUKA: Breskva
i ja draga gvendolina ima i godina dana kako ga šmekam i eto danas odluči da ga smutim, pa šta bude
IZVORNA PORUKA: dadada ovo ti breskva zivce da mi vadis...jel ...ma ja bih ovo na slamku popila ako treba
dobra ideja imam slamke
ma ima da je i ja pravim pa makar je na slamku pil mogu misliti kako je ukusno