Breeeeeeskvoooooooo šta bi s tortom, kakva je na kraju ispala? Mom čo'eku prekosutra rođendan, pa se dvoumim odnosno troumim između te tvoje, one četričokoladne što je Skvo fotokuhala i fenomenalne ferrero.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
09.05.2011, 09:04
Meri29
1045
Uh Breskva ova torta izgleda super, pravim je danas-sutra pa i ja javim sta je bilo
_____________________________
Stigla sam 25.11.2009 Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
09.05.2011, 10:15
Anoniman
Pitala sam tetu sa coolinarke koja je postavila recept kaže preko noći treba da se stisne i ide 20g želatine u jednu kremu i 20g želatine u drugu kremu... ja stavila u led nisam mogla čekati bilo mi ba ko čorba i eto sad je ko sladoled ...
Palanchinken ne znam šta da ti kažem, ova torta ukusna jest, al ipak slika više mami (mislim slika tete sa coolinarke ne ova moja )..Kad pogledam sastojke ferero torte mmmmm, ipak nek ti izbor bude ferero. Meri hajd kad napraviš slikaj i ti, pa da vidim gdje sam sve pogriješila, ja bih je još jednom pokušala napravit. Ne vidim ni jedne bijele šare
< Poruku je uredio Breskva -- 9.5.2011 10:17:02 >
09.05.2011, 10:18
Meri29
1045
Nemoj se prerano radovati, mozda sara ni kod mene ne bude Onda cemo Ivani na obuku
_____________________________
Stigla sam 25.11.2009 Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
09.05.2011, 10:23
Anoniman
Hej nije loša ni kad se stavi u led vjeruj mi, nemožeš pogriješit znači ako se ne stisne preko noći ti u led ...samo još da nije ovako hladno, hoću sunce imam tortu sladolednu
i još kreme ti moraju biti potpuno hladne pa tek onda da dodaš šlag, bijela krema mi je bila mlaka i tu mi je greška pa je istopila šlag...Uspjet ćeš ti uči na mojim greškama.
09.05.2011, 10:26
palachinken
5397
Zato ja s rezervom uzimam te recepte s coolinarike na koje svi svršavaju u komentarima. Meni su neki od tamo najpopularnijih recepata sa fenski profesionalnom slikom ustvari bili prosjek kad se naprave. Ma ferrero je ferrero, a pošto je muž u pitanju, kupit ću pravi mascarpone, a ne zamjenu
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
09.05.2011, 21:31
Meri29
1045
Evo i ja sam napravila i cini mi se super kolac, jedva cekam jutro, a ko fol sam na dijeti Inace mislim da bi bijela krema trebala biti malo rjeda od crne da bi se dobio onaj efekat sa coolinarike. Ovako je bijela samo propala u crnu, vjerujem da ce se vidjeti na presjeku, ali nema onako odozgo da se vidi kao na onoj slici sa linka. Ja cu ujutro slikati dok se sve stegne
_____________________________
Stigla sam 25.11.2009 Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
10.05.2011, 10:05
Anoniman
Meri čekam sliku , ja treba da idem na popravni pa me malo prosvijetli
10.05.2011, 10:10
d.dita
299
meri29, stavljaj sliku!!! svi sastojci mi stoje na radnom stolu, ne usudim se početi dok ne vidim kako je tebi uspio!
10.05.2011, 12:30
Meri29
1045
[img][/img]
[img][/img]
Uh kako je dobra i ukusna, Breskva hvala, cesto cemo je praviti
_____________________________
Stigla sam 25.11.2009 Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
10.05.2011, 12:49
Anoniman
...Joj natjerat ćeš me da sutra odmah pravim da vidim kakav je taj ukus sad mi je previše leden
10.05.2011, 13:00
Honey3
3035
mmmmm kako dobro izgleda
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
10.05.2011, 13:39
Meri29
1045
Hajde kod mene da probas, zasluzila si, ipak si nam ti nasla ovo cokoladno cudo
_____________________________
Stigla sam 25.11.2009 Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
10.05.2011, 22:58
Meri29
1045
E Breskva samo da znas da vise nema ni komadica, dok se ti javis prode voz
_____________________________
Stigla sam 25.11.2009 Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
11.05.2011, 09:47
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Meri29
E Breskva samo da znas da vise nema ni komadica, dok se ti javis prode voz
Ma napravit ćeš ti još jednu , čekaj samo malo još da ugrije šetat ću se ja bulevarom ...i mi smo pojeli onaj moj sladoled, kaže mm možda ti torta nije uspjela ali sad imamo recept za dobar sladoled
Umutiti 4 bjelanca sa 4 kašike šećera, dodati dva žumanca i dobro umutiti. Lagano umiješati 2 kašike brašna i 3 kašike mljevenih oraha. Peći tri kore po 20 minuta na 180°C. Umutiti 6 žumanaca sa 12 kašika šećera i 4 kašike brašna (po potrebi rashladiti sa malo hladnog mlijeka). Lagano sipati u pola litra vrelog mlijeka, kuhati uz neprestano miješanje, dok se ne zgusne. Kada se ohladi sjediniti s jednim umućenim margarinom i 2 vanilijina šećera. Odvojiti dio mase za mazanje torte po vrhu i okolo. U veći, preostali dio dodati 150g sjeckanih oraha, 150g želea i 150g grožđica. Naizmjenično mazati kore.
_____________________________
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
12.05.2011, 11:35
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: palachinken
Zato ja s rezervom uzimam te recepte s coolinarike na koje svi svršavaju u komentarima. Meni su neki od tamo najpopularnijih recepata sa fenski profesionalnom slikom ustvari bili prosjek kad se naprave. Ma ferrero je ferrero, a pošto je muž u pitanju, kupit ću pravi mascarpone, a ne zamjenu
S ovim se slazem. Nazalost,morala sam ucit iz vlastite greske.Ja prije par dana pravila reform tortu,tamo neki 100 komentara kako je predobra,najbolja torta koju su probali.Meni bezze skroz.Uz komad torte moras popit litar kafe da je poguras,bas prejaka. Meni je dobro torta ona torta koje mozes pojesti bar 2 komada i da je ne moras zaljevat.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
12.05.2011, 11:39
Hannica
2920
Palachinken po kojem receptu pravis ferero tortu,gdje kupis taj mascarpone i koliko je maraka?
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
12.05.2011, 11:55
palachinken
5397
Marcarpone je naaaaajjeftiniji u Snjelu na Jaliji, 7.50km pola kile. Inace je po 8-9. A ako ne nadjes mascarpone, moze i Dukatela sirni namaz. a ferrero je ovaj: http://www.coolinarika.com/recept/ferrero/
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
12.05.2011, 15:03
Hannica
2920
Hvala.Ovaj sam juce dodala u omiljene.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
17.05.2011, 08:19
dush
250
Zene, trebam pomoc!
Jedna prijateljica me je zamolila da joj napravim tortu u cetvrtak s fondanom, ali da nije jaka (npr kao reform -> jaja, orasi, cokolada, brdo secera) i po mogucnosti da nema cokolade, jer ona doji. E sada, ja pojma nemam sta jos smje ona kada doji :S Sta je jos tako tvrdo da moze pod fondan??? Ja sam do sada pravila reform, klavir i teodora tortu, ma to su sve torte cije su kore s orasi + bjelanca, a kreme jaja, puter i cokolada.
Heeeeeeeepl pliz!!!!
17.05.2011, 08:25
palachinken
5397
Krema iz kinder torte, a kore kao u ledenom vjetru ili nekom od tih vjetrova (bjelanjci i malo brašna i malo sirćeta)
< Poruku je uredio palachinken -- 17.5.2011 8:26:46 >
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
17.05.2011, 10:01
dush
250
Hvala palachinken, probat cu nesto tako....
17.05.2011, 13:47
dush
250
A moze li se kakvo voce dodavati? Je li iko pravio neku vocnu tortu pa preko fondan?