Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja sam stavljala voćnu kremu a i komadiće kajsije iz kompota, ali uvijek sam imala sloj nuttercreama okolo ili čokoladnu glazuru, uglavnom da mi voće ne dolazi u dodir s fondanom.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
18.05.2011, 09:14
dush
250
Hvala palachinken :) Ipak sam pravila bez voca, nadam se da mi nece biti suha torta previse :) Nasla sam na kulinarici recept za kinder u ciju se kremu u 1/2 stavlja plazma keks a u drugo 1/2 cokolada. Pa mi se cini da je ova krema sa plazmom malo suha... I da, jos bi u kremu trebalo dodati 1 slag, ali ja nisam radi fondana. A i nasla sam recept na Minjinoj kuhinjici za kinder tortu bez slaga. A kore sam pravila od jaja, brasna, ulja, mlijeka i praska za pecivo (jednom pehla, prerezala pa dobila 2 kore) i posto sam zumanjca stavila u kremu, od bjelanjaka sam ispekla jos jednu koru pa sam je stavila u sredinu medju kreme.
Sve u svemu, mislim da nistam trebala stavljati plazma keks ako vec nisam dodavala slag... Ali dobro, vidjet cu kakva ce ispasti kada probam :)
18.05.2011, 09:28
Niobe
1841
Cheesecake by me(juče izmislila i napravila i pojelo se...) elem..
Kora: 250gr mljevene plazme 100 gr margarina 3 kašike šećera
Krema: 500 gr mascarponea(ili dva vajkrema i jedna pavlake) 500 gr voćnog jogurta (šumsko voće) u čaši (jer je gušći) 10 supenih kašika šećera 2 želatine
Preljev: 200 gr jagoda 250 ml voćnog soka 1 preljev za torte
Priprema:
Pomiješati šećer, omekšali margarin i keks da se dobije kompaktna masa i od njome obložiti dno kalupa. Mikserom umutiti mascarpone, voćni jogurt i šećer, pa tome dodati otopljene želatine. Sipati u kalup, preko kore. Jagode isjeći na ploškice i poredati po kremi. Sa 250ml voćnog soka napraviti preljev za torte i preliti preko jagoda.
Torta se treba hladiti par sati u frižideru.
Osvježavajuće, ukusno..Preporučujem da probate :)
_____________________________
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
23.05.2011, 11:48
Anoniman
Eh, evo gdje....pravila sam je mm (mojoj mami ) neki dan za rodjendan...ne mogu se sjetiti ko je ovdje na rr postavio link za ovu tortu...znam da neko jeste...jer sam je odmah bukmarkovala...prava je ljetna...osvjezava...ukusna je...preporucujem...a nije tesko za napraviti
Uh dadadadad kako je dobra, bolja neg kod tete s coolinarike, uža, a viša
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
23.05.2011, 12:48
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: dadada
nemoj da ti stol s A. na njemu uslikam
Sta mene briga za sto, ja pitam za tortu
A sad ozbiljno (al i oFo gore je ozbiljno) super izgleda...bravo "neko ko ju je pravio"
_____________________________
L. 04.12.2009. E. 19.03.2015. Moje princeze
23.05.2011, 12:49
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
23.05.2011, 12:49
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: dadada
Eh, evo gdje....pravila sam je mm (mojoj mami ) neki dan za rodjendan...ne mogu se sjetiti ko je ovdje na rr postavio link za ovu tortu...znam da neko jeste...jer sam je odmah bukmarkovala...prava je ljetna...osvjezava...ukusna je...preporucujem...a nije tesko za napraviti
Ja nikako da skontam sta je cvrsti jogurt. Nisam nikad nasla nikakav jogurt da na njemu pise da je cvrsti. Dadada prosvijetli me,pliz.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
23.05.2011, 12:49
bebacha
1170
dadada daj link ove torte i sto bolan ne slika presjek
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
23.05.2011, 12:50
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: bebacha
dadada daj link ove torte i sto bolan ne slika presjek
vec imas link ispod torte.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
23.05.2011, 12:50
bebacha
1170
Hannice na jogurtu u casama pise cvrsti jogurt.bolje pogledaj
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
23.05.2011, 12:51
palachinken
5397
I meni se čini da sam ga ja postavila, ali nisam nikad napravila tortu. E vala danas cu! Hannice, to je onaj jogurt u čaši, imaš dukatov, baš piše čvrsti (ili piše jogurt a na onom drugom piše tečni )
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
23.05.2011, 13:01
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ja nikako da skontam sta je cvrsti jogurt. Nisam nikad nasla nikakav jogurt da na njemu pise da je cvrsti. Dadada prosvijetli me,pliz.
Hannice
_____________________________
L. 04.12.2009. E. 19.03.2015. Moje princeze
23.05.2011, 13:08
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
23.05.2011, 13:27
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: bebacha
Hannice na jogurtu u casama pise cvrsti jogurt.bolje pogledaj
OOOOOOO,Boze......koliko sam ih samo pojela.Fakat sam postala rasijana.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
23.05.2011, 14:09
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada
Eh, evo gdje....pravila sam je mm (mojoj mami ) neki dan za rodjendan...ne mogu se sjetiti ko je ovdje na rr postavio link za ovu tortu...znam da neko jeste...jer sam je odmah bukmarkovala...prava je ljetna...osvjezava...ukusna je...preporucujem...a nije tesko za napraviti
ovo izgleda pravo mljac...de mi reci je li toliko lagana da bi i meni uspjela
23.05.2011, 17:45
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva
IZVORNA PORUKA: dadada
Eh, evo gdje....pravila sam je mm (mojoj mami ) neki dan za rodjendan...ne mogu se sjetiti ko je ovdje na rr postavio link za ovu tortu...znam da neko jeste...jer sam je odmah bukmarkovala...prava je ljetna...osvjezava...ukusna je...preporucujem...a nije tesko za napraviti
ovo izgleda pravo mljac...de mi reci je li toliko lagana da bi i meni uspjela
...nije fakat tesko ...mos ti to ...samo nemoj davati piskote Alimu jer je 400g knap ...meni je A. maznuo dvije pa su falile u sredini ...bolje kupi dva paketa...da imas...i ne bacaj one dijelove sto odsjeces...ja sam s njima popunjavala rupice ...sljedecu put cu praviti s 450g ...a za ukrasavanje sam uzela ove mutant jagode...mada sam mogla i bolje naci
bebacha...nisam se sjetila...zapravo...ovi moji su nasrnuli na tortu ko da su iz biafre...tako da je nestala za sec...al je pravim ovih dana opet...stvarno je fina, a nije zahmetli...samo slijedite upute...ja sam tacno stavljala 2 kesice zelatine...nisam se usudila s manje, jer kad stavite jogurt slag postane tecan
23.05.2011, 21:18
Hannica
2920
Dadada ruse li se ove piskote kad ih poredas okolo i da li se previse rastope kad potopis u mlijeku??
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
23.05.2011, 21:19
Hannica
2920
Jos jedno pitanje... Jesi li jagode prelila zelatinom? U receptu ne pise da li treba.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
23.05.2011, 21:27
Anoniman
e ovako...piskote inace umaces bukvalno samo sekundu...brzinom svjetlosti...isto kao i kad tiramisu pravis...jer ce se one jos omeksati od kreme..piskote rezes pri dnu i slazes jednu uz drugu, bez imalo lufta, po rubu kalupa...onaj kalup za torte sto se moze otvoriti...tj. rasiriti...znaci bas ih stisnes...ja sam i po dnu fino poredala i popunila rupe ostacima piskota (ovim sto sam rezala)...mada kad gledas prjesek torte s kulinarke izgleda da to nije potrebno...al eto..ja sam bas napravila "koru" od piskota...zelatinu sam samo stavljala u ovu kremu od slaga i jogurta...ne volim voce u zelatini...a mislim da i nema razloga...a i ljepse mi je ovako s friskim jagodama ...u sredini sam prepolovila jagode na pola pa ih redala..a ove odozgo, za ukras...sam na listice
23.05.2011, 21:32
Anoniman
i jos nesto...kada zamutis zelatinu s kremom...tj.spojis...slobodno ostavi 5-10 min da se ona malo stisne prije nego je naspes u kalup...jer je jos premekana, pa ce ti jagode propadati...
23.05.2011, 21:34
Hannica
2920
Hvala dadada.Kontam ako torta bude stajala 2-3 dana da ce se jagode pokvarit,morat cu ja ipak zelatinu stavit,a i ja vise volim kolac bRez nje.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
23.05.2011, 21:37
salmy
5830
ja je gledam cjeli dan al obzirom da meni ne idu kolaci,kontam da cu se bezzze mucit a nemam okrugli kalup MM sad gleda i kaze:đaba ti nju gledas kad ti ne idu nego da ja odletim do konzuma