cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

22.08.2011, 23:57

clock-img

ElRa

pencil-img

104

imali neka kakvu dobru cokoladnu kremu za tortu ali da neidu zumanjci ni jaja ? hvala

clock-img

23.08.2011, 00:06

clock-img

mala86

pencil-img

2755

elra potrazi recept za ganache kremu user posted image

sa vrhnjem i cokoladom meni je user posted image a kad se umuti moze biti pravo cvrsta

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

23.08.2011, 00:08

clock-img

ElRa

pencil-img

104

Hvala user posted image

IZVORNA PORUKA: mala86

elra potrazi recept za ganache kremu user posted image

sa vrhnjem i cokoladom meni je user posted image a kad se umuti moze biti pravo cvrsta

clock-img

23.08.2011, 06:14

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Evo imaš ovdje:

http://www.coolinarika.com/recept/cokoladna-krema-bez-jaja-i-margarina/

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

31.08.2011, 18:57

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: ilmy

evp torte Andjeouser posted image user posted image user posted image

Prave se tri kore, 2 zute i jedna crna

za jednu koru potrebno:
2 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
6 kasika ulja
6 kasika mlijeka
1 prasak za pecivo

a u crnu dodajte kakaa po zelji

Fil:

prvo umutiti 3 zumancadi pjenasto pa dodati 250 gr secera u prahu i jedan margarin  i to podijeliti u dvije posude

skuhati puding od vanilije u 200 ml mlijeka i 3 kasike secera, kad se ohladi dodati u jednu od posuda gore navedene  i isjeckati onih coko bananica pa dodati po zelji

skuhati ponovno puding al od cokolade u 200ml mlijeka i 3 kasike secera, kad se ohladi dodati u drugi dio one prve kreme sto se muti i dodat oraha po zeli

i treca krema skuhati puding od vanilije u 200ml mlijeka i 3 kasike secera, kas se ohladi rastopiti jednu cokolaadu i dodati, kad se sve ohladi dodati jedan margarin

kad se reda ide prvo fil sa bananicama, pa sa orasima pa sa cokoladom prijatnouser posted image user posted image user posted image


evo je imanuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.08.2011, 19:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

31.08.2011, 19:26

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

user posted image

dadoh ti svajet...
evo moje fondatice santa monike mami za 8.mart..okruglija nije mogla bit valauser posted image
http://www4.slikomat.com/10/0308/q79-Slika1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0308/op2-Slika1.jpg


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.09.2011, 15:10

clock-img

/MMK/

pencil-img

278

Jel mi neko može napisati okvirno cijene, za torte koje prave članice foruma ?

Znam da se razlikuje od veličine i sastava.
Mislim na standardnih 20-ak komada, sa "poštenim" sastojcima, bez margarina, ne bih fondant, nego malo ljepše ukrašenu tortu.
Hvala, i ako može ko sve radi skontala sam elmini, može još neko ime.


_____________________________

09.2010.

clock-img

14.09.2011, 15:13

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: /MMK/

Jel mi neko može napisati okvirno cijene, za torte koje prave članice foruma ?

Znam da se razlikuje od veličine i sastava.
Mislim na standardnih 20-ak komada, sa "poštenim" sastojcima, bez margarina, ne bih fondant, nego malo ljepše ukrašenu tortu.
Hvala, i ako može ko sve radi skontala sam elmini, može još neko ime.



ta standardan torta prekrasno ukrašeno, savršeno ukusna kod elmini iznosila je je 35 Km...mislimd aje i sada ta cijena...

ostalo ko radi torte su muaa e ne znam njenu cijenu...
i amrino za koju znam d aradi fondant...njene su okruggle super uređene sa fondantom super ukusa sa super sastojcima 60 Km

eh sad ostalo i ne znam ako nisu iz sarajeva...

ovo su naše tri standarde iz sarajevo kod kojih s euzimala torta...
elmini naravno prednjači al iskreno ona radi čudo i s ašlagom kao i s afodnantom i torte su joj duper uksune bar one koje sma ja jela...a dosta sma ih pojela user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.09.2011, 15:23

clock-img

Anoniman

 haj zive bile mi objasnite  kako se to sa fondantom barata kao prvo sta je  fondant i jeli to vec gotova masa za oblikovanje ili sama pripremas
ja bi sinu za prvi rodjus rado jednu napravila razbih se po temi a nista da skontamuser posted image user posted image haj pls neko neka slika usput user posted image

clock-img

14.09.2011, 15:25

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: triputmama

 haj zive bile mi objasnite  kako se to sa fondantom barata kao prvo sta je  fondant i jeli to vec gotova masa za oblikovanje ili sama pripremas
ja bi sinu za prvi rodjus rado jednu napravila razbih se po temi a nista da skontamuser posted image user posted image haj pls neko neka slika usput user posted image



pa imaš temu fondant
http://www.ringeraja.ba/forum/Fondant/m_263497/tm.htm

imaš i recept kako s eparvi fodnat, kako s eradi s atim itd....
javi s etam ap te pobliže uputimouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.09.2011, 15:35

clock-img

Anoniman

o.k hanady hvala procitah al nesto mi se ne cini da ce ovo meni uspeti deluji mi komplikovanouser posted image user posted image

clock-img

14.09.2011, 15:49

clock-img

Anoniman



Ziva bilauser posted image

clock-img

21.09.2011, 14:21

clock-img

chuci

pencil-img

804

možel malo pomoći oko uklapanja torte

ovaj rođendan slavimo u petak aBd.
planirala sam praviti koru po ovom receptu (pravo je sočna)
http://www.coolinarika.com/recept/djavolski-cokoladna-torta/

unutra za fil da iskoristim bijeli evrokrem u nekoj kombinaciji

a drugi fil da bude kao u ovom gore receptu samo sa mliječnom čokoladom

šta uraditi za ''svijetli'' fil?


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

21.09.2011, 15:09

clock-img

chuci

pencil-img

804

jah mislila sam nekako ukombinovati i onu lion čokoladicu u tortu
da hrska
user posted image user posted image
imak ikakvih prijedloga


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

21.09.2011, 15:13

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536


IZVORNA PORUKA: chuci

jah mislila sam nekako ukombinovati i onu lion čokoladicu u tortu
da hrska
user posted image user posted image
imak ikakvih prijedloga




Ima naravno, hahahha, pa čokoladice isjeckaj na ploškice ili već nekako i ubaci u kremu,

clock-img

21.09.2011, 15:18

clock-img

chuci

pencil-img

804

a vidi mama alma post iznad ne znam kako da kremu napravim.

možda da umutim vrhnje kao šlag i dodam u to bijeli evrokrem i da to bude bijela krema. pa da u nju ubacim izrezane čokoladice

jednom sam to pravila sa smeđim evrokremom i bilo je pravo ukusno


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

04.10.2011, 23:31

clock-img

alea

pencil-img

23

cappuccino torta
user posted image

clock-img

17.10.2011, 23:00

clock-img

bananica

pencil-img

4330

http://valivolitorte.blog.hr/2008/10/1625472004/truffle-torta.html

ovo mi je jedna od najdrazih torti, lagana za napraviti, mi je bas cesto jedemo

clock-img

17.10.2011, 23:03

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300


IZVORNA PORUKA: bananica

http://valivolitorte.blog.hr/2008/10/1625472004/truffle-torta.html

ovo mi je jedna od najdrazih torti, lagana za napraviti, mi je bas cesto jedemo


user posted image user posted image


_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

19.10.2011, 12:59

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Torta od naranče



Sastojci
600 g naranče
10 Jaja
250 g šećera
2 Vanilin šećera

200 g čokolade za kuhanje
200 g mljevenih oraha



Priprema
1. Naranče ogulite i odvojite kriške. Pirjajte ih oko 30 minuta na laganoj vatri, a potom ih ohladite. Ohlađene naranče usitnite u kašicu.
2. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte naribanu čokoladu, orahe i naranče. Na kraju, lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
3. Smjesu izlijte u kalup (promjera 26 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 80 minuta.
4. Pečenu tortu prelijte tamnom čokoladnom glazurom.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.10.2011, 13:08

clock-img

dush

pencil-img

250

TORTA TEODORA

Sastojci:

Za prvu koru (tamna kora):
8 jaja
8 kasika secera
12 kasika mljevenih oraha
4 kasike prezle
1 kasika kakao-a

Za drugu koru (bijela kora):
5 jaja
5 kasika secera
150g sjeckanih oraha

Za fil:
5 zumanjaca
250g secera u prahu
150g cokolade za kuhanje
3 supene kasike kuhane kafe
250g putera


I KORA
Umutiti 8 cijelih jaja sa 8 supenih kasika secera. U to dodati 12 supenih kasika mljevenih oraha, 4 supene kasike prezla i 1 kakaoa.
Peci u okrugloj modli (26cm) na 180 stepeni. Peceno je kad se ivice torte pocnu odvajati od kalupa. Moze se i probati cackalicom koja mora ostati suha kad se probode kora.
Pecenu tortu presjeci na dva dijela, tako da se dobiju 2 kore.

II KORA
Umutiti 5 bjelanaca i u umuceno dodati 5 supenih kasika secera pa ponovno mutiti. U umuceno dodati 150 gr sjeckanih oraha. Peci u istom kalupu kao i gornji dio.

FIL
Umutiti na pari 5 zumanjaca sa 250 gr staub secera. Kad se zgusne dodati 150 gr cokolade za kuhanje i 3 supene kasike kuhane kafe.
U hladno dodati umucen puter.

Slaganje:
tamna kora - fil - bijela kora - fil - taman kora - fil



Torta je super za pod fondan. Sa filom se premaze citava torta, da se ne mora dodatno stavljati butter cream.

Na slici je teodora sa 2 bijele kore, ja sam dodala jos jednu bijelu da torta dobije na visini:
user posted image

clock-img

19.10.2011, 15:01

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

dush hvala puno...to je druga verzija bez suhoga voća...uh prejek je ludilouser posted image
i može pod fondantuser posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.10.2011, 15:10

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

hanady ova tortica izgleda bas jednostavna za napraviti, a ja bas volim cokoladne torte.moram probati.user posted image

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

19.10.2011, 15:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ma najviše volim ove torte ''sve zgomaš u toten pleh'' a stavrno je ukusna. Mislim da sam je po poridu sa drugim djeteom pravila svako 3-ći dan u onoj famoznoj četersniciuser posted image svi govore mašalllah vrijedne žene, a pojma nemaju da ja to sad pa sad strpam u torten plehuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img