Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
imali neka kakvu dobru cokoladnu kremu za tortu ali da neidu zumanjci ni jaja ? hvala
23.08.2011, 00:06
mala86
2755
elra potrazi recept za ganache kremu
sa vrhnjem i cokoladom meni je a kad se umuti moze biti pravo cvrsta
23.08.2011, 00:08
ElRa
104
Hvala
IZVORNA PORUKA: mala86
elra potrazi recept za ganache kremu
sa vrhnjem i cokoladom meni je a kad se umuti moze biti pravo cvrsta
za jednu koru potrebno: 2 jaja 6 kasika secera 6 kasika brasna 6 kasika ulja 6 kasika mlijeka 1 prasak za pecivo
a u crnu dodajte kakaa po zelji
Fil:
prvo umutiti 3 zumancadi pjenasto pa dodati 250 gr secera u prahu i jedan margarin i to podijeliti u dvije posude
skuhati puding od vanilije u 200 ml mlijeka i 3 kasike secera, kad se ohladi dodati u jednu od posuda gore navedene i isjeckati onih coko bananica pa dodati po zelji
skuhati ponovno puding al od cokolade u 200ml mlijeka i 3 kasike secera, kad se ohladi dodati u drugi dio one prve kreme sto se muti i dodat oraha po zeli
i treca krema skuhati puding od vanilije u 200ml mlijeka i 3 kasike secera, kas se ohladi rastopiti jednu cokolaadu i dodati, kad se sve ohladi dodati jedan margarin
kad se reda ide prvo fil sa bananicama, pa sa orasima pa sa cokoladom prijatno
evo je iman
14.09.2011, 15:10
/MMK/
278
Jel mi neko može napisati okvirno cijene, za torte koje prave članice foruma ?
Znam da se razlikuje od veličine i sastava. Mislim na standardnih 20-ak komada, sa "poštenim" sastojcima, bez margarina, ne bih fondant, nego malo ljepše ukrašenu tortu. Hvala, i ako može ko sve radi skontala sam elmini, može još neko ime.
14.09.2011, 15:13
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: /MMK/
Jel mi neko može napisati okvirno cijene, za torte koje prave članice foruma ?
Znam da se razlikuje od veličine i sastava. Mislim na standardnih 20-ak komada, sa "poštenim" sastojcima, bez margarina, ne bih fondant, nego malo ljepše ukrašenu tortu. Hvala, i ako može ko sve radi skontala sam elmini, može još neko ime.
ta standardan torta prekrasno ukrašeno, savršeno ukusna kod elmini iznosila je je 35 Km...mislimd aje i sada ta cijena...
ostalo ko radi torte su muaa e ne znam njenu cijenu... i amrino za koju znam d aradi fondant...njene su okruggle super uređene sa fondantom super ukusa sa super sastojcima 60 Km
eh sad ostalo i ne znam ako nisu iz sarajeva...
ovo su naše tri standarde iz sarajevo kod kojih s euzimala torta... elmini naravno prednjači al iskreno ona radi čudo i s ašlagom kao i s afodnantom i torte su joj duper uksune bar one koje sma ja jela...a dosta sma ih pojela
14.09.2011, 15:23
Anoniman
haj zive bile mi objasnite kako se to sa fondantom barata kao prvo sta je fondant i jeli to vec gotova masa za oblikovanje ili sama pripremas ja bi sinu za prvi rodjus rado jednu napravila razbih se po temi a nista da skontam haj pls neko neka slika usput
14.09.2011, 15:25
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: triputmama
haj zive bile mi objasnite kako se to sa fondantom barata kao prvo sta je fondant i jeli to vec gotova masa za oblikovanje ili sama pripremas ja bi sinu za prvi rodjus rado jednu napravila razbih se po temi a nista da skontam haj pls neko neka slika usput
imaš i recept kako s eparvi fodnat, kako s eradi s atim itd.... javi s etam ap te pobliže uputimo
14.09.2011, 15:35
Anoniman
o.k hanady hvala procitah al nesto mi se ne cini da ce ovo meni uspeti deluji mi komplikovano
ovo mi je jedna od najdrazih torti, lagana za napraviti, mi je bas cesto jedemo
19.10.2011, 12:59
Hanady RR
18727
Torta od naranče
Sastojci 600 g naranče 10 Jaja 250 g šećera 2 Vanilin šećera
200 g čokolade za kuhanje 200 g mljevenih oraha
Priprema 1. Naranče ogulite i odvojite kriške. Pirjajte ih oko 30 minuta na laganoj vatri, a potom ih ohladite. Ohlađene naranče usitnite u kašicu. 2. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte naribanu čokoladu, orahe i naranče. Na kraju, lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. 3. Smjesu izlijte u kalup (promjera 26 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 80 minuta. 4. Pečenu tortu prelijte tamnom čokoladnom glazurom.
19.10.2011, 13:08
dush
250
TORTA TEODORA
Sastojci:
Za prvu koru (tamna kora): 8 jaja 8 kasika secera 12 kasika mljevenih oraha 4 kasike prezle 1 kasika kakao-a
Za drugu koru (bijela kora): 5 jaja 5 kasika secera 150g sjeckanih oraha
Za fil: 5 zumanjaca 250g secera u prahu 150g cokolade za kuhanje 3 supene kasike kuhane kafe 250g putera
I KORA Umutiti 8 cijelih jaja sa 8 supenih kasika secera. U to dodati 12 supenih kasika mljevenih oraha, 4 supene kasike prezla i 1 kakaoa. Peci u okrugloj modli (26cm) na 180 stepeni. Peceno je kad se ivice torte pocnu odvajati od kalupa. Moze se i probati cackalicom koja mora ostati suha kad se probode kora. Pecenu tortu presjeci na dva dijela, tako da se dobiju 2 kore.
II KORA Umutiti 5 bjelanaca i u umuceno dodati 5 supenih kasika secera pa ponovno mutiti. U umuceno dodati 150 gr sjeckanih oraha. Peci u istom kalupu kao i gornji dio.
FIL Umutiti na pari 5 zumanjaca sa 250 gr staub secera. Kad se zgusne dodati 150 gr cokolade za kuhanje i 3 supene kasike kuhane kafe. U hladno dodati umucen puter.
Slaganje: tamna kora - fil - bijela kora - fil - taman kora - fil
Torta je super za pod fondan. Sa filom se premaze citava torta, da se ne mora dodatno stavljati butter cream.
Na slici je teodora sa 2 bijele kore, ja sam dodala jos jednu bijelu da torta dobije na visini:
19.10.2011, 15:01
Hanady RR
18727
dush hvala puno...to je druga verzija bez suhoga voća...uh prejek je ludilo i može pod fondant
19.10.2011, 15:10
Malenaoduvijek
5237
hanady ova tortica izgleda bas jednostavna za napraviti, a ja bas volim cokoladne torte.moram probati.
19.10.2011, 15:30
Hanady RR
18727
ma najviše volim ove torte ''sve zgomaš u toten pleh'' a stavrno je ukusna. Mislim da sam je po poridu sa drugim djeteom pravila svako 3-ći dan u onoj famoznoj četersnici svi govore mašalllah vrijedne žene, a pojma nemaju da ja to sad pa sad strpam u torten pleh