Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Sastojci 600 g naranče 10 Jaja 250 g šećera 2 Vanilin šećera
200 g čokolade za kuhanje 200 g mljevenih oraha
Priprema 1. Naranče ogulite i odvojite kriške. Pirjajte ih oko 30 minuta na laganoj vatri, a potom ih ohladite. Ohlađene naranče usitnite u kašicu. 2. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte naribanu čokoladu, orahe i naranče. Na kraju, lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. 3. Smjesu izlijte u kalup (promjera 26 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 80 minuta. 4. Pečenu tortu prelijte tamnom čokoladnom glazurom.
Ovo je odsad oficijelni kolac za babinske goste
26.10.2011, 19:43
Honey3
3035
evo moje rodjendanske,sa presjekom,jezik zanemarite torta sa cok.bananicama,neko je nekad,negdje stavio recept i svaka cast torta je
26.10.2011, 20:32
bananica
4330
pravila sam tortu za vecerasnje goste koja im se jako svidjela i zamolili su me da im je napravim da ponesu kuci, naravno da sam pristala jer sta bih drugo rekla ,e sad mene zanima, mogu li ja tortu zalediti i da je takvu ponesu za Svicu jer ipak oni voze 18 sati do kuce pa ne znam u kakvom stanju ce stici ako ne bude zaledjena
znaci, mogu li je zalediti? ako ne, hoce li stici citava do Svice? kako da je spakujem?
26.10.2011, 23:07
Honey3
3035
bananice,zavisi koja je torta,ali mislim da se vecina moze zalediti
27.10.2011, 06:25
ElmaB
4568
Možeš naravno, većina torti se može zalediti. A pakovanje, kupi one umetke u koje se stavi voda pa se zalede. Toru stavi u kutiju ili u na stalak pa je dobro "umotaj", i oko nje posloži te zaledđene umetke da koliko-toliko čuvaju temperaturu za vrijeme putovanja.
evo moje rodjendanske,sa presjekom,jezik zanemariteuser posted image torta sa cok.bananicama,neko je nekad,negdje stavio recept i svaka cast torta jeuser posted image
Drago mi je da ti se sviđa
27.10.2011, 11:14
mala_sa
1353
Zenice moje, pitanje:
da li neka od vas ima recept za tortu "Palma" (tako se zove u Sarajevskoj slasticarni Palma)???? Znam da joj je sastav bijela cokolada, nes kafa i ljesnici.... Ova torta je meni super super ukusna i bas bih je voljela napraviti, pa ako neko ima recept sa ovim sastojcima, plz da mi ga napise????
27.10.2011, 11:25
damma
1281
IZVORNA PORUKA: doublemum
evo moje rodjendanske,sa presjekom,jezik zanemariteuser posted image torta sa cok.bananicama,neko je nekad,negdje stavio recept i svaka cast torta jeuser posted image
Drago mi je da ti se sviđa
dobro bi doso recept od ove torte. sad ce mi malom rodjendan, jos ne znam koju da mu pravim.
27.10.2011, 11:40
DM
2408
tortu koju sam sinoć pravila-torta sa čoko bananicama,ali sam ja iskombonovala nekoliko recepata koje sam našla! TORTA SA ČOKOBANANICAMA KORA:6 bjelajaka(dobro umutiti) PA dodati 6 kašika šećera 2 kašike brašna 200 g sjeckanih oraha; peći u pouljenom i pobrašnjenom plehu na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od pleha sa strane!
FIL 1: skuhati 2,5 dL mlijeka sa 2 kašike šećera, pa u nj dodati prethodno umućeno 6 žumanjaka sa 3-4 kašike mlijeka i 4 kašike gustina Ohladati pa u to dodati:umućeno 125-150 g putera 125 g šećera u prahu!
FIL ":skuhati na pola litra mlijeka 2 pudinga od vanile i ohlađeno umutiti sa 125-150 g putera koji je izmiksan sa 125 g šećera!
U jedan od ova dva fila dodati istopljenu čokoladu za kuhanje-100 g!
Umutiti 5oo mL slatkog vrhnja za šlag! Otopiti(ušpinovati)nekoliko kašika šećera pa dodati šolaju vode i uhuhati! Kad se ohaladi umiješati u šlag(2 kašike od toga ostaviti za ukrašavanje) pa premazati po čok.filu! http://img697.imageshack.us/img697/7964/pa170161.jpg U slast!
evo recepta damma
27.10.2011, 11:44
bebacha
1170
mmmm.ovo nesto dobro.samo nesto mi nije jasno.jel karamelizovan secer dodat u vrhnje koliko secera
27.10.2011, 12:02
damma
1281
IZVORNA PORUKA: doublemum
tortu koju sam sinoć pravila-torta sa čoko bananicama,ali sam ja iskombonovala nekoliko recepata koje sam našla! TORTA SA ČOKOBANANICAMA KORA:6 bjelajaka(dobro umutiti) PA dodati 6 kašika šećera 2 kašike brašna 200 g sjeckanih oraha; peći u pouljenom i pobrašnjenom plehu na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od pleha sa strane!
FIL 1: skuhati 2,5 dL mlijeka sa 2 kašike šećera, pa u nj dodati prethodno umućeno 6 žumanjaka sa 3-4 kašike mlijeka i 4 kašike gustina Ohladati pa u to dodati:umućeno 125-150 g putera 125 g šećera u prahu!
FIL ":skuhati na pola litra mlijeka 2 pudinga od vanile i ohlađeno umutiti sa 125-150 g putera koji je izmiksan sa 125 g šećera!
U jedan od ova dva fila dodati istopljenu čokoladu za kuhanje-100 g!
Umutiti 5oo mL slatkog vrhnja za šlag! Otopiti(ušpinovati)nekoliko kašika šećera pa dodati šolaju vode i uhuhati! Kad se ohaladi umiješati u šlag(2 kašike od toga ostaviti za ukrašavanje) pa premazati po čok.filu! http://img697.imageshack.us/img697/7964/pa170161.jpg U slast!
evo recepta damma
hvala ti mila moja, probat cu je prije rodjendana, da ne eksperimentisem bas na rodjendan.
27.10.2011, 16:28
Honey3
3035
a to si ti doblemum ja je od sad redovno pravim jer je stvarno preukusna,samo sto sam ja stavljala okolo obicni slag i jos da napomenem vi koje mislite za rodjendan,napravite duplu mjeru,ima torte fino ali mislim za vise narode da nije dovoljno
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
31.10.2011, 19:41
selina
1126
IZVORNA PORUKA: zaha
evo moje rodjendanske,sa presjekom,jezik zanemarite torta sa cok.bananicama,neko je nekad,negdje stavio recept i svaka cast torta je
mila daj recept da probam napraviti super izgleda???
31.10.2011, 19:45
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: selina
IZVORNA PORUKA: zaha
mila daj recept da probam napraviti super izgleda???
jel ovo lijena zena
preukusna je meni
31.10.2011, 19:48
selina
1126
Zaaaaaaaaaaaaaahhhhhhaaaaa zeno mi cekamo
31.10.2011, 19:50
Honey3
3035
mala86 ja sam samo ponekad lijena zena ja sam je pravila kao tortu sa coko bananicama,a da li je lijena zena neznam recept od doublemum
31.10.2011, 19:53
selina
1126
pa gdje se nalazi taj recept na kojoj stranici ako znas
31.10.2011, 19:57
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: selina
Zaaaaaaaaaaaaaahhhhhhaaaaa zeno mi cekamo
dok ja skontah sta vi cekate,evo vam je iznad goredoublemum stavila recept...
< Poruku je uredio zaha -- 31.10.2011 19:59:21 >