cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

05.11.2011, 22:38

clock-img

bananica

pencil-img

4330

ElmaB torta je prelijepa, svaka ti cast,hvalauser posted image

a suhi kolacici ne mogu biti boljiuser posted image

clock-img

05.11.2011, 22:50

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Hvala ti puno,user posted image drago mi je da ti se svidjela, još čekamo mamino mišljenje!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

07.11.2011, 15:21

clock-img

dush

pencil-img

250

Zenice, imam pitanje.... Pravim tortu za prijateljicu koja ce sutra napuniti 40 godina i narucili su mi tortu bez fondana, da je prelijem sa cokoladom. Zna li neko koliko mi cokolade za kuhanje treba da prelijem jednu tortu (okrugla, 28cm)?

clock-img

07.11.2011, 15:27

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: dush

Zenice, imam pitanje.... Pravim tortu za prijateljicu koja ce sutra napuniti 40 godina i narucili su mi tortu bez fondana, da je prelijem sa cokoladom. Zna li neko koliko mi cokolade za kuhanje treba da prelijem jednu tortu (okrugla, 28cm)?

mislim da ti je dosta 200g...al ja bih 300 da ne zafali...nece se coko bacitiuser posted image

clock-img

07.11.2011, 15:33

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Ja sam neki dan pravila takvu tortu i potrošila sam 300 grama čokolade. Može i manje ali ja uvijek uzme više kod glazure jer da je lijepo mogu zaliti. Ostane čokolade na podlozi ono što iscuri, ali bojim se dabi sa mnajom količinom bila ne ravnomjerno prekrivena.Evo to je ta: user posted image

< Poruku je uredio ElmaB -- 7.11.2011 15:34:50 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

07.11.2011, 15:58

clock-img

dush

pencil-img

250

super, hvala vam puno!!!!
Jeste li sta dodavale u cokoladu? ja obicno (za manje kolicine user posted image ) rastopim cokoladu i dodam malo ulja da se sjaji.

clock-img

07.11.2011, 16:54

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Ja sam na 300 grama čokolade stavila 50 grama putera i istopila na pari.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

07.11.2011, 19:41

clock-img

damma

pencil-img

1281

IZVORNA PORUKA: doublemum

tortu koju sam sinoć pravila-torta sa čoko bananicama,ali sam ja iskombonovala nekoliko recepata koje sam našla!
TORTA SA ČOKOBANANICAMA
KORA:6 bjelajaka(dobro umutiti) PA dodati
       6 kašika šećera
       2 kašike brašna
       200 g sjeckanih oraha; peći u pouljenom i pobrašnjenom plehu na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od pleha sa strane!

FIL 1: skuhati 2,5 dL mlijeka sa 2 kašike šećera, pa u nj dodati prethodno umućeno 6 žumanjaka sa 3-4 kašike mlijeka i 4 kašike gustina
Ohladati pa u to dodati:umućeno 125-150 g putera
                               125 g šećera u prahu!

FIL ":skuhati na pola litra mlijeka 2 pudinga od vanile i ohlađeno umutiti sa 125-150 g putera koji je izmiksan sa 125 g šećera!

U jedan od ova dva fila dodati istopljenu čokoladu za kuhanje-100 g!

Nasjeckati 15-tk kom čokobananica!
Na koru premazati žuti fil i po njemu poredati bananice
http://img814.imageshack.us/img814/8183/pa170159.jpg
Zatim premazati čokoladni fil
http://img375.imageshack.us/img375/676/pa170160.jpg

Umutiti 5oo mL slatkog vrhnja za šlag!
Otopiti(ušpinovati)nekoliko kašika šećera  pa  dodati šolaju vode i uhuhati! Kad se ohaladi umiješati u šlag(2 kašike od toga ostaviti za ukrašavanje) pa premazati po čok.filu!
http://img697.imageshack.us/img697/7964/pa170161.jpg
U slast!

evo recepta damma



nadjoh ja njega user posted image
napravila sam je danas, nadam se da ce bit dobra. ako ne zaboravim uslikat cu kad je raspakujemo


_____________________________

2004.
2008.

clock-img

07.11.2011, 20:11

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja čokoladnu glazuru pravim tako da mi bude odozgo lijepo uredno razlivena kao i sa strane trorte...na sljedeći način

250 gr čokolade za kuhanje
100 gr putera
mal kašika čajna ulja

i to na sljedeći način

istopim puter do faze vrenja, skinem s avatr pa čokoladu na kockice islomim i mješam da se istopi u puteru, dodam ulje radi sjaja...
uijek bude dovoljno za tortu okrzglu standardnu iz torten pleha i nije pretvrda lako se sječe a sjaji seuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

07.11.2011, 20:46

clock-img

bananica

pencil-img

4330

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Ja sam neki dan pravila takvu tortu i potrošila sam 300 grama čokolade. Može i manje ali ja uvijek uzme više kod glazure jer da je lijepo mogu zaliti. Ostane čokolade na podlozi ono što iscuri, ali bojim se dabi sa mnajom količinom bila ne ravnomjerno prekrivena.Evo to je ta: user posted image




torta je preukusnauser posted image

clock-img

07.11.2011, 20:47

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: dush

super, hvala vam puno!!!!
Jeste li sta dodavale u cokoladu? ja obicno (za manje kolicine user posted image ) rastopim cokoladu i dodam malo ulja da se sjaji.



Jeste li sta dodavale u cokoladu? ja obicno (za manje kolicine ) rastopim cokoladu i dodam



Obicno vrhnje za slag i cokoladu. Vrhnje zagrijem, ubacim cokoladu, otopim mijesajuci i vrucom zalijem tortu. Bude fina i "elasticna", ne lomi se. Kad nemam vrhnja, onda s uljem.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

08.11.2011, 00:10

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Hvala Bananice, drago mi je da sam potrefila ukus user posted image . Šta mama kaže za kolačiće?

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

08.11.2011, 10:09

clock-img

bananica

pencil-img

4330

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Hvala Bananice, drago mi je da sam potrefila ukus user posted image . Šta mama kaže za kolačiće?



fantasticni, ukus extra, pakovanje superuser posted image user posted image user posted image

clock-img

08.11.2011, 11:17

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Hvala, hvala! user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

08.11.2011, 14:10

clock-img

dush

pencil-img

250

Prelila sam tortu sa cokoladom, istopila sam 400gr cokoladei dodavala ulja da se malo sjaji. Ono sta sam se naucila (za drugi put):
1. prije nego prelijes tortu treba sacekati da se cokolada malo ohladi (ovako mi se pocela tppiti krema sa strana, tako da su nastale male grudvice user posted image )
2. kada je krema istopljena, prije preljevanja procijediti je, da sve sto se nije istopilo ne ostane u kremi user posted image

Evo kako je izgledala:

user posted image



user posted image

clock-img

08.11.2011, 14:13

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

divnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a dush de mi kaži jesu ovo fondant cjetići gerberi...ja sjećajući se tvojih torti zaključujem da imaš modle za gerbereuser posted image
ja bih rao jednu modlu za ovako liepe gerbere al da nije prkeo 15 Km za kupitiuser posted image

nego stavrno divan torta...koja je unutra...koju si složila...ona ti je teodora mrak mrakova sa ukusomuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.11.2011, 14:19

clock-img

calahoe

pencil-img

207

Divna je dush user posted image
Hanady ja kupila te sjekace za gerbere kod nas u Dori nisam sigurna koliko su al su vise od 15 kmuser posted image mislim da su od 20-25 km bili.Dođu tri velicine u setu

clock-img

08.11.2011, 14:21

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: calahoe

Divna je dush user posted image
Hanady ja kupila te sjekace za gerbere kod nas u Dori nisam sigurna koliko su al su vise od 15 kmuser posted image mislim da su od 20-25 km bili.Dođu tri velicine u setu



gdje ta dora...user posted image
nema to u sa...
ma fakat da mi je baš mi fale...gerbere ne možeš dobiti nikako...a recimos eka mi voli gerbere i ide joj rođkas...isti dan kad i mužu...pa sam kontala jednu ovako gerberku sa zankom škorpiona...al avaj nemam modle za grebere...pokušala sam ručno rezati pa da ststavim gerebr ...al negdje na pola pogubim živceuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.11.2011, 14:30

clock-img

calahoe

pencil-img

207

Mostar Hanady.neki dan nam se otvorila ova radnja sa slasticarskom opremom. Mislim da rade i on line narudzbe.Koliko sam pregledala asortiman i pokusala uporediti cijene sa onima koje imaju prodavaci ovih dzidza na fejsu cini mi se da su jeftiniji ovi u Dori.Evo ti link stranice pa pogledaj
http://www.facebook.com/media/set_/?set_=a.243751232332985.58165.100000943291419&type=3

< Poruku je uredio calahoe -- 8.11.2011 14:31:00 >

clock-img

08.11.2011, 14:32

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Dora je otvorena u Mostaru. Nazovi ih i ja mislim da su već počeli i sa dosatvom. Ja sam ih kontaktirala i rekli su mi da u Hrvatskoj već dugo rade dostavu, a nakon otvaranja radnje u Mostaru planiraju dostavu i za BiH. Pogledaj i njoihovu stranicu www.dora-usluge.hr

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

08.11.2011, 14:42

clock-img

dush

pencil-img

250

Hvala :) Zao mi je samo sto sam zeznula ovo s vrelom cokoladom, jer su se te grudvice napravile sa strana i sto nisam procijedila cokoladu (ne moram reci da sam se sprzila dok sam komadice cokolade skidala prstima user posted image ).

Torta je teodora, sto sam nedavno pisala recept (s tim da sam pravila 2 kore od bijelabaca i oraha, da malo dobije na visini). Da i smanjila sam kolicinu secera skoro na pola u svim korama i svim kremama, i ovako je bilo preslatko user posted image .

A gerberi su modlice sto 3 dodju u paketu, ja sam dodatno kupila jos jedan veliki. Ne sjecam se koliko sam placala ove sto su dosli po 3 u paketu, ovaj veliki sto je  dosao sam je bio 5 funti cini mi se (dobila ga iz Londona).

clock-img

28.11.2011, 14:30

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

meni treba recept za cokoladnu tortu al da moze na dva sprata.znaci obadvije iste

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

05.12.2011, 22:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Trebam savjet...

žene koje ste jele šuškavu tortu iz slastičarne aszra ...jel mislite da je to taj recept
http://www.coolinarika.com/recept/suskava-torta/

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

06.12.2011, 00:30

clock-img

mama75

pencil-img

2257

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Trebam savjet...

žene koje ste jele šuškavu tortu iz slastičarne aszra ...jel mislite da je to taj recept
http://www.coolinarika.com/recept/suskava-torta/


Kore su te sigurno, ali mi je ovaj fil nekako drugaciji. Nisam kupovala odavno, ali kao da je tamo neki smedji fil.

clock-img

06.12.2011, 00:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: mama75

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Trebam savjet...

žene koje ste jele šuškavu tortu iz slastičarne aszra ...jel mislite da je to taj recept
http://www.coolinarika.com/recept/suskava-torta/


Kore su te sigurno, ali mi je ovaj fil nekako drugaciji. Nisam kupovala odavno, ali kao da je tamo neki smedji fil.



evidiš i sama sma ti to pomislilauser posted image
al on da mi nikako nije jasna razlika između šuškkve i reformiceuser posted image
jer da smeđa bude u filu kao što jeste kod azre treba dodati čokoaldu...
majkemi smao u gramima rzalika u ova dva recepta...

al napravim ja ovu smao naravno dodam čokoldau...mislim kakav mi je tprta bez čokolede...pa dma ekseprtu mužu d ami nađe rzlikeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img