Pa iskreno i meni su slicne reform i suskava, narocito kod azre. Jedino im je oblik razlicit i manje slaga na suskavoj bude. Hajde ti napravi pa javi kako je ispala. U stvari i malo su krupniji orasi u suskavoj, koliko se ja sjecam.
06.12.2011, 00:45
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: mama75
Pa iskreno i meni su slicne reform i suskava, narocito kod azre. Jedino im je oblik razlicit i manje slaga na suskavoj bude. Hajde ti napravi pa javi kako je ispala. U stvari i malo su krupniji orasi u suskavoj, koliko se ja sjecam.
e jeste u šuškavoj su reckani orasi...a u reform mljeveni... ma ide ova receptrura sa dodtakom čokolade u fil...jvanem rezultate
06.12.2011, 00:49
mama75
2257
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mama75
e jeste u šuškavoj su reckani orasi...a u reform mljeveni... ma ide ova receptrura sa dodtakom čokolade u fil...jvanem rezultate
Vidis, dobro me sjecanje sluzi Kod nas je za 1., 2. i 3. rodjendan bila Azra reform torta, kao i za neke pigode izmedju. Tako isto i na ostalim rodjendanima kod bliskih nam ljudi. Vjeruj mi da mi se bila zgadila. I suskavu smo cesto uzimali, bas mi zgodno bilo ono sto se moze uzeti pola, taman za manje sijelo, tako da mi je i ona dosadila bila. Ali sada kad si ih spomenula, sad mi se jedu!!! Nisam bas odavno Sutra bi se moglo malo na Breku svratiti poslije posla
06.12.2011, 00:59
Visnja RR
15102
cokoladna suskava od Azre nije ni slicna po izgledu te sa fotografije...
uzmi Andjeo...moja najdraza Azrina
06.12.2011, 08:23
babina beba
825
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
cokoladna suskava od Azre nije ni slicna po izgledu te sa fotografije...
uzmi Andjeo...moja najdraza Azrina
Potpisujem VIsnju, s andjom nikad greske! Ko je kod proba odusevljen je!
06.12.2011, 17:19
chantal
431
A jel' ima negdje recept Anđeo-torte?
06.12.2011, 17:27
Hanady RR
18727
višnja ba kako nije...samo smeđa...kore hrskave... ne treba meni da kupim tortu kod azre žene drage...ja tražim recept ko šuškaca iz azre da napravim... ja sma jela šuškavu posljendji put prije 2 godine kad sam kupila za jedno rpđenje bebe... znam joj ukus...pogledah sastojke na netu na ovome recpru i tu je to što sma pronašla u njoj okusom...samo je smeđa krema
30.12.2011, 11:23
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: jasmina_mm
ja sam juce pravila pijesak tortu i fantasticna je evo recept po kojem sam ja pravila pa ako neko hoce da napravi:
Pijesak torta
6 pudinga od vanilije 1,5 l mlijeka 375 gr margarina 18 kasika secera 300 gr mljevenog keksa 300 gr kokosa 300 gr mljevenih oraha 1 slag pjena ili krema
Skuhati pudinge sa 18 kasika secera u 1,5 litar mlijeka i pustiti da se skroz ohladi. Kada se puding ohladi dodati margarin i mijesati dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela - u jedan dodati keks, u drugi orahe, a u treci kokos. U kalup ili tepsiju redati prvo smjesu sa keksom, zatim sa kokosom, a onda sa orasima. Premazati slagom i po zelji ukrasiti.
Meni je ostalo jos mozda dvije - tri kriske torte
evo bananice ja sam davno ovu pravila
30.12.2011, 14:11
bananica
4330
evo bananice ja sam davno ovu pravilauser posted image
mogu li ja u topal puding umijesati margarin??
30.12.2011, 14:25
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: bananica
ne mora da je topo malo ohladi i lagano mirserom ubutas za cas :)
30.12.2011, 14:34
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: jasmina_mm
ja sam juce pravila pijesak tortu i fantasticna je evo recept po kojem sam ja pravila pa ako neko hoce da napravi:
Pijesak torta
6 pudinga od vanilije 1,5 l mlijeka 375 gr margarina 18 kasika secera 300 gr mljevenog keksa 300 gr kokosa 300 gr mljevenih oraha 1 slag pjena ili krema
Skuhati pudinge sa 18 kasika secera u 1,5 litar mlijeka i pustiti da se skroz ohladi. Kada se puding ohladi dodati margarin i mijesati dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela - u jedan dodati keks, u drugi orahe, a u treci kokos. U kalup ili tepsiju redati prvo smjesu sa keksom, zatim sa kokosom, a onda sa orasima. Premazati slagom i po zelji ukrasiti.
Meni je ostalo jos mozda dvije - tri kriske torte
evo bananice ja sam davno ovu pravila
Ah sto ja volim pijesak tortu, Bananice ostavi sta za raju :)
30.12.2011, 14:36
sabinos
1236
IZVORNA PORUKA: bananica
nemoj,ja sam se jednom zeznula i bilo nekako gnjecavo.margarin se pocne topiti i bude previse mekano.radije sacekaj da ohladi
30.12.2011, 14:51
bananica
4330
mikser mi pregorio, imajte milosti i recite da mogu u toplo margarin umjesati
30.12.2011, 14:55
DM
2408
Bananice-ja lično nikad nisam , ali je noa pisala da je ona nekoliko puta(ako ti ne uspije-nju okrivi, nemoj mene ) A jesi li ti ikad u ratu pravila kolače, kad nismo imali struje?! E pa umjesiš puter/margarin rukom,kao kad tijesto potkuhavaš....i onda dodaš u puding
30.12.2011, 14:57
sheri
1515
bananice, ja sma pravila nekad neku tortu u koju po receptu ide maslac u topao puding. i ssamo ostavis da se ohladi, kao i inace, a bude lijepo, kremasto sjajno
30.12.2011, 15:00
bananica
4330
IZVORNA PORUKA: doublemum
Bananice-ja lično nikad nisam , ali je noa pisala da je ona nekoliko puta(ako ti ne uspije-nju okrivi, nemoj mene ) A jesi li ti ikad u ratu pravila kolače, kad nismo imali struje?! E pa umjesiš puter/margarin rukom,kao kad tijesto potkuhavaš....i onda dodaš u puding
nou cu ja okriviti gdje je sada da se sa savijetom javi
30.12.2011, 15:00
bananica
4330
IZVORNA PORUKA: sheri
bananice, ja sma pravila nekad neku tortu u koju po receptu ide maslac u topao puding. i ssamo ostavis da se ohladi, kao i inace, a bude lijepo, kremasto sjajno
odlicno, ma ja cu tako pa sta bude
30.12.2011, 15:03
sheri
1515
ma mislim da sa pijesak tortom nece biti problema, ionako dodajes kokos, keks i ostale djeride da stegnu smjesu. sretno!
30.12.2011, 15:07
DM
2408
djeride
BTW-znaš li šta ovo znači? Novine
30.12.2011, 15:10
sheri
1515
nemoj zezati?!? kod mene u mom selu to kazu za stvari . na kojem jeziku je to novine? fakat prvi put cujem. bananica, izostavi djeride
bananice ja sm u onu monte kremu mjesala margarin u toplu 'nako bez miksera meni je puno ljepse nego kad se margarin muti pa se osjete komadici a i ruzno izgleda
30.12.2011, 15:17
bananica
4330
IZVORNA PORUKA: noa
bananice ja sm u onu monte kremu mjesala margarin u toplu 'nako bez miksera meni je puno ljepse nego kad se margarin muti pa se osjete komadici a i ruzno izgleda
odlicno da si se javila, krivca sad imam na papiru pribiljezenog ma i ja cu, ne moze ispasti toliko strasno
30.12.2011, 15:19
Anoniman
ma samo ti po meni nego imam ti ja jedan odokativni recept petit,puding od vanilije,cimet i jabuke mmmmmmmmm bude super a gotov za 5 min.ne treba mikser ni rerna