writing-img

RE: Torte

clock-img

06.12.2011, 00:40

clock-img

mama75

pencil-img

2257

Pa iskreno i meni su slicne reform i suskava, narocito kod azre. Jedino im je oblik razlicit i manje slaga na suskavoj bude. Hajde ti napravi pa javi kako je ispala. user posted image U stvari i malo su krupniji orasi u suskavoj, koliko se ja sjecam.

clock-img

06.12.2011, 00:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: mama75

Pa iskreno i meni su slicne reform i suskava, narocito kod azre. Jedino im je oblik razlicit i manje slaga na suskavoj bude. Hajde ti napravi pa javi kako je ispala. user posted image U stvari i malo su krupniji orasi u suskavoj, koliko se ja sjecam.

e jeste u šuškavoj su reckani orasi...a u reform mljeveni...
ma ide ova receptrura sa dodtakom čokolade u fil...jvanem rezultateuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

06.12.2011, 00:49

clock-img

mama75

pencil-img

2257

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mama75

e jeste u šuškavoj su reckani orasi...a u reform mljeveni...
ma ide ova receptrura sa dodtakom čokolade u fil...jvanem rezultateuser posted image

Vidis, dobro me sjecanje sluzi user posted image Kod nas je za 1., 2. i 3. rodjendan bila Azra reform torta, kao i za neke pigode izmedju. Tako isto i na ostalim rodjendanima kod bliskih nam ljudi. Vjeruj  mi da mi se bila zgadila. I suskavu smo cesto uzimali, bas mi zgodno bilo ono sto se moze uzeti pola, taman za manje sijelo, tako da mi je i ona dosadila bila. Ali sada kad si ih spomenula, sad mi se jedu!!! Nisam bas odavno user posted image Sutra bi se moglo malo na Breku svratiti poslije posla user posted image

clock-img

06.12.2011, 00:59

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

cokoladna suskava od Azre nije ni slicna po izgledu te sa fotografije...

uzmi Andjeo...moja najdraza Azrina

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

06.12.2011, 08:23

clock-img

babina beba

pencil-img

825

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

cokoladna suskava od Azre nije ni slicna po izgledu te sa fotografije...

uzmi Andjeo...moja najdraza Azrina

Potpisujem VIsnju,
s andjom nikad greske! Ko je kod proba odusevljen je!

clock-img

06.12.2011, 17:19

clock-img

chantal

pencil-img

431

A jel' ima negdje recept Anđeo-torte? 

clock-img

06.12.2011, 17:27

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

višnja ba kako nije...samo smeđa...kore hrskave...user posted image
ne treba meni da kupim tortu kod azre žene drage...ja tražim recept ko šuškaca iz azre da napravim...
ja sma jela šuškavu posljendji put prije 2 godine kad sam kupila za jedno rpđenje bebe...
znam joj ukus...pogledah sastojke na netu na ovome recpru i tu je to što sma pronašla u njoj okusom...samo je smeđa krema

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.12.2011, 11:23

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: jasmina_mm

ja sam juce pravila pijesak tortu i fantasticna je
evo recept po kojem sam ja pravila pa ako neko hoce da napravi:

Pijesak torta

6 pudinga od vanilije
1,5 l mlijeka
375 gr margarina
18 kasika secera
300 gr mljevenog keksa
300 gr kokosa
300 gr mljevenih oraha
1 slag pjena ili krema

Skuhati pudinge sa 18 kasika secera u 1,5 litar mlijeka i pustiti da se skroz ohladi. Kada se puding ohladi dodati margarin i mijesati dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela - u jedan dodati keks, u drugi orahe, a u treci kokos.
U kalup ili tepsiju redati prvo smjesu sa keksom, zatim sa kokosom, a onda sa orasima. Premazati slagom i po zelji ukrasiti.

Meni je ostalo jos mozda dvije - tri kriske torte user posted image user posted image user posted image

evo bananice ja sam davno ovu pravilauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.12.2011, 14:11

clock-img

bananica

pencil-img

4330

mogu li ja u topal puding umijesati margarin??

clock-img

30.12.2011, 14:25

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

IZVORNA PORUKA: bananica

ne mora da je topo malo ohladi i lagano mirserom ubutas  za cas :)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

30.12.2011, 14:34

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jasmina_mm

ja sam juce pravila pijesak tortu i fantasticna je
evo recept po kojem sam ja pravila pa ako neko hoce da napravi:

Pijesak torta

6 pudinga od vanilije
1,5 l mlijeka
375 gr margarina
18 kasika secera
300 gr mljevenog keksa
300 gr kokosa
300 gr mljevenih oraha
1 slag pjena ili krema

Skuhati pudinge sa 18 kasika secera u 1,5 litar mlijeka i pustiti da se skroz ohladi. Kada se puding ohladi dodati margarin i mijesati dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela - u jedan dodati keks, u drugi orahe, a u treci kokos.
U kalup ili tepsiju redati prvo smjesu sa keksom, zatim sa kokosom, a onda sa orasima. Premazati slagom i po zelji ukrasiti.

Meni je ostalo jos mozda dvije - tri kriske torte user posted image user posted image user posted image

Ah sto ja volim pijesak tortu, Bananice ostavi sta za raju :)

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

30.12.2011, 14:36

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

nemoj,ja sam se jednom zeznula i bilo nekako gnjecavo.margarin se pocne topiti i bude previse mekano.radije sacekaj da ohladi

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

30.12.2011, 14:51

clock-img

bananica

pencil-img

4330

mikser mi pregorio, imajte milostiuser posted image user posted image user posted image i recite da mogu u toplo margarin umjesatiuser posted image

clock-img

30.12.2011, 14:55

clock-img

DM

pencil-img

2408

Bananice-ja lično nikad nisam , ali je noa pisala da je ona nekoliko puta(ako ti ne uspije-nju okrivi, nemoj meneuser posted image )
A jesi li ti ikad u ratu pravila kolače, kad nismo imali struje?!
E pa umjesiš puter/margarin rukom,kao kad tijesto potkuhavaš....i onda dodaš u puding

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

30.12.2011, 14:57

clock-img

sheri

pencil-img

1515

bananice, ja sma pravila nekad neku tortu u koju po receptu ide maslac u topao puding. i ssamo ostavis da se ohladi, kao i inace, a bude lijepo, kremasto sjajno 

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

30.12.2011, 15:00

clock-img

bananica

pencil-img

4330

IZVORNA PORUKA: doublemum

Bananice-ja lično nikad nisam , ali je noa pisala da je ona nekoliko puta(ako ti ne uspije-nju okrivi, nemoj meneuser posted image )
A jesi li ti ikad u ratu pravila kolače, kad nismo imali struje?!
E pa umjesiš puter/margarin rukom,kao kad tijesto potkuhavaš....i onda dodaš u puding

nou cu ja okrivitiuser posted image
gdje je sada da se sa savijetom javi user posted image

clock-img

30.12.2011, 15:00

clock-img

bananica

pencil-img

4330

IZVORNA PORUKA: sheri

bananice, ja sma pravila nekad neku tortu u koju po receptu ide maslac u topao puding. i ssamo ostavis da se ohladi, kao i inace, a bude lijepo, kremasto sjajno 

user posted image odlicno, ma ja cu tako pa sta bude

clock-img

30.12.2011, 15:03

clock-img

sheri

pencil-img

1515

ma mislim da sa pijesak tortom nece biti problema, ionako dodajes kokos, keks i ostale djeride da stegnu smjesu. sretno!user posted image

clock-img

30.12.2011, 15:07

clock-img

DM

pencil-img

2408

djeride

BTW-znaš li šta ovo znači?
Novineuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

30.12.2011, 15:10

clock-img

sheri

pencil-img

1515

nemoj zezati?!? kod mene u mom selu to kazu za stvariuser posted image user posted image user posted image . na kojem jeziku je to novine? fakat prvi put cujem.
bananica, izostavi djerideuser posted image user posted image

clock-img

30.12.2011, 15:10

clock-img

bananica

pencil-img

4330

http://tortekolaci.com/kolaci/brzi-kolaci-kolaci/keks-torta-2

je li neko ovaj kolac pravio?? ne treba mikseruser posted image

clock-img

30.12.2011, 15:15

clock-img

Anoniman

bananice ja sm u onu monte kremu mjesala margarin u toplu 'nako bez mikserauser posted image meni je puno ljepse nego kad se margarin muti pa se osjete komadici a i ruzno izgledauser posted image user posted image user posted image

clock-img

30.12.2011, 15:17

clock-img

bananica

pencil-img

4330

IZVORNA PORUKA: noa

bananice ja sm u onu monte kremu mjesala margarin u toplu 'nako bez mikserauser posted image meni je puno ljepse nego kad se margarin muti pa se osjete komadici a i ruzno izgledauser posted image user posted image user posted image

odlicno da si se javila, krivca sad imam na papiru pribiljezenoguser posted image user posted image
ma i ja cu, ne moze ispasti toliko strasno

clock-img

30.12.2011, 15:19

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image ma samo ti po meniuser posted image user posted image user posted image nego imam ti ja jedan odokativni recept petit,puding od vanilije,cimet i jabuke mmmmmmmmm bude super a gotov za 5 min.ne treba mikser ni rernauser posted image user posted image user posted image

clock-img

30.12.2011, 15:19

clock-img

Medić*

pencil-img

29

http://tortekolaci.com/kolaci/brzi-kolaci-kolaci/keks-torta-2

je li neko ovaj kolac pravio?? ne treba mikseruser posted image

Ja ove ovakve ne volEm user posted image Imam ti ja bona dosta recepata bez miksera, ponesi pola pijesak torte pa dodji da petabirimo koji recept bez miksera hoces user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

Zadnji članci

article-img