Ja ove ovakve ne volEm Imam ti ja bona dosta recepata bez miksera, ponesi pola pijesak torte pa dodji da petabirimo koji recept bez miksera hoces
nisi ni ti naivna
30.12.2011, 15:32
bananica
4330
IZVORNA PORUKA: noa
ma samo ti po meni nego imam ti ja jedan odokativni recept petit,puding od vanilije,cimet i jabuke mmmmmmmmm bude super a gotov za 5 min.ne treba mikser ni rerna
kako jabuke?? da ih skuham? koliko pudinga?mlijeka? pa ne moze sve odokativno biti daj kakvih detalja cime ukrasiti? jos jedno pitanje, pijesak tortu, mogu li je ukrasiti slagom iz tube
Ja ove ovakve ne volEm Imam ti ja bona dosta recepata bez miksera, ponesi pola pijesak torte pa dodji da petabirimo koji recept bez miksera hoces
nisi ni ti naivna
Pa ima tu posla dosta, posteno s obje strane
30.12.2011, 15:40
DM
2408
IZVORNA PORUKA: sheri
nemoj zezati?!? kod mene u mom selu to kazu za stvari . na kojem jeziku je to novine? fakat prvi put cujem. bananica, izostavi djeride
Na arapskom jeziku. a i ja sam čula da se koristi u istom kontekstu kao i ti!
30.12.2011, 15:48
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bananica
ma samo ti po meni nego imam ti ja jedan odokativni recept petit,puding od vanilije,cimet i jabuke mmmmmmmmm bude super a gotov za 5 min.ne treba mikser ni rerna
kako jabuke?? da ih skuham? koliko pudinga?mlijeka? pa ne moze sve odokativno biti daj kakvih detalja cime ukrasiti? jos jedno pitanje, pijesak tortu, mogu li je ukrasiti slagom iz tube
pa taj recept je zaista odokativan zavisi od tepsije ja pravim malu tepsiju i da se za 2 dana pojede jabuke narendas i stavis kuhati u 1 l vode( ja uzmem 5 jabuka) i jedno 4 kasike secera,kad prokuha i jabuke omeksaju dodas 2 pudinga od vanilije kad se to sve skuha i zgusne maknes sa sporeta i slazes u tepsiju petit keks pa prelijes ovim filom pa sve tako redom..zadnji red je keks. ostavis da se ohladi i posto nemas mikser da ukrasis slagom prelijes cokoladnom glazurom..
05.01.2012, 13:43
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: Nemirna
Evo, ja imam recept od jedne super torte. Moj dragi je obožava No, ukoliko ne volite ananas... neću biti od koristi..
Umutit jaja i šećer, prašak pomiješati sa brašnom i dodati umućenoj smjesi. Orahe dodati posljednje. Staviti u namašten kalup za torte i peći na 200 stepeni oko pola sata (provjeriti čačkalicom da li je pečeno)
Tamni fil: 10 dag petit ili plazma keksa (mljevenog) 10 dag oraha (mljevenih) 12 dag margarina 10 dag šećera
Keks i orahe sastaviti, promiješati i natopiti sa sokom od ananasa (sok uzeti iz kompota. Orahe i keks stopiti tek toliko da se stope, ne da bude mecavo!) ,umutiti margarin i šećer pa onda sastaviti sa keksom i orasima.
Svijetli fil 6 žumanjaka 12 dag margarina 10 dag šećera
Umutiti zumanjke sa secerom te ih skuhati na pari (nije neophodno ali krema bude čvršća... mogu se samo umutiti bez kuhanja) Ohladiti žumanjke i dodati ih umućenome margarinu.
Redati: tijesto -> tamni fil -> svijetli fil.
Odozgo poredati ananas (isjeckani, iz kompota... može i friški ali onaj iz kompota se lakše reže) Ukrasiti po želji... vrhnje je idealno
evo slikica
HITNO POTREBAN ODGOVOR JE LI U KORU idu samo bjelanci ili citavo jaje ???
05.01.2012, 13:45
Hanady RR
18727
mirkice ja čitajući recpet nalazimd aidu čitava jaja
05.01.2012, 13:49
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
i ja ali mi glupo sta cu sa ovih 6 bjelanaka od fila ???????
05.01.2012, 13:52
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Mirkica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
i ja ali mi glupo sta cu sa ovih 6 bjelanaka od fila ???????
a evo čitam
iskreno ja bih smao žumanca umutila u koru.... jer u principu većina kora bi rekla...umutiti bjelanca pa ih ond aumješati u ostatak tijesta za koru
kontam grehota tih ostalig bjelnaca a kud sa njima... a i tortu je ukrasila vrhnjem...nije umutila bjelnaca koja su ostala da njima ukrasi
05.01.2012, 13:53
Mirkica
6978
ja imam jednu kokos tortu i nju pravim sa 7 jaja i koru sa bjelncima a fil zumancima tako da cu to i uraditi , ja necu krasiti sa vrhnjem jer ne podnosim miris ali ima jedna fina torten krema od vanile pa cu njoj mislim da ce pasati.
Hvala ti
05.01.2012, 14:13
Anoniman
mirkice kora je od bjelanjaka a zumanjci u kremu,znaci ukupno 6 jaja
05.01.2012, 15:48
Mirkica
6978
mirkice kora je od bjelanjaka a zumanjci u kremu,znaci ukupno 6 jaja
ja cu da se roknem od rijeci JAJA sada da ravim kad jaja nisu dobra a nevreme napolju kud cu sad u pm dok mm ne dodje nista
19.01.2012, 21:14
Anoniman
bebacha ja sam pravila ovu tortu al ja dobih recept pod nazivom ''kinder'' ima jedna caka za ovu kremu pa cu ti je napisati dok nesto obavim
19.01.2012, 21:16
bebacha
1170
noa isto je to.i ja sam taj kinder nasla.joj sad si mi jos draza.cekam ja tebe da mi to objasnis
19.01.2012, 21:18
Galicia
2433
Ja sam skoro pravila ovaj kolac pod nazivom kinder kolac. A koja katastrofa od kreme. Sramota me bilo i slikati. Nista se nije zgusnulo. Eto ti nama napisi caku jer mi je stvarno ukus bio super, ali izgled nikako. Vadili smo kasikama u zdjelice da jedemo.
19.01.2012, 21:19
Hanady RR
18727
ja nešti nisma sigurna dal bi mogla pod fodnat..to nek isksunije fondat majtorice nam kažu...
a krema sa žumancima...to što se tebi dešava je čista koagulacija žumanca... nemoj raditi na tihoj vari nego na pari...znači ova žumvaca sa šećerom, onda skini s avatre i dodaj prašaka za pudinh i brašno ( ja uvijek stavim gustin) i mješaj dobro da ne ostanu grudvice...onda to ukuja u mlijeko provrelo i mješaj brzo...kao puding...nakon toga stavi veću šerpu hladne vode u nju šerpu u kojoj si skuhala i mješaj miskerom da se hladne a ne zgrudbav.
19.01.2012, 21:23
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha
noa isto je to.i ja sam taj kinder nasla.joj sad si mi jos draza.cekam ja tebe da mi to objasnis
e pazi ovamo zumanjke,secer,puding,brasno i mlijeko dobro izmjesaj mikserom da ti ne bude grudvica,ja sam prije mjesala onom mutilicom i mislila da sam dobro al ocito nije to to onda kad ti mlijeko provre dodavati ga po malo ovoj smjesi i mjesati da ti se zumanjci ne ''sokiraju'' onda sve vratiti u serpu i kuhati za par minuta imas savrsenu kremu
kontala sam za koru pepremiz 1,5 mjeru i napravit 3 kore(kalup 26) pa da onda ide fod fondan.ja mislim da bi mogla
drugo je ova krema.kad pravim od zumanaca i pudinga(bas kao ova)nikad mi nebude dovoljno gusta i uvjek ima grudnica.kuham na laganoj vatri.ja se baci u ocaj kad ugleda kako su kreme na ovoj cvrste
Ja sam pravila sa 3 kore i redala ovako, a preko stavila fondan: prva kora od bjelanjaka, fil tamni, crna kora (kupovna Takovo), bijeli fil, tamna kora (Takovo), Butercream i fondan. A da pokusas kremu mijesati mikserom dok je na vatri, mozda ti onda nece biti grudvica.
19.01.2012, 21:36
SREĆNA
-75
Prvo da se izvinem što upadam kao padobranac, nisam nikad pisala na ovoj temi, mada sam je pročitala 90 posto i nigdje nisam našla recept za havana tortu.Pa pitala bih vas ako ste raspoložene za odgovor je li je iko pravio i imal dobar recept.Imam sve one sa neta colinarka, torte i kolači i još neke.Dosada sam je pravila dva puta, ova druga je mnogo bolja, ali mi ona hrskava kora nikako ne može da se formira kako treba.Pa ako neko ima iskustva sa havanom nadam se da će podijeliti sa nama.
19.01.2012, 21:38
bebacha
1170
Hanady,Noa,de-de hvala punooooo.definitivno pravim curici za rodendan