Nejma na cemu Nego moram se i ja dati u biznis-jeftino,a domace...
26.01.2012, 00:50
mamine oci
4300
hvala
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
26.01.2012, 08:27
mamabb
1235
Ja sam pravila tortu po receptu ElmaB, imala sam ga zapisanog al izgleda u frci s selidbom sam ga zagubila, uporno tražim taj recept al ne mogu naći. fila je s gustinom,između se reda tops, kora nešto ide sa 7jaja, orasima, natapaju se sokom od narandže...ih jesam dočarala al Elma će sigurno znati koja je.
_____________________________
04.12.2008.
26.01.2012, 10:41
ElmaB
4568
E draga znam koja je ali i ja recept imam kući pa ti večeras napišem.
Elmaaaaa recept nanijetila sam je večeras praviti za sutrašnje goste, plizzzzz
_____________________________
04.12.2008.
27.01.2012, 13:56
ElmaB
4568
Draga ja od jučer popodne nemam kući interneta, danas mi treaju doći da poprave i odmah stavljam recept. Nadam se da će zaista doći. Sorry, sada sam na poslu a recept mi je kući.
A joj, ajd valjda će doći...Ovi moji gosti naučili da uvijek probaju neku novu kod mene, ovu im nisam pravila pa mi je bila ideja a baš je super ukusna. Samo ja nisam zalila kore sokom, zbog mm, već mlijekom i rastopljenom čokoladom.
_____________________________
04.12.2008.
27.01.2012, 19:48
ElmaB
4568
Evo ga:
Jafa torta!
1. Biskvit: 2. 1
Ugrijat pećnicu na 160°C.
Odvoji žumanjak i bjelanjak.
Bjelanjak ulupat u čvrsti snijeg .
Žumanjke smiksat sa šećerom, dodat orahe, brašno s praškom za pecivo, ulje i sok limuna, dobro promiksat i kašikom dodat bjelanjke, smjesu sjedinit i ulit u kalup (26cm) u koji ste stavili papir za pećenje i peć na 160°-170° oko 45min. (zagrijte pećnicu prije !!! )
Provjerite čačkalicom jel gotovo.
Hladan biskvit prerezat dva puta (da dobijete 3 komada) 3. Krema 1 (Tamna krema) 4. 1
Mlijeko, šećer i čokoladu kuhat na laganoj vatri dok se ne rastopi čokolada, u to (vruće) dodat orahe i ostavi kremu da se OHLADI.
Ako vam se HLADNA krema učini prerijetka dodajte još oraha.
Maslac malo slupat mikserom i dodat ga u hladnu kremu ..sve dobro promiješat.
Ovu kremu mažemo u tortu i oko cijele torte ...tako da vodite računa koliko kreme stavljate u tortu (dovoljno je na svaku koru po 3 -4 pune žlice) jer vam mora ostat dovoljnu za namazat cijelu tortu izvana.
5. Krema 2 (Bijela krema) 6. 1
Stavit kuhat oko 3,5 dcl mlijekašećer i van-šećer, a u ostatak mlijeka (1,5dcl), dodat gustin i dobro promiješat mikserom da ne ostanu grudvice.
kad mlijeko provrije dodat, smjesu gustina i mlijeka i na laganoj vatri , uz stalno miješanje (ja to radim mikserom) kuhat dok ne provrije (odprilike vam treba minut -dva) .
Kremu ohladit !!!!! (dok se krema hladi koji put je promiješajte)
Slatko vrhnje ulupat u čvrsti šlag i dodat u HLADNU kremu. 7. Glazura: 8. 1
Ulje i čokoladu rastopit na laganoj vatri prelit preko cijele torte.
Tortu prije prelivanja glazurom dobro ohladite. 9. Još:
10. 1
Iscijedit sok od naranči i svaku koru prije nego namažemo kremom natopit narančinim sokom i svaki keks prije stavljanja na tortu umočit u sok od naranče (stranom na kojoj je biskvit)
11. Slaganje: 12. 1 postupak /slika/462732/
1. Biskvit ( natopit sokom od naranče)
2. tamna krema
3. jaffa keksi
3. bijela krema
4. biskvit (natopljen narančom)
5.tamna krema
6. jaffa keks
7. bijela krema
8. biskvit (natopljen naranča sokom)
9. cijelu tortu premazat tamnom kremom
10. prelit čokoladnom glazurom
* Biskvit * 7 jaja * 5 žlica šećera * 7 žlica mljevenih oraha * 7 žlica brašna * 1 prašak za pecivo * 1/2 žlice ulja * sok jednog limuna * Krema 1 - Tamna krema * 2 dcl mlijeka * 200 g šećera * 150 g čokolade (za kuhanje) * 200 g mljevenih oraha * 250 g maslaca (ili margarina) * Krema 2 - Bijela krema * 1/2 l mlijeka * 150 g šećera * 1 vanilin šećer * 1/3 gustina od 200g (oko 60-70g gustina) * 2 dcl slatkog vrhnja (vrhnja za šlag) * Glazura * 3-4 žlice ulja * 200g čokolade * Još potrebno * 2 kutije jaffa keks * 3-4 naranče-sok (za natopit biskvit i kekse)
ja kontam pravit pola mjere.mozel kalup 24 i mozel ovo biti dobro s obzirom da nema brasna
jeste to je ta...ne znam sad sa smanjivanjem mjere i manjim kalupom...al logikom nebi trebalo biti fula
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
30.01.2012, 15:20
bebacha
1170
danas cu napravit.mada sam jakooo skepticna jer ne ide brasno
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
30.01.2012, 15:43
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bebacha
danas cu napravit.mada sam jakooo skepticna jer ne ide brasno
vjeruj mi na riječ ne ide.... ja je pravim od 2009 godine...ne ide brašno 100%
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
30.01.2012, 16:24
madam x
839
Možete li meni predložiti neku finu torticu, da malo promijenim, uvijek pravim jaffa ili bingo, pa mi dosadile. Neku potojanu, što može pod fondant. Reforma mi je prejaka.
30.01.2012, 16:27
bebacha
1170
monte,kinder,milka,jako su slicne,gotovo iste cokoladna Azure
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
30.01.2012, 16:32
madam x
839
Hvala bebacha, kasnije analiziram recepte.
31.01.2012, 10:35
Malenaoduvijek
5237
evo mog tomice kao sto sam obecala
_____________________________
Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!
31.01.2012, 11:15
tekja
1957
Mala, divna je ...je l' to za Igija? I je l' se pojela, da naletimo
_____________________________
Jul 20th
...just because it burns doesn't mean you're gonna die you gotta get up and try try try!
31.01.2012, 11:15
Lady26
9177
Konoooooo Nisam ni sumLJala u tebe
_____________________________
L. 04.12.2009. E. 19.03.2015. Moje princeze
31.01.2012, 11:17
Malenaoduvijek
5237
hvala,hvala.
ima jos mali komadic pukla je k`o halva .
ukusna je preukusna,noa mi dala recept super je krema zaista a nije puno ni zahtjevna
tekja imam nekih neodloznih obaveza necu biti tu hihihi